«Καθολική απαίτηση της κοινωνίας της Θεσσαλίας είναι να ολοκληρωθούν τα έργα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κάθε καθυστέρηση, κάθε χρονοτριβή μπορούν να αποβούν μοιραίες»

«Είναι στο χέρι μας να περάσει η Θεσσαλία από την εποχή
των ανολοκλήρωτων έργων στην εποχή των σύγχρονων υποδομών»

-«Καθολική απαίτηση της κοινωνίας της Θεσσαλίας είναι να ολοκληρωθούν τα έργα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κάθε καθυστέρηση, κάθε χρονοτριβή μπορούν να αποβούν μοιραίες»

«Η Θεσσαλία καταβάλλει βαρύ φόρο στο μνημόνιο και τους υποστηρικτές του. Η μείωση των δημοσίων επενδύσεων όπως επιτάσσει το μνημόνιο αλλά και οι καθυστερήσεις στα έργα που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους επηρεάζουν τη ζωή του κάθε πολίτη στον τόπο μας όπως δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με το τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Χωρίς δημόσιες επενδύσεις, τα έργα σταματούν, οι δρόμοι απομένουν ανολοκλήρωτοι και τα θλιβερά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής η κοινωνία της Θεσσαλίας τα βλέπει συγκλονισμένη».
Με τα λόγια αυτά αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός της απώλειας 7 συνανθρώπων μας σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική Τρικάλων – Λάρισας ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός (στις κηδείες στη Φαρκαδόνα τον εκπροσώπησε ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης).
«Είναι στο χέρι μας – τόνισε με έμφαση ο κ. Κ. Αγοραστός - να περάσει η Θεσσαλία από την εποχή των ανολοκλήρωτων έργων στην εποχή των σύγχρονων υποδομών προς όφελος της κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας. Γι’ αυτό η Θεσσαλία χρειάζεται περιφερειακή αρχή που να προγραμματίζει με βάση τις ανάγκες και τα θέλω της τοπικής κοινωνίας, να υλοποιεί με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, να είναι ανταγωνιστική στην εξασφάλιση πρόσθετων πόρων και κυρίως να διεκδικεί, τεκμηριωμένα αλλά μαχητικά, από την κεντρική εξουσία.
Η αιρετή περιφέρεια στη Θεσσαλία πρέπει να είναι το θεσμικό αντίβαρο στην κεντρική εξουσία κι όχι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ. Κώστας Αγοραστός και επανέλαβε ότι «το ασφαλές οδικό περιβάλλον είναι κεντρική του προτεραιότητα.
Η ολοκλήρωση των έργων στην εθνική Αθηνών –Θεσσαλονίκης, η κατασκευή της Ε-65, η ολοκλήρωση των διανομαρχιακών συνδέσεων μεταξύ των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας και τα άλλα αναγκαία οδικά έργα είναι καθολική απαίτηση της κοινωνίας της Θεσσαλίας να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κάθε καθυστέρηση, κάθε χρονοτριβή μπορούν να αποβούν μοιραίες» επισήμανε τονίζοντας ότι «η ζωή κάθε ανθρώπου είναι ανεκτίμητη και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο παζαριού με την τρόικα».



Σχόλια