Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Διαψεύδει το ΔΝΤ περί αναδιάρθρωσης - Ερωτηματικά για το άρθρο του Der Spiegel

 
Του Βασίλη Τσεκούρα

Ερωτηματικά προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel που έχει προκαλέσει την παρέμβαση της Ελλάδας, της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει αύριο, χωρίς να κατονομάζει πηγές, αναφέρει ότι ο διεθνής οργανισμός, ζητά από την Ελλάδα να προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο Γιώργος, ο Δήμος απ τα Τρίκαλα, οι Ελληνικές φυλές,τα smart phones και ο δάκος....

Δείτε, σε video στο τέλος του άρθρου, απόσπασμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου σε ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Η Ελληνική Γεωργία Καινοτομεί»
Και τι δεν είπε...
Για τον Δήμο απ τα Τρίκαλα τον κτηνοτρόφο, που φυλάει Θερμοπύλες..

Κ. Αγοραστός: «Για να υπάρξει ανάπτυξη, ο Έλληνας πρέπει να νιώσει ξανά ασφαλής»

Μίλησε σε εκδήλωση του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο με θέμα την «οικονομική κρίση»

«Ο Έλληνας θα επιχειρήσει και θα ρισκάρει για ν’ ανέβει όταν νιώσει σίγουρος πως δεν πάει παρακάτω. Σήμερα, όμως, στον τόπο μας, ο καθένας εκ των πραγμάτων προσπαθεί κυρίως να ισορροπήσει, να σταθεροποιηθεί»

«Η κρίση στην Ελλάδα τείνει να γίνει εθνική και κοινωνική. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που έχουμε υποθηκεύσει τον εθνικό μας πλούτο, ενώ διαγράφεται ορατός ο κίνδυνος οξύτατων κοινωνικών συγκρούσεων»

Spiegel: Το ΔΝΤ πιέζει την Ελλάδα για αναδιάρθρωση του χρέους

Πιέσεις να αναδιαρθρώσει σύντομα το χρέος της ασκεί στη χώρα μας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σηματοδοτώντας στροφή στη μέχρι τώρα προσέγγισή του, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. 

Χωρίς να επικαλείται καμία πηγή, το περιοδικό επισημαίνει ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συζητoύν αυτή την σύσταση με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, λόγω του μη βιώσιμου χρέους της Ελλάδας.

Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ ..

Μητσοτάκης: " Όταν χάσεις σε μια εκλογή η οποία είναι άψογη,έντιμη, δημοκρατική και φύγεις, είναι ανεπίτρεπτο.."

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ψηφιακά αρχεία της ΕΡΤ..
όπου μπορείς να βρείς παλιά αρχεία και δηλώσεις που πάντα είναι επίκαιρες.
Δείτε στο video που ακολουθεί απόσπασμα παλαιότερης συνέντευξης του κ. Κ. Μητσοτάκη, στον Γ. Τζανετάκο.
Προσέξτε τι λέει για τον Κωστή Στεφανόπουλο.
"Πάντως είχε άδικο διότι όταν μετέχεις σε μια εκλογή η οποία είναι άψογη,...

Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ή αλλιώς ΠΚΣ ή ΜΑΣ.

Το φθινόπωρο του 1979 είναι μια μακρινή, πλην όμως ενδιαφέρουσα εποχή. Στα χρόνια εκείνα ο Καραμανλής πάλευε να βάλει την Ελλάδα στην ΕΟΚ. Η ΕΦΕΕ ήταν μια παντοδύναμη συλλογικότητα, ελαφρώς μονολιθική στην οποία κουμάντο έκαναν ο Τζουμάκας και ο Παπουτσής της ΠΑΣΠ και κάποια παλικάρια της ΚΝΕ. Το deep red φοιτητικό κίνημα ήταν ακόμα στο ζενίθ του και τα Πανεπιστήμια μετρούσαν ατελείωτες εβδομάδες καταλήψεων, υπό το βάρος μαζικών διαμαρτυριών ενάντια στο Νόμο 815 που (φευ) πάσχιζε η τότε Κυβέρνηση να ψηφίσει. Το γόρδιο δεσμό επιχείρησε να λύσει η «πρώτη στα μαθήματα, πρώτη στους αγώνες...

Βγήκε ο βουτυρομπεμπές Χατζηνικολάου (όπως τον λέει ο Παπαγιάννης) να βγάλει το κόμπλεξ του με τον Καραμανλή

Βρήκε ευκαιρία ο κομπλεξικός με τον Καραμανλή, είπαμε ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο τελευταίος προτίμησε τον Νικήτα για δήμαρχο από την αφεντομουτσουνάρα του, και άρχισε την παραπληροφόρηση ότι ο Καραμανλής έχει ενοχληθεί...:

Προσέξτε ότι κόβει τη φράση που είπε ο Σαμαράς προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι μιλάει για τον ΓΑΠ και να δηλώσει ότι δεν φταίει για όλα ο Καραμανλής:

«Ξεκολλήστε με το μόνιμο παραμύθι πως για όλα φταίει το χθες (και ο Καραμανλής)»...

Tο κρυφό σχολειό των κλόουν ...

Μειώνουν στο 50% τα κονδύλια για τα ΑΕΙ...

Ετσι, χωρίς να ανοίξει μύτη και να ιδρώσει αυτί.

Σε μια κοινωνία όπου έτσι κι αλλοιώς οι δαπάνες για την εκπαίδευση είναι χρόνια τώρα υποπολλαπλάσιες απ' τις μίζες για τους εξοπλισμούς ή απ' τις μίζες για τις Ζημενσοδουλειές, περικόπτονται κι άλλο τα κονδύλια για την εκπαίδευση...

Τους κοιτάμε σαν χαζοί, άλλοι μουδιασμένοι, άλλοι φοβισμένοι, άλλοι με οργή, αλλά όλοι ή σχεδόν όλοι σαν θεατές.

Σσσστ, μην ξυπνάτε τους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ!!

 
Tην ίδια ώρα που η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για το ψαλίδισμα των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.... 

Οι ..συμβουλάτορες του Σαμαρά!


του Κώστα Ροδινού
Τελικά ο κ. Σαμαράς πρέπει να είναι τυχερός άνθρωπος! Με τόσες «σωτήριες»  συμβουλές που δέχεται από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, θα τον …βρεί τον δρόμο του!
Το ένα  (παραθαλάσιο) εκδοτικό συγκρότημα  τον ….συμβουλεύει να αποφεύγει τον …λαϊκισμό!
Άλλο  συγκρότημα (ήσσονος μεγέθους),  τον ..προτρέπει να απογαλακτιστεί από τους  «σαμαροφύλακες» και τους «εξωθεσμικούς».
Προχθές, το μεγάλο συγκρότημα πρότεινε στον κ. Σαμαρά, να «κόψει το διαδίκτυο» από τους συνεργάτες του!
Υποθέτω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή!

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ!!!

Πολιτική ΣΦΑΛΙΑΡΑ μεγατόνων έριξε ο υπουργός Υγείας Αντρέας Λοβέρδος στον σβέρκο του πρωθυπουργού στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ σήμερα! Τον ρωτάει ο Αναγνωστάκης αν θυμάται τον Δεκέμβρη του 2008, που είχε πει στη βουλή οτι αν συνεχίσουμε έτσι, θα μπούμε σε διεθνή εποπτεία και δεν θα μπορούμε να δανειστούμε. ΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ...

e-Επιλογές της 01/04/2011

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ1η Απριλίου 2011. Με άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, η οποία επισκέφθηκε το Επιμελητήριο της πόλης.
Οι άνδρες της αστυνομίας τους απαγόρεψαν την είσοδο στο κτίριο με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σκηνές ροκ.

Εκδηλώσεις για την επέτειο γέννησης του Κολοκοτρώνη

Η επέτειος της γέννησης του ήρωα της Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στις 3 Απριλίου του 1770, στο Ραμοβούνι του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας θα εορτασθεί την Κυριακή. Τις εκδηλώσεις οργανώνουν ο Δήμος Οιχαλίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα αρχίσουν στις 10:30 το πρωί. Στις 11 θα τελεστεί τρισάγιο από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

"Αγάπη για την Ελλάδα"

Ο φακός την ερωτεύτηκε όσο λίγες πρωταγωνίστριες. 'Εγινε η «Ωραία της ημέρας», συνεπήρε στην «Σειρήνα του Μισσιπή» και έγινε το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας ως « Μαριάν».
Ο λόγος για την Κατρίν Ντενέβ, που λίγο πριν αναχωρήσει σήμερα από την Αθήνα, μίλησε στους δημοσιογράφους για την κωμωδία «Potiche» στην οποία πρωταγωνιστεί και βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη.
Χθες, η ταινία σήκωσε την αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στον κινηματογράφο «Αττικόν».
Είναι η δεύτερη συνεργασία της Ντενέβ με τον σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν, μετά τις «8 γυναίκες» και ακόμα μια ....

Σαμαράς: Χρόνια πολλά για την ημέρα κ. Παπανδρέου


Από το βήμα της Βουλής, ο Γ. Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς διασταύρωσαν τα ξίφη τους, για την την οικονομία και το μνημόνιο.
Ιδιαίτερα καυστικός ο Σαμαράς και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε:
"Με αυτά που άκουσα..είπαμε κ. Παπανδρέου...

Αποφασίζομεν και αναθέτομεν και δεν ρωτάμε και κανένα...

Η είδηση δεν είναι πρωταπριλιάτικη και είναι σοβαρή
Κατατέθηκε χθες στην Βουλή σχέδιο νόμου  για την αναμόρφωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των ΔΕΚΟ.
Το νομοσχέδιο εισάγει και μια  οργανωτική αλλαγή στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, με την σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.
Δείτε προσεκτικά τι προβλέπει αυτό το σχέδιο νόμου και για τι αναμορφώσεις μιλάμε..

ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ!
Διαβάστε το έντυπο για την ανακύκλωση που παρήγαγε η Κοσμητεία σε συνεργασία με την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ.
 

Μεταθέτουν την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες για να κρύψουν το έλλειμμα του πρώτου εξαμήνου

«Επικίνδυνα παιχνίδια στην πλάτη των αγροτών παίζει η κυβέρνηση η οποία ζητά την συνυποβολή της δήλωσης καλλιέργειας του 2011 για την επιστροφή ΦΠΑ του 2010» τονίζει ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Προσπάθεια απόκρυψης της κυβερνητικής αποτυχίας και της απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους του πρώτου εξαμήνου του 2011 βλέπει ο Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος καλεί τον κο Σκανδαλίδη να δηλώσει ευθαρσώς ενώπιον του αγροτικού κόσμου για το αν συμφωνεί με τις αποφάσεις του συναδέλφου του κου Κουσελά.

Ειδήσεις 1η Απριλίου 2011 σε τίτλους

Πολιτικές Ειδήσεις 
- Μετανιωμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός κος Γιώργος Παπανδρέου για την απόφασή του να οδηγήσει την χώρα στο ΔΝΤ και να υπογράψει το Μνημόνιο. Ακόμη δήλωσε πως εγκαταλείπει για πάντα το κανώ-καγιάκ και από αύριο θα τρέφεται με πίτσες, και πως θα βγάλει σε διεθνή πλειστηριασμό το μαύρο κολάν που φορούσε την ημέρα που έτρεξε στον Μαραθώνιο για τα 2500 χρόνια από την μάχη του Μαραθώνα.

Αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο Antinews

Ερώτηση: κύριε Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε την πρόκληση μας να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας.
Πρωθυπουργός: Εγώ ευχαριστώ το Antinews  που μου προσφέρει την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους blogers, όπως γνωρίζεις, είμαι και εγώ φανατικός bloger. Επιπροσθέτως, ως αντεξουσιαστής έχω και πολλά κοινά σημεία με το Antinews!
Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε, τελικά «λεφτά υπάρχουν;»
Πρωθυπουργός:  Φυσικά και υπάρχουν λεφτά! Υπάρχουν...

Το τρίγωνο της αδικίας….

Μιλούμε για τους υπουργούς και τους λειτουργούς της, λεγόμενης, Δικαιοσύνης. Ενώ στην πραγματικότητα δεν πρόκειται, παρά για τους υπουργούς και λειτουργούς της Νομιμότητας.
Η οποία Νομιμότητα μπορεί, συχνά, να έχει μικρή ή και μηδαμινή σχέση με την αληθινή Δικαιοσύνη. Αν δεν βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση και δεν έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με αυτήν.
Σχετικά,
ιδιαίτερα, με τους λειτουργούς της, λεγόμενης, Δικαιοσύνης, η πραγματικότητα μας λέει ότι είναι εγκλωβισμένοι-για να μιλήσουμε χονδρικά- μέσα σε ένα «τρίγωνο αδικίας».

Πρωταπριλιά...

Επειδή βαριέμαι να σκέφτομαι κάποιο ψέμα... πηγαίνετε εδώ και διαλέξτε όποιο ψέμα σας αρέσει...

Επετειακό: Τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ σε 5 λεπτά

Απολαύστε το επετειακό video, διάρκειας πέντε λεπτών, με τα μεγαλύτερα ψέματα του ΠΑΣΟΚ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ! ΛΥΣΗ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!

Σας παρουσιάζουμε σήμερα σε πανελλήνια και παντουρκική αποκλειστικότητα το προσχέδιο της μυστικής συμφωνίας Ερντογκάν- Παπανδρέου! Λύσεις ΣΟΚ αλλά ΔΝΤ και στα ελληνοτουρκικά. Θετικές προβλέψεις των δυο ηγετών.
Όλα ξεκίνησαν από την απίστευτη κατάσταση που ...

e-Επιλογές της 31/03/2011

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Καντάφι ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα;;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καντάφι βρίσκεται από χθες στην Αθήνα (σε σκηνή στο μέγαρο Υπατία) και διαπραγματεύεται την ασυλία του στην Ελλάδα...

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΛΥΑΡΕΙ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΤΤΕΙ

του Σάββα Ιακωβίδη *
Ένας υπουργός δεν θέτει ζητήματα. Τα απαντά. Δεν καταθέτει απορίες. Δίνει λύσεις σε αυτές. Και δεν εξίσταται για όσα οφείλει να κατανοεί και αποτελεσματικά να αντιμετωπίζει. Αυτά μπορεί να τα κάνουν οι πολίτες, όχι ένας υπουργός Εξωτερικών, εντεταλμένος να μελετά την πολιτική και τη διπλωματία του αντιπάλου και να την αντιμετωπίζει. Ο Δ. Δρούτσας, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, έδωσε συνέντευξη στην τουρκική «Χουριέτ». Ως άβγαλτο παιδαρέλι, που ποσώς γνωρίζει τον αντίπαλό του (δεν άκουσε ποτέ, προφανώς, περί Θουκυδίδη και Σουν Τζου), υποβάλλει διάφορα κωμικά ερωτήματα για την εδώ και δεκαετίες ασίγαστη τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.
«Κανείς δεν καταλαβαίνει για ποιον λόγο η Τουρκία των 75 ..

ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ (BLOGS κλπ)

Χρήσιμο κείμενο με διαπιστώσεις και συμβουλές (αχρείαστες να ‘ναι). Μην φοβάστε να αναπαράγετε την αλήθεια και μην παίρνετε ως δεδικασμένες κάποιες περιπτώσεις που θα διαβάσετε. 
Να έχετε κατά νου πάντα:

Όταν απειληθείτε νομικά για δημοσίευμα σας, να

Τι κοινό έχουν Siemens, Αθήνα 2004, ΜΚΟ «Διεθνή Διαφάνεια Ελλάς» και Invest in Greece

Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Χ. Παμπούκη για τη λειτουργία και τον ορισμό της Διοίκησης της Ανωνύμου Εταιρείας «Επενδύστε στην Ελλάδα» με τον διακριτικό τίτλο «Invest in Greece», κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
Με το Νόμο 3894/2010 θεσπίστηκε η διαδικασία για την επιτάχυνση και την διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων. Στην εξυπηρέτηση του σκοπού αυτού, αποσκοπεί η Ανώνυμη Εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Invest in Greece S.A», (Επενδύστε στην Ελλάδα), που λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και εποπτεύεται από κοινού από τους Υπουργούς Επικρατείας κ. Παμπούκη και Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Κώστας Αγοραστός στο αεροδρόμιο Αγχιάλου

-Ακόμη και φοιτητές από την Κομοτηνή επέλεξαν να πάνε Ρώμη μέσω Ν. Αγχιάλου επειδή το εισιτήριο είναι πολύ πιο φθηνό
-Στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συναντήθηκε με επιβάτες των πρώτων πτήσεων
-Ένα μήνα νωρίτερα ξεκίνησαν φέτος οι πτήσεις, διπλάσια χρήματα από πέρυσι δαπανά για διαφήμιση η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μετέβη στο αεροδρόμιο την περασμένη Τρίτη και συναντήθηκε με επιβάτες των πτήσεων από και προς Βρυξέλλες και Ρώμη.

Έρχονται οι νέες "αντιγιαουρτικές" ομπρέλες...

Μετά τα πρόσφατα επεισόδια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό..
Έρχονται οι νέες "αντιγιαουρτκές" ομπρέλες.
Δείτε το σχετικό Video στο τέλος του άρθρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τον Σαρκοζύ, τον Πάπα και την Μαντόνα, ετοιμάζεται και η Ελληνική κυβέρνηση ...

Καψόνι από την τρόικα

Δεν θα έρθουν όπως αναμένονταν στην Αθήνα στις 4 Απριλίου οι αξιωματοίχοι της τρόικας λόγω, όπως λέγεται των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου, της αργοπορίας στον καθορισμό των πρόσθετων μέτρων για το 2011, αλλά και του γεγονότος ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει έτοιμα τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2010.

Ο έλεγχος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εξυγίανσης, επρόκειτο να αρχίσει στις 4 Απριλίου και να κρατήσει από 2 έως 4 ημέρες. Ομως το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και τα υπόλοιπα υπουργεία, ενώ η κυβέρνηση ψάχνει λύσεις ώστε τα πρόσθετα μέτρα να μην προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων.

Μπορούμε και να μην χρεοκοπήσουμε και να βγούμε από το Μνημόνιο


Σκέψεις για το «Ζάππειο-2»
Ένα χρόνο σχεδόν μετά το Μνημόνιο και με την ελληνική οικονομία να φλερτάρει με την πλήρη κατάρρευση, ο Σαμαράς καλείται να δώσει στο λαό ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση αντιμετώπισης της κρίσης.
Ακόμη περισσότερο: Καλείται να δώσει στο λαό απτό όραμα εξόδου από την κρίση. Κι αυτό είναι απείρως δυσκολότερο. Διότι δεν θα είναι δύσκολο να μας βγάλει ο Αντώνης από την κρίση, μόλις αναλάβει την εξουσία. Το ζητούμενο είναι όμως, να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να μας βγάλει από την κρίση.
«Φταίει ο Καραμανλής»;
Πρόκειται για το πρώτο και μεγαλύτερο ψέμα του συστήματος ΓΑΠ-ΔΝΤ. Και για το αποτελεσματικότερο.
Αν το ΠΑΣΟΚ συγκρατεί μέχρι σήμερα έναν πυρήνα οπαδών του, και μάλιστα διατηρεί, μετά τα όσα αδιανόητα έχει διαπράξει, την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις, αυτό οφείλεται στο ότι κατάφερε να πείσει μια σημαντική μερίδα του κόσμου ότι «η κατάσταση που κληρονόμησε ήταν τόσο δύσκολη, που δεν γινόταν αλλιώς».

Τελικά ποιός “τα έφαγε”;

Με αφορμή το φαινόμενο της ηθικής παρακμής που μαστίζει τον δημόσιο βίο της χώρας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχουν γραφεί (στον Τύπο) κι έχουν ακουσθεί (στα τηλεκανάλια) πολλά και διάφορα. Ωστόσο, οι νοήμονες Έλληνες πολίτες δεν έπαψαν ποτέ να διερωτώνται: Ποιός από τους δύο κυρίαρχους παράγοντες των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων (ο Λαός ή οι Ηγέτες του) είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία και εξάπλωση του παρακμιακού αυτού φαινομένου; Είναι άραγε υπεύθυνος ο λαός που αρνείται να συμμορφωθεί ή είναι οι ηγέτες του (Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση) που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, αλλά και με το παράδειγμά τους πολλές φορές, καθοδηγούν και ενθαρρύνουν τους πολίτες να μην σέβονται τους νόμους και τους ηθικούς κανόνες;

Βαστίλλη….


Πολλές απ’ τις ευαγγελικές περικοπές αρχίζουν, συνήθως, με τη φράση: «τω καιρώ εκείνω»…
Και ίσως
κάποιοι από μας, που ακούμε τα περιστατικά του καιρού εκείνου, ενδόμυχα, να λέμε: Κι εμάς, σήμερα, τι μας ενδιαφέρει το τι έγινε «τω καιρώ εκείνω»;
Κι όμως
η πραγματικότητα φωνάζει πως κάποια πρόσωπα και περιστατικά προσφέρονται και με το παραπάνω μάλιστα για σύγκριση με πρόσωπα και καταστάσεις της εποχής μας…
Κι ας πάρουμε
για παράδειγμα τον δαιμονισμένο κωφάλαλο του Ευαγγελίου της 4ης Κυριακής της Μεγάλης Σαρακοστής (Κατά Μάρκον, Θ. 17-31). Που το δαιμόνιο του στέρησε την ακοή και την ομιλία. Κι όμως…

Προσοχή! Αυτά δεν τα λέει ο Αλαβάνος αλλά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας!

H κ. Μπατζελή δείχνει ενθουσιασμένη...
Το video που ακολουθεί είναι απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου ,  στη συνεδρίαση της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Αθήνα. (29/03/2011)
Δείτε το video με προσοχή για να αντιληφθείτε πως χτίζεται η παγκοσμιοποίηση..
Δείτε και πέστε μας τι είστε ;;

Από τον αυταρχισμό της εξουσίας στον αυτοματισμό της κοινωνίας…

Όσο περισσότερο η απειλή της χρεοκοπίας αποκαλύπτει το τρομερό της πρόσωπο στην κοινωνία τόσο η αιτία του κακού - το κομματικό και σπάταλο κράτος - γιγαντώνεται. Αντί η κυβέρνηση να ελαττώνει και να συμπτύσσει υπουργεία και αρμοδιότητες, ακολουθώντας αυτό που εφαρμόζει και το τελευταίο ελληνικό νοικοκυριό, αρνείται πεισματικά να περικόψει τις δαπάνες της, αναγγέλλει νέες προσλήψεις και νέες αδηφάγες Γραμματείες - τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι πρωτοπόρα και υποδειγματική σε αυτά που ζητεί από την κοινωνία.

Τελικά, το γεγονός ότι η κυβέρνηση εθελοτυφλεί για την κραυγαλέα αποτυχία της πολιτικής των τελευταίων μηνών και τα βάζει με τους πάντες εκτός από τον κακό της εαυτό, δεν είναι απλά παράδοξο. Αποκαλύπτει ότι η

Όχι στον νόμο του να είμαστε όλοι δότες οργάνων υποχρεωτικά!! Θα κάνει κακό ...στην υγεία πτωχών ασθενών!!

Το διαβάσαμε και δεν πιστεύαμε ότι είναι αλήθεια!!  Σύμφωνα λοιπόν με προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, όλοι θα θεωρούνται δότες οργάνων μετά θάνατον, εκτός εάν έχουν ρητώς δηλώσει εν ζωή το αντίθετο στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)!!! 
Και ναι μεν το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί ότι θα εξασφαλιστεί ικανός αριθμός μοσχευμάτων, όμως κανείς δεν σκέφτεται ότι κάποιοι επίορκοι γιατροί θα μπορούσαν να οικονομήσουν όχι πια με απλά φακελάκια αλλά και με επίσημο  εμπόριο οργάνων, όπου με άνεση θα έστελναν έναν φτωχό ασθενή σε δημόσιο νοσοκομείο,  στα "θυμαράκια"  για να βρεθεί κάποιο  πολύτιμο μόσχευμα για  ασθενή σε μία από τις πανάκριβες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας;
Ίσως να είμαστε υπερβολικοί αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με κράτος που ...

Δεν μασάει ο Γιώργος...


Νέο Λύκειο με παλαιά υλικά

AΠΟ ΤΟ «ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ» που θα ήταν αποσυνδεδεμένο από το εξεταστικό, θα ανακτούσε τη χαμένη του αυτοτέλεια και θα ξανάδινε στους μαθητές τον ελεύθερο χρόνο που τους έχουν κλέψει από την εφηβεία τους, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πέρασε χθες με χαρακτηριστική άνεση σε ένα φθηνό μοντέλο «Λυκείου εξειδίκευσης», προσδεδεμένου όσο ποτέ στο σύστημα πρόσβασης. Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να ισχυριστεί ότι ένα Λύκειο που θα οδηγεί σε σαφάρι βαθμών, πανελλαδικές εξετάσεις με ακαθόριστη εξεταστέα ύλη, ενώ θα παρατείνει την αγωνία της επιτυχίας για ολόκληρο το πρώτο πανεπιστημιακό έτος, αφού η κατάταξη σε προγράμματα σπουδών θα γίνεται από το δεύτερο έτος, «θα αποκαταστήσει την ισορροπία στη ζωή των εφήβων» και θα κάνει «φυσιολογική τη ζωή τους και των γονιών τους».
ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ η κυβέρνηση έχει αποδείξει πολλές φορές τη δεινότητά της στα…

Λόγια, λόγια, λόγια...

Δεν ορίζετε λέω εγώ κ. Δρούτσα την Ελληνική ΑΟΖ και αφήστε τις δηλώσεις και τις δενδροφυτεύσεις..

"Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου"

Μήνυμα προς το εξωτερικό αλλά και προς το... εσωτερικό έστειλε χθες ο υπουργός Eξωτερικών Δ. Δρούτσας, δηλώνοντας από το Καστελόριζο ότι «δεν κάνουμε σπιθαμή πίσω, δεν δεχόμαστε γρατσουνιά στα κυριαρχικά δικαιώματά μας και δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο».

Ο κ. Δρούτσας, που βρέθηκε στο Καστελόριζο για δενδροφύτευση, δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη (από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας) ότι το ιταλικό πλοίο ζήτησε και πήρε άδεια από την Τουρκία για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, απέφυγε να δώσει εξηγήσεις για τους ατυχείς και ..

Το Πεντάγωνο επιστρατεύει Facebook και Twitter για τη χειραγώγηση των Αράβων χρηστών

Με τις ανατροπές στον μουσουλμανικό κόσμο συνειδητοποιήσαμε την επιρροή που έχουν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το Πεντάγωνο εφαρμόζει τώρα σχέδιο για τη χειραγώγηση χρηστών με τη βοήθεια των facebook και Twitter.

Κινητό με πρόσβαση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
Οι μάχες δεν διεξάγονται μόνο στα πεδία μαχών, αλλά και στο διαδίκτυο. Προγράμματα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση και πραγματοποίηση διαδηλώσεων στον μουσουλμανικό κόσμο. Αμερικανοί ειδικοί στον πόλεμο του κυβερνοχώρου έχουν θέσει τώρα σε εφαρμογή ένα νέο πολύπλοκο πρόγραμμα...

e-Επιλογές της 30/03/2011

Η ελληνική κοινωνία μετά το Μνημόνιο - Ολόκληρη η ομιλία του Φαήλου Κρανιδιώτη στον Πύργο

 Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Φαήλου Κρανιδιώτη την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στον Πύργο.Μάλιστα απασχόλησε και τον Αθηναϊκό τύπο (δείτε σχετικό δημοσίευμα στο Έθνος εδώ).Η ομιλία μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τοπικά κανάλια της Ηλείας.Ολόκληρη την ομιλία και ένα απόσπασμά της σε βίντεο καθώς και φωτογραφίες της εκδήλωσης δημοσιεύουμε σήμερα στο Πύργος-news.

Ο Λίβυος Υπουργός Εξωτερικών ζήτησε άσυλο από την Μ. Βρετανία

Ο Λίβυος Υπουργός Εξωτερικών Μούσα, ζήτησε πριν λίγο άσυλο από την Μ. Βρετανία.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Β.Παπαγεωργόπουλος:”Για ποιους λόγους η Θεσσαλονίκη έχει μεταμορφωθεί σε «χωματερή»!”

Σχετικά με την συνέντευξη Τύπου για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, ο κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
Ο κ.Γιάννης Μπουτάρης στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Θεσσαλονίκη έχει μεταμορφωθεί σε «χωματερή» ξεπέρασε τον εαυτό του.
Αντί να παραδεχθεί ότι τα προηγούμενα 12 χρόνια η Θεσσαλονίκη ήταν μία από τις πιο καθαρές πόλεις της Ευρώπης,  εκτός των προεκλογικών περιόδων που για λόγους που οι πάντες αντιλαμβάνονται αποκτούσε ξαφνικά πρόβλημα καθαριότητας:

Νέα Πτέρυγα – Νέα Εποχή για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

-Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Έτοιμο για ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο με προϋπολογισμό 13,8 εκατ. ευρώ διαπιστώθηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον Διοικητή του ΓΝΛ Κώστα Καραμπάτσα
-Με τη Νέα Πτέρυγα δυναμικότητας 115 κλινών, αναβαθμίζονται οι υποδομές των χειρουργικών κλινικών και ειδικά της παιδοχειρουργικής που είναι μοναδική στη Θεσσαλία, η Μονάδα Εμφραγμάτων και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, επεκτείνονται τα εξωτερικά ιατρεία που πολλά είναι σήμερα διάσπαρτα στο νοσοκομείο και δημιουργούνται νέες μονάδες (ενδοσκοπήσεις, ιατρικό αρχείο)
-Κ. Αγοραστός: « Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεργάζεται ήδη και είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί ακόμη αποδοτικότερα με τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας σ’ όλη την Θεσσαλία καθώς οι ανάγκες των Θεσσαλών είναι μεγάλες»

"Εθνικιστής" ο Σαμαράς σύμφωνα με τα Wikileaks! Αυτό το τηλεγράφημα γιατί το κουκουλώσατε;

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/05/mantelis.jpg

Βόμβα μέσα στα Wikileaks τα οποία δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα η "Καθημερινή". Ο χαρακτηρισμός "Εθνικιστής" που αποδίδουν στον Σαμαρά οι Αμερικάνοι κατά την περιγραφή των υποψηφίων για την κούρσα διαδοχής της ΝΔ, απέχει παρασάγγας από τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ έβλεπαν τον Σαμαρά ως "δικό τους παιδί".
Το περίεργο είναι ότι αυτοί που κατηγορούσαν όλο αυτό το διάστημα τον Σαμαρά ως Εθνικιστή, έδωσαν μεγάλο βάρος στην φημολογία περί "παιδιού των Αμερικανών" και άλλαξαν άρδην την ατζέντα βαφτίζοντας τον "πράκτορα των Αμερικανών", λησμονώντας το "εθνικιστής, ακραίος" κλπ κλπ.
Το τηλεγράφημα όμως που ήρθε στην δημοσιότητα, είναι τελείως διαφορετικό και....

Η νησίδα Ζουράφα, γνωστή ως Λαδόξερα και η σημασία της

Το ανατολικότερο σύνορο στο Β.Α. Αιγαίο της Ελλάδας και της Ευρώπης βυθίζεται και κινδυνεύει να εξαφανιστεί κάτω από τη θάλασσα

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν την ύπαρξη της Ζουράφας, και την οποία περιφρονητικά παραλείπουν οι περισσότεροι από τους χάρτες μας που κυκλοφορούν για το ευρύ κοινό, μολονότι σηματοδοτεί τα όρια της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Επικράτειας;

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στη Ζουράφα σας παρουσιάζουμε την νησίδα που απέχει 6 ναυτικά μίλια από το βορειοανατολικό άκρο της Σαμοθράκης και είναι γνωστή στους κατοίκους της περιοχής ως Λαδόξερα.

Η βραχονησίδα Ζουράφα ή Ζγοράφα ή πιο γνωστή ως Λαδόξερα ..

«Ντου από παντού» συμβασιούχων στο δήμο της Αθήνας. Έφοδος μετά μουσικής και στον Πολιτισμικό Οργανισμό«Ντου από παντού». Όσο και αν φαίνεται παράξενο ο τίτλος του τραγουδιού, περιγράφει απόλυτα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δήμο της Αθήνας, με τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων.
Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ξενοδοχείο, λόγω της κατάληψης του δημαρχιακού μεγάρου, σήμερα μια ομάδα συμβασιούχων εισέβαλλε και διέκοψε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου της Αθήνας.