Την υποθήκευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας ως αντάλλαγμα για την χορήγηση νέου πακέτου οικονομικής στήριξης εξετάζει η ευρωζώνη ;;

Financial Times Dtld: «Η ΕΕ ζητά υποθήκες από τους Έλληνες»

Την υποθήκευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας ως αντάλλαγμα για την χορήγηση νέου πακέτου οικονομικής στήριξης εξετάζει η ευρωζώνη. Στόχος να καμφθούν οι αντιστάσεις όσων απορρίπτουν νέες πιστώσεις για την Αθήνα.


Επιπλέον εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να ζητά η ευρωζώνη για να προχωρήσει στην χορήγηση νέων πιστώσεων προς τη χώρα μας, επισημαίνουν οι γερμανικοί Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα. Η εφημερίδα επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ευρωζώνης, οι οποίοι δεν κατονομάζονται και..
προσθέτει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία, όμως οι διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων δεν είναι πια μεγάλες.

Στόχος των εμπνευστών της υποθήκευσης δημόσιας περιουσίας είναι να καμθεί η αντίσταση χωρών που είναι επιφυλακτικές απέναντι σε ένα 2ο πακέτο οικονομικής στήριξης. Η ιδέα για την υποθήκευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας είχε διατυπωθεί αρχικά από την κυβέρνηση της Φινλανδίας.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15133739,00.html

Σχόλια

  1. Πώς ορίζεται η δημόσια περιουσία; Περιλαμβάνει μόνο τα κτήρια επί της Ελληνικής επικράτειας ή/ και εδάφη (εθνική κυριαρχία);
    Σε περίπτωση "αξιοποίησης" Δημόσιας περιουσίας όπως π.χ. πώληση ενός νησιού, Τι νομικό καθεστώς θα επικρατεί εκεί; Θα εισπράτει το Ελληνικό κράτος φόρους; ποιός θα το ελέγχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.