Ένα μήνα πριν γράφαμε για την απίστευτη μεθόδευση Στουρνάρα, τύπου “Μνημόνιο”.

olympiada
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Ελλάδας”, επιβεβαιώνει την αποκάλυψη μας για την μεθόδευση Στουρνάρα, όταν οι βουλευτές απειλούσαν ότι θα καταψηφίσουν …νομοσχέδια! Αυτό δείχνει και την πολιτική “οξύνοια” αρκετών “αντιπροσώπων του λαού” που δεν ξέρουν όχι μόνο να ερμηνεύουν τις πολιτικές εξελίξεις αλλά φαίνεται ότι δυσκολεύονται και στην ανάγνωση.
Δείτε τι γράφαμε στις 20 Αυγούστου: Μεθόδευση – σοκ από τον Στουρνάρα: Όχι νομοσχέδια με τα νέα μέτρα, βάλτε τα όλα στον προϋπολογισμό!
Ταυτόσημη μεθοδολογία με την πραξικοπηματική πράξη του μνημονίου δηλαδή. Όλα τα μέτρα σε ένα τσουβάλι. Και μετά θα λένε ορισμένοι “μα δεν το διάβασα, είχα εμπιστοσύνη στον υπουργό οικονομικών”…


Γράφαμε: Αυτή είναι η πρόθεση του “θα παραιτηθώ” Στουρνάρα προκειμένου να περάσουν τα νέα μέτρα χωρίς απώλειες και αντάρτικα από την βουλή. Όχι νομοσχέδια, όχι “κάδρο” οι νέες περικοπές, αλλά ενσωμάτωση όλων των μέτρων στον προϋπολογισμό! Τον προϋπολογισμό που θεσμικά ενέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβερνηση, αλλά το λεπτό σημείο είναι ότι “παραδοσιακά” οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν τον διαβάζουν ποτέ. Αλλά ακόμα και αν τον διάβαζαν, η καταψήφιση ενός επί μέρους μέτρου θα ισοδυναμούσε με καταψήφιση όλου του προϋπολογισμού, μεθόδευση που παραπέμπει σε “νόμιμη” εκτροπη των θεσμών.
Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι παρόμοια μεθόδευση είχε σχεδιάσει τον Οκτώβρη του 2011 ο Παπανδρέου που όμως δεν τόλμησε να την ολοκληρώσει αφού απειλήθηκε από την ΚΟ και έτσι προέκυψε ο Παπαδήμος.
Όλα τα μέτρα στον προϋπολογισμό και ψήφιση τον Οκτώβρη. Αυτή θα είναι η εισήγηση και θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε εάν θα γίνει αποδεκτή από την τρικομματική κυβέρνηση.

Σχόλια