Σαμαράς:Αντίθετος στα παρατεταμένα μέτρα λιτότητας και την "κατά περίπτωση" συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο μηχανισμό σταθερότητας της ευρωζώνης

Την άποψη ότι τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να είναι παρατεταμένα, προκειμένου να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες της ΕΕ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς στον επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Στην πενηντάλεπτη συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί άνδρες, ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ για την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, τονίζοντας την ανάγκη κοινωνικής συνοχής, η οποία, όπως είπε, έχει διαταραχθεί από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα.


    Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αντίθεσή του με την "κατά περίπτωση" συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο μόνιμο μηχανισμό σταθερότητας της ευρωζώνης, όπως αποφασίστηκε στις 28 Νοεμβρίου από τους υπουργούς Οικονομικών, λέγοντας ότι τα προβλήματα της ευρωζώνης είναι προτιμότερο να λύνονται εντός της ΕΕ. Σε γενικές γραμμές, ο κ. Σαμαράς δήλωσε σύμφωνος με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Ευρώπη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα πρέπει να δρα, αναλόγως, σε περίπτωση που οι μεταρρυθμίσεις αυτές δυσχεραίνουν τη θέση της στις διεθνείς αγορές.

    Τέλος, ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, επιδοκιμάζοντας την άποψη που εξέφρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, περί χρηματοδότησης μεγάλων έργων υποδομής στην ΕΕ, μέσω ενός είδους ευρωομολόγων.

ΑΠΕ
    

Σχόλια