Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής: θα επέλθει η προσδοκώμενη ηρεμία στις αγορές;

 

Την καταρχήν υιοθέτηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, η οποία οδηγεί ταυτόχρονα σε τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, αποφασίσαν χθες οι ηγέτες της ΕΕ μετά από διήμερη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες

Στο καίριο ερώτημα εάν η εν λόγω απόφαση επαρκεί για να επαναφέρει τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη. Κι αυτό γιατί οι αγορές ήθελαν κάτι περισσότερο και πιο άμεσο. Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας - εάν δεν προκύψουν προβλήματα στη διαδικασία τροποποίησης και επικύρωσης της Συνθήκης - θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα του 2013. Και το ερώτημα είναι: μέχρι τότε τι κάνουμε;

Δεν ελήφθησαν άμεσα μέτρα

«Ο Χριστός γεννιέται, βαπτίζεται κι ο Αϊ – Βασίλης έρχεται”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Το βιβλιοπωλείο «χωρίς όνομα» προσκαλεί τα παιδιά στην παρουσίαση του βιβλίου «ο Χριστός γεννιέται, βαπτίζεται κι ο Αϊ – Βασίλης έρχεται” του παιδαγωγού – σκηνοθέτη Γιώργου Αντωνάκη. 
Ο μικρός Χριστός κοιμάται στη φάτνη, οι μάγοι ακολουθούν το αστέρι που ταξιδεύει. Οι βοσκοί μιλάνε με τους αγγέλους, ο Αϊ-Βασίλης με το ραβδί του τριγυρίζει στον κόσμο. Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος βαπτίζει το Χριστό, το Άγιο Πνεύμα σαν περιστέρι πάνω από τα νερά του Ιορδάνη. 
     Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 11.00 π.μ. στο πολιτιστικό κέντρο του Ι.Ν. Φανερωμένης Χολαργού (στην πλ. Φανερωμένης, απέναντι από το βιβλιοπωλείο).

Σκύλακες ἐξ ἀλλοτρίων πόνων(κόπων) τρεφομένοι. (Μέρος πρώτο)

(Εξηγούμαστε, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.)
 
1)Έχουν "κουμπάρα" την δουλειά και είναι αραχτοί σε περιστρεφόμενες, τροχήλατες πολυθρόνες και πολυτελή γραφεία. Εμφανίζονται μόνον, όταν είναι για να "γαβγίσουν" δήθεν, στον "τσοπάνη" ή να ουρλιάξουν "ενάντια στο κατεστημένο" που στο φινάλε υπηρετούν, με τον δικό τους τρόπο .
2)Κινούνται(υποτίθεται) πάντα μέσα σε κομματικά πλαίσια και ποτέ συντεχνιακά.
3)Είναι προστατευμένο είδος(συνθήκη ραχάτ-γκεν) και οι τελευταίοι που μπορεί να βρεθούν χωρίς δουλειά ή με μείωση μισθού.
3)Η υπηρεσία τους θεωρείται πάντα ευδόκιμη, κυρίως των απαλλαγμένων, με ότι τούτο συνεπάγεται προαγωγικά και για την τσέπη τους.
4)Συμμετέχουν σε επιτροπές και συμβούλια, ως εκπρόσωποι παρατάξεων, και πέρα από τον μισθό έχουν και τα επιδοματάκια τους.

Η μεγάλη ευκαιρία του Σαμαρά


Θα μπορούσε να πεις κανείς πολλά για την Εκκλησία και την στάση της απέναντι στο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Όμως η περίφημη πλέον εγκύκλιός της που χαρακτηρίζει την Ελλάδα «Χώρα υπό κατοχή» απηχεί αυτό που συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία – και το βλέπουμε άλλωστε κάθε ημέρα εδώ στα σχόλια: Δεν είναι πλέον μόνοι οι αριστεροί εκείνοι που ζητάνε επαναστατικές δράσεις και ανατροπές. Είναι και συντηρητικά κοινωνικά στρώματα που έβλεπαν μέχρι τώρα με απέχθεια τις διαδηλώσεις και τα λάβαρα. Είναι και «δεξιοί», ψηφοφόροι της καθεστηκυίας τάξης σε όλη τους την ζωή. Είναι και μικροαστοί που βλέπουν τα μαγαζιά τους να κλείνουν και τις περιουσίες τους να χάνονται που θέλουν να κατέβουν στους δρόμους και τότε οι “επαναστάτες” των Εξαρχείων δεν θα έχουν που να κρυφτούν. Και ο,τι συνέβη με τον Χατζηδάκη θα ξανασυμβεί σε λίγο. Έχουμε ξεχάσει τις αποδοκιμασίες προς Κακλαμάνη, Πάγκαλο, Σιούφα, Κουτρουμάνη και πολλούς άλλους;
Η έκρηξη της λαϊκής οργής θα εντείνεται όσο η κυβέρνηση θα συνεχίζει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις εντολές του ΔΝΤ και η χώρα να εξαθλιώνεται. Το «σύστημα» καταρρέει. Δεν έχει πλέον καμία βάση νομιμοποίησης. Και τίθεται μόνο ένα ερώτημα: . Υπάρχει κάποιος που μπορεί να σώσει την χώρα; Υπάρχει κάποιος που μπορεί να εκφράσει την λαϊκή αγωνία  και να οδηγήσει την πατρίδα και τον λαό της σε δρόμους ελπίδας;

To "TRIΟ DANIO" σας εύχεται: ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣOff Shore Εταιρίες (μήπως και ξυπνήσουμε καμιά φορά και εμείς οι ιθαγενείς)

Μια καταπληκτική εφεύρεση των λαμογίων που ζει και αναπνέει σε όλο τον κόσμο είναι οι λεγόμενες υπεράκτιες εταιρίες ή κοινώς ...... off shore.
   Αντίθετα με όσα πιστεύει ο αφελής και άσχετος μέσος μεροκαματιάρης εργαζόμενος, ο καθένας από μας μπορεί να δημιουργήσει και να είναι ιδιοκτήτης μιας off shore εταιρίας, εύκολα, γρήγορα και φθηνά.
   Υπάρχουν δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα, που μπορούν μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες, με συνολικό κόστος 2.000 ευρώ, να συστήσουν για λογαριασμό μας μια off shore εταιρία, με έδρα την Κύπρο (συνήθως αυτήν προτιμούν οι περισσότεροι) ή κάποιο άλλο εξωτικό μέρος.
   Πολλοί από τους αναγνώστες θα αναρωτηθούν: "τι μας νοιάζει εμάς;"  Θα καταλάβετε αμέσως.
   Ας υποθέσουμε ότι κάποιος, ας πούμε ο κύριος Παπαδόπουλος, διαθέτει 200.000 ευρώ σε ρευστό. Αποφασίζει να αγοράσει ένα σπίτι στο όνομά του. Θα πληρώσει επιπλέον τα συμβολαιογραφικά, φόρο και θα αποκτήσει το σπίτι.
   Αν τώρα αυτός πάρει ένα δάνειο, π.χ. 30.000 και κάτι πάει στραβά και δεν πληρώνει, η τράπεζα ερευνώντας, θα ανακαλύψει το ακίνητο στο όνομά του και θα προσπαθήσει να το κατασχέσει και να το πλειστηριάσει.
   Αν τίποτα δεν πάει στραβά και ο κ. Παπαδόπουλος μετά από ένα χρόνο θελήσει να μεταβιβάσει το ακίνητο στην κόρη του, θα πρέπει να πληρώσει πάλι συμβολαιογραφικά και φόρους για να γίνει η μεταβίβαση. 
   Ας υποθέσουμε τώρα, ότι η κόρη του Παπαδόπουλου, 5 μήνες μετά μετάνιωσε και θέλει να μεταβιβάσει το ακίνητο στον αδερφό της. Πάλι θα πληρώσει συμβολαιογραφικά και φόρο.

Μισθοί δραχμής με ακρίβεια ευρώ

Μπορεί η Ελλάδα να παραμένει στη ζώνη του ευρώ και το νόμισμα να μην μπορεί να υποτιμηθεί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ωστόσο η διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Παπανδρέου, μέσω της μείωσης μισθών που επιβάλλει στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, στο προσωπικό των ΔΕΚΟ και τους δημοσίους υπαλλήλους, επαναφέρει τα εισοδήματα των Ελλήνων στα επίπεδα της περασμένης δεκαετίας, δηλ. σε τιμές δραχμής. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για τις τιμές της αγοράς που συνεχίζουν να εκτοξεύονται προς τα πάνω, μειώνοντας την αγοραστική αξία των εισοδημάτων που περικόπτονται.

Η χώρα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μία τριπλή βόμβα, που προκύπτει από την υποτροπή των δημοσιονομικών μεγεθών, την αύξηση του δημόσιου χρέους και την κλιμάκωση της ύφεσης. Στην πραγματικότητα, τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα της, σοσιαλιστικής λεγόμενης, κυβέρνησης, με τη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση της φορολογίας, παγιοποιούν τη βαθιά ύφεση στην ελληνική οικονομία. Η κίνηση στην αγορά μειώνεται δραματικά, τα λουκέτα σε επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται και οι απολύσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

EYΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Μπαρούφες της δεκαετίας του ’50 η οικονομική πολιτική Παπανδρέου – ΔΝΤ

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη μαγική συνταγή που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ σε κάθε χώρα που μπαίνει, επομένως και στην Ελλάδα. Η μαγική συνταγή συνίσταται στην υποτίμηση του νομίσματος η οποία εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών και έτσι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα αυξηθεί προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη.
Σε χώρες δε που δε μπορούν να κάνουν υποτίμηση του νομίσματος, όπως τώρα στην Ελλάδα, επιλέγεται η λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση. Η εντολή της τρόικας στην κυβέρνηση ήταν αυτή ακριβώς: Κάντε μειώσεις στους μισθούς, να περιορισθεί το εργατικό κόστος ώστε να πέσουν και οι τιμές. Σε μια βιομηχανία π.χ. αν μειωθούν οι μισθοί των εργατών, θα μπορεί ο βιομήχανος να ρίξει τις τιμές ώστε ο εργάτης να αγοράσει τα προϊόντα σε χαμηλά επίπεδα και να κινηθεί η αγορά.
Αυτή λοιπόν την εσωτερική υποτίμηση επιχειρεί να περάσει στην ελληνική κοινωνία ο Γ. Παπανδρέου και η παρέα του, χωρίς μάλιστα να ακούει πιο λογικές φωνές και χωρίς να βλέπει παραδείγματα της αποτυχημένης συνταγής του ΔΝΤ.
Αλλωστε, στα της δεκαετίας του ’90 στην Αργεντινή το ίδιο πήγε να γίνει και τελικά βγήκε ο κόσμος με τις κατσαρόλες στο δρόμο.
Είναι επομένως η λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση μια μπαρούφα της δεκαετίας του ’50 και του ’60 και ουδεμία σχέση έχει με τη σημερινή οικονομική πραγματικότητα. Διότι, έτσι όπως είναι στημένη η οικονομία σήμερα στην Ελλάδα, δε φταίει το εργατικό κόστος για την ύφεση στην οικονομία ή για τα προβλήματα που μπορεί να έχουν οι επιχειρήσεις. Και με το να μειώνεις τους μισθούς δε κάνεις τίποτε άλλο από το να γονατίζεις την κοινωνία και να σου γυρίζει μπούμερανγκ.
Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση που μειώνει τους μισθούς σε δημόσιο και ΔΕΚΟ και παίρνει σειρά ο ιδιωτικός τομέας:

To ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση 2,5 δις ευρώ

Δελτίο Τύπου 10/502
ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
17 Δεκεμβρίου 2010
 

Το ΔΝΤ Ολοκληρώνει τη Δεύτερη Εξέταση Σύμφωνα με τη Διευθέτηση Ετοιμότητας Διάθεσης για την Ελλάδα, Εγκρίνει την Εκταμίευση 2,5 Δισεκατομμυρίων Ευρώ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε σήμερα τη δεύτερη εξέταση της απόδοσης της Ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με το πρόγραμμα που στηρίζεται από μια τριετή Διευθέτηση Ετοιμότητας Διάθεσης (ΔΕΔ) για την Ελλάδα. Η ολοκλήρωση της εξέτασης επιτρέπει την άμεση εκταμίευση ποσού που ανέρχεται σε 2,16 δισεκατομμύρια Μονάδες Ειδικού Δικαιώματος Ανάληψης (περίπου 2,5 δισεκατομμύρια Ευρώ), ανεβάζοντας τις συνολικές εκταμιεύσεις της Διευθέτησης Ετοιμότητας Διάθεσης σε 9,13 δισεκατομμύρια Μονάδες Ειδικού Δικαιώματος Ανάληψης (περίπου 10,58
δισεκατομμύρια Ευρώ).
Η ΔΕΔ, η οποία εγκρίθηκε στις 9 Μαΐου 2010 (Δελτίο Τύπου 10/187), αποτελεί μέρος πακέτου χρηματοδοτικής συνεργασίας με χώρες μέλη της περιοχής του Ευρώ, το οποίο ανέρχεται σε 110 δισεκατομμύρια Ευρώ, και το οποίο είναι διάρκειας τριών ετών. Το πακέτο περιλαμβάνει έκτακτη πρόσβαση σε πόρους του ΔΝΤ, που ανέρχεται σε ποσοστό ανώτερο του 3.200 τοις εκατό της ποσόστωσης της Ελλάδος, το οποίο εγκρίθηκε με τις επιταχυμένες διαδικασίες Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου.

Ο συνδικαλισμός μας πρόδωσε.

Στα σύγχρονα αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα (αποφεύγουμε τον όρο δημοκρατία, γιατί δημοκρατίες δεν είναι), όπου η πολιτική εξουσία συγκεντρώνεται στην κορυφή και έτσι ο πολίτης είναι ανίσχυρος, χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης, έχουν αναπτυχθεί ισχυρές ομάδες κοινωνικών συμφερόντων, ως αντιστάθμισμα των ισχυρών κεντρικών εξουσιών και της έλλειψης ουσιαστικής δημοκρατίας. Μέσα από αυτές τις ομάδες ο πολίτης έχει τη δυνατότητα παρέμβασης και ακύρωσης κεντρικών επιλογών ή επίτευξης συμβιβαστικών λύσεων με την κεντρική εξουσία, την οποία αναγκάζει να παίζει ένα ρόλο διαιτητή μεταξύ των αντικρουόμενων κοινωνικών συμφερόντων.

Από τις σημαντικότερες κοινωνικές ομάδες συμφερόντων, που προστατεύουν τον πολίτη....

Μήπως θα πρέπει να θυμηθούμε τον Σόλωνα ;;

Ποτέ δεν είναι αργά να διαβάσουμε, να θυμηθούμε ή και να παραδειγματιστούμε από την Ιστορία μας.
Αναφέρομαι στον Σόλωνα, που θεωρώ ότι οι αρχές του και οι πράξεις του θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης των κρατούντων σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
Διαβάστε ένα σύντομο αφιέρωμα στον μεγάλο αυτό άνδρα, νομοθέτη, φιλόσοφο και ποιητή, που για πολλούς ήταν ο πατέρας της δημοκρατίας.
Όταν ο Σόλων έγινε άρχων της Αθήνας το 594 π.Χ., πλούτος και δύναμη ανήκαν σε λίγα χέρια. Οι φτωχοί (η τάξις των Θετών) ήταν βουτηγμένοι στο χρέος, πολλοί από αυτούς είχαν γίνει δούλοι, γιατί δεν είχαν να εξοφλήσουν τα χρέη τους και είχαν πουλήσει ακόμα και τα παιδιά τους.
Ο Σόλων, άνθρωπος που αγαπούσε την δικαιοσύνη, προσπάθησε να αλλάξει την σκληρή ζωή των φτωχών ανθρώπων της Αθήνας. Απέρριψε προτάσεις να γίνει τύραννος, αντί αυτού έκανε τον αξιομνημόνευτο νόμο Σεισάχθεια, μια λέξη που σημαίνει, ότι αποτίναξε από τους ώμους των φτωχών το φορτίο, που τους προκαλούσε τόσο πόνο και οδύνη.

Συνέλλαβαν 2 έλληνες σε δίκτυο διακίνησης λαθρομεταναστών


Βούλγαροι αστυνομικοί και Πολωνοί συνοριοφύλακες συνέλλαβαν δύο έλληνες δουλέμπορους H βουλαρική αστυνομία εντόπισε στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, φορτηγό, για το οποίο είχε έρθει σήμα από την πολωνική αστυνομία ότι είναι ύποπτο. Το φορτηγό οδηγούσε 34χρονος έλληνας, ενώ συνοδηγός ήταν επίσης ένας έλληνας. Στον...

Η κρίση της πολιτικής έγινε κρίση του Τύπου ...

Όσα παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό να συμβαίνουν γύρω από τον ελληνικό Τύπο είναι το σύμπτωμα, όχι η ασθένεια. Συμβαίνει δηλαδή και σ’ αυτόν τον χώρο, ό,τι συμβαίνει και στο πολιτικό σύστημα: Όλοι κάνουν πως αγνοούν την ασθένεια και προσπαθούν να θεραπεύσουν όπως-όπως τα συμπτώματά της. Σ’ αυτήν την «θεραπευτική αγωγή» εντάσσονται και οι τωρινές κινητοποιήσεις και απεργίες.
Αλλά η συμπτωματική θεραπεία δεν συνιστά θεραπεία. Πολύ περισσότερο όταν όλοι βλέπουμε πως το δημοσιογραφικό συνδικαλιστικό κίνημα επιμένει στα λάθη του, χωρίς ποτέ να διδάσκεται από αυτά.
Περίτρανη απόδειξη, η συμμετοχή των δημοσιογράφων στην γενική απεργία της Τετάρτης. Έχει επισημανθεί τόσες φορές που πλέον η επιμονή στο ίδιος λάθος – ή μήπως σκοπιμότητα; - καταντά αυτιστική συμπεριφορά.
Υπάρχει κανείς που να θεωρεί πως όταν συμβαίνουν γεγονότα μπορεί να απουσιάζουν οι δημοσιογράφοι; Κανείς. Και όμως, αυτό συμβαίνει στη χώρα μας, ξανά και ξανά.
Επειδή βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Όπως ακριβώς εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται και το πολιτικό μας σύστημα.
Και επειδή τα ίδια πρόσωπα παραμένουν θρονιασμένα στις ίδιες καρέκλες εδώ και δεκαετίες. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το πολιτικό μας προσωπικό.
Η απουσία των δημοσιογράφων από τον χώρο και τον χρόνο των γεγονότων, αποτελεί την χαριστική βολή. Την τελευταία πράξη μιας οδυνηρής διαδικασίας που κατέληξε στην αυτοκατάργηση της δημοσιογραφίας.
Όπως ακριβώς, λοιπόν, το πολιτικό σύστημα άφησε – σκόπιμα ή/και λόγω ανικανότητας – να φθάσει η κατάσταση στο μη περαιτέρω, το ίδιο συνέβη και με τον ελληνικό Τύπο.
Άλλωστε, το πολιτικό κατεστημένο και το κατεστημένο του Τύπου (περιλαμβάνεται γραπτός και ηλεκτρονικός) λειτούργησαν πάντοτε σε απόλυτη αρμονία και ακολούθησαν βίους παράλληλους. Και από πλευράς πηγής εσόδων και από πλευράς λειτουργίας.

«Έχουν δίκιο οι Έλληνες που αντιδρούν»

«Η Ευρώπη αυτοκαταστρέφεται», είναι ο τίτλος του σχολίου που φιλοξενεί η Tageszeitung του Βερολίνου. Η εφημερίδα σημειώνει:

«Αυτοκίνητα που καίγονται, χτυπημένοι αστυνομικοί, βαριά τραυματισμένοι διαδηλωτές. Αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας είναι μια τραγωδία. Μερικοί απλώς κουνάνε τους ώμους και λένε ότι οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει τόσα χρέη. Όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο δεν παραγνωρίζει όμως μόνο τις σύνθετες αιτίες αυτής της μιζέριας, αλλά αποδέχεται ελαφρά τη καρδία την καταστροφή του ευρώ και της ΕΕ».
Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, που επέβαλε η ΕΕ στην Ελλάδα δεν θα λειτουργήσει.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ: Το χαμηλό συνολικό χρέος της Ελλάδας, η διαχείριση του, η δύσκολη θέση της Γερμανίας, η Ελληνική πραγματικότητα και ο θεμιτός περιορισμός των οφειλών μας

Μία από τις σημαντικότερες πρόσφατες ειδήσεις ήταν αναμφίβολα η «δήλωση» της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) σχετικά με το ότι, η Ελλάδα έχει ένα από τα μικρότερα συνολικά χρέη (δημόσιο και ιδιωτικό), συγκριτικά με την πλειοψηφία των «δυτικών» χωρών – κάτι που έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν (άρθρα μας: Ο τυφλός γίγαντας, Οι μνηστήρες της Ευρώπης κλπ). Εκτός αυτού η ίδια τράπεζα συμπλήρωσε ότι, η κρίση δανεισμού της Ελλάδας, είναι απόλυτα «διαχειρίσιμη» - ακριβώς λόγω των χαμηλών συνολικών χρεών της (Πίνακας Ι).

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Συνολικό χρέος 2008 επιλεγμένων κρατών, σε σχέση (%) με το ΑΕΠ

Χώρα
Συν.Χρέος
Τράπεζες
Επιχειρήσεις
Νοικοκυριά
Δημόσιο


Βρετανία
469
202
114
101
52
Ιαπωνία
459
108
96
67
188
Ισπανία
342
75
136
85
47
Ν. Κορέα
331
108
115
80
37
Ελβετία
313
84
75
118
37
Γαλλία
308
81
110
44
73
Ιταλία
298
77
81
40
101
290
56
78
96
60
Γερμανία
274
76
66
62
69
Καναδάς
245
47
54
84
60
Ελλάδα*
230108
* 2007

Τα νέα κόλπα του νεοφιλελεύθερου σοσιαλιστικού ΠαΣοΚ

Έχουν αφήσει απλήρωτους 1.500 εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αυτά που ζούμε με την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι δεν τα έχουμε ζήσει ποτέ σε αυτή την χώρα.
Το νέο κόλπο του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ: ...

Μας έρχονται σήμερα δεκάδες mail από εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ(θυγατρική του ΟΣΕ )για να μας ενημερώσουν ότι η διοίκηση δεν έχει πληρώσει μέχρι αυτή την στιγμή τα δεδουλευμένα σε 1.500 εργαζόμενους της εταιρείας.
Κύριε Ρέππα μπορείτε να μας απαντήσετε γιατί δεν πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι μέρες που έρχονται;
Τους εκδικήστε για τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει;

e-Επιλογές της 17/12/2010


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες χαιρέτισαν τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιρλανδίας ...
Σωστές διαπιστώσεις , ημιτελή συμπεράσματα...
Εκτός από ψέματα προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ έλεγε και σαχλαμάρες ...
Κυνική παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας: Το 2014-2015 θα δανειστούμε άλλα 80 δις !!!
Η Πάρος του Ραγκούση πάσχει
Η δημοκρατία των προοδευτικών εφημερίδων.
Η ανεργία σπάει ρεκόρ, το ΠΑΣΟΚ δίνει λύσεις (βίντεο)
Εμείς τι κάνουμε για τη χώρα μας ?
Σαμαράς: Εξοδος με ανάπτυξη και ασφάλεια...
Σ. Σακοράφα.: "Όχι σε Βουλή - σφραγίδα. Όχι σε κατοχικό Κοινοβούλιο".

Αδικία εις βάρος πτυχιούχων ΤΕI σε προκήρυξη του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. «Οι νομοθέτες…παραβιάζουν τους νόμους»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των πτυχιούχων των ΤΕΙ, καθώς σε προκήρυξη του  Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης  Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε). αποκλείονται και προτιμώνται μόνο οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για θέσεις Υπευθύνων Κ.Ε.Ε., Υπευθύνων Εκπαίδευσης Κ.Ε.Ε, Υπευθύνων Εκπαίδευσης Σχολών Γονέων και Υπευθύνων Εκπαίδευσης Μεταναστών-Οδυσσέας», παραβλέπεται η κείμενη νομοθεσία και προτιμώνται μόνο οι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι.
«Είναι  ή δεν είναι  ισότιμα τα Τ.Ε.Ι  με τα Α.Ε.Ι και  οι απόφοιτοί τους με τους αποφοίτους των πανεπιστημίων; Οι νόμοι 3549/2007 και 2916/2001, λένε ότι είναι: Τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και λειτουργούν παράλληλα με τα Πανεπιστήμια και τις Πολυτεχνικές Σχολές και το πτυχίο που χορηγούν αποτελεί πρώτο ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών. Ενώ με τις ρυθμίσεις του Ν. 3653/2008 ενδυναμώθηκε ο ρόλος των Τ.Ε.Ι., καθώς δόθηκε σε αυτά η δυνατότητα αυτοδύναμης οργάνωσης Προγραμμάτων των Μεταπτυχιακών Σπουδών.

«Συνωμότησε» το σύμπαν!

Ένα μήνα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με ηρεμία και νηφαλιότητα και με δεδομένο το αποτέλεσμα της διαφοράς των 215 ψήφων, μπορούμε εκ του ασφαλούς να υποστηρίξουμε ότι συνέβησαν πράγματα και θάματα, προκειμένου να εκλεγεί στο Δήμο Λαρισαίων και πάλι (για 4η τετραετία) ο νυν Δήμαρχος. Χωρίς να αναφερθώ στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων από τα πολιτικά κόμματα, υπό μορφή υποστήριξης, που δεν ήταν και δεν έγιναν οικεία σε μένα, θα προσπαθήσω να καταγράψω τα γεγονότα που κατά την άποψή μου επηρέασαν, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο, το τελικό αποτέλεσμα. Αρχίζω, λοιπόν:
Ο Καλλικράτης, σύμφωνα με τον οποίο προστέθηκαν 10 νέα δημοτικά διαμερίσματα (Κοιλάδας, Γιάννουλης, Φαλάνης, Μάνδρας κλπ), από τα οποία ο συνδυασμός του κ. Τζανακούλη «Λάρισα Πόλη του Αύριο» πήρε τη 2η Κυριακή 926 ψήφους παραπάνω από το συνδυασμό του κ. Σάπκα «Λαρισαίων Πόλις». Οι 1ης γραμμής δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Σάπκα, που για δικούς τους λόγους δε συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του. Πιθανόν κάποιες τελείως προσωπικές ψήφοι τους να έδιναν άλλο αποτέλεσμα. Ο κ. Διαμάντος, που αποχώρησε από την εκλογική διαδικασία με αποτέλεσμα να αποφευχθεί αυτό που έγινε στο σύνολο των περιφερειακών Δήμων του Νομού Λάρισας.

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Μήνυμα της Χαρίτας Μάντολες προς τον τουρκόγλωσσο (…και όχι μόνο) Τουρκόφκια… ΒΙΝΤΕΟΠες τα ψυχή μας… Μίλα για την την Πατρίδα μας που την τουρκεύουν οι άθεοι κρυπτοτούρκοι!Πες τα αγάπη μας να τ΄ακούσουν! Πες τα εσύ, χαροκαμένη ΜΑΝΑ μας, με το δικό σου, μοναδικό τρόπο…ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Ιερά Σύνοδος: «Χώρα υπό κατοχή η Ελλάδα» !!!

Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου με τίτλο “Προς το Λαό” (!!!) η οποία χαρακτηρίζει τη χώρα “υπό κατοχή” θα διαβαστεί και θα μοιραστεί στις εκκλησίες την Κυριακή.
Η εγκύκλιος εξαπολύει πυρά κατά των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση και στους «δανειστές της που φαίνεται να διοικούν την Ελλάδα που βρίσκεται υπό κατοχή και εκτελεί τις εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας».
«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε στην τακτική της Συνεδρία από 5ης – 8ης Οκτωβρίου τ.ε. αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στο πλήρωμά της, στον λαό του Θεού, αλλά και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, για να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και της αγάπης» αναφέρεται στην αρχή της εγκυκλίου η οποία συνεχίζει:
«Η Εκκλησία του Χριστού έχει λόγο για τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση, διότι δεν έπαψε να αποτελεί σάρκα του κόσμου, μέρος της Ιστορίας. Δεν μπορεί να ανέχεται κανενός είδους αδικία, αλλά οφείλει να δείχνει ετοιμότητα για μαρτυρία και μαρτύριο».

Κυνική παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας: Το 2014-2015 θα δανειστούμε άλλα 80 δις ;;;

Δείτε στο Video (στο τέλος του άρθρου), τι διημείφθη στην χθεσινή συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Το χρέος  μας είναι ελέγξιμο.. λέει ο κ Παπακωνσταντίνου
Προσέξτε τι λέει στην συνέχεια ο Πρετεντέρης :" Ακόμα και αν επιμηκυνθεί η αποπληρωθεί η αποπληρωμή, το 2014 και 2015 θα πρέπει να δανειστούμε 80 δις...το 1/3 του ΑΕΠ".

Δώστε τώρα βάση στην απάντηση του υπουργού: " Και τις δυο χρονιές μαζί, το έχουμε ξανακάνει πολλές χρονιές αυτό, έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν, δεν είναι καινούργιο, δυστυχώς όποιος έχει τόσο μεγάλο χρέος δεν έχει .."

Εκτός από ψέματα προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ έλεγε και σαχλαμάρες ...

Δεν το λέμε εμείς, ο Καψής στο MEGA το είπε χθες..


Άμεση παραδοχή του κ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Δεν ξέρουν ποιοι και πόσα χρωστάνε...
Ρωτάει η Τρέμη: "Ούτε και σήμερα, μπορείτε να μας δώσετε μια εικόνα του ποιοι είναι αυτοί που χρωστάνε;"
Απάντηση Παπακωνσταντίνου: ΟΧΙ
"Δεν υπάρχει ένας κατάλογος, το υπουργείο δεν έχει μια λίστα που να αθροίζει στα 24 δις με ονόματα.. " ανέφερε ο υπουργός.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο Καψής είπε: "Μπαίνω στον πειρασμό να θυμίσω στον κ. Παπακωνσταντίνου τι σαχλαμάρες έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, όταν έλεγε  θα τα εισπράξουμε όλα αυτά τα 30, 40 δις....και όλοι ξέραμε ότι τα μισά δεν πρόκειται να δείτε καν..."
Εκτός από ψέματα προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ έλεγε και σαχλαμάρες ...
Δείτε το απολαυστικό VIDEO.

Συνέχιση Λειτουργίας Οικοτροφείων και Μονάδων Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεδομένη χαρακτήρισε την ευαισθησία του Υπουργού Υγείας απέναντι στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «η Πολιτεία οφείλει να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για αυτούς τους ανθρώπους και να τους εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας».

«Η κυβερνητική απόφαση τον Μάρτη του 2010 για λύση των συμβάσεων των εργαζομένων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών οδηγεί στην υποστελέχωση και την δημιουργία ανυπέρβλητων προβλημάτων που θα στοιχίσουν στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκης και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει για το μέλλον της Μονάδας Οικοτροφείου Λιβαδειάς, του ΑΙΑΝΤΑ και του ΔΙΑΣ, που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ: «Συνέχιση Λειτουργίας Οικοτροφείων και Μονάδων Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς»

Κύριε Υπουργέ,

Θυσία στο μνημόνιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου;

Την ώρα που τα διεθνή δίκτυα μετέδιδαν χθες εκτενή ρεπορτάζ για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τον ξυλοδαρμό από διαδηλωτές του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, μια… «εμφύλια» σύρραξη γεννούσε έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου: υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν πλέον «σηκώσει άρματα» κατά του υπουργού Οικονομικών, ενώ πληθαίνουν οι φήμες και εκτιμήσεις, ότι στις αρχές του 2011 ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα «θυσιασθεί» από τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να απορροφηθούν οι αντιδράσεις και να προχωρήσει η εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου.
Χθες το βράδυ, λίγες ώρες αφού έσβησαν χθες οι μολότοφ, που πλησίασαν σε πολύ κοντινή απόσταση το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωνε...

Η δημοκρατία των προοδευτικών εφημερίδων.

Χθες, οι εφημερίδες δεν κυκλοφόρησαν λόγω της προχθεσινής απεργίας, σήμερα, δύο ημέρες μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα, θα περίμενε κάποιος να αναφέρονται τα επεισόδια στις πρώτες σελίδες, αμ δε, όλες οι προοδευτικές και σοβαρές, λεγόμενες εφημερίδες, δεν κάνουν καμιά αναφορά, ακολουθούν το δόγμα του αφεντικών τους ΔΝΤ και ΕΚΤ, «Δεν προβάλλουμε ότι δεν μας συμφέρει». 

Στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής ο Μόνιμος Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας


Η δημιουργία ενός Μόνιμου Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ευρωζώνη θα είναι το κυρίαρχο ζήτημα που θα συζητηθεί στη διήμερη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία ξεκινάει το απόγευμα.

Εάν δει κανείς προσεκτικά τις συζητήσεις και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν τις προηγούμενες μέρες ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ σχετικά με τη διάσωση του ευρώ, τότε τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από σοβαρά. Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν φαν Ρομπέι, έκανε λόγο για την επιβίωση του ευρώ, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του φαίνεται πάντως ιδιαίτερα χαλαρός. Πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για μια σκηνοθετημένη χαλαρότητα πίσω από την οποία κρύβεται η σοβαρότητα της κατάστασης:
 «Θυμάμαι την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης. Είμαι πεπεισμένος ότι η ευρωζώνη θα βγει ενισχυμένη από την κρίση».

Οι "Γιατροί" της "Οικονομικής θεραπείας ΣΟΚ"....

Δείτε πως παρουσιάζονται οι κατά καιρούς "σωτήρες"...τύπου M. Φρίντμαν και Σ. Καν.

Πρώτα παρουσιάζουν και εφαρμόζουν την "Οικονομική θεραπεία ΣΟΚ"...
και μετά εμφανίζονται ως σωτήρες και γιατροί.
Γιατροί δια πάσαν νόσον και μαλακίαν.

ΔΕΙΤΕ το πολύ καλό video

Η τηλεοπτική ενημέρωση σκοτώνει το σεξ

Η τηλεόραση, ανάλογα με το τι παρακολουθεί κάποιος σ' αυτήν, μπορεί να λειτουργήσει ως αρνητική παράμετρος για τη σεξουαλική του επιθυμία. Όσο πιο ένθερμος λάτρης των ειδήσεων και, γενικότερα, της ενημέρωσης είναι, τόσο πιο ψυχρός αποδεικνύεται στο κρεβάτι. Αν, βέβαια, καταφέρει και φτάσει σ' αυτό, καθώς η επιθυμία σε άνδρες και γυναίκες για σεξουαλική συνεύρεση μετά από ένα δελτίο ειδήσεων μειώνεται δραστικά. Αυτά, και άλλα πολλά ενδιαφέροντα, καταγράφει έρευνα της ΕΜΑΣ (Εταιρία Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας),η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.
Τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι οι εκπομπές που κινούνται στην ορθή πολιτική θέση (ειδήσεις, πολιτική, ρεπορτάζ) επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντο σε ποσοστό 84%, ενώ μόνο το 16% του δείγματος επηρεάζεται θετικά.

Ρεκόρ ανεργίας: 12,4% το τρίτο τρίμηνο του 2010

Δείτε τα κύρια ευρήματα της τελευταίας μελέτης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σχετικά με την ανεργία.
Κατά το Γ΄ τρίμηνο του 2010 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 4.402.931 άτομα και των ανέργων σε 621.938. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 12,4%, έναντι 11,8% του προηγούμενου τριμήνου και 9,3% του αντίστοιχου τριμήνου 2009.

Εκρηκτικό το κλίμα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Του Κωνσταντινου Ζουλα
Με τον φόβο απροσδόκητων πλέον αντιδράσεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη τα μεσάνυχτα. Μετά τα γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε και τη διαγραφή ενός ακόμη πράσινου βουλευτή -του κ. Βαγγέλη Παπαχρήστου- η ψηφοφορία εκ των πραγμάτων λαμβάνει τον χαρακτήρα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν και από το Μαξίμου εκτιμούν ότι τα χειρότερα πέρασαν και ότι δεν θα υπάρξει νέα «διαρροή» από τους 156, πλέον, εναπομείναντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Το κλίμα, ωστόσο, στην πράσινη κοινοβουλευτική ομάδα παραμένει εκρηκτικό και όποιος βρέθηκε στη Βουλή μία εκ των τελευταίων ημερών, μπορούσε σε ελάχιστα λεπτά να το διαπιστώσει. Είναι ενδεικτικό ότι στις μεταξύ τους συζητήσεις ουκ ολίγοι βουλευτές δίσταζαν όχι μόνο να εκφράζουν δημοσίως την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι τους προσεχείς μήνες στη χώρα, αλλά και σχεδόν να προεξοφλούν ότι με τα μέτρα διαρκούς αφαίμαξης των εργαζομένων που λαμβάνει η κυβέρνηση μόνον αναπτυξιακή διέξοδο από την κρίση δεν θα επιτύχει.

e-Επιλογές της 16/12/2010

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Εγκρίθηκε από το ΔΝΤ το δάνειο της Ιρλανδίας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε τη δανειακή σύμβαση των 22,5 δισ. ευρώ προς το Δουβλίνο, στο πλαίσιο του κοινού μηχανισμού στήριξης με την ΕΕ.

Το συνολικό πακέτο ανέρχεται σε 85 δις €.
Από αυτά 45 δις θα δώσουν η Ε.Ε και διμερείς δανειστές, ενώ η Ιρλανδία θα συνδράμει με 17,5 δις.
Η συμμετοχή του  ΔΝΤ είναι 22,5 δις ευρώ.

Περσινά ξινά σταφύλια....

Η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ), είναι γνωστή σε όλους για πολλούς και διάφορους λόγους...
Ας δούμε όμως τι συμβαίνει, επειδή πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες για την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου.
Υπάρχει πρόγραμμα, για ποια ακίνητα μιλάμε; 
Πόσα είναι, υπάρχει κάποια διαδικασία σε εξέλιξη για την πώληση κάποιων απ αυτά τα ακίνητα;
Μιλάμε για 50 περίπου ακίνητα σε διάφορα σημεία της χώρας. 
Προσέξτε τι ανακαλύψαμε...
Η  ΚΕΔ από τις 15 Ιουλίου 2009 , είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων : 

Μεγαλύτερη προστασία των καταναλωτών από διαφημιστικές πρακτικές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στρασβούργο, 16 Δεκεμβρίου 2010
 
 
Υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Έκθεση Πρωτοβουλίας σχετικά με τον αντίκτυπο της διαφήμισης στη συμπεριφορά των καταναλωτών. Η παρούσα έκθεση αξιολογεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στον τομέα της διαφήμισης έτσι όπως καθορίζεται από την οδηγία 2005/29/ΕΚ για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των επιχειρήσεων προς τους καταναλωτές και επικεντρώνεται κυρίως στους προβληματισμούς που συνδέονται με την ανάπτυξη νέων διαφημιστικών πρακτικών και τεχνολογιών συμπεριλαμβάνοντας και τον τομέα του Διαδικτύου.
 
Η εν λόγω έκθεση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην προστασία των παιδιών από τις διαφημιστικές πρακτικές, ενθαρρύνοντας την αυτορρύθμιση στον τομέα της διαφήμισης, η οποία συμπληρώνει τη νομοθεσία χωρίς να την υποκαθιστά, προκειμένου να εδραιωθεί μια παράδοση αυτοπειθαρχίας και υπεύθυνης επικοινωνίας προς τους καταναλωτές. Στο τελικό κείμενο της Έκθεσης ενσωματώθηκαν, τροπολογίες του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη, μέλους της επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών, σχετικά με: