Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Μία ιστορία τρέλας για τα χάλια της παιδείας μας.

Τι γίνεται αυτή την στιγμή στην ανώτατη παιδεία μας; Ξέρω τι γίνεται, αλλά έλα που δεν έχω αποδείξεις και όλοι όσοι εμπλέκονται φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτούν τίποτα... Θα σας πω λοιπόν μια ιστοριούλα και αν κάποιος θέλει να δει αν είναι αληθινή ας το ψάξει (κάνας εισαγγελέας ίσως;). Εγώ θα πω μόνο ότι ξέρω χωρίς να μπορώ να το αποδείξω.

Έχουμε λοιπόν ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα (σημείωση ότι πλέον και τα ΤΕΙ είναι ανώτατα) που έχει κάποιο πρόβλημα ρευστού. Γιατί; Γιατί ο πρόεδρος πήρε τα λεφτά, έβγαλε με αυτά τα έργα που έπρεπε για να πάρει τις μίζες του... πήρε τις μίζες του μαζί με τους υπόλοιπους, τα λεφτά τελείωσαν και άφησε τους καθηγητές απλήρωτους!!!

Το κονδύλι του Νταβός

Η χθεσινή αποκάλυψη του Παράτυπου ότι η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Γραμματείας Επικοινωνίας ενέκρινε κονδύλι 6.400 ευρώ για το φετινό ταξίδι του πρωθυπουργού στο Νταβός οδήγησε στην έκδοση ενός δελτίου Τύπου που μας προκαλεί κάποια καινούργια ερωτηματικά. Η Γραμματεία ενημερώνει ότι το συγκεκριμένο κονδύλι αφορά «στη διευκόλυνση της δημοσιογραφικής αποστολής που θα καλύψει τον πρωθυπουργό και θα περιλαμβάνει τα έξοδα μίσθωσης οχήματος για τη μετάβαση των Ελλήνων δημοσιογράφων από και προς το αεροδρόμιο της Ζυρίχης (απόσταση τριών ωρών) καθώς και τις καθημερινές επί πενθήμερο μετακινήσεις τους».

Η χώρα βυθίζεται στην κρίση και οι υπογραφές για την Ζήμενς μπήκαν μόνες τους!
 
Σοφία Βούλτεψη

Με τα μαύρα σύννεφα να πυκνώνουν στον δημοσιονομικό ουρανό της Ελλάδας, με τον ουσιαστικό ενταφιασμό της προοπτικής επιμήκυνσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους να ανακοινώνεται μέσα στο υπουργικό συμβούλιο χωρίς να το συνειδητοποιεί κανείς, με τις φωνές για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους να πληθαίνουν επικίνδυνα και με τον Οίκο Fitch να μας απειλεί με νέα υποβάθμιση, το ελληνικό πολιτικό σύστημα πραγματοποιεί αυτές τις μέρες άλλη μια επίδειξη αυτισμού.
Την ώρα που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Βερολίνο ετοιμάζει ένα «Σχέδιο Β» για την Ελλάδα, καθώς – υπενθυμίζω – παραμένουμε εκτός αγορών και τα ελληνικά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά βρίσκονται σε πτωτική πορεία.

Το Μνημόνιο έκανε τους Έλληνες δυστυχισμένους

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Legatum (μια μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα το Λονδίνο) ο λαός μας είναι ο λιγότερο ευτυχισμένος στην Ευρώπη, ενώ μεταξύ 110 χωρών του πλανήτη η Ελλάδα κατατάσσεται στην 39η θέση. 
Το Μνημόνιο έκανε τους Έλληνες. δυστυχισμένους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα
έρευνας του Ινστιτούτου Legatum (μια μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα το
Λονδίνο) ο λαός μας είναι ο λιγότερο ευτυχισμένος στην Ευρώπη, ενώ μεταξύ
110 χωρών του πλανήτη η Ελλάδα κατατάσσεται στην 39η θέση.

Οι Ιρλανδοί, που επίσης υπέστησαν το σοκ ένταξης στον μηχανισμό στήριξης, βρίσκονται πολύ υψηλότερα και συγκεκριμένα....

Να τα πάλι τα "καρντάσια" ξαναχτύπησαν, αυτή την φορά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας
Διαβάστε τι δηλώνουν και πως αντιμετωπίζουν στο τουρκικό ΥΠΕΞ, "τα καρντάσια" μας, τον πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. 
Δεν παραλείπουν να κάνουν και συστάσεις στον πρόεδρο της δημοκρατίας, τον οποίο στην ουσία κατηγορούν και για διαστρέβλωση της ιστορίας.
Απίστευτο και όμως πραγματικό...
Σε λίγο καιρό, όπως το πάνε οι τούρκοι, θα απαιτήσουν οι 'Ελληνες αξιωματούχοι πριν κάνουν δηλώσεις, να συντονίζονται με το ΥΠΕΞ της τουρκίας...
Καμαρώστε τις δηλώσεις εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, κατά την συνάντησή του με τον Αρμένιο ομόλογο του.

Μήπως είναι καιρός να θυμώνουμε;

O Αριστοτέλης (στα Ηθικά Νικομάχεια) χαρακτήριζε τον πράο άνθρωπο ως εξής: "Πράος δεν είναι εκείνος που δεν εκνευρίζεται. Όποιος δεν θυμώνει ποτέ είναι ηλίθιος. Πράος είναι αυτός που θυμώνει όταν πρέπει"...
ΔΕΙΤΟ ΤΟ VIDEO

Το ΔΝΤ στηρίζει την επιμήκυνση ...

Διαβάστε απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης τύπου του ΔΝΤ.
Διαβάστε την απάντηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, σε σχετική ερώτηση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.

e-Επιλογές της 21/01/2011

Κ. Μαρκόπουλος:«Αήθης επίθεση της Τρέμη στον Τζαβάρα»

Κώστας Μαρκόπουλος
Από τη χθεσινή συνέντευξη του Κ. Μαρκόπουλου στα τοπικά ΜΜΕ στη Λάρισα, πλαισιωμένος από τα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ και τον τομεάρχη Εσωτερικών Χρ. Ζώη
Στην οικονομική κρίση εστίασε την ομιλία του χθες το βράδυ προσκεκλημένος της τοπικής ΝΟΔΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος«Φτάσαμε στο απροχώρητο», «τα νοικοκυριά αγκομαχούν» τόνισε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του larissanet.gr κατακεραύνωσε την Τρέμη, δηλώνοντας πως ήταν «αήθης η επίθεσή της στον Τζαβάρα». εξαπολύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης για τις επιλογές της.
«Το αυτομαστίγωμα της Νέας Δημοκρατίας τελείωσε. Όπως τελείωσαν και τα βήματα προς τα πίσω. Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας και μέσω της τεράστιας προσπάθειάς μας τόσο στον τομέα της οργανωτικής ανασυγκρότησης, όσο και στην καθαρότητα του ιδεολογικού μας αποτυπώματος, είμαστε έτοιμοι να τιμήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο, να εκφράσουμε την άποψή μας και να τείνουμε χείρα ελπίδας στον ελληνικό λαό, ο οποίος σήμερα δοκιμάζεται πολυεπίπεδα». Με τα λόγια αυτά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ευβοίας κ. Κώστας Μαρκόπουλος, έδωσε το στίγμα του μιλώντας πρώτα στα ΜΜΕ της Λάρισας και εν συνεχεία στο πολυπληθές ακροατήριο που τον υποδέχθηκε θερμά.
«Αγκομαχούν τα νοικοκυριά»
Περιγράφοντας την εικόνα του σήμερα ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά:«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται στη χώρα ένας μίζερος διάλογος ο οποίος στηρίζεται στην ανασφάλεια και τον φόβο. Τον φόβο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με στόχο να περάσει τις αδιέξοδες πολιτικές της. Αδιέξοδες πολιτικές οι οποίες οδηγούν ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία μέσα στο 2011 και που αποδεικνύουν περίτρανα πως αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα είναι μια συνταγή η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Υπάρχουν κοινωνικές τάξεις οι οποίες δεν μπορούν να επιβιώσουν, υπάρχουν νοικοκυριά τα οποία αγκομαχούν. Όλοι αναρωτιούνται πότε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση και το κυριότερο με ποιόν τρόπο θα τελειώσει».
«Φτάσαμε στο απροχώρητο» 

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Κόμμα δικό μου είναι ένα και χρώμα έχει γαλανόλευκο...

Το άρθρο που ακολουθεί είναι σχόλιο αναγνώστη σε άρθρο.
ΒΡΑΧΟΣ
Oι ενστάσεις ορισμένων, μερικώς σωστές και μερικώς άδικες.Βλέπετε υποστηρίξαμε ορισμένοι την - αυτονόητη για εμένα - στάση του Τζαβάρα.
Μας κατηγορούν για κομματόσκυλα-προφανώς δεξιά- γιατί υποστηρίξαμε τον συγκεκριμένο βουλευτή και λοιδωρήσαμε το αγλάϊσμα της αντικειμενικής δημοσιογραφίας, την Τρέμει...Όταν υποστηρίξαμε την στάση της Σακοράφα, πάντα με ενστάσεις, είμαστε και εκεί κομματόσκυλα; Όταν υποστηρίξαμε την στάση της Λιάνας, πάντα με ενστάσεις, είμαστε και εκεί κομματόσκυλα; Αριστερά , του ΚΚΕ, τι στα κομμάτια κομματόσκυλα είμαστε εδώ μέσα τελικά.
Πετάει ο κάθε πικραμένος και με το δίκιο του πικραμένος από την κατάσταση της πολιτικής σήμερα, μια κουβέντα και έτσι - αν δεν συμφωνείς με τον πικραμένο - είσαι κομματόσκυλο...
Αν δεν ήταν απλώς γελοίο, θα ήταν απλώς ύποπτο...

ΟΝΝΕΔ-Εθελοντική αιμοδοσία: Κερδίζεις, ότι ομάδα και αν είσαι

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs079.snc6/168946_184938031526316_120198888000231_550323_6240599_n.jpgΗ Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 εθελοντική αιμοδοσία σε 35 πόλεις της Ελλάδος με σκοπό τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος για νέους ηλικίας έως 32 ετών.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας καλύπτει από εθελοντές αιμοδότες λιγότερο από το 50% των αναγκών της σε αίμα, γεγονός που αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πρόβλημα της μη διάδοσης του εθελοντικού κινήματος για θέματα υγείας στη χώρα.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Για το λόγο αυτό αλλά και με στόχο την ενίσχυση της προσφοράς των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ στις τοπικές κοινωνίες, παροτρύνουμε τα μέλη μας και όλους όσοι το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα της ενεργής συμμετοχής σε δράσεις και ενέργειες που η κοινωνία έχει ανάγκη.

Ζητούν άρση ασυλίας του Πάγκαλου

Με το ερώτημα της άρσης της ασυλίας του αντιπροέδρου Θεόδωρου Πάγκαλου έφθασε το πρωί στον πρόεδρο της Βουλής το έγγραφο της εισαγγελίας που αφορούσε τις δημόσιες δηλώσεις Πάγκαλου εναντίον του Ανδρέα Κουτούπη που είχε προταθεί για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Κουτούπης διαθέτοντας ένα "βαρύ" βιογραφικό ήταν υποψήφιος για την θέση του ΓενικουΓραμματέα μέσω της διαδικασίας open gov. Επιλέχθηκε και αφού πέρασε και από τη διαδικασία συνέντευξης με τον υπουργό οικονομικών διορίστηκε στο υπουργείο.

Τα Μegala καραγκιοζιλίκια..

Δείτε τα Megala καραγκιοζιλίκια.
Δείτε όλο τον επίμαχο διάλογο.
Ήταν τόσο μεγάλος ο εκνευρισμός των παρουσιαστών του MEGA, που έχασαν τα αυγά και τα καλάθια...
Η Τρέμη είπε στον Τζαβάρα:
Έχετε πάρει πολύ φόρα..
Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου..Θα σας πάρουν με τις πέτρες ...
Έχετε πλήρως εκτραπεί...
Ο δε Πρετεντέρης ζήτησε να πάρει θέση η Ν.Δ...στο ποιοι την εκφράζουν..
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ VIDEO

Νέες διαψεύσεις, αλλά…

 

Η καγκελαρία δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ διέψευσε χθες δημοσιεύματα, που θέλουν την γερμανική κυβέρνηση να επεξεργάζεται σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Ζάιμπερτ διέψευσε επίσης τις φήμες περί γερμανικής υποστήριξης προς τις Βρυξέλλες στις προσπάθειές τους να στηρίξουν με τον τρόπο αυτόν την Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί οι διαψεύσεις της Κομισιόν και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Την ίδια ώρα ωστόσο ο εκπρόσωπος των συγκυβερνώντων φιλελευθέρων (FDP) για δημοσιονομικά θέματα Όττο Σολμς δήλωνε ότι «δεν είναι δράμα η αναδιάρθρωση του χρέους μιας χώρας».
«Πώς χτενίζεται η κυρία;»
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ήταν ένα συνηθισμένο θέαμα στο παρελθόν. Να πηγαίνουν στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ. στο Megaλο Κανάλι της Ελάχιστης Αξιοπιστίας και να τους προπηλακίζουν φραστικώς οι «πέτσινοι» τηλεαστέρες. Στην καλύτερη περίπτωση διαμαρτύρονταν, όταν δεν απολογούνταν. Η Όλγα, στρατιωτάκια ακούνητα αγέλαστα, να ρίχνει απαξιωτικές ατάκες με μισάνοιχτο προς τ’ αριστερά, πάντα, στόμα κι από δίπλα ο Γιαννάκης με τον Παύλο, τον φίλο του κυρ Μιχάλη του χουβαρντά, να ασκούν την βαριά ενημέρωση με τον τρόπο που γίνεται στην Ελλάδα, «μαστιγώνοντας» τους αθλίους πολιτικούς της ΝΔ, υπομειδιώντας ειρωνικώς, με σηκωμένο φρύδι και ύφος «έχω πλάτες».
Πλην βεβαίως της Ντόρας, πρωθιέρειας της μπατιρημένης «πολιτικής ορθότητας», στην οποία πόνταραν ανιδιοτελώς τόσο πολύ, όπως επίσης πόνταραν στον Βαγγέλη Βενιζέλο και στον Αστραχάν. Μιλάμε για κληρονομικό χάρισμα οι άνθρωποι. Ούτε τον λήγοντα δεν πετυχαίνουν.
Παρεπιμπτόντως, κύριε Γιάννη μου, που τόσο προσωπικά πήρατε προγενέστερο άρθρο μου, ο Μουσολίνι προηγήθηκε έντεκα χρόνια του Αδόλφου, και ήντουσαν και οι δύο σοσιαλισταί. Ο ένας διετέλεσε διευθυντής του «Αβάντι» κι ο άλλος μετείχε της Επαναστατικής Επιτροπής της μονάδας του στην Κομμούνα του Μονάχου. Στα νιάτα τους, όπως κι ο Γιώργος. Μετά, φευ, άλλαξαν όλοι. Διάβασε και λίγο, βρε αδερφέ. Να μου την λες, δεν έχω πρόβλημα αλλά όχι με ιστορικές ανορθογραφίες. 1922 η Μεγάλη Πορεία των μελανοχιτώνων στη Ρώμη, 1933 Καγκελάριος ο Αδόλφος, 2010 το Μνημόνιο. Την άλλη φορά ρώτα με. Και Ρώσικη Επανάσταση έχω. Ό,τι θες. Από Μενσεβίκους μέχρι Νέστορα Μάχνο.
Η τηλεόραση πάντως θέλει ακόμη πιο μεγάλη προσοχή. Λένε πως μεγεθύνει τα πάντα. Τα κιλά, τις χειρονομίες, το καφριλίκι, κάνει δε το κενό, πολιτικό, εγκεφαλικό, παντός είδους, ν’ αντιλαλεί σαν το Γκραν Κάνυον.

Από το Ναβαρίνο στο Μνημόνιο!


(του Κυριάκου Αμανατίδη)
Όλες οι ενδείξεις τείνουν προς το συμπέρασμα πως χωρίς το Μνημόνιο, διά μέσου του οποίου δίνεται στην Ελλάδα δάνειο 110 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Ταμείο, η πτώχευση της χώρας ήταν βέβαιη.
Αν και είναι νωρίς για να προβλέψουμε την αίσια έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, είναι βέβαιο πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελεί δέσμευση της Ένωσης να στηρίζει στο μέλλον τα κράτη-μέλη που θα αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Με δεδομένη αυτήν την προοπτική, είμαι της γνώμης πως το Μνημόνιο του 2010 μπορεί να παραβληθεί με τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου τον Οκτώβριο του 1827, η οποία έσωσε την Επανάσταση του 1821 από την βέβαιη κατάρρευσή της, και ως εκ τούτου συνέβαλε στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.
Με αυτό δεν θέλω να πω πως χωρίς το Μνημόνιο θα κινδύνευε η υπόσταση του ελληνικού κράτους. Απλώς, θέλω να τονίσω πως τα δύο αυτά συμβάντα αποτελούν σταθμούς στην νεότερη ιστορία του έθνους μας. Η ναυμαχία του Ναβαρίνου απέτρεψε την επιστροφή της Ελλάδας στην τουρκοκρατία, και το Μνημόνιο την γλίτωσε από την πτώχευση.
Βέβαια, και στη μια και στην άλλη περίπτωση, η Ευρώπη δεν έτρεξε να σώσει την Ελλάδα από καθαρά αλτρουιστικά και ανθρωπιστικά κίνητρα. Αναμφίβολα, πρωταρχικό κίνητρο ήταν το ίδιον συμφέρον των Μεγάλων Δυνάμεων τότε, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τώρα. Παράλληλα όμως, όπως θα δούμε, η στάση των Μεγάλων Δυνάμεων επηρεάστηκε.....

Παίρνει πάνω του το παιχνίδι της διαδοχής ο Βενιζέλος


Από ότι όλα δείχνουν ο Β.Βενιζέλος αρχίζει να επαναδραστηριοποιείται και να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην κούρσα της διαδοχής στο κυβερνών κόμμα.
Ο υπουργός άμυνας παρευρέθηκε σε δείπνο που παρέθεσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κύριος Βενιζέλος είχε την ευκαιρία...
να απαντήσει σε ερωτήσεις που του ετέθησαν από μέλη του Επιμελητηρίου σχετικά με την γενική κατάσταση της χώρας, την οικονομική πολιτική και θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας. Το περίεργο είναι ότι δεν είχε κληθεί κανένας εκπρόσωπος τον ΜΜΕ. Καλεσμένοι στο γεύμα από τους διοργανωτές περί τους 50 επιχειρηματίες των οποίων οι περιουσίες φτάνουν το μισό ΑΕΠ της χώρας. Εξάλλου για να μπορέσει κάποιος πολιτικός να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας θα πρέπει να έχει καλές σχέσεις με τον Αμερικάνικο παράγοντα στην Ελλάδα.

«Προβληματική λειτουργία του ΙΚΑ Λιβαδειάς»

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Την σκληρή πραγματικότητα» αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ Λιβαδειάς, σύμφωνα με τον βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη, ο οποίος καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει λεπτομερειακά την πολιτική ηγεσία για τις ελλείψεις στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που εκτοξεύουν την αναμονή των ραντεβού στον ενάμιση μήνα.
«Είναι προφανής η ταλαιπωρεία για τους ασφαλισμένους που για να εξυπηρετηθούν πρέπει να μετακινούνται μεταξύ των δύο κτηρίων που στεγάζουν τις Διοικητικές και Υγειονομικές Υπηρεσίες» σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκης και ζητά το σχετικό χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των κτηριακών προβλημάτων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Το πλυντήριο βάφτηκε πράσινο

Και ύστερα τολμούν από την κυβέρνηση να ζητούν συναίνεση στα όσα επιζήμια έχουν επιφέρει ένα χρόνο τώρα στην ελληνική κοινωνία, κατηγορώντας μάλιστα την αντιπολίτευση ότι δεν συμβάλλει στο… θεάρεστο έργο τους, όταν ουσιαστικά στα μεγάλα σκάνδαλα για τα οποία συνεστήθησαν Εξεταστικές Επιτροπές το πλυντήριο έχει βαφτεί πράσινο...Η Ελλάδα γελάει με αυτά που παρακολουθεί, διότι όλοι πλέον γνωρίζουν ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.
Ηταν γνωστό σε όλους ότι το κάθε κόμμα θα εξέδιδε δικό του πόρισμα για το σκάνδαλο της Siemens. Εξίσου γνωστό είναι στον ελληνικό λαό ποια είναι η κυβέρνηση που ευθύνεται τόσο στην υπόθεση Siemens όσο και στο τεράστιο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το οποίο για ευνόητους λόγους οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν «ξεχάσει».

Μega "Tremoulo"....

Ακόμα να ανεβάσουν στην ιστοσελίδα του MEGA, το χθεσινό κεντρικό ειδήσεων των 8 μμ.
Έχουν περάσει 13 ώρες και ακόμα στη θέση του κεντρικού δελτίου έχουν το μεσημβρινό δελτίο.
Δείτε και μόνοι σας..
Κάντε κλικ στον πιο κάτω σύνδεσμο και θα δείτε το μεσημβρινό (αντι του κεντρικού όπως θα έπρεπε) δελτίου ειδήσεων

Δημόσια Διαβούλευση για Συνενώσεις-Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Μπείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου παιδείας  και γράψτε τα σχόλια σας.
"Δώστε και σώστε"...
Γράψτε σχόλια για να μην αποφασίσουν άλλοι για εσάς.
Καταγράψτε τις προτάσεις σας, πέστε τις απόψεις σας, μήπως τυχόν σωθεί κάποιο σχολείο.
Το κείμενο της διαβούλευσης  ΕΔΩ

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο σχεδιασμού λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το σχολικό έτος 2011-2012 δρομολογεί μεταβολές

e-Επιλογές της 20/01/2011

Πόρισμα - Βόμβα Καμμένου. Ορίστε ο τρόπος να μην παραγραφεί ούτε ένα από τα αδικήματα.

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/kammenos-new-t1.jpg?w=300
Ο Πάνος Καμμένος ήταν αυτός που έδωσε τον φρενήρη ρυθμό στην εξεταστική και έκοψε τον βήχα όσων ήθελαν "λεπτούς χειρισμούς".

Τώρα, είναι αυτός που δείχνει τον δρόμο για την καταδίκη των επίορκων, αφού ένα πόρισμα που δεν θα περιλαμβάνει αυτόν τον όρο, στην ουσία είναι αθώωση όλων όσα ονόματα και αν αναφέρει.

Με αυτή την "λεπτομέρεια" λοιπόν, όσοι αναφερθούν θα δικαστούν, όποτε και αν έγινε το αδίκημα. Καταλαβαίνετε ότι τα ονόματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό είναι το σημαντικό.

Επιπλέον, ΕΝΑΣ να σπάσει, θα σπάσει το απόστημα.

Διαβάστε την περίληψη:

ΕΚΘΕΣΗ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΗΣ SIEMENS ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ


Το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι διεθνείς συμβάσεις που ενσωματώνονται στο εσωτερικό δίκαιο

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Στις 11/3 πρόωρες εκλογές στην Ιρλανδία, λόγω του δανείου από ΕΕ και ΔΝΤ

   Στις 11 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ιρλανδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπράιαν Κόουεν.
    Μιλώντας στο Ντάιλ, την Κάτω Βουλή του ιρλανδικού κοινοβουλίου, ο Κόουεν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διαλύσει το κοινοβούλιο "με σκοπό να οργανωθούν βουλευτικές εκλογές την Παρασκευή, 11 Μαρτίου".
    Ο πρωθυπουργός είχε αναγκαστεί τον Νοέμβριο να ανακοινώσει μια ημερομηνία, που τότε δεν είχε καθοριστεί ακόμη, για τη διεξαγωγή εκλογών, κατόπιν πιέσεων του κόμματος των Πρασίνων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Mέχρι κι οι λαθρομετανάστες τους πήραν χαμπάρι

ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ
ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΥΦΕΡΤΟ ΤΩΝ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ"
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΤΙ
ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΟΦΕΛΗ!!!

http://elpidablog.blogspot.com/2011/01/blog-post_624.html

Βουλευτής ξεφτιλίζει MEGA : "Είστε ξεφτιλισμένοι" !!!

Μην τολμήσει κανείς στη ΝΔ να κάνει "δήλωση αποκατάστασης" και υποταγής στο MEGA θα τον πάρει ο διάολος !
Όχι ρε δημοσιογράφοι, δεν εξετράπη ο Τζαβάρας. Εσείς αρμενίζετε στραβά. Εσάς θα πάρουν με τις πέτρες. Η δική σας δημοσιογραφία δεν τιμά την ενημέρωση. Κι αφήστε την έμμεση πίεση στη ΝΔ. Εσείς  αντιμετωπίζετε με απέραντη γλύκα τον Πάγκαλο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ξεχειλίζετε από χολή και μίσος, που δεν έχει καμία σχέση με "δημοσιογραφία", όταν φιλοξενείτε στελέχη της ΝΔ (και του ΚΚΕ ενίοτε). Είναι εμφανέστατη η διάθεσή σας να προσβάλλετε τον φιλοξενούμενο όταν είναι της ΝΔ και του ΚΚΕ. Η χολή βγαίνει από τις οθόνες και πλημμυρίζει το σαλόνι μας.
Δείτε το βίντεο:

Να ποιους προτείνουν τα δύο κόμματα για Siemens!

Δείτε σε ποιους πολιτικούς αποδίδουν ευθύνες τα δύο μεγάλα κόμματα για το σκάνδαλο Siemens...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το σενάριο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους σύμφωνα με τους FT της Γερμανίας

Κοινωνική Εταιρικότητα σε τοπική κλίμακα: Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Θεόδωρος Κουτρούκης*
Οι διαδικασίες κοινωνικής εταιρικότητας σε τοπική κλίμακα δημιουργούν ένα δημόσιο χώρο της κοινωνίας των πολιτών στο πλαίσιο της ελεύθερης οικονομίας ανάμεσα στην αγορά και το κράτος. Ωστόσο, ο τοπικός ΚΔ είναι μια μακροχρόνια διαδικασία με εν­διαφέρουσες προοπτικές αλλά και αρκετές δυσκολίες για τους κοινωνι­κούς εταίρους .
Μια αντίστοιχη διαδικασία ΚΔ σε τοπικό επίπεδο προβλέπει και ο "Καλλικράτης" που θεσμοθετεί για πρώτη φορά τη λειτουργία Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΔΕΔ) σε κάθε Δήμο με πληθυσμό μεγαλύτερο από 10.000 κατοίκους. Η συγκρότηση των ΔΕΔ ορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των 2/3 των μελών του και εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών. Η σύνθεση της ΔΕΔ περιλαμβάνει εκπροσώπους τοπικών οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών.
Οι κύριες αρμοδιότητες της ΔΕΔ είναι:
α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

Δείτε το video με τα επεισόδια στην Κοζάνη.

Συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας κατά την άφιξη του Πρωθυπουργού.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας απώθησαν τους συγκεντρωθέντες που φώναζαν:
"Κάτω η Χούντα του ΠΑΣΟΚ"

Εναντίον blog η Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή ...έβαλε διαφήμιση !!!

Ιδιαίτερα ευαίσθητη σε έν θέμα που μάλλον δεν της πέφτει λόγος, φάνηκε η κ.Μπακογιάννη. Ενώ όλο το διαδίκτυο ρωτάει εδώ και ένα χρόνο, να μάθει με ποιά κριτήρια σκορπάει ο ΟΠΑΠ λεφτά σε εφημερίδες και portals και πόσα είναι αυτά, η κ.Μπακογιάννη επιπλήττει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επειδή έδωσε (;) διαφήμιση στο antinews.gr !!!
Τις λεπτομέρεις μπορείτε να τις δείτε εδώ http://www.antinews.gr/?p=80814
Αλλά εμείς θα κάνουμε ένα πολύ απλό ερώτημα, που δείχνει τη μικροψυχία και εκθέτει την κυρία Μπακογιάννη:

-Η διαφήμιση αυτή υπάρχει στο Νεοδημοκρατικό antinews
-Yπάρχει όμως και στο Πασοκικό protagon.

Για ποιό λόγο κυρία Μπακογιάννη ενοχληθήκατε που πήρε διαφήμιση το Νεοδημοκρατικό antinews.gr κι όχι το Πασοκικό protagon.gr ?

«ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ»

Θεσσαλονίκη 20.1.2011

«ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ»

Β.Παπαγεωργόπουλος: «Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση αγνοεί ότι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από την οικονομική δυσπραγία, είναι η ολοσχερής εξαφάνιση του Ελληνικού Λαού μετά από λίγες δεκαετίες!
        Αγνοεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον τόπο μας είναι το δημογραφικό και η γήρανση του πληθυσμού!
        Το αγνοεί, διότι διαφορετικά δεν θα προχωρούσε σε σημαντικές περικοπές των κοινωνικών παροχών που εδίδοντο στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, περικοπές που φθάνουν μέχρι και το 74%!

Γιατί αποκλείονται οι εκλογές μέχρι την Άνοιξη.

Εκτός των πολλών άλλων προτερημάτων που έχουμε ως λαός είμαστε και εκλογομανείς. 
 Γράφει ο 29-26
Την ευθύνη για αυτή μας τη μανία την έχουν φυσικά τα δημοσιογραφικά κέντρα και τα κόμματα που κατά καιρούς αρέσκονται να δημιουργούν ένα κλίμα ''ρευστότητας'' που εξυπηρετεί φυσικά τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Από το 2004 και μετά, για χρόνια ολόκληρα οι ενδεχόμενες εκλογές έπαιζαν ασταμάτητα στα δελτία ειδήσεων, παρά ταύτα εκλογές έγιναν 2 φορές, το '07 και το '09. Πέντε χρόνια όμως δεν σταμάτησε ο βομβαρδισμός από παντού για ενδεχόμενη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, παρασκηνιακές ζυμώσεις κλπ με εξαίρεση μερικούς μήνες από την εκλογή της κάθε κυβέρνησης το '04 και '07.
Πάμε στο σήμερα. Όλα τα σενάρια που διαδίδονται στερούνται λογικών επιχειρημάτων. Το ''ο λαός θα επαναστατήσει'' και ''θα ξεχυθεί στους δρόμους'' είναι παραμύθια της χαλιμάς και κουβέντα να γίνεται. Προς το παρόν στους δρόμους βρίσκονται μόνο οι βολεμένοι δεκαετιών που μαζί με το γραφικό ΠΑΜΕ διεκδικούν χρήματα που δεν υπάρχουν πια. Όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται στις δουλείες τους, (όσοι έχουν ακόμα) και στα σπίτια τους και αγωνιούν για το αύριο.

Μας σπρώχνουν σε επαναγορά (buyback) του χρέους. Αυτό είναι κοινή πρακτική στην Λατινική Αμερική και Αφρική !!!

Διαβάστε τι γράφoυν σήμερα οι Financial Times .
Παρουσιάζουν σε δημοσίευμά τους δυο άρθρα των έγκυρων Reuters και Bloomberg
Και τα δυο άρθρα αναφέρονται σε σχέδια αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.
Κατά τα άλλα ο κ. Παπακωνσταντίνου διαψεύδει πλήρως τα περί αναδιάρθρωσης...

Διαβάστε την συνέχεια και δείτε το Video του Βloomberg.

Η παρουσίαση του νέου λογότυπου της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ)

Από το πολύ καλό και πάντα ενημερωμένο ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ


Δείξτε τους με το δάχτυλο!

Γροθιά και δάχτυλο…

Κάποτε σύμβολο της επανάστασης ήταν η υψωμένη γροθιά!
Σήμερα, εργαλείο της επανάστασης που έρχεται θα είναι το τεντωμένο δάχτυλο…

Δεν χρειάζεται να πυρπολεί ο όχλος κτίρια και αυτοκίνητα. 
Δεν χρειάζεται να φωνάζει ρυθμικά συνθήματα. 
Δεν χρειάζεται να βιαιοπραγεί και να προπηλακίζει.
Αρκεί να εντοπίσει αυτούς που τόσα χρόνια κορόιδευαν τον κόσμο, τον παραπληροφορούσαν και τον χειραγωγούσαν.
Να τους εντοπίσει και να τους δείχνει με το δάχτυλο…
- Θυμάστε όλους εκείνους που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι, αν δεν περάσει το Σχέδιο Ανάν, η Κύπρος, τάχα, «θα καταστραφεί»;
Θυμάστε όλους εκείνους που κατακεραύνωναν τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος, μόνος τότε, έμεινε όρθιος και είπε το μεγάλο ΟΧΙ; Τους θυμάστε όλους αυτούς;
Δείξτε τους με το δάχτυλο!

«Στον δρόμο 250 εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ»


Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδική μέριμνα για τους ανέργους που άφησε η ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ ΑΕ, ζήτησε με ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Προστασίας ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Γιαννάκης.

«Το Υπουργείο Εργασίας φέρει βαρύτατες ευθύνες για την παντελή απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους, ενώ το υποστελεχωμένο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει πιθανές εργοδοτικές αυθαιρεσίες» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκης επαναφέροντας την πρόταση επανασύστασης και επαναλειτουργίας μικτών Τμημάτων Τεχνικής και Υγειονομικής & Κοινωνικής Επιθεώρησης στην ευρύτερη περιοχή, που κατέθεσε με την ΑΠ 9181/14.01.2011 ερώτησή του προς την αρμόδια Υπουργό. Στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης καλεί το Υπουργείο να απαντήσει έμπρακτα στις αγωνίες των εργαζομένων της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ ΑΕ που σχετίζονται με την πληρωμή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Το νέο λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας όπως το παρουσιάζει αυτή την ώρα ο Α. Σαμαράς

Οι «Τσάμηδες» ονειρεύονται γιορτή μίσους στην Ηγουμενίτσα!

(του Γιάννη Συμεωνίδη)
Πείτε το από περιέργεια, πείτε το από ανοησία, αλλά η Πανδώρα απελευθέρωσε όλες τις συμφορές που ήταν κρυμμένες στο πιθάρι της, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ανθρωπότητα. Φαίνεται, όμως, πως αυτό το μυθικό πρόσωπο αποτελεί… πρότυπο για τη σημερινή κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία εμφανίζει αδυναμία στο να γλιτώνει τις γκάφες! Πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, συναίνεσε και στην κατάργηση της βίζας για την είσοδο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατόχων αλβανικών διαβατηρίων. Ποιο ήταν το «ευχαριστώ» από την πλευρά των γειτόνων; Να απειλούν με εκδηλώσεις μνήμης στην Ηγουμενίτσα για την αποκαλούμενη «ημέρα γενοκτονίας των “Τσάμηδων”»…
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αφήνουν, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο στην ίδια εκδήλωση οι «Τσάμηδες» να θέσουν ακόμα και ζήτημα επιστροφής περιουσιών, το οποίο άλλωστε θέτουν γενικότερα με βίαιο τρόπο, προκαλώντας επεισόδια σε κάθε επίσκεψη Έλληνα πολιτικού παράγοντα στην Αλβανία. Η επίσημη, όμως, τοποθέτηση των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων, όπως και για τα προβλήματα που δημιουργούν οι φιλοσκοπιανοί του «Ουράνιου Τόξου», συμπυκνώνεται σε μια λέξη: σιωπή…

Η ...παρα φύσιν δημοκρατία μας

Αυτό που με εξοργίζει πολλές φορές όταν ακούω πολιτικούς είναι η ημιμάθειά τους, που είναι σαφώς χειρότερη από την αμάθεια, καθώς ο ημιμαθής, για να καλύψει την ανεπάρκειά του, οδηγείται σε κορώνες και λεκτικά πυροτεχνήματα, αποπροσανατολίζοντας προβοκατόρικα την κουβέντα. Ιδιαίτερα δε αν αναφέρεται κάποιος πολιτικός σε ζητήματα ιστορίας μπορούν να δώσουν ρεσιτάλ… Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει πολιτικούς να εξάρουν την Ελλάδα και να λένε ότι είμαστε η χώρα που γέννησε την δημοκρατία, το πολίτευμα που μέχρι σήμερα όλοι οι σύγχρονοι λαοί της οικουμένης ασπάζονται, υπηρετούν και διαφυλάττουν ως κόρην οφθαλμού; Πόσες φορές δεν προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτού του είδους η διακυβέρνηση που έχουμε σήμερα είναι άξια απόγονος της αρχαίας δημοκρατίας;
Δεν ξέρω αν το κάνουν εσκεμμένα ή επειδή θέλουν να παραπληροφορήσουν αλλά πού ακριβώς εντοπίζουν τα κοινά; Στο όνομα προφανώς γιατί κατά τα άλλα το σύστημα διακυβέρνησης της αρχαίας Αθήνας και το σημερινό απέχουν όπως η μέρα με την νύχτα…

Το νέο σήμα της ΝΔ, παρουσιάζεται σήμερα

Το νέο λογότυπο και σήμα της ΝΔ, που σχεδίασε ο Θεσσαλονικιός Περικλής Πηλείδης, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι, στις μία, ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. 

Τα δένδρα δεν ψηφίζουν, αλλά τα καλλωπιστικά φυτά χρειάζονται ψήφους


Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτές τις μέρες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια ακόμη πτυχή του πελατειακού συστήματος που κατέστρεψε την Ελλάδα – οικονομικά, ηθικά, περιβαλλοντικά.
Σηκώθηκε ο κόσμος στο ποδάρι, επειδή η υπουργός Περιβάλλοντος θέλησε να προστατέψει με νόμο τις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα NATURA, θεσπίζοντας διάταξη που επιτρέπει την οικοδόμηση μόνο σε οικόπεδα έκτασης δέκα στρεμμάτων και όχι τεσσάρων, όπως ισχύει σήμερα.
Ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τα έκαναν, λέει, άνω-κάτω στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Περιβάλλοντος του Κόμματος (σκεφθείτε και να μην μετείχαν του συγκεκριμένου τομέα), δίνοντας μάχη υπέρ των ψηφοφόρων που διαθέτουν ιδιοκτησίες – πώς άραγε; - σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

e-Επιλογές της 19/01/2011

Τούρκος παγωτατζής και Γιαπωνέζος τουρίστας στην Κωνσταντινούπολη

Πολύ γέλιο

Oι εφημερίδες σήμερα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέα μέτρα για την Υγεία- Κατατέθηκε χθες το Πολυνομοσχέδιο"
"Σε ενιαίο Οργανισμό ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ. Τι προβλέπεται για φαρμακεία, προνοιακά επιδόματα, γιατρούς, προμήθειες κα. Ποιά νοσοκομεία του ΙΚΑ συγχωνεύονται", αναφέρει η εφημερίδα.
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κοροϊδεύουν τον κόσμο οι πολιτικοί καταγγέλουν με οργή οι δικαστές"
Το πρώτο θέμα της εφημερίδας αναφέρεται στην παραγραφή αδικηματών για το Βατοπέδιο, σημειώνοντας ότι το ίδιο πρόκειται να συμβεί και για τη Siemens.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οργή δικαστών κατά των "πάντα αθώων" πολιτικών!"

-Με πρωτοβουλία Κ. Αγοραστού παρέμβαση της Ένωσης Περιφερειών στην κυβέρνηση για NATURA και αναπτυξιακά προγράμματα

Αποφασιστικό ρόλο στη διαχείριση του ΕΣΠΑ και της τουριστικής προβολής επιδιώκουν οι αιρετές περιφέρειες
Συνάντηση με 8 υπουργούς ζητούν οι 13 περιφερειάρχες
Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού και τη συμμετοχή όλων των αιρετών Περιφερειαρχών, μεταξύ των οποίων και της Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.
Στη συνεδρίαση αναδείχθηκαν τα κυριότερα προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή του Καλλικράτη και ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση, Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Λούκα Κατσέλη, Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη.
Επιπρόσθετα, οι 13 αιρετοί Περιφερειάρχες αποφάσισαν ομόφωνα να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση να έχουν οι αιρετές Περιφέρειες αποφασιστικό ρόλο στη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ (τον Ιούλιο περνά η αρμοδιότητα στις αιρετές Περιφέρειες) καθώς του προγράμματος Τουριστικής Προβολής.
Παράλληλα, με πρωτοβουλία του αιρετού Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στην υπουργό Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη για τις διατάξεις του νομοσχεδίου σχετικά με την αρτιότητα των οικοπέδων στις περιοχές NATURA (η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε ήδη παρέμβαση).

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Πάμε για εκλογές λόγω του νέου μνημονίου!

Στα όρια της πολιτικής της αντοχής καλείται να φθάσει το προσεχές, κρίσιμο δίμηνο η κυβέρνηση, καθώς πιέζεται ασφυκτικά από την Γερμανία να παρουσιάσει στην τρόικα αναλυτικό σχέδιο πρόσθετων μέτρων σκληρής λιτότητας μέχρι και το 2014, με στόχο συνολικής εξοικονόμησης άνω των 12 δις. ευρώ. Η έγκριση αυτού του «πακέτου», που ουσιαστικά αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, προβάλλεται από την Γερμανία ως αδιαπραγμάτευτος όρος, για να εγκριθεί τον Μάρτιο η επιμήκυνση του δανείου των 110 δις. ευρώ και η μείωση του κόστους δανεισμού.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες..... του “S10”, ο Πρωθυπουργός κρατά το εκλογικό «χαρτί» στο… μανίκι, ως ύστατη διέξοδο διαφυγής από τις εκρηκτικές αντιδράσεις που αναμένεται να εκδηλωθούν το προσεχές δίμηνο, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα γερμανικά κελεύσματα για ακόμη αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ευνοϊκότερη ρύθμιση των χρεών της χώρας στους επίσημους πιστωτές, η οποία θα αφήνει έστω και ελάχιστα περιθώρια ομαλής εξυπηρέτησης του χρέους μετά το 2013.

Τα παιδιά πάνε...έκθεση

    Η διάδοση της φιλαναγνωσίας τόσο στα παιδιά όσο και στους έφηβους μέσα από την ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών είναι ο στόχος των οργανωτών της έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου που θεωρείται πλέον θεσμός για τη χώρα μας και ξεκινά την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι.
    Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν 200 εκδηλώσεις-πέρυσι ήταν 130- για παιδιά και εφήβους αλλά και για γονείς και εκπαιδευτικούς , κυρίως παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, ημερίδες, σεμινάρια, λογοτεχνικά εργαστήρια, μουσικά, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα κ.λ.π με τη συμμετοχή συγγραφέων, εικονογράφων, πανεπιστημιακών και καλλιτεχνών.
    Για πρώτη φορά , φέτος τα Μουσεία πάνε...στην έκθεση.

«Διευρυμένος Καλλικράτης στα σχολεία της περιφέρειας»

Τον ρόλο του δήμιου της Δημόσιας Εκπαίδευσης παίζει η κυβέρνηση συντηρώντας την διογκούμενη φημολογία περί κατάργησης και συγχώνευσης σχολικών μονάδων στη Βοιωτία, σύμφωνα με τον βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη.
Με ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας ο Μιχάλης Γιαννάκης εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί επιτρέπει να διαιωνίζεται η σχετική φημολογία για τα σχολεία του νομού ενώ ζητά τη ρητή και κατηγορηματική διάψευση από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, ώστε το εκπαιδευτικό προσωπικό να αφοσιωθεί απερίσπαστο στο λειτούργημά του.
Στην ερώτηση του ο Μιχάλης Γιαννάκης κάνει λόγω για πιθανότητα ερημοποίησης της ελληνικής υπαίθρου και πλήρη ανατροπή του οικογενειακού σχεδιασμού για χιλιάδες πολίτες του νομού Βοιωτίας ενώ καλεί την κυβέρνηση να μην αναλάβει την ευθύνη για την πτώση του μορφωτικού επιπέδου σε μια ευρεία περιοχή που θα καταδικάσει το αυτονόητο δικαίωμα μιας ολόκληρης γενιάς στην εκπαίδευση.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Πρώτα η επιμήκυνση, μετά οι εκλογές, μετά ο εφιάλτης


Το παζάρι συνεχίζεται αλλά με την Ελλάδα απούσα, ή τουλάχιστον φιμωμένη. Αυτό είναι το σκηνικό που έχει στηθεί μετά το Γιουρογκρούπ που δεν ήταν τόσο θετικό όσο θα ήθελαν στην κυβέρνηση. Περίμεναν ανακοινώσεις για την ενίσχυση του Μηχανισμού Στήριξης και για την επιμήκυνση αλλά αυτές δεν ήρθαν ποτέ. Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι υπουργοί απέρριψαν την πρόταση ενίσχυσης του ευρωπαϊκού ταμείου με 750 δισ. ευρώ. Οι εξελίξεις τρέχουν και το παρασκήνιο στην Ευρώπη είναι μεγάλο. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να κλειδώνει για την Ελλάδα είναι η επιμήκυνση όποτε κι αν αυτή ανακοινωθεί. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκούνται πιέσεις από την Αθήνα στις Βρυξέλλες να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Γιατί αυτή η πρεμούρα; Διότι, όπως σας έχουμε γράψει και παλαιότερα, μέχρι τις αρχές Μαρτίου η κυβέρνηση έχει

Τώρα και επισήμως !!! Πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις !!!

Μέχρι σήμερα εθεωρείτο υποτιμητικό να λέγεται ότι η Α η Β κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τις δημοσκοπήσεις...

Από σήμερα λοιπόν η λαοπρόβλητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σπάει τα "
Ταμπού" και βγαίνει ανοικτά παραδεχόμενη αυτό που ήταν κοινό μυστικό .

"
Πανελλαδική δημοσκόπηση για τα «κλειστά» επαγγέλματα παρήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γνωρίζει την άποψη της κοινής γνώμης. Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι «προχωράμε στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, πέρα από το πολιτικό κόστος»" ...

Mήνυση Ερντογάν σε δημοσιογράφο, που ρώτησε "Είναι ωραίο να πετάμε πάνω απ τα Ελληνικά νησιά;"

Ενδεικτική του πως εξακολουθούν να λειτουργούν κάποια πράγματα στην Άγκυρα, είναι η μήνυση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν κατά του αρθρογράφου και εκδότη της εφημερίδα ''Taraf'', Αχμέτ Αλτάν. Στην υπόθεση εμπλέκονται στοιχεία άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος. Το επίμαχο άρθρο του Αχμέτ Αλτάν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα  στις 15 Ιανουαρίου. Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Αλτάν για εμπαθή δυσφημιστική επίθεση και συκοφάντηση και ζητεί αποζημίωση ύψους 50.000 τουρκικών λιρών.
Όπως προσναφέρθηκε, στο συγκεκριμένο άρθρο, ο Αλτάν κατηγορεί τον Ερντογάν για την στάση του απέναντι σε σειρά ζητημάτων που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο αρθρογράφος και εκδότης κατηγορεί τον Τούρκο πρωθυπουργό για εθνικιστική ψηφοθηρία, με θέσεις που αποβλέπουν στην προσέλκυση σκληροπυρηνικών στις τάξεις του κόμματός του.

"Κάποιος να μπει στη φυλακή"

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Η πληροφορία ανακυκλώνεται αενάως, εκπορευόμενη πάντοτε από τους κόλπους της κυβέρνησης: Η τρόικα και κυρίως το ΔΝΤ ζητούν επιμόνως, λέει η σχετική πληροφορία, «να μπουν κάποιοι στη φυλακή». Ο μόνος εκ των υπουργών που έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι έχει γίνει δέκτης τέτοιων πιέσεων είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Αλλοι ή δεν λένε τίποτα ή απαντούν στις σχετικές ερωτήσεις με έναν περίπου αινιγματικό τρόπο, ο οποίος περισσότερα υπονοεί, παρά λέει…
   Το τελευταίο διάστημα, που πυκνώνουν τα «εκλογικά νέφη» πάνω από την πολιτική ζωή της χώρας, το σενάριο του εγκλεισμού κάποιων πολιτικών προσώπων στη φυλακή κάνει όλο και πιο συχνή την παρουσία του στο δημόσιο βίο. Προκαλεί ωστόσο εντύπωση το γεγονός ότι το σενάριο αυτό αφορά ουσιαστικά κάποια πρόσωπα-«καμένα πολιτικά χαρτιά» και διακινείται και πάλι με πρωτοβουλία του… ΔΝΤ. Ή για λόγους που αφορούν τις εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος, «μπαίνει μπροστά» το ΔΝΤ, όπως έχει συμβεί με πλήθος άλλων εξελίξεων, οι οποίες έγιναν στο όνομα της τρόικας και του μνημονίου, για να μη φταίει η κυβέρνηση.

Ποιον να ψηφίσετε....

Η Γερμανία επιμένει: όχι στην αύξηση των πόρων του μηχανισμού

Στη συνεδρίαση του Eurogroup μετατέθηκε στην ουσία η λήψη αποφάσεων για την αύξηση των πόρων του μηχανισμού στήριξης, η οποία συνεχίζει να διχάζει. Η Γερμανία εμμένει ότι προς το παρόν «δεν υπάρχει λόγος» για αλλαγές.


Όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν θα δρομολογηθούν άμεσα αποφάσεις για την περίφημη αύξηση του πλαφόν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (=μηχανισμός στήριξης), ούτε ασφαλώς για την έκδοση ευρωομολόγων.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε ότι πρώτον μια τέτοια προοπτική πρέπει να αντιμετωπιστεί ως επιμέρους αλλαγή στη συνολική απάντηση της ΕΕ στην κρίση, και δεύτερον θα πρέπει να συνδεθεί με μια σειρά άλλες αλλαγές όπως π.χ. με τη δημοσιονομική πειθαρχία και αυστηρότερους όρους οικονομικής διακυβέρνησης.
Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο Φόλκερ Βίσινγκ, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της γερμανικής βουλής, σε συνέντευξή του στο Πρωινό Μαγκαζίνο της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

ΗΜΙΤΕΛΗΣ ΔΑΠΑΝΗΡΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΔΙΟΥ του ΑΡΕΩΣ των ΑΘΗΝΩΝ

Δημοσιευθέν.Άρθρο ΤΕΕ 2604.18/10/10 εις τα ¨επωνύμως¨
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στο ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ των ΑΘΗΝΩΝ

¨Απάντηση των κατοίκων σε άρθρο της κας Υπερνομάρχου Μπέη δημοσιευθέν την 9/6/08 στο υπ.αρ.69 Δελτίο των Μηχανικών του ΤΕΕ, με τίτλο: «Το ιστορικό πάρκο της Αθήνας ξαναγεννιέται και περι αποκαταστάσεως της αληθείας» ως αναφέρεται¨.
Κατόπιν 2 - 3 ετών καθυστερήσεων και αναρίθμητων, αναπάντητων υποβληθέντων εγγράφων στους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου, και αντικρίζοντας το τελευταίως να κακοποιείται και οι πολυπόθητες αναδασώσεις - δασικές αναπλάσεις όχι μόνον να καθυστερούν αλλά και να έχουν μεταμορφωθεί σε οικοδομικές επεμβάσεις, αποφασίσαμε να απαντήσουμε. Δεδομένου ότι η κα Υπερνομάρχης ευθέως και ονομαστικά μας έχει κατηγορήσει, διερωτόμεθα εάν ευθυνόμαστε εμείς για την καθυστέρηση των εκτελούμενων έργων της Αναπλάσεως, αφου είναι γνωστό ¨τοις πάσι¨ότι ούτε κι αν αίτηση-εξώδικο στα αρμόδια Δικαστήρια έχουμε υποβάλλει.

Στα 44 Ευρωπαϊκά προγράμματα "Intelligent Energy –Europe", ΟΥΤΕ ένα Ελληνικό !!!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Ε  : 
44 νέα έργα βρίσκονται στην φάση λήψης € 58,000,000 στο πλαίσιο του προγράμματος "Ευφυής ενέργεια-Ευρώπη"
Αυτά τα νέα έργα θα συμβάλουν στην ευρύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην αύξηση των επιπέδων της ενεργειακής απόδοσης σε όλη την Ευρώπη.
Τα 44 έργα συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο προεπιλογής από 349 προτάσεις, που υποβλήθηκαν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας τον περασμένο Ιούνιο. Οι προτάσεις κατατέθηκαν από 3000 περίπου οργανώσεις που εδρεύουν στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Κροατία. Σχεδόν οι μισές από τις προτάσεις ήταν από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι λοιπές προέρχονται από ένα σημαντικό αριθμό δημοσίων αρχών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο αριθμός των σχεδίων στον τομέα των μεταφορών έχει αυξηθεί σημαντικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

ΕΚΤΟΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ…
Τα ονόματα των πολιτικών που προτείνονται για το πόρισμα είναι:

e-Επιλογές της 18/01/2011