Ενιαίο μισθολόγιο, το επόμενο σοκ


Νέο σοκ για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, έρχεται τι επόμενες ημέρες και μόλις επιστρέψει ο Γ. Παπακωνσταντίνου από το Γιουρογκρούπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ρίξει στο τραπέζι τη βόμβα του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα. Θα είναι οι προτάσεις που θα κατατεθούν από τον υπουργό Οικονομικών και τον Γ. Ραγκούση και οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ πολύ νωρίτερα απ’ ότι αρχικά υπολογιζόταν.
Η τρόϊκα πιέζει για διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ οι οποίες ως μοναδικό στόχο έχουν τον περιορισμό του κράτους και των δαπανών.

Όμως, το ενιαίο μισθολόγιο σημαίνει κατά κύριο λόγο γενναία μείωση των μισθών για χιλιάδες υπαλλήλων. Το περιτύλιγμα της κυβέρνησης θα είναι και κάποιες αυξήσεις σε υπαλλήλους που παίρνουν λίγα χρήματα και που με την εξίσωση θα ευνοηθούν.
Η ουσία, όμως, είναι ότι οι ξένοι δανειστές πιέζουν: Είτε θα αρχίσετε να απολύετε δημόσιους υπαλλήλους είτε θα κόψετε μισθούς, διαμηνύουν.
Γι’ αυτό και το ενιαίο μισθολόγιο θα φέρει αναπροσαρμογές προς τα κάτω για τη συντριπτική πλειοψηφία και λίγα κέρδη για να χρυσωθεί το χάπι σε ελάχιστους.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ραντεβού Παπακωνσταντίνου – Ραγκούση προκειμένου να βρεθεί η συνταγή σερβιρίσματος της πικρής σούπας. Όμως, μέχρι το καλοκαίρι πρέπει όλα να έχουν αλλάξει, σύμφωνα με την τρόϊκα, οπότε πολύ σύντομα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ακούσουν τις λυπητερές καμπάνες να χτυπούν.
Και το μενού θα έχει και επιδόρπιο. Θα δοθούν κίνητρα με το νομοσχέδιο για αύξηση των εισοδημάτων με βάση την παραγωγικότητα. Δουλεύεις δηλαδή σα σκυλί και σε αξιολογεί κάποιος βαλτός κομματικός; Ε τότε θα παίρνεις και μπόνους. Δε δουλεύεις όπως θέλουν, θα υπάρχει και παράθυρο για απόλυση.
Καλά λένε ότι είναι λάθος να μιλάμε για Εργασιακό μεσαίωνα. Ο μεσαίωνας ήταν μια χαρά μπροστά στον… χρυσούν αιώνα Παπανδρέου.

http://www.antinews.gr/?p=80220

Σχόλια