Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Διακρίσεις κατά δημοσιογράφων στο Κοινοβούλιο

Απαράδεκτες διακρίσεις κατά δημοσιογράφων γίνονται από το γραφείο τύπου του ελληνικού κοινοβουλίου με τρόπο που δείχνει ότι κάποιοι στην ηγεσία του γραφείου τύπου είναι παντελώς άσχετοι σχετικά με τα δημοσιογραφικά, διότι γνωρίζουν μόνο την ύπαρξη της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Όπως καταγγέλλει το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της  ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), ο δημοσιογράφος Στέλιος Χρυσοστομίδης, ο οποίος είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), το Γραφείο Τύπου της Βουλής έχει δώσει.....προφορική(!!!!!!) εντολή στο Φρουραρχείο της Βουλής να επιτρέπει την είσοδο σε δημοσιογράφους που είναι μόνο μέλη της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο διευθυντής του γραφείου τύπου δεν είναι μέλος σε καμία Ένωση Συντακτών; Δεν θα γνωρίζει ότι υπάρχουν όχι μόνο περισσότερες ενώσεις αλλά και ομοσπονδία ενώσεων συντακτών, στην οποία ανήκει και η ΕΣΗΕΑ. Άραγε, με ποια κριτήρια τοποθετήθηκε στη θέση του, όπως επίσης και το υπόλοιπο προσωπικό του γραφείου τύπου; Αν δεν γνωρίζουν στοιχειώδη πράγματα, τι κάνουν εκεί; Οι αστυνομικοί όμως γιατί υπάκουσαν σε ένα πολίτη; Στις δημοσιογραφικές ταυτότητες υπάρχει σαφής εντολή του Αρχηγού της Αστυνομίας για παροχή βοήθειας στους δημοσιογράφους.

Είναι προφανές, ότι τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, όσο και οι ΕΣΗΕΑ, ΕΑΞΤ, ΠΟΕΣΥ και ΕΣΠΗΤ πρέπει να κάνουν κάτι. Οι δημοσιογραφικές ενώσεις τουλάχιστον μπορούν να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν όλοι οι δημοσιογράφοι να αντιμετωπίζονται με ίσους όρους. Εκτός βέβαια και αν έχουν συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι κάποιοι από την ΕΣΗΕΑ με το γραφείο τύπου της Βουλής ή με μέλη της για ειδική μεταχείριση της ΕΣΗΕΑ και από την ΕΣΗΕΑ.

Η επιστολή του Στέλιου Χρυσοστομίδη είναι η ακόλουθη:

Υπ' όψιν: κ. Παπαλάκη Αντώνη  (Γραφείο Τύπου Ελληνικού Κοινοβουλίου)                  κ. Μάκου Λευτέρη                       ''

                   ΔΣ της ΕΣΠΗΤ

Σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 14:00 μου απαγορεύθηκε η είσοδος στην
Βουλή (είχα ραντεβού με τον κ. Κεγκέρογλου Βασίλη τον Υφυπουργό, τον
οποίο και συνάντησα τελικά στο προαύλιο, αφού τον ανάγκασα να με
περιμένει, λόγω των ατέρμονων ελέγχων και της απαγόρευσης
 εισόδου! )

Επέδειξα την ταυτότητα μέλους της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου
(ΕΣΠΗΤ) και την αστυνομική μου ταυτότητα, αλλά η απάντησή σας κ.
Παπαλάκη ήταν ότι έχετε εντολή από τον κ. Μάκο να επιτρέπεται η
είσοδος μόνο στα μέλη της ΕΣΗΕΑ και ΕΑΞΤ.

Επειδή η ΕΣΠΗΤ, όπως και η ΕΣΗΕΑ είναι μέλη της  ΠΟΕΣΥ, δηλαδή της
Πανελλήνιας
  Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών  (σας το διάβασα στην
ταυτότητά μου)
  και επειδή η ταυτότητά μου όπως και όλων των μελών
μας υπογράφεται από τον εκάστοτε Αρχηγό της Αστυνομίας (επίσης σας το
διάβασα), μήπως μπορείτε να μου απαντήσετε επίσημα που οφείλεται
αυτή η θρασύτατη απαγόρευση στα μέλη της ΕΣΠΗΤ;

Αναμένω άμεση απάντηση.

Στέλιος Χρυσοστομίδης
Δημοσιογράφος

Γενικό Συμβούλιο  της  ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών)
Μέλος της
IFJ (International Federation of Journalists)
Μέλος της
EFJ (European Federation of Journalists)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.