Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

"Γιατί έκλεισα το ΒΗΜΑ"


Αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου της πρώτης σελίδας που ετοίμασε ο Σταύρος Ψυχάρης, ενόψει της απεργίας που τελικά δεν έγινε.
Ο Χρήστος Μεμής κατέβασε το σημείωμα του Ψυχάρη στην αίθουσα συντακτών και έπεσε ξαφνικά παγωμάρα-ένα μούδιασμα.
Το κείμενο δεν άφηνε περιθώρια για ελιγμούς. Ο Ψυχάρης είχε δώσει εντολή: "τυπωθήτω"!
Ηταν μόνο μια  μάχη ενός πόλεμου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τα στρατόπεδα δυσδιάκριτα, συχνά συγκοινωνούντα δοχεία.
Οι εισηγήσεις που έχει ο Ψυχάρης απο τους συμβούλους του αλλά και τις τράπεζες που έχουν δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ, είναι η απομάκρυνση 300  εργαζομένων.

Οι κραδασμοί στον ΔΟΛ, τον ΠΗΓΑΣΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σ αυτή τη συγκυρία είναι "καλοδεχούμενοι" απο τους Νίκο Χατζηνικολάου και Θέμο Αναστασιάδη (σύμφωνα με το ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ όπου δημοσιεύθηκε η φωτό,
ο Θέμος Τετάρτη μεσημέρι στο ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, πετούσε για Λονδίνο μακριά απο τις σκοτούρες του Ψυχάρη), οι εφημερίδες των οποίων δείχνουν, κυκλοφοριακά τουλάχιστο, ανθεκτικές στη πίεση της κρίσης.
Eίναι προφανές πως  τα χρόνια που έρχονται, θ αλλάξουν το τοπίο της ενημέρωσης στην Ελλάδα.
Η μάχη ανάμεσα στους νταβατζήδες των ΜΜΕ θα είναι ανηλέητη με την οικονομική κρίση να την κάνει ακόμη πιο σαρκοβόρα.

Καλό Βιετνάμ μάγκες...

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=3129

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.