Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Κύριε Βενιζέλο,σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ΠΑΣΟΚ, άγνοια της δανειακής σύμβασης δεν νοείται !!

"Βόμβες" Βενιζέλου στην συνέντευξη του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Πρέπει να βάλουμε πάτο στο βαρέλι, για να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών ", αναφέρει στη συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σχετικά με την απόδοση ευθυνών σε όσους υπουργούς χειρίστηκαν την δανειακή σύμβαση με την τρόικα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει: "Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο".

4 μονάδες μπροστά η Ν.Δ σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue.

Αλλαγή σκηνικού, καταγράφει το βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η "Καθημερινή της Κυριακής", καθώς η ΝΔ προηγείται με 31%, έναντι 27% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3% , η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%, ενώ η αποχή φτάνει το 38%.

Τα παιδιά, τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά ....

Τι κοινό έχει ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τους :
Almunia, Joaquín, Κοινοτικός Επίτροπος
Rompuy, Herman van, πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου
Trichet, Jean-Claude, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Εκτός από το ότι συναντώνται κάθε τρεις και λίγο...

Γ.Α.Π : ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.. (Βίντεο)

Μετά το αλήστου μνήμης: Λεφτά υπάρχουν..
Πήγαμε στο : Λεφτά υπάρχουν αν τα διεκδικήσεις, αν τα προσελκύσεις με επενδύσεις..
Στην συνέχεια μας προέκυψε το : Χρήματα υπήρχαν και πολλά..
Μόλις πριν από μερικές μέρες, ο Γιώργος μας "πέταξε"

Η υπέροχη ησυχία στην χώρα του Μνημονίου!

Δεν είναι υπέροχο αυτό που ζούμε μήνες τώρα;;;
Στην χώρα του μνημονίου δεν ακούς πλέον φασαρία, κάτι κατσαρόλες από κάτι πεισματάρηδες  εκεί στο σύνταγμα,και κάποιος Μίκης από τα παλιά που με όση δύναμη του έχει απομείνει φωνάζει.
Στην χώρα του μνημονίου δεν έχουμε πλέον πυρκαγιές,μαζί με τον κουρασμένο εξαφανίστηκαν και αυτές.
Στην χώρα του μνημονίου δεν ακούγεται η μουσική του Ξαρχάκου, ούτε η μουσική του Μαρκόπουλου , σίγησε και η φωνή....
της Μαρίας Φαραντούρη του Λάκη, του Γαργανουράκη.
Στην χώρα του μνημονίου μόνο η πένα του

Ο εκβιασμός και η απελπισία συνιστούν εκρηκτικό μείγμα !

Από την πρόσφατη πολιορκία της Βουλής
της effie B.
Και αίφνης βρέθηκαν άλλα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και ίσως βρεθούν ακόμη περισσότερα στην πορεία για να μας …σώσουν. Αφού το κόλπο της συναίνεσης δεν φτούρησε, πέρασαν πολύ γρήγορα στον εκβιασμό: έχουμε λεφτά μόνο μέχρι τον Ιούνιο, υπογράψτε με κλειστά μάτια να ξεπουλήσουμε να τελειώνουμε. Και όταν είδαν τις πλατείες να γεμίζουν και να μην αδειάζουν, ήρθε μάνα εξ …Ευρώπης, και ρευστό, πολύ ρευστό!!!
Τόσα λεφτά; Που βρέθηκαν τόσα λεφτά ξαφνικά;
Και όταν ο Σαμαράς στις πρόσφατε συναντήσεις στύλωσε τα πόδια απέναντι στους Ευρωπαίους και είπε ξανά ΟΧΙ σε επιπρόσθετο δανεισμό και στραγγαλισμό της χώρας, ξανάρχισε ο εκβιασμός.

ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...

Τελικά μόνο να κατηγορούμε το ΠΑΣΟΚ ξέρουμε. Τα καλά του δεν τα αναφέρουμε καν. Διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ καθιέρωνε νέα ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΑ.
Ξεκινώντας από την δεκαετία του '80,επί ΑΝΤΡΕΑ βέβαια δεν υπήρχε ανάγκη για καινούργιες δουλειές,γιατί όσοι προσκυνούσαν τον πράσινο ήλιο και δοξολογούσαν τον ΘΕΟ τον ΑΝΤΡΕΑ, εξασφάλιζαν μια θεσούλα,η,θέση,όπως θέλετε πέστε το στο ΔΗΜΟΣΙΟ.
Επί ΣΗΜΙΤΗ εξακολουθούσε ο κόσμος να μπαίνει στο δημόσιο,αλλά επειδή κάπου το σύστημα κόντευε να κορεστεί,αμέσως ξεκίνησε νέα φάμπρικα.
Ποιός θα ξεχάσει ότι με την φούσκα του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ,ξεκίνησε και η ΦΟΥΣΚΑ των ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ και των ΕΛΔΕ.

ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην χαιρόμαστε, όταν επιβεβαιωνόμαστε σε αυτά που διατυπώνουμε. Πρόσφατο δημοσίευμα του ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ'', κάνει λόγο λοιπόν για άβυσσο, που χωρίζει την ελληνική από την τουρκική διπλωματία, όσον αφορά στη συνέπεια και την ένταση στη διεκδίκηση στόχων και συμφερόντων, άβυσσο που επιβεβαιώνεται κάθε τόσο από μικρά και μεγάλα γεγονότα.
Τα «μικρά» καμιά φορά, μάλιστα, υπογραμμίζουν με μεγαλύτερη έμφαση τη διαφορά, ακριβώς διότι δείχνουν ότι η Άγκυρα δεν αφήνει τίποτα ανεκμετάλλευτο. Σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα αποτελέσματα των εκλογών στα Σκόπια, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής άκρως  ενδιαφέροντα: «Με χαρά σημειώνουμε την ενεργό συμμετοχή στις εκλογές και την αρμονία που επεδείχθη με τις άλλες κοινότητες της Μακεδονίας, από τη Μακεδονική Τουρκική Κοινότητα, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικά τμήματα της μακεδονικής κοινωνίας. Η κοινωνική αρμονία, ο διάλογος και η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη Μακεδονία, η οποία έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην πολυεθνική, πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική δομή και γεωγραφία των Βαλκανίων, φέρει μεγάλη σημασία για το μέλλον της χώρας, της οποίας η ευρωατλαντική ολοκλήρωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

ΑΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΤΕ ΑΛΛΟ....

Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, απόσπασμα από την χθεσινή συνέντευξη Τύπου Υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου με θέμα την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Στρατηγικής στη Βουλή.
Δείτε το βίντεο, γιατί πρόκειται για την σωτηρία μας !!!

Ποιος ελέγχει τις εταιρίες αξιολόγησης;

Νέους, αυστηρούς κανόνες για τις εταιρίες αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τις σχετικές προτάσεις υπογράφει ο Γερμανός ευρωβουλευτής Βολφ Κλιντς, πρόεδρος της ειδικής επιτροπής του Κοινοβουλίου για τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Ο εισηγητής βλέπει πέντε προβλήματα ή συστημικούς κινδύνους στους σημερινούς οίκους αξιολόγησης. «Πρώτη δυσκολία: οι οργανισμοί αξιολόγησης είναι μονοπώλιο. Σήμερα τρεις οργανισμοί κατέχουν το 95% της αγοράς και με τζίρο πέντε δισεκατομμυρίων έχουν κέρδη δύο δισεκατομμύρια, μία σχέση τζίρου-κερδών αδιανόητη σε οποιαδήποτε δουλειά. Δεύτερο πρόβλημα: η υπερβολική εξάρτηση από τις αξιολογήσεις με βάση και το ρυθμιστικό πλαίσιο της «Βασιλείας ΙΙ».

ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΝΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ


 
ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ
ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Τραπεζίτης ή Υπουργός ;

Και βέβαια Τραπεζίτης, θέλει και ρώτημα.

Ο παρακάτω  πίνακας δίνει την απάντηση.


Ψάχνει, λένε,  ο ΓΑΠ ανάμεσα στους τραπεζίτες να βρει κάποιον για να αντικαταστήσει τον ΠΑΠΑΚ.

Δεν πάει κανένας. Κορόιδα είναι;
Επειδή τα στοιχεία είναι πολύ χρήσιμα για να  δούμε τις  αμοιβές των πράσινων διορισμένων τραπεζιτών της ΕΤΕ...


ΣΕ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ

Του Δημήτρη  Κωνσταντακόπουλου

Ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας και, κυρίως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (ή όσοι, ενδεχομένως, σκέφτονται να ψηφίσουν τα μέτρα της κυβέρνησης ή να τη στηρίξουν), βρίσκονται ενώπιον ιστορικού διλήμματος, μετά τη μεγαλειώδη, ειρηνική «εξέγερση» του ελληνικού λαού την 5η Ιουνίου, αντάξια των μεγάλων δημοκρατικών και επαναστατικών παραδόσεων της Ελλάδας. Με την εξέγερση αυτή οι ¨Ελληνες πολίτες ανακάλεσαν ουσιαστικά την εντολή, στη βάση της οποίας κυβερνά η σημερινή κυβέρνηση. Τώρα, ο ελληνικός λαός και η Ιστορία θέτουν τους βουλευτές αυτούς (και εμμέσως τον Πρόεδρο) ενώπιον του εξής διλήμματος:  .....

Πολιτική που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ο Πρωθυπουργός έκανε σήμερα διάγγελμα, για να πει τα… ίδια που είχε πει και τότε!
Η πολιτική εκείνη απέτυχε!
Η ίδια συνταγή συνεχίζεται!
Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκεται η χώρα.
Η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έχει ήδη κριθεί από τα αποτελέσματά της.
Είναι, επίσης, φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που προτείναμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

e-Επιλογές της 10/06/2011

Διάγγελμα ΓΑΠ με μαύρο κουστούμι κηδείας ( της δικής μας)! Θα περιμένουμε να έρθει και στο μνημόσυνο;

pa923478327423.jpg Μαύρο κουστούμι, μαύρη γραβάτα, προσποιητή θλίψη για τον “συγχωρεμένο” συνταξιούχο, μισθωτό, εργάτη, άνεργο, νέο, οικογενειάρχη, μαθητή, παιδί……..και διάγγελμα για σύμπλευση.
Και εγώ υπό τον ήχο του γνωστού λαϊκού άσματος του Νότη Σφακιανάκη “μήπως είμαι τρελός, μήπως τάχω χαμένα” να αναρωτιέμαι:
Που πήγαν όλοι αυτοί οιμεγαλοδικηγόροι για να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για π.χ το αντισυνταγματικό και παράνομο μέτρο της αναδρομικής έκτακτης εισφοράς σε όλους (ναι ακόμα και στους ανέργους);
Που είναι όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες και αυτάρεσκοι συνταγματολόγοι

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ «ΛΙΓΟΙ»…ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ;;;

Του Γιώργου Νούτσου*
Τελικά τα βάσανα στη χώρα αυτή τελειωμό δεν έχουν. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, τη στιγμή που οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, αποδεικνύονται στην καλύτερη των περιπτώσεων αναποτελεσματικοί, ανίκανοι, άνευροι, ανεύθυνοι, φερέφωνα άλλων, χωρίς συγκεκριμένη στόχευση και πολύ περισσότερο χωρίς πυξίδα, που θα μπορούσε να οδηγήσει το «καράβι μας», σε λιμάνι απάνεμο και ασφαλές.
Όσο η πολιτική περιορίζεται και εξαντλείται σε ένα ατέλειωτο επικοινωνιακό γαϊτανάκι, το μόνο σίγουρο είναι, πως χαμένη βγαίνει η πατρίδα και κατ επέκταση όλοι εμείς, που είχαμε την ατυχία την ώρα αυτή, να κάνουμε αυτό το ταξίδι, συντροφιά με την γραφική παρέα του ΓΑΠ και των συνεργατών του.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Την παταγώδη αποτυχία ο ΥΠΕΘΑ την παρουσιάζει ως επιτυχία.

Ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας και οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας κ.κ.  Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, βουλευτής Έβρου και Στέφανος Γκίκας, πρώην εκπρόσωπος τύπου ΕΥΘΑ, με αφορμή την εξαιρετικά αρνητική για τη χώρα μας,  χθεσινή απόφαση της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για τη Νέα Δομή Διοίκησης της Συμμαχίας, έκαναν την παρακάτω δήλωση: 
«Έντονο προβληματισμό και απογοήτευση, προξενεί η χθεσινή απόφαση της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για τη Νέα Δομή Διοίκησης της Συμμαχίας.
Την παταγώδη αποτυχία ο ΥΠΕΘΑ την παρουσιάζει ως επιτυχία. 
Δυστυχώς για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η χώρα μας δεν θα έχει νατοϊκό Στρατηγείο, αφού το CAOC της Λάρισας καταργείται, σε αντίθεση με τις άλλες σημαντικές χώρες της Νότιας Πτέρυγας, δηλαδή την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο στη νέα Δομή Διοίκησης.

Τελικά φύτρα "έφεραν" το E.Coli

Σε πακέτο με φύτρα φασολιών από αγρόκτημα οργανικών προϊόντων στην Κάτω Σαξονία, εντόπισαν οι γερμανικές αρχές το θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου E.coli, που προκάλεσε τον θάνατο 31 ανθρώπων στην Ευρώπη.
    "Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, τα φύτρα φασολιών προέρχονται από το αγρόκτημα στο Μπινενμπίτελ", ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου βρέθηκε το πακέτο.

ΛΙΑΝΑ ΓΟΥΤΑ : “Walking Success”


...walking success
Η ΛΙΑΝΑ ΓΟΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΕΔΕ-ΤΜΗΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Πείτε μας λίγα λόγια για το Τομέα ΙΑΓΜΕ και τη δράση σας εκεί ως πρόεδρος του Τμήματος Μακεδονίας;
Με τον Τομέα Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών που ιδρύσαμε στο Τμήμα Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) πριν από λίγο μόλις καιρό, στοχεύουμε να θέσουμε κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την προώθηση και την αξιοποίηση της γυναίκας σε θέσεις ευθύνης και στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Στόχος μας να αναδείξουμε τις περιπτώσεις πετυχημένων γυναικών, ως νέα Πρότυπα, να προωθήσουμε το Mentoring στις νέες γυναίκες και να αναδείξουμε τα οφέλη της αξιοποίησης των γυναικών, σε μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των δύο φύλων.

Ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός ήθελε να βάλει υποθήκη το Καστρί... ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!!

Για όσους δεν κατάλαβαν τον λόγο για τον οποίο ο ελληνόφωνος πρωθυπουργός προσημείωσε με τέτοια ευκολία την πατρίδα, τώρα θα έχουν την εξήγηση.
Όπως λοιπόν ενημερωθήκαμε, στο πρόσφατο συμβούλιο ο πρωθυπουργός είπε με στόμφο ότι "Δεν υποθήκευσα την Ελλάδα, εάν θέλετε, να υποθηκεύσω το σπίτι στο Καστρί"!
Λεπτομέρεια; Το σπίτι στο Καστρί δεν του ανήκει!
Ακούστε τι είπε ο αθεόφοβος...
Για την ιστορία, το σπίτι στο Καστρί δεν πέρασε καν στα χέρια του πατρός Ανδρέα. Πήγε κατ' ευθείαν από τον Γεώργιο Παπανδρέου τον πρεσβύτερο,

Τσίπρας Vs Πάγκαλου σήμερα ατην Βουλή..

Τι το ήθελες κ. Τσίπρα και αναφέρθηκες στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου για το μνημόνιο...
Είμαστε στην ησυχία μας και ήρθες και μας τάραξες..
Εκεί που τα είχαμε ξεχάσει ήρθες και μας τα θύμισες.
Γιατί κ. Τσίπρα μου τι σου έχει κάνει το μνημόνιο ;;;
Δείτε το βίντεο

Αποδοκιμάστηκε ο Χαρακόπουλος στη Λάρισα και έφυγε απ' την πίσω πόρτα για να γλυτώσει τ' αυγά...

http://www.larissanet.gr/get_img?NrArticle=8206&NrImage=202&ImageWidth=610Και Πυργιώτη-Γκερέκου τα άκουσαν χοντρά...
γλύτωσε η Τζότζολα που λόγω χαμηλής αναγνωρισιμότητας πέρασε ανενόχλητη ανάμεσα απ' τους διαδηλωτές...
επικοινωνιακός γάτος ο Αβραμόπουλος που ακύρωσε την παρουσία του...
Δυστυχώς η κατάσταση στη ΝΔ είναι τραγική και έχουν μείνει μόνο ο Σαμαράς και ο Μιχελάκης να παλεύουν εναντίον όλων...
Ο κ. Χαρακόπουλος, που είναι και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔδιάλεξε τη μέρα για να προβάλει ένα μικρό μυθιστορηματάκι που έχει γράψει!!!

ΤΡΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΔΙΚΤΥΩΜΕΝΟΥ ΕΛΒΕΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ .

From HEIL GAP
Όταν ο HEIL GAP ύστερα από κάποιες ώρες διαδικτυακό ταξίδι , έπεσε επάνω στην ΕΙΔΗΣΗ , ( Startling revelations from a Swiss banking insider ) χωρίς δεύτερη κουβέντα άρχισε να πληκτρολογεί μια μετάφραση της.
Τώρα ποιοι θα το αναρτήσουν , αλλά και πόσοι θα μπορέσουν επιτέλους να καταλάβουν ότι η νέα τάξη πραγμάτων δεν πρόκειται να έρθει από τον ουρανό με φιέστες από εξωγήινους και με αφίσες από ακτίνες BLUE RAY, αλλά αντιθέτως η νέα τάξη είναι εδώ , ειλικρινά αυτό είναι κάτι που ο HEIL GAP δεν μπορεί να το απαντήσει, ούτε φυσικά να εγγυηθεί για την αυθεντικότητα αλλά και την σκοπιμότητα της συνέντευξης ( ο HEIL GAP δεν αποκλείει και να είναι ένα μέσον εκφοβισμού προς όποιον ασχολείται ) αλλά μέσα της η συνέντευξη αυτή , περιέχει σπουδαίες αλήθειες που επιτέλους πρέπει να τις σκεφθούμε .

Διαβούλευση για το πολιτικό χρήμα και τις θεσμικές αλλαγές

Η κρίση που διανύουμε δεν είναι μόνον οικονομική. Είναι πρωτίστως κοινωνική και πολιτική. Για να διαφυλάξουμε την τιμή και τη λειτουργικότητα της Δημοκρατίας μας, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Μια αναγκαία τομή είναι η επανεξέταση του πλαισίου για το «πολιτικό χρήμα» και τις θεσμικές αλλαγές, που αφορούν το εκλογικό σύστημα, τη λειτουργία της Βουλής και των κομμάτων. 
Η ΟΝΝΕΔ παρεμβαίνει στη δημόσιο διάλογο. Διαμορφώνουμε ένα Εργαστήριο Ιδεών, που δεν έχει στόχο να αναδείξει ένα εξαντλητικό πλαίσιο προτάσεων, αλλά να εκθέσει τις απόψεις των νέων για τις αλλαγές. Έχει ήδη διεξαχθεί μια πρώτη, εσωτερική διαβούλευση.

KΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΕίμαστε εδώ σήμερα για να φωνάξουμε :
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ 
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Εκπέμπει το web radio της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία και η επικοινωνία των νέων καλπάζουν σε ταχύτητα, η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης βρίσκεται δίπλα στις εξελίξεις ανοίγοντας έναν ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας με το πιο ζωντανό και ενεργό κομμάτι της κοινωνίας μας ! Μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια δύο νέες, ολόφρεσκες και πρωτοποριακές ιδέες έρχονται για να ταράξουν και πάλι τα νερά της πόλης !
Από την Τρίτη 9/6, το ολοκαίνουργιο web radio  της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης  είναι έτοιμο να εκπέμψει με live εκπομπές από τα τραπεζάκια και φουαγιέ των Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι. της πόλης, σε θέματα Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και με πολύ μουσική !

Γερμανικό "ναι" στο νέο πακέτο στήριξης

Η γερμανική Βουλή ενέκρινε με άνετη πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού το ψήφισμα για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.
    Το ψήφισμα είχαν καταθέσει οι κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κυβερνητικών κομμάτων CDU, CSU FDP.
    Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε το γερμανικό κοινοβούλιο να υποστηρίξει το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας με τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών, επισημαίνοντας ότι μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας θα είχε καταστροφικές συνέπειες στις αγορές.
    Ανακοίνωσε ακόμη ότι οι χώρες του Eurogroup αποφάσισαν να συστήσουν "ομάδα εργασίας", επιφορτισμένη με την επίτευξη συναινετικής συμφωνίας ως προς το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Υπόδουλη γενιά

Ναούμης Νικόλαος
Πολιτικός επιστήμονας

Χαράτσι: ουσιαστικό ουδέτερου γένους - κεφαλικός φόρος που πλήρωναν οι μη Οθωμανοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας (μεταφορικά) αδικαιολόγητα υψηλή φορολογία
κεφαλικός φόρος: αρσενικός πολυλεξικός όρος - φόρος κατά κεφαλή - φόρος που καταλογίζεται σε κάθε άτομο χωριστά, ανεξάρτητα από το εισόδημά του.
Κλείδωσαν όπως διαβάζω τα νέα μέτρα του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Διαβάζοντας κανείς αυτά τα μέτρα, μένει άναυδος. Προσωπικά, οι πρώτες λέξεις που ήρθαν στο μυαλό μου, ήταν οι λέξεις χαράτσι και κεφαλικός φόρος. Ανέτρεξα λοιπόν σ’ ένα από τα πολλά ηλεκτρονικά λεξικά που υπάρχουν ελεύθερα στο διαδίκτυο και σας παραθέτω παραπάνω, τις έννοιες των λέξεων αυτών.

Αντρίκος “θέλω όσα πήρε καί ο τσουκάτος”!

http://www.kourdistoportocali.com/UsersFiles/kammenos-54.jpgΤό ποσόν του 1000000€ που κατά το Πασόκ υπεξαίρεσε ο Θ.Τσουκάτος από τά μαύρα ταμεία της Ζίμενς καί κατά τόν Θ.Τσουκάτο το κόμμα τού Γ. Παπανδρέου ζητά ο Αρχηγός τής επιδοτούμενης ΜΚΟ i4 sence Antrikos Papandreou, με αγωγή πού κατέθεσε αμέσως μετά τήν κίνηση της δικαιοσύνης μέσω τού Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος νά μέ καλέσει γιά να καταθέσω τήν Τετάρτη 15 Ιουνίου.
Αντιλαμβάνομαι τόν πανικό γιά τήν αποκάλυψη εκείνων πού εν γνώση τους στέρησαν τό Ελληνικό Δημόσιο από τουλάχιστον 26 δις $ πουλώντας ασφάλιστρα κινδύνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τήν ίδια ώρα πού μυστικά διαπραγματεύονταν τήν είσοδο της Χώρας στο μηχανισμό του ΔΝΤ.

Η δία βίου βλακεία και αμάθεια

Γράφει Ο  Δημήτρης Nατσιός
δάσκαλος-Κιλκίς
Επειδή στους μαθητές, στα παιδιά αρέσουν  τα παραμύθια, πολλές φορές διαβάζουμε στην τάξη τους ωραιότατους και διδακτικότατους μύθους του Αισώπου, τους οποίους η δια βίου αμάθεια και ανοησία τους έχει προγραμμένους από το Δημοτικό Σχολείο. Οι μύθοι του Αισώπου όμως ενθουσιάζουν τα παιδιά και κυρίως, παιδαγωγούν «ανεπαισθήτως» χωρίς εκείνα τα αχώνευτα «πρέπει» και «πρέπει». (Ο Ελύτης έλεγε περί αυτού «να πιάσω πρέπει από το γιώτα και να το γδάρω ως το πι»). Το πλατωνικό θέσφατο «τέρπειν άμα τε και διδάσκειν», το να γίνεται, δηλαδή, η διδασκαλία με ευχάριστο τρόπο, βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του στους αισώπειους μύθους.
Παρένθεση. Θα μπορούσαν οι ποικιλώνυμοι «τζιτζιφιόγκοι»  που έγραψαν τα τρισάθλια βιβλία – περιοδικά ποικίλης ύλης – να βάλουν, για παράδειγμα..

Και γιατί είναι "προκλητικός ο Τούρκος Αντιπρόεδρος";


Οι ελληνικές εφημερίδες σήμερα, μιλάνε για "πρόσκληση του Τούρκου Αντιπροέδρου Μπουλέντ Αρίντς", επειδή σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sabah που βλέπετε, προέτρεψε Τούρκους επιχειρηματίες να αγοράσουν ελληνικά νησιά που ...
διατίθενται (;) προς πώληση.
Με την περίπτωση του Bulent Arinc ασχολήθηκαμε ξανά πρόσφατα όταν δήλωσε ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να βγάλουν το μαντήλι της ζητιανιάς (εδώ).
Τι είπε χθες ο "Τούρκος Πάγκαλος";

Έχουν ξεσαλώσει οι ΑΛΑΦΟΥΖΟΙ εναντίον του Σαμαρά!


Πριν από λίγα λεπτά, η ανταποκρίτρια του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ, είπε στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαδημητρίου, πως ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, είπε στον Γάλλο πρωθυπουργό Φιγιόν, οτι όλη αυτή τη φασαρία κατά του μνημονίου την κάνει για το ...εσωτερικό και μόνο γιατί έρχονται εκλογές κτλ!!! Απίστευτη προβοκάτσια που ανέβασε την ...πίεση του Μιχελάκη ο οποίος με παρέμβασή του,
ξεκαθάρισε τα πράγματα διαψεύδοντας αυτά που είπε η

OMOΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ"!!!!
Περιμένω να δώ...

Τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ παπαγάλους να προσπαθήσουν από σήμερα να μας πείσουν για την "Δικαιοσύνη" των μέτρων...
Περιμένω να διαβάσω
, τα βαθυστόχαστα άρθρα των "οικονομικών" συντακτών που θα μας ενημερώνουν για την "Σωτηρία της Πατρίδας" ...
Περιμένω τα μηνύματα από το εξωτερικό
, που θα απονέμουν  "εύσημα" στην Σοσιαληστική Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την αποφασιστικότητα της να "κάνει τομές" ...
Θα μου πείτε και με  το δίκιο σας ότι "κακώς περιμένω" ...
Το ξέρω ,
 αλλά αν δεν έχω κάτι να περιμένω σε αυτή την ζωή θα αρχίσω να τρελαίνομαι...
Αφού λοιπόν με το "Μεσοπρόθεσμο" δεν είναι δυνατόν πλέον να ελπίζω κάτι για μένα η την οικογένειά μου ψάχνω να βρώ κάτι άλλο ώστε να με "κρατήσει"...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ: Η ώρα του "Όχι"!

Το Μνημόνιο σκοτώνει (και) τις Ένοπλες Δυνάμεις. Μόνο που οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η ίδια η Ελλάδα. Δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις; Δεν υπάρχει και Ελλάδα. Πολλοί προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτή την βασική αρχή, αλλά ματαιοπονούν. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον μιας προσπάθειας ολικής αποδόμησης  των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ασφάλειας της χώρας.
Το προσωπικό των Ε.Δ., όταν δεν το βρίζουν οι κυβερνώντες ως "αντιπαραγωγικό» κλπ, το βρίζουν οι διάφοροι κονδυλοφόροι ή τηλεπαρουσιαστές του ευρύτερου κυβερνητικού pay-roll. Τους βρίζουν, τους υποτιμούν, τους περιφρονούν.
Τους λένε «καραβανάδες» και «αρβυλοφύλακες».

Συνταγή διάλυσης

Εν τέλει, ύστερα από πολύμηνες διαβουλεύσεις – εσωτερικής κατανάλωσης, εννοείται, αφού για ουσιαστική διαπραγμάτευση με την Τρόικα ούτε λόγος– η κυβέρνηση κατέληξε στα ίδια (μέτρα) και χειρότερα. Επισφραγίζοντας, με τον τρόπο αυτό, την τραγική αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Το πολυσυζητημένο –και απορριφθέν μετά σφοδρών αντιδράσεων ακόμα και από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος– Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει νέα μέτρα, μέτρα και πάλι μέτρα, ύψους 28 δισ. ευρώ έως το 2015. Μειώσεις μισθών, συντάξεων, ακόμη και οριζόντιες, και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, νέοι φόροι και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (από τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, μέχρι και κτίρια υπουργείων) σε τιμές ευκαιρίας συνιστούν το βασικό τρίπτυχο μιας συνταγής που καθηλώνει την οικονομία στην ύφεση, καταδικάζει την κοινωνία στη φτώχεια και παραδίδει τη χώρα στους ξένους.

"Πράσινο φως" στον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις..

Το "πράσινο φως" για να συνδικαλίζονται οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις άναψε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, δεχόμενη μερικώς την εισήγηση του αρεοπαγίτη Χαρ. Δημάδη.
    Ειδικότερα, οι αρεοπαγίτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συνδικαλίζονται σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (σσ. με περιορισμένα δικαιώματα) και όχι σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982. Δηλαδή, μπορεί να συστήσουν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματεία, όπως είναι οι πολιτισμικοί, οικολογικοί και λοιποί σύλλογοι.
    Αντίθετα, δεν μπορούν να συστήσουν συνδικαλιστικό Σωματείο σύμφωνα

Φουλ η Ντόρα για Β' Εθνική! - Εξαφανισμένη από τον πολιτικό χάρτη η ΔΗ.ΣΥ

Τέτοιο απωθημένο χρήζει πράγματι… μελέτης. Ο λόγος για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, ενάμιση χρόνο μετά την αποτυχία της να κερδίσει την προεδρική καρέκλα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέρχεται με αφορμή τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα λέγοντας ότι «αν είχα εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ., θα είχα συνυπογράψει τη δανειοδότηση της χώρας. Δεν θα είχα οδηγήσει το κόμμα σε απομόνωση». Είναι αυτό που λένε: «αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα ήταν τρένο…».
Έχοντας ακόμη την πίκρα της αποτυχίας, η οποία την ανάγκασε να…

Διακρίσεις κατά δημοσιογράφων στο Κοινοβούλιο

Απαράδεκτες διακρίσεις κατά δημοσιογράφων γίνονται από το γραφείο τύπου του ελληνικού κοινοβουλίου με τρόπο που δείχνει ότι κάποιοι στην ηγεσία του γραφείου τύπου είναι παντελώς άσχετοι σχετικά με τα δημοσιογραφικά, διότι γνωρίζουν μόνο την ύπαρξη της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Όπως καταγγέλλει το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της  ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), ο δημοσιογράφος Στέλιος Χρυσοστομίδης, ο οποίος είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), το Γραφείο Τύπου της Βουλής έχει δώσει.....προφορική(!!!!!!) εντολή στο Φρουραρχείο της Βουλής να επιτρέπει την είσοδο σε δημοσιογράφους που είναι μόνο μέλη της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο διευθυντής του γραφείου τύπου δεν είναι μέλος σε καμία Ένωση Συντακτών; Δεν θα γνωρίζει ότι υπάρχουν όχι μόνο περισσότερες ενώσεις αλλά και ομοσπονδία ενώσεων συντακτών, στην οποία ανήκει και η ΕΣΗΕΑ. Άραγε, με ποια κριτήρια τοποθετήθηκε στη θέση του, όπως επίσης και το υπόλοιπο προσωπικό του γραφείου τύπου; Αν δεν γνωρίζουν στοιχειώδη πράγματα, τι κάνουν εκεί; Οι αστυνομικοί όμως γιατί υπάκουσαν σε ένα πολίτη; Στις δημοσιογραφικές ταυτότητες υπάρχει σαφής εντολή του Αρχηγού της Αστυνομίας για παροχή βοήθειας στους δημοσιογράφους.

Οι λογοτεχνικές αναζητήσεις του Μάξιμου


Χαρακόπουλος Μάξιμος

φωτ. και ρεπορτάζ larissanet.gr

Μια «βουτιά» στις εμπειρίες, τα βιώματα και στις μνήμες, όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από τις λογοτεχνικές αναζητήσεις του Μάξιμου Χαρακόπουλου, έκαναν όλοι όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στο κατάμεστο αμφιθέατρο  της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, εκεί όπου παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Λαρισαίου πολιτικού, με τίτλο «Εκ νεότητός μου».

Σε ένα πρωτόγνωρο, για παρουσίαση βιβλίου, σκηνικό, με «αγανακτισμένους» πολίτες να αποδοκιμάζουν έντονα, όχι μόνο επώνυμους πολίτες οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, αλλά και όλους όσους αποφάσισαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τον γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, με άντρες των ΜΑΤ παρατεταγμένους στην είσοδο της Πινακοθήκης δια παν ενδεχόμενο, αλλά και με αρκετούς περίεργους, η εκδήλωση πήρε αυτόματα ένα διαφορετικό χρώμα.

Αποδοκιμασίες πολιτικών στην Λάρισα


Χαρακόπουλος Μάξιμος

Φωτo και ρεπορτάζ larissanet.gr

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες από ομάδα τριάντα περίπου διαδηλωτών σχεδόν όλων των πολιτικών, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

Χαρακόπουλος Μάξιμος
Ζωηρά αποδοκιμάστηκαν οι δήμαρχοι Κιλελέρ και Αγιάς κκ. Ρίζος Κομήτσας και Αντώνης Γκουντάρας (φωτ.), ενώ η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου, η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυριώτη, ο οικοδεσπότης Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο  δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης προτίμησαν την πίσω πόρτα του Μουσείου για να αποφύγουν τις αποδοκιμασίες. Πιο …τυχερός στάθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μυρίστηκε το «μπαρούτι» και ματαίωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα για την παρουσίαση του βιβλίου και τον αντικατέστησε η κα. Τζότζολα.

e-Επιλογές της 09/06/2011

"Οι Έλληνες μπορούν να κάνουν όσες περικοπές θέλουν, αλλά μόνο με ένα πρόγραμμα λιτότητας δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση"

2011_04_06_finanzkrise.jpg
«Η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη» επιγράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt συνέντευξη του Γιοργκ Χακχάουζεν, επικεφαλής οικονομολόγου της HSBC. Στην ερώτηση εάν τα μέτρα λιτότητας θα αποφέρουν, απαντά: «Οι Έλληνες μπορούν να κάνουν όσες περικοπές θέλουν, αλλά μόνο με ένα πρόγραμμα λιτότητας δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση. Οι επενδυτές δεν πιστεύουν στην επιτυχία των μέτρων περικοπών. Φοβούνται αντίθετα πως τα μέτρα αυτά θα σταθούν εμπόδιο στην ανάπτυξη».
Ο Γιοργκ Χακχάουζεν, επισημαίνει την ανάγκη  να υπάρξει στην Ευρώπη μια πιο ενιαία οικονομική και νομισματική πολιτική.

Απάτη πάνω από 1 εκατ.ευρώ στο ΙΚΑ Λειβαδιάς.

Απροσδιόριστο παραμένει, μέχρι στιγμής, το μέγεθος της απάτης, που υπέστη το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από κύκλωμα επιτηδείων, οι οποίοι, με τη συνδρομή επίορκων υπαλλήλων του Ιδρύματος, απομυζούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για δήθεν δαπάνες μετακίνησης νεφροπαθών. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ζημία του Ιδρύματος ανέρχεται στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ.
    Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σημειώνει ότι η απάτη αποκαλύφθηκε με την αξιοποίηση των δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος, σε συνδυασμό με τακτικούς και στοχευμένους ελέγχους. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι στο υποκατάστημα Λειβαδιάς

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο: Η ταφόπλακα της Ελλάδας


Αυτό είναι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, το οποίο θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ...
Aυτή είναι η ταφόπλακα της Ελλάδας. 
Απίστευτη λαίλαπα φόρων..
Ξεπούλημα των πάντων (65 εταιρείες-δικαιώματα)
Πώληση μεταλλευτικών Δικαιωμάτων και Υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου «Ν. Καβάλα»
125.000 χιλιάδες απολύσεις και αποχωρήσεις μέχρι το 2015.
Για να δούμε ποιοι θα ψηφίσουν αυτόν τον κατάπτυστο Νόμο.
Κρατήστε την ανάσα σας και διαβάστε τον.

Ο κ. Μπουτάρης θα αναδείξει, την Οθωμανική και μουσουλμανική αρχιτεκτονική κληρονομιά και το κοινό Οθωμανικό μας παρελθόν..

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργάνωσε συζήτηση με θέμα:
Κάνει ο δήμαρχος εξωτερική πολιτική;
με ομιλητή τον κ. Γιάννη Μπουτάρη, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
Τη συζήτηση συντόνισε ο Καθηγ. Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ .Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου και ώρα 12.30 στο Αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1).
Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Μπουτάρη.
"Υπενθυμίζω επίσης, σχετικά με την πολιτική του Δήμου μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 : ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την  Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 19:30
στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δ.Σ.Α.),
οδός Ακαδημίας 60, 1ος Όροφος,
οργανώνεται Εκδήλωση με θέμα
Μηνυτήριος Αναφορά κατά των Κερδοσκόπων
και των Συνεργών τους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό :
Πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο

Πρόγραμμα

§  Χαιρετισμός του Πρόεδρου του ΔΣΑ κ. Ιωάννη Αδαμόπουλου
§  Χαιρετισμός του Προέδρου της Ενώσεως Εισαγγελέων και Δικαστών κ. Χαράλαμπου Αθανασίου
§  Χαιρετισμός του  κ. Γεωργίου Σούρλα, πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων
§  Χαιρετισμός του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γεωργίου Κασιμάτη

Κ Ο Λ Π Α για Δ Ι Α Ι Τ Α

1. Αν κανένας δεν σας βλέπει να τρώτε, τότε αυτό που τρώτε δεν έχει θερμίδες.
2. Αν πίνετε μια διαιτητική σόδα τρώγοντας μια σοκολάτα, τότε αυτά τα δύο αλληλοακυρώνονται.
3. Οταν τρώτε με κάποιον άλλον, οι θερμίδες δεν λογαριάζονται αν και οι δύο τρώτε την ίδια ποσότητα.
4. Τροφές που τρώγονται για ιατρικούς λόγους δεν έχουν θερμίδες.
Αυτές περιλαμβάνουν σοκολάτες που δίνουν ενέργεια, brandy, κέικς και παγωτά.
5. Οι πάστες σε κομάτια δεν περιέχουν θερμίδες επειδή το κομάτιασμα αφήνει τις θερμίδες να διαρρεύσουν.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΡΘΟΦΡΟΣΥΝΗ

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος

Πρώτιστο και αυτονόητο καθήκον των μελών της Νομισματικής Ενώσεως της Ευρώπης, πρέπει να είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια μεταξύ τούτων. Ελλείψει όμως κεντρικής κυβερνήσεως και ενιαίου υπουργείου Οικονομικών συμπεριφέρονται προς άλληλα, με γνώμονα όχι το γενικό συμφέρον της Ευρώπης, αλλά εκείνο της οικείας χώρας.
Η κ. Μέρκελ, ενεργούσα ως πολιτικός της Γερμανίας και όχι ως πρωθυπουργός κράτους-μέλους της ευρωζώνης, για να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους είπε ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν είναι δυνατόν να επωμισθούν τα χρέη των Ελλήνων. Εφανάτισε έτσι τους Γερμανούς, εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων, τους οποίους εκλαμβάνουν ως επιδιώκοντες να αφαιρέσουν χρήματά τους.

Μέχρι και η Σενεγάλη διαπραγματεύθηκε με αξιοπρέπεια το μνημόνιο

Να πάτε στην Σενεγάλη κ. Παπακωνσταντίνου, να δείτε πως φτιάχνουν μνημόνια ..

Έχει δανειστεί και η Σενεγάλη από το ΔΝΤ και φυσικά έχει υπογράψει μνημόνια, όπως και εμείς...
Διαβάστε τι αναφέρει το πρόσφατο μνημόνιο της Σενεγάλης  με το ΔΝΤ (19/5/2011) για το χρέος..
Ορισμός χρέους:
Το χρέος μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, κυριότερες των οποίων είναι οι εξής:

iii. Mισθώσεις, δηλαδή, ρυθμίσεις βάσει των οποίων η ιδιοκτησία-περιουσία παρέχεται για την οποία ο μισθωτής έχει το δικαίωμα χρήσης για ένα ή περισσότερα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, που είναι συνήθως μικρότερα από την

Δασκάλα «φίμωσε» μαθητές με ταινία!

Σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα έχει προκαλέσει καταγγελία γονέων για την απόφαση δασκάλας να …κλείσει τα στόματα μαθητών της με αυτοκόλλητη ταινία, προκειμένου να παραδειγματιστούν προφανώς γιατί δεν συνετίστηκαν στις εκκλήσεις της και συνέχιζαν να μιλάνε την ώρα του μαθήματος. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Τρίτη σε δημοτικό σχολείο ...

Απίστευτη απάτη: Έχουν συμφωνήσει από πριν, τα μέτρα που δήθεν συζητούν

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να λάβει έγκριση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αν και όπως φάνηκε και από την έκθεση-σοκ της Τρόικας για την Ελλάδα, μαζεύονται για να συζητήσουν τα μέτρα που... ήδη έχουν συμφωνήσει. Η έκθεση κατέδειξε με απόλυτη σαφήνεια ότι τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου έχουν ήδη τη σύμφωνη γνώμη και τη δέσμευση της κυβέρνησης.
Την Τετάρτη, οχτώ δραματικές ώρες διήρκησε το Πολιτικό Συμβούλιο  του ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας στις εφτά και μισή το απόγευμα και τελειώνοντας στις τρεισήμισι το πρωί. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου αφού εξήγησε  την κατάσταση και την επιμονή  της κυβέρνησης στους αρχικούς της  στόχους, άκουσε τα μέλη του κομματικού οργάνου ένα προς ένα, κρατώντας επιμελώς σημειώσεις.