Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ἑλένη Ἀρβελέρ - "Οι φερομένοι ὡς Μακεδόνες βασιλεῖς, στ᾿ ἀλήθεια ἦταν ἀρμενικῆς καταγωγῆς".

Του Γ.Δ
"Κι ἔτσι, ἀρχίζει ἡρωικὰ τὸ ἔνδοξο παραμύθι,
ἀπὸ τοὺς φερομένους ὡς Μακεδόνες βασιλεῖς,
(ἐνῶ στ᾿ ἀλήθεια ἦταν ἀρμενικῆς καταγωγῆς)."
Δυναστεία Μακεδόνων Ἀναρωτιόταν τ᾿ ἄλογο τοῦ βασιλιᾶ μὲ πόνο,
ποιὰ τάχα θὰ ῾χε τύχη ἂν δὲν ἐζοῦσε ἐκεῖ,
σ᾿ ἐκείνη τὴν ὑγρὴ τοῦ στάβλου φυλακή,
ἀλλ᾿ ἔτρεχε ὁλημερίς, ἐλεύθερο καὶ μόνο,
στοῦ κάμπου τοῦ θεσσαλικοῦ τὴν τρυφερὴ βοσκή,
κι ὕστερα, κάτω ἀπὸ τὸν ἴσκιο τοῦ δροσεροῦ Πηλίου,
ἀγνάντευε τὰ χρώματα στὴ δύση τοῦ ἡλίου...

Μήνυμα της Μαρίας Πολύζου, προς Πρωθυπουργό της Ελλάδος κο Αντώνη Σαμαρά.

Μήνυμα
προς Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κο Αντώνη Σαμαρά.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εντάξει! Τρόϊκα & ΣΙΑ λένε αυτά που λένε!

Εμείς τί τους ακούμε;
Σου λέει ο άλλος "πέσε απ´ το γκρεμό" εσύ θα πας να πέσεις; Όχι βέβαια! Θα του πεις: "πέσε εσύ μεγάλε πρώτος και σε ακολουθώ", με ειρωνία.

Πηγαία αυτογνωσία εναντίον επιδοτούμενων ανοησιών: σημειώσατε 1


Γράφει ο Θείος Άκης
«Όποιος σκέφτηκε άσκημα για τα δικά του , ποτέ δεν θα σκεφθεί καλά για τα ξένα πράγματα» Σωκράτης
Δεν έφτασε ο Νεοέλληνας έτσι στις αυτοκτονίες και στην κατάθλιψη. Πρώτα σκότωσε ότι τον περιτριγύριζε. Χλεύασε την παράδοσή του, εγκατέλειψε τα χωριά του, απαρνήθηκε την ίδια του τη γη. Νόμισε πως είναι καταδικασμένος να ζει σε διώροφα και εξοχικά ξεχνώντας την καταγωγή του αλλά και τα πράγματα που παρέπεμπαν σε αυτή. Ανέβασε το σεξουαλικό υπονοούμενο σε βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς του, λες και πνιγόταν από ηθικούς

φραγμούς όπως συνέβαινε το Μεσαίωνα. Έτσι έμαθε όλα αυτά τα χρόνια.

Οι 8 ανεμογεννήτριες στα Ακούμια.

Τα Ακούμια ίσως δεν τα ξέρει πολύς κόσμος, ένα ήσυχο χωριό στο Ρέθυμνο στον δρόμο για μία καταπληκτική παραλία στην Νότια Κρήτη (αν δεν την έχουν καταστρέψει και αυτήν).  Τα Ακούμια έγιναν είδηση γιατί η ΔΕΗ "Ανανεώσιμες" έβαλε εκεί 8 ανεμογεννήτριες των 900 kW.
Όπως σχολίασα και στο energypress, κάθε Α/Γ των 900 kW, κόστισε, με διασυνδέσεις, υποδομές κλπ, ας πούμε 0,9-1,0 εκατομμύριο.  Το κόστος αυτό κάποιος το πλήρωσε.

"Να αποποιηθούν οι Αρχηγοί, τα απόρρητα κονδύλια που έχουν στη διαθεσή τους και να τα προσφέρουν ως ισοδύναμα στη μείωση μισθών. "

Του Νίκου Θεοχάρη*

Η παρέμβαση του κ. ΑΓΕΕΘΑ για τις διαμαρτυρίες των στελεχών των Ε.Δ και η προσπάθεια να αποπροσανατολίσει δεν πείθει κανένα. 
Ο συνδικαλισμός στις Ε.Δ είναι φυσική κατάληξη της αδυναμίας και της παντελούς απουσίας στην επίλυση προβλημάτων του προσωπικού. 
Ακολουθούν πιστά τις εντολές των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών στοχεύοντας μόνο στην προσωπική τους επιβίωση. Υπηρέτες βρίσκονται πάντα. Δεν είναι τυχαία η...

Ένα μήνα πριν γράφαμε για την απίστευτη μεθόδευση Στουρνάρα, τύπου “Μνημόνιο”.

olympiada
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Ελλάδας”, επιβεβαιώνει την αποκάλυψη μας για την μεθόδευση Στουρνάρα, όταν οι βουλευτές απειλούσαν ότι θα καταψηφίσουν …νομοσχέδια! Αυτό δείχνει και την πολιτική “οξύνοια” αρκετών “αντιπροσώπων του λαού” που δεν ξέρουν όχι μόνο να ερμηνεύουν τις πολιτικές εξελίξεις αλλά φαίνεται ότι δυσκολεύονται και στην ανάγνωση.
Δείτε τι γράφαμε στις 20 Αυγούστου: Μεθόδευση – σοκ από τον Στουρνάρα: Όχι νομοσχέδια με τα νέα μέτρα, βάλτε τα όλα στον προϋπολογισμό!
Ταυτόσημη μεθοδολογία με την πραξικοπηματική πράξη του μνημονίου δηλαδή. Όλα τα μέτρα σε ένα τσουβάλι. Και μετά θα λένε ορισμένοι “μα δεν το διάβασα, είχα εμπιστοσύνη στον υπουργό οικονομικών”…

Ο μισθός του Παπούλια λόγω κρίσης μειώθηκε ...στις 17.000 το μήνα! Υποκρισία

Θυμάστε που είχε παραιτηθεί του μισθού του και μετά μετάνιωσε και ζήτησε... μείωση;

Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια κατά το οποία οι Έλληνες πολίτες έχουν υποστεί απάνθρωπες περικοπές. Τόσο απάνθρωπες που φέτος ακόμη και στην Αθήνα πολλοί συμπολίτες μας δεν θα έχουν ούτε τη “πολυτέλεια” της θέρμανσης. Για να είμαστε πιο ακριβείς ,περισσότεροι απ΄ ότι πέρυσι!
Σχολεία δεν λειτουργούν, παιδικοί σταθμοί έχουν κλείσει,τα νοσοκομεία είναι διαλυμένα, οι ΕΔ μετρούν και τη τελευταία σταγόνα καυσίμου!
Και μετά απ΄ όλα αυτά -και άλλα πολλά- μας ανακοίνωσαν ότι μειώνεται ο μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος πλέον από 23.122 ευρώ θα παίρνει 11.561 ευρώ! Κι αν προσθέσουμε και τα 6.240 ευρώ για …

Τόση δημοκρατία είχαμε χρόνια να δούμε...

Το γράφαμε  και δυστυχώς επαληθευθήκαμε...
Υπό τη μορφή ενός και μόνο άρθρου θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το πακέτο των νέων μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην δοθεί στους κυβερνητικούς βουλευτές η δυνατότητα να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι.
Όπως αναφέρει το Έθνος, το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης συμφώνησαν σε αυτή τη μορφή, για να διασφαλισθεί ότι το πακέτο θα περάσει ως έχει, προκειμένου να δοθεί στη χώρα η δόση των 31,5 δισ. ευρώ, αλλά και υπάρχει το κατάλληλο έδαφος για τη διεκδίκηση της επιμήκυνσης.

Σαμαράς: Σε ύφεση και τα τρια επόμενα χρόνια η Ελλάδα, προβλέπει το ΔΝΤ...

Διαβάστε απόσπασμα της χθεσινής συνέντευξης του πρωθυπουργού κ Αντώνη Σαμαρά στην Washington Post.
Ξεκίνησα την μετάφραση αλλά εκνευρίστηκα από τις απαντήσεις και τα παράτησα...
Επίσης μη βλέποντας καμιά φωτογραφία του πρωθυπουργού, διερωτήθηκα μήπως πήραν συνένετυξη από άλλον Σαμαρά..

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα απαιτεί η κυβέρνησή σας να κάνει περικοπές δαπανών περίπου 11 δις ευρώ και επιπλέον φορολογικά έσοδα. Πιστεύετε ότι μπορείτε να το κάνετε αυτό και να κάνετε τους εταίρους του συνασπισμού σας να συμφωνήσουν; Μπορείτε να τα περάσετε από το Κοινοβούλιο;
 

Η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη. Πρόκειται για € 11,7 δισεκατομμύρια σε περικοπές δαπανών. Όλα αυτά τα 11,7 δισεκατομμύρια έχουν να κάνουν

Η κυβέρνηση των e-mail...

Μετά το e-mail του τεχνικού κλιμακίου της τρόικα για αλλαγές στα εργασιακά και τη σημερινή βόμβα για πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου, τώρα έρχεται και η απελευθέρωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων που το θέτουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα και μάλιστα αυτό σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης αυτό το ενδεχόμενο βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν την τρόικα να έχει θέσει ως θέμα διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση την

Στο σφυρί..το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν

"Ζητείται επενδυτής ή αγοραστής για το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν"
Αντιμέτωπη με τα χρονίζοντα πλέον οικονομικά προβλήματα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και ειδικότερα με την έλλειψη επαρκούς ρευστότητας, η διοίκηση του ομώνυμου κοινωφελούς ιδρύματος αποφάσισε να αναζητήσει διέξοδο είτε σε στρατηγικό επενδυτή είτε στη συνολική πώληση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, συγκροτήθηκε ήδη επιτροπή υπό την προεδρία του Ανδρέα Μαρτίνη

"Το ελληνικό κράτος απειλείται με κατάρρευση εκ των έσω"

Περισσότερη δουλειά, χαμηλότεροι μισθοί
Η εβδομάδα 6 ημερών που ζητά η τρόικα από την Ελλάδα και η αναζήτηση επενδυτών για 40 ελληνικά νησιά, στη σημερινή επισκόπηση. Το ελληνικό κράτος απειλείται με κατάρρευση εκ των έσω, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung σε σχόλιο με τίτλο «Περισσότερη δουλειά, χαμηλότεροι μισθοί».

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

IKA : ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Με δανεικά 230 εκατ. ευρώ, από το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο και το ΤΑΠ της ΔΕΗ, θα συμπληρώσει το ΙΚΑ -και αυτό τον μήνα- το κονδύλι που χρειάζεται για να καταβάλει κανονικά τις συντάξεις του Οκτωβρίου στους συνταξιούχους. Την «ταμειακή διευκόλυνση» για την περίοδο των σχετικών πληρωμών (από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου) αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ ύστερα από τη διαπίστωση των υπηρεσιών ότι «θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας για την πληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου».

Ορέ λαμόγια αυτή την ΜΙΖΑ $432,000.00..ποιός την πήρε ;

Γράφει ο ΑΝΤΙ 300 ...

«ΚΕΝΤΡΑ 1ης ΥΠΟΔΟΧΗΣ (ΚεΠΥ) ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ
 Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του Νομοσχεδίου «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Ρύθμιση θεμάτων συμβάσεων που αφορούν Κέντρα Υποδοχής και εγκαταστάσεων Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών και τρόπο φύλαξης αυτών” και άλλες διατάξεις» εμφανιστήκατε να απαρνιέστε την πατρότητα του νομοθετήματος και γενικότερα να μην ταυτίζεστε με την διαχείριση του θέματος των ΚεΠΥ, όπως αυτή έγινε από τους προκατόχους σας υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα ήσασταν και φειδωλός στην παροχή λεπτομερειών για το πως οραματίζεστε την λειτουργία των νέων ΚεΠΥ.

Tα περήφανα γηρατειά αντιστέκονται στην τρόικα και στις περικοπές των συντάξεων

Στη Πάτρα τα περήφανα γηρατειά αντιστέκονται στην τρόικα και στις περικοπές των συντάξεων. 
Δείτε στην φωτογραφία πως...

ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Πανελλαδική εκστρατεία συλλογής υπογραφών από τους πολίτες για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να βρεθεί πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο και ποιοι ευθύνονται, ξεκινούν την Δευτέρα 17/9/2012 από τις 11.00 το πρωί, σε περίπτερό τους στην Πλατεία Συντάγματος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Πρώτος θα βάλει την υπογραφή του, στην αίτηση που έχει διαμορφωθεί, ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος και θα ακολουθήσουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με στελέχη του Κινήματος και της Νεολαίας ενώ αμέσως μετά θα απευθυνθούν στους πολίτες.

“Το παιγνίδι των “κύκλων του Υπουργείου”, των διαρροών και του “πινγκ πονγκ” των ευθυνών πρέπει να τελειώνει...

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι : “Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν υπέβαλε αξιόπιστα ισοδύναμα μέτρα στο Υπουργείο Οικονομικών, που θα απέτρεπαν τη μείωση στις αποδοχές των στρατιωτικών”. Αυτό φέρεται να δήλωσε αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας του ΥΠ.ΟΙΚ., που δέχτηκε προχθες εκπροσώπους των στρατιωτικών, αντί του Υπουργού κ. Γ. Στουρνάρα, που ήταν απασχολημένος. Την ίδια στιγμή “κύκλοι” του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαψεύδουν τα δημοσιεύματα.
Ο ίδιος ο υπουργός ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε χθες στην βουλή ότι, έχει προτείνει ισοδύναμα μέτρα τα οποία οφείλουν να γίνουν αποδεκτά...

Ο πρώην υφυπουργός άμυνας της κυβέρνησης Παπανδρέου αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ!

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...
Στη θέση του προέδρου και διεθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να τοποθετηθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες , ο αιγιώτης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου κ. Κώστας Σπηλιόπουλος. Ο ορισμός του μπαίνει εντός των επομένων ημερών (ίσως και ωρών) σε ΦΕΚ, οπότε και θα ανακοινωθεί επίσημα από την ΕΡΓΟΣΕ.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ας πούμε λίγα λόγια:
Η Αγία Ελένη, το 326 μ.Χ. πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει τον Θεό για τους θριάμβους του γιου της, Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Ο Θείος ζήλος, όμως, έκανε την Αγία Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού. Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης, τον οποίο γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές.
Σε κάποιο σημείο βρέθηκαν τρεις σταυροί.

Νέο Όχι από τους Ελβετούς...

Αρνητικά απάντησε για 2η φορά η Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών στο αίτημα της Βουλής να ανοίξουν οι λογαριασμοί που πιθανώς διατηρούν Ελληνες βουλευτές στην Ελβετική Συνομοσπονδία.
«Όπως έχουμε ήδη απαντήσει με e-mail μας της 25ης Απριλίου και 11ης Μαΐου 2012, δεν είναι πολιτική της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών να προωθεί αιτήσεις με τέτοιο γενικό περιεχόμενο στο σύνολο των μελών της. Μέλη του Κοινοβουλίου, μπορούν να απευθυνθούν απευθείας στις τράπεζές τους σε περίπτωση που διατηρούν λογαριασμό στην Ελβετία. Οι ελβετικές τράπεζες ωστόσο, δεν είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν διαβεβαιώσεις πως ένα συγκεκριμένο πρόσωπο δεν διατηρεί λογαριασμό σ' αυτές.

Καταδικάστηκε πρώην δήμαρχος για ταμειακό έλλειμμα

Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον πρώην δήμαρχο Ρεθύμνου, Δημήτρη Αρχοντάκη και ποινή κάθειρξης 19 ετών στον πρώην ειδικό ταμία του δήμου Ρεθύμνου επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος στον δήμο, που έφθανε το 1 εκατ. ευρώ.

Ολόκληρο το Κυπριακό Μνημόνιο...

Σε μια νέα πραγματικότητα προσγειώνει τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων η Τρόικα και από την άλλη βάζει την κυβέρνηση σε κυνήγι για να βρει €680 εκατ. σε διάστημα 15 μηνών. Ο «Φ» παρουσιάζει με λεπτομέρεια τη θεραπεία-σοκ που προτείνει η Τρόικα και πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση για να αποφύγει περισσότερες δυσάρεστες καταστάσεις. Το σημείωμα για το Μνημόνιο και οι εισηγήσεις της Τρόικας περιλαμβάνουν περικοπές, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση της ΑΤΑ και στον ιδιωτικό τομέα σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους.
Το Μνημόνιο της Τρόικας

Σε λίγο "θα τα δούμε όλα..". Οι Ισραηλινοί ήθελαν Ελληνικό νησί για ναυτική βάση..

Πρόσφατο δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz αναφέρει ότι, μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ζήτησε από τους επιτελείς του να αναλύσουν το ενδεχόμενο αγοράς ενός ακατοίκητου ελληνικού νησιού...

Ρητορική μάχη για την Ευρώπη

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις των τελευταίων ετών, με αναφορές στην Ελλάδα, δρομολόγησε η ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο «για την κατάσταση της ένωσης».
Μετά τις παραινέσεις του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προς την Ελλάδα να αποδείξει την προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις για να παραμείνει στην ευρωζώνη, τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των «Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» Χάνες Σβόμποντα, επικρίνοντας, για μία ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες, την πολιτική γραμμή που ακολουθεί η τρόικα.

«Πυρά» Καμμένου κατά κυβερνητικών εταίρων


Μύδρους κατά των κυβερνητικών εταίρων, και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Έκανε λόγο για «πολιτική απάτη Σαμαρά που προεκλογικά είπε ψέματα στον κόσμο», προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει πει ‘ναι’ στα πάντα».
«Ό,τι υποσχέθηκαν κατέρρευσε ειδικά μισθολόγια, φόροι ...είναι δουλοπρεπείς λαμβάνουν εντολή από τον αρχιλογιστή κ. Τόμσεν ανέφερε.
«Ένα εθνικό κυρίαρχο κράτος δεν εκτελεί εντολές, η κυβέρνηση λειτουργεί σα να μην είμαστε» πρόσθεσε.

Τροχαίο με 4 νεκρούς και 30 τραυματίες στη Θεσσαλονίκη

Τροχαίο δυστύχημα με 4 νεκρούς και 30 τραυματίες Ρώσους τουρίστες έγινε τα ξημερώματα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ανατράπηκε. Το δυστύχημα έγινε στο δρόμο Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καρδίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής, τα αίτια.
 Όπως είπε στο ΑΜΠΕ, ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Κυριακίδης, οι Ρώσοι τουρίστες βρίσκονταν σε διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής και μετέβαιναν με το λεωφορείο στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Χουριέτ:Οι Έλληνες μαθαίνουν τούρκικα βλέποντας σήριαλ..

Δείτε τι γράφει η Χουριέτ για τους Έλληνες και τα τουρκικά σήριαλ... 
Μαθαίνουμε τούρκικα...λέει η Χουριέτ.. 

Ενδιαφέρονται οι άνθρωποι για την μόρφωσή μας..σου λέει μιας και δεν μαθαίνουν οι Έλληνες ελληνικά..ας τους προσφέρουμε μέσω των σήριαλ την ευκαιρία να μάθουν τούρκικα...
Σε λίγο θα μας περάσουν και ένα φέσι....που θα μας το στένουν ταχυδρομικά στο σπίτι μας, μαζί με την βιογραφία του Σουλειμάν και του Κεμάλ...
Καταλάβατε τώρα πως έχουν διεισδύσει στα σπίτια μας και πως προσπαθούν να μας "αλώσουν" οι τούρκοι..μέσα απ το χαζοκούτι, ελέω των "φιλελλήνων" καναλαρχών..

Γράμμα στον Αρχιεπίσκοπο

Μακαριώτατε,

μόλις τώρα πληροφορήθηκα πως ο ογδοντάχρονος συνταξιούχος ιερέας του χωριού μου, του Άγιου Βλασίου του Βόλου, τέθηκε σε «αργία» από το Μητροπολίτη Δημητριάδος, γιατί τέλεσε συγχρόνως τα μυστήρια γάμο και βάπτιση.
Δυστυχώς η ευαγγελική ρήση «διυλίζεται ο κώνωψ και καταπίνεται η κάμηλος» βρίσκει στην περίπτωση αυτή την εφαρμογή του.

Αυτά είναι τα 40 νησιά που βγαίνουν στο σφυρί...

Παραχωρούνται 40 ακατοίκητα νησιά σε ιδιώτες  Μιλώντας στο Bloomberg ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ, Α. Ταπραντζής υποστήριξε πως το Ταμείο έχει εντοπίσει περίπου 40 νησιά, κατόπιν εξέτασης ενός καταλόγου 562 νησιών από τα 6.000 που βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία. «Βρήκαμε τοποθεσίες με καλό έδαφος, κοντά σε ηπειρωτική χώρα, που διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η αποκάλυψη της απάτης του μνημονίου και του PSI: Πληρώθηκε το ομόλογο του ΟΣΕ για να ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

olympiada
…Όταν τα γράφαμε, είμασταν συνωμοσιολόγοι. Οπως και για το Βρετανικό δίκαιο. Μας έχουν δέσει χειροπόδαρα με το έγκλημα του μνημονίου που γύρισε “ομολογίες” σε ενυπόθηκα δάνεια. Δεν είναι απλά προδότες, είναι γελοίοι προδότες και όσοι τους στήριξαν συνένοχοι. Μα βεβαίως και όσοι τους καλύψουν στην εξεταστική.
Στην πληρωμή εγγυημένου από το Ελληνικό Δημόσιο ομολόγου του ΟΣΕ θα προχωρήσει σήμερα η Κυβέρνηση.

Το ομόλογο ύψους 200 εκατ. ευρώ περίπου συγκαταλέγεται στα ομόλογα των 6,4 δισ. ευρώ

Νέα δημοσκόπηση «δείχνει» ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ

Κυβέρνηση συνεργασίας με κεντροαριστερό προσανατολισμό, επιθυμούν οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα «Επενδυτής».
Το 50% των ερωτωμένων απάντησε ότι επιθυμεί κυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και μόνο το 34% προσδοκά κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 20,2%. Η Ν.Δ. υποχωρεί στο17,3%, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα χαμηλότερα, στο 11,6%,

Θα τον εκποιήσετε με τις ΜΙΖΕΣ ή χωρίς τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομίων Ελλάδος ΑΕ ;Πολιτική πυγμή από Σαμαρά: Διαγράφεται ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ για ανάρμοστη συμπεριφορά, μετά τα μπουγέλα στον Μ. Κεφαλογιάννη.

«H Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος, με απόφασή της, παραπέμπει αυτεπαγγέλτως, με το αίτημα της διαγραφής, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Νίκο Κιουτσούκη, για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά».Ζώης: Κρίμα σε όσους πίστεψαν τον Σαμαρά..

Ο Ζώης για την διαγραφή από την Ν.Δ στελέχους της ΔΑΚΕ
 ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ LARISSANET Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ: η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης ...

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Θάνος Κατσάμπας, δήλωσε στη Wall Street Journal, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά μόνο από την Ευρωζώνη και την ΕΚΤ. 

Ωστόσο, η θέση του δεν βρίσκει σύμφωνο από το ΔΝΤ που τονίζει ότι «δεν μιλάμε για τρίτο πακέτο στήριξης».
 

Σύμφωνα με τον Θ.Κατσάμπα, ο οποίος έχει σταδιοδρομήσει για χρόνια στο ΔΝΤ, η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση,

«ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟ Ή ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ή ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ή ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Nα ξηλωθούν τα κιγκλιδώματα από τις εισόδους της Βουλής που βρίσκονται στην πλευρά της πλατείας Συντάγματος και τον Άγνωστο Στρατιώτη ζήτησε στη σημερινή (13/9/2012) συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Συγκεκριμένα, η δήλωσή του από το βήμα της Βουλής, έχει ως εξής:
«Ζητώ από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη να δώσει εντολή για να ξηλωθούν, σήμερα κιόλας, τα κιγκλιδώματα που είναι τοποθετημένα στις εισόδους πεζών και αυτοκινήτων στην πλευρά του Κοινοβουλίου προς την Πλατεία Συντάγματος και τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ..

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Λίγο πριν τις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, δημοσίευσα το άρθρο μου: «Η ανώτερη φυλή των Ελλήνων και τα σημερινά κίβδηλα της πολιτικής μας ζωής», όπου μεταξύ των άλλων επεσήμανα πως μετά τις εκλογές θα επιβληθούν φορομπηχτικά μέτρα εξαθλίωσης εις βάρος του Ελληνικού λαού, μέτρα που τεχνηέντως απέκρυπταν τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερα:

Άρον άρον η κυβέρνηση απέσυρε τη ρύθμιση για τη Siemens ..

Mετά την άρνηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ κ Κυβέρνηση προχώρησε άρον άρον στην  απόσυρση της ρύθμισης του άρθρου που τροποποιεί την σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens.

«Συγχωροχάρτια πάνω στην δυστυχία των απλών πολιτών δεν υπάρχουν!»

Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Τη δική του υπογραφή στο αίτημα του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για το πώς έφτασε η Ελλάδα στο μνημόνιο και την τρόικα, πρόσθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος την Πέμπτη, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Π. Καμμένο.
Ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε στη Βουλή με τον κ. Καμμένο και για μία ακόμα φορά εξέφρασε την πεποίθηση πως ο πολιτικός κόσμος της χώρας, οφείλει να υποστηρίξει σύσσωμος την έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στην μεγαλύτερη περιπέτεια της μεταπολεμικής ιστορίας της, ειδικά τώρα που και η Δικαιοσύνη ασχολείται με την υπόθεση, αλλά και νέα στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.

Γιωργάκης-Σαμαράς λένε ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 
netakias
Ο Γ.Α.Παπανδρέου το 2010 υπόσχεται ότι θα επαναφέρει συντάξεις, μόλις βελτιωθούν τα οικονομικά …

Η διαφορά της ΔΕΘ του 2002, από αυτή του 2012

σε μία εικόνα. δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις. δείτε την:

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην 77η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης


Γιώργος Χατζηπαύλου - "Νέα Μέτρα"

Τελευταία μέτρα;  Χα. Χα. Χα!

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ..


Του Β.Μ
Η καταιγίδα που μέσα της ζούμε δεν έχει τέλος. Το τραγικό για την κοινωνία των πολιτών που δοκιμάζεται είναι το γεγονός ότι τα ρετιρέ αυτής της κοινωνίας όχι μόνο δεν δοκιμάζονται αλά αντίθετα προστατευμένα από το σύστημα δημιουργούν τις προϋποθέσεις  βελτιστοποίησης της οικονομικής θέσης τους  μέσω των απέραντων ευκαιριών  που παρουσιάζονται λόγω ακριβώς των οικονομικών συνθηκών στο σύνολο της χώρας. Αυτό είναι η επιτομή της αναλγησίας και  της σκληρότητας απέναντι στον δοκιμαζόμενο λαό, που όμως οι προστάτες τους η τριμερής κυβέρνηση ως πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων τους, 

Καμμένος: Δεν πρόκειται να συμπράξουμε ποτέ με το «μαύρο μέτωπο» του Μνημονίου..δεν κάνουμε μεταγραφές συμφέροντος, αλλά «εγγραφές ψυχής»

Ξεσήκωσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Πάνος Καμμένος χθες στο κατάμεστο Βελλίδειο
Βολές εναντίον της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) εκτόξευσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για «πολιτικούς απατεώνες της συγκυβέρνησης», ενώ άφησε και αιχμές σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μετά τις εκλογές «βάζει νερό στο κρασί του και γυρίζει σελίδα στην πολιτική του».

«ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ»

Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα (12/09/2012) στο κέντρο της Αθήνας πρώην και εν ενεργεία στρατιωτικοί παραβρέθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής Τέρενς Κουίκ.
Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Είναι ντροπή και οι συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί να αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο δρόμο, στην ουσία επαιτώντας αξιοπρεπείς αποδοχές, που όσο μεγάλες και αν γίνουν, ποτέ δεν θα καλύψουν τις εθνικές υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα μας.

Γιατί πέτυχε η συγκέντρωση των στρατιωτικών

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πέτυχε η συγκέντρωση των στρατιωτικών.;Η άποψή μας είναι πως ναι, πέτυχε.

Όχι μόνο λόγω του αριθμού των συμμετεχόντων ,που ο καθένας μπορεί να “φουσκώνει” ή να “ξεφουσκώνει” ανάλογα με τις απόψεις του για την ορθότητα της απόφασης να κάνουν οι στρατιωτικοί συγκέντρωση. Έχει λίγη σημασία όταν μιλάμε για Έλληνες στρατιωτικούς αν συγκεντρώθηκαν 3 ή 4 χιλιάδες άνθρωποι.

Σημασία έχει ότι πάρα πολλοί αξιωματικοί ξεπέρασαν τους διασταγμούς που δικαιολογημένα είχαν και αποφάσισαν να δώσουν το παρών είτε με στολή, είτε χωρίς αυτή. Παρά το γεγονός ότι ήταν κάτι που μέχρι πριν από λίγα χρόνια τους ήταν αδιανόητο, παρά τις ...

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Άμεση επιστροφή των κλοπιμαίων ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ…

20120912-091521.jpg Γράφει ο Βασίλης Δ. Χασιώτης 
Αφού το Κράτος ήρξατο χειρών αδίκων, όχι μόνο χαρατσώνοντας και πετσοκόβοντας μισθούς και συντάξεις, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, υποχρεούνται πλέον, αν ακόμα διαθέτει ρανίδα δικαίου, να επιστρέψει κλοπιμαία τα οποία πιστοποιούνται και μάλιστα ευκόλως και μάλιστα άμεσα. Αναφέρομαι στην επιστροφή ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ των ασφαλιστικών κρατήσεων που είχαν γίνει στη διάρκεια του εργασιακού βίου του κάθε συνταξιούχου, το μέγεθος των οποίων συνηρτάτο από το μέγεθος της σύνταξης που επρόκειτο να λάβει. Κι επειδή οι περικοπές στις συντάξεις δικαιολογούν με βάση το ύψος στο οποίο

Για όλους υπάρχει μια θέση στον "παράδεισο" της ΕΡΤ

Ο Αντώνης Λιάρος, ο Βασίλης Θωμόπουλος και ο Μανόλης Κοττάκης είναι η νέα ομάδα δημοσιογράφων που ανεβαίνει στην ΕΡΤ για την τηλεόραση. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Λιάρος, θα έχει θέση...

Ε. Βενιζέλος: Στην ψηφοφορία για τα μέτρα, προβλέπω να σπάσουν οι Κ.Ο.

Ο κ. Βενιζέλος έχει εκμυστηρευθεί σε στενούς του συνεργάτες ότι το πακέτο των μέτρων, που επιβάλλεται από την αδιαλλαξία και τις σκληρές απαιτήσεις της τρόικα, είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό από τους βουλευτές και των τριών κοινοβουλευτικών ομάδων.
Θεωρεί ότι μέτρα, όπως η περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι απολύσεις στο δημόσιο, η αύξηση του συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας στα 67 έτη, οι οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, ακόμα και των 600 ευρώ, αποτελούν «αυτοχειρία» και ασκούν τεράστια πίεση στους βουλευτές.
Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει

Περιμένοντας την έκθεση της τρόικας

H έκθεση της τρόικας, η θέση του πρώην καγκελαρίου Σρέντερ υπέρ της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων στα σχόλια του γερμανικού τύπου.
«Περιμένοντας την τρόικα» επιγράφεται άρθρο στην εφημερίδα Die Welt για την αναμενόμενη έκθεση της: «…Σε περίπτωση που η αξιολόγηση της τρόικας περιοριστεί στα στατιστικά στοιχεία τότε το συμπέρασμα θα πρέπει να είναι αρνητικό.

Στους δρόμους για τα νέα μέτρα

Απεργούν σήμερα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν 24ωρη απεργία και τα σωματεία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Αττικής και Θεσσαλονίκης θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.
Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν το απόγευμα οι ένστολοι, έξω από την Παλαιά Βουλή.
Στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση, ανακοίνωσε και η ΑΔΕΔΥ. 

Ο Νικολόπουλος θα υπογράψει την πρόταση Καμμένου για εξεταστική...

Επιστολή Νίκου Νικολόπουλου συντονιστή Κινήματος Αναγέννησης (ΚΙΝ.Α) προς Πάνο Καμμένο για συνυπογραφή στην πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία
Αθήνα 11 Σεπτεμβρίου 2012
Κύριο
Πάνο Καμμένο
Πρόεδρο «Ανεξαρτήτων Ελλήνων»
Κύριε Πρόεδρε,
Επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, ξέρεις πολύ καλά πως αποτελεί και προσωπική πεποίθησή μου ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα μας οδηγήθηκε στο 1ο Μνημόνιο.
Η δυσφήμηση και ο διασυρμός της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ, οι δηλώσεις περί του «Τιτανικού», η αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, η άρνηση εφαρμογής των εισπρακτικών μέτρων της Κυβέρνησης Καραμανλή από το δίδυμο Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, οι επώνυμες δηλώσεις Ελλήνων αλλά και ξένων αξιωματούχων, ότι το δίδυμο αυτό διαπραγματευόταν στο παρασκήνιο, την παράδοση της πατρίδας μας στο ΔΝΤ,

Λυκουρέντζος..7 μήνες πριν «είναι καιρός να αντιληφθούν οι τεχνοκράτες που εκπροσωπούν τους δανειστές, ότι η κοινωνία έχει συγκεκριμένες αντοχές»

Τελικά κ.Λυκουρέντζο οι δανειστές είναι φίλοι μας ή όχι ;;
11/9/2012
Απολαύστε τον...
Η τροικανοί, οι δανειστές είναι φίλοι μας ....
είπε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στο Health World 2012 ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος...
Ας δούμε ή μάλλον ακούσουμε τι έλεγε ο ίδιος άνθρωπος, τον Φεβρουάριο του 2012,  για τους τεχνοκράτες της τρόικας (έτσι τους αποκαλούσε τότε)
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον..

Οφείλουμε να θέσουμε ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία των παιδιών

Του Αθανάσιου Κατσίμπελη*
Μην αφήσετε τα παιδιά μας να ξεπαγιάσουν- Δώστε δωρεάν πετρέλαιο στα σχολεία-Ασφαλίστε όλους τους μαθητές
Ξεκίνησε με τεράστια προβλήματα και η φετινή σχολική χρονιά. Μπορεί φέτος να έχουμε βιβλία και μπορεί να καλυφθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα-όπως υπόσχεται τουλάχιστον η πολιτική ηγεσία -τα κενά εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων.  Τεράστιο ωστόσο πρόβλημα προκύπτει με την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων , με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα σχολεία να μείνουν από πετρέλαιο θέρμανσης και να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Λυκουρέντζος: Οι δανειστές είναι φίλοι μας..


ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ (ΛΕΗΛΑΤΗΜENA) ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια αναδιάρθρωσης και μείωσης λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων, εγκαταλείπονται ανά την Ελλάδα στρατόπεδα τα οποία τις περισσότερες φορές παρότι είναι περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων χαρίζονται στους τοπικούς Δήμους ώστε να χρησιμοποιηθούν κυρίως για τις ανάγκες των Δημοτών.
Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο εισβολής Δημοτών ενός Δήμου σε υπό εγκατάλειψη στρατόπεδα ώστε να προλάβουν να καταλάβουν το χώρο πριν από τους άλλους όμορους Δήμους

(αυτό βέβαια δείχνει αναρχοκρατούμενη χώρα) και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν προβαίνουν σε καμία ενέργεια φοβούμενες το πολιτικό κόστος των πολιτικών τους προϊσταμένων. Έχουμε πολλά παραδείγματα ας μην τα αναφέρουμε καλύτερα τώρα και δεν είναι και σκοπός του άρθρου μου.

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η τρόικα δέχθηκε αναθεώρηση των στόχων....(για την Πορτογαλία)

Οι πιστωτές της Πορτογαλίας αποδέχθηκαν μια αναθεώρηση των δημοσιονομικών της στόχων, καθώς η χώρα δυσκολεύεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε βάσει της συμφωνίας δανεισμού της από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δήλωσε σήμερα ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.
"Ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα περνάει στο 5% του ΑΕΠ για φέτος (έναντι 4,5%) και στο 4,5% το 2013 (έναντι 3%) και στη συνέχεια στο 2,5% το 2014", δήλωσε ο Βίτορ Γκασπάρ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της πέμπτης αξιολόγησης της Πορτογαλίας