Ο φακός την ερωτεύτηκε όσο λίγες πρωταγωνίστριες. 'Εγινε η «Ωραία της ημέρας», συνεπήρε στην «Σειρήνα του Μισσιπή» και έγινε το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας ως « Μαριάν».
Ο λόγος για την Κατρίν Ντενέβ, που λίγο πριν αναχωρήσει σήμερα από την Αθήνα, μίλησε στους δημοσιογράφους για την κωμωδία «Potiche» στην οποία πρωταγωνιστεί και βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη.
Χθες, η ταινία σήκωσε την αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στον κινηματογράφο «Αττικόν».
Είναι η δεύτερη συνεργασία της Ντενέβ με τον σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν, μετά τις «8 γυναίκες» και ακόμα μια ....
κινηματογραφική συνάντηση της γαλλίδας ντίβας, με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ , τον μεγάλο κινηματογραφικό της έρωτα στο «Τελευταίο Μετρό» του Φρανσουά Τριφώ. Αν και κωμωδία, «είδος σπάνιο και δύσκολο για τις ηθοποιούς» η Κατρίν Ντενέβ απόλαυσε τα γυρίσματα της ταινίας «Potiche».
Ερμηνεύει την μετάλλαξη μιας γυναίκας «γλάστρας», σε χειραφετημένη και μαχητική προσωπικότητα, που απελευθερώνει την καταπιεσμένη της πλευρά και συνειδητοποιεί ότι ο ρόλος της γυναίκας «δεν είναι αυτός που θέλουμε, ιδίως στις εργασιακές της σχέσεις».
« Ίσως όλοι μας έχουμε υπάρξει γλάστρες στην ζωή μας. Κι όταν λέω όλοι, δεν εννοώ μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες. Να είσαι παρών σαν φυσική παρουσία αλλά να μην χρησιμεύεις σε κάτι», είπε η Κατρίν Ντενέβ, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με τον αέρα και την ακρίβεια της μεγάλης επαγγελματικής της εμπειρίας.
AΠΕ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.