Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ..


Του Β.Μ
Η καταιγίδα που μέσα της ζούμε δεν έχει τέλος. Το τραγικό για την κοινωνία των πολιτών που δοκιμάζεται είναι το γεγονός ότι τα ρετιρέ αυτής της κοινωνίας όχι μόνο δεν δοκιμάζονται αλά αντίθετα προστατευμένα από το σύστημα δημιουργούν τις προϋποθέσεις  βελτιστοποίησης της οικονομικής θέσης τους  μέσω των απέραντων ευκαιριών  που παρουσιάζονται λόγω ακριβώς των οικονομικών συνθηκών στο σύνολο της χώρας. Αυτό είναι η επιτομή της αναλγησίας και  της σκληρότητας απέναντι στον δοκιμαζόμενο λαό, που όμως οι προστάτες τους η τριμερής κυβέρνηση ως πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων τους, 
φροντίζουν με ευλάβεια τα μέτρα που συνεχώς παίρνουν στο όνομα της περίφημης  δημοσιονομικής  προσαρμογής  να τους αφήνουν σταθερά και μόνιμα εκτός. Διαπίστωση που ήδη επανειλημμένα έχουν επισημάνει ακόμα σχεδόν όλοι οι εντολείς τους όπως  Μερκελ , Ολαν και Λαγκαρντ ακόμη. Είναι τέτοια η προσήλωση τους  και η αγωνιά τους να υπηρετήσουν την ντόπια κυρίαρχη τάξη ώστε να αγνοούν επιδεικτικά ακόμα και αυτών τις επισημάνσεις. Αποτέλεσμα αυτής της εξόφθαλμης πραγματικότητας  είναι ο λαός να έχει φτάσει στα όρια του.
Αλήθεια δεν το αντιλαμβάνονται που οδηγούν τα πράγματα ? Δεν αντιλαμβάνονται ότι εάν κάποια στιγμή η οργή εκδηλωθεί μαζικά και κυριαρχήσουν λογικές όχλου η δυναμική που θα δημιουργηθεί αναπόφευκτα θα συμπαρασύρει τα πάντα σε μια μεγάλη και απρόβλεπτη περιπέτεια  με απρόσμενα  ακόμα και γι αυτούς αποτελέσματα? Δεν αντιλαμβάνονται ότι σε μια τέτοια περίπτωση πιθανά να μην υπάρχουν  έξοδοι διαφυγής με ότι συνεπάγεται για τους ίδιους  και το περιβάλλον τους? Και σε τελευταία ανάλυση έχουν το δικαίωμα να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί?
Η απάντηση σε όλα αυτά τα τόσο σοβαρά για την πορεία του έθνους είναι μια .Ο λαός επικαλούμενος την γνωστή πρόβλεψη του συντάγματος  μέσω μαζικών διαδηλώσεων να απαιτήσει από  την αντιπολίτευση το σύνολο των κομμάτων  που την απαρτίζουν, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας,  να συνενωθεί  στην κατεύθυνση δημιουργίας πλειοψηφικού ρεύματος και από την κυρίαρχη πνευματική κυρίως ελίτ  να αποδείξει έμπρακτα πλέον ως τελευταία ευκαιρία τον πατριωτισμό της   με στόχο την από κοινού ειρηνική ανατροπή του θανάσιμου κυρίαρχου συσχετισμού που οδηγεί την χωρά και τους πολίτες της στον όλεθρο.
Εάν δεν  συμβεί αυτό ώστε να αποφορτίσει το εκρηκτικό  οικονομοπολιτικό περιβάλλον  τότε πολύ σύντομα  η φορά των γεγονότων θα είναι τέτοια που θα βυθίσει την χώρα σε μια περιπέτεια με άγνωστο  τέλος και βέβαια όλοι οι συναυτουργοί κατεστημένο και πολιτική εξουσία θα εισπράξουν κατά προτεραιότητα τα επίχειρα των ενεργειών τους .

Σχόλια