Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός.

γραφει ο αρισταρχος Διάβαζα ένα άρθρο της Σεμέλης Διονύσου στο blog της filonoi.gr με σχεδόν τον ίδιο υπέρτιτλο κάπως αλλαγμένο. http://filonoi.gr/h-ellada-pethainei-kai-poly-kala-kanei/#more-44922 Είναι από κάποια ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου το 1995 ‘’Το βλέμμα του Οδυσσέα’’. Ο Θανάσης Βέγγος, τελευταίος πριν τον Θύμιο Καρακατσάνη ζεστός-δικός μας Έλληνας, υποδύεται τον Ταξιτζή(video). Απευθυνόμενος στην φύση ξεκινάει με πάλλουσα από συγκίνηση φωνή έτσι ‘’Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σαν λαός …’’ Σεμέλη, με συγκίνησε το ξεκίνημά σου ‘’Η Ελλάδα πεθαίνει’’ και με προσγείωσε η επόμενη φράση ‘’Και καλά κάνει’’. Μου έδωσε μια σταλαγματιά ελπίδας το τελείωμά σου ‘Μόνον έτσι θα γεννηθεί κάτι καινούργιο’’

Χρέη (Α')


από τον Νικόδημο.
1. Οι άνθρωποι έχουν δύο απόψεις για το χρέος. Είναι πολλοί που απηχούν τη συμβουλή που δίνει ο Πολώνιος στον γιο του Λαέρτιο στο δράμα του Σέξπηρ, Άμλετ  “Μήτε δανειστής μήτε δανειζόμενος να’ σαι!” κι απεχθάνονται κάθε ιδέα χρέους. Είναι πολλοί άλλοι επίσης που θεληματικά ζουν από ένα χρέος σε άλλο ζωή χαρισάμενη και δεν τους καίγεται καρφί - άσωτοι, έκλυτοι, σπάταλοι.
Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, ως συνήθως, και μάλλον απρόσμενη.

Όταν η ιστορία τείνει να επαναληφθεί σαν φάρσα…

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛ.ΑΝ. ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ   (Αθήνα, 5 Απριλίου 2000)
Tη συστράτευσή τους με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 9ης Απριλίου ανακοίνωσαν στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στελέχη της Πολιτικής   Ανοιξης από όλη την Ελλάδα.
Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία της Παπανδρέου, ο πρώην υποψήφιος της Πολιτικής Ανοιξης, Παντελής Μαραβέλιας, είπε χαρακτηριστικά στον πρωθυπουργό ότι

Αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι Λάρισας και των παραρτημάτων του από την Περιφέρεια


Τεχνική σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα έργα του ΕΣΠΑ στο ΤΕΙ Λάρισας
Κώστας Αγοραστός: «Στόχος μας η στήριξη και η αναβάθμισή του Τ.Ε.Ι Λάρισας και των παραρτημάτων του».
Τεχνική Σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των έργων Ε.Σ.Π.Α. για το ΤΕΙ Λάρισας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια υπό τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό. Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ικανοποιητική εξέλιξη σε ότι αφορά τα έργα για το Πανεπιστήμιο καθώς έχουν ξεπεραστεί τα διαδικαστικά εμπόδια που υπήρχαν και σημειώνεται πρόοδος σε όλους τους τομείς.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός:

Καλά ρε Βεστερβέλε, τον Σαμαρά τον ρώτησες ;;;;

Βεστερβέλε: "Το λέω απλά..επαναδιαπραγμάτευση δεν θα γίνει.. "
"Βλέπω τις επιθυμίες να αναδύονται στην Ελλάδα να επαναδιαπραγματευτεί και ουσιαστικά να αμφισβητήσει τις υποχρεώσεις της χώρας να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις. Το λέω απλά, ότι δεν θα γίνει. Πρόκειται για ένα Ρουβίκωνα που δεν πρόκειται να περάσουμε," δήλωσε ο Βεστερβέλε στην εφημερίδα Bild.
Κάλεσε την Αθήνα να αποδείξει σαφώς ότι

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΦΩΤΙΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΕ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Με ποιο ακριβώς τρόπο εξασφαλίζουν τα 25 κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ζητεί να πληροφορηθεί με Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Βασίλης Καπερνάρος.
Ο κ. Καπερνάρος, γνωστός για τις παρεμβάσεις του επί της ουσίας των προβλημάτων και όχι για εντυπωσιασμό , ζητά να του δοθούν τα καταγεγραμμένα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των παρανόμων μεταναστών και την πηγή προέλευσης των στοιχείων, την ύπαρξη ή μη μελετών για τα κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών και τον αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και πόσο ακριβώς κοστίζει η στέγαση και η περίθαλψη κάθε παράνομου μετανάστη στη χώρα μας.

Δεν το ‘χουν οι Βρετανοί! Απειλήθηκε ξανά η Ολυμπιακή φλόγα! (ΒΙΝΤΕΟ)

20120721-041902.jpg
Την πρώτη φορά τα κατάφεραν και την έσβησαν! Τώρα, παραλίγο να τους την πάρουν μέσα από τα χέρια τους!
Στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής της ως το Ολυμπιακό Στάδιο, στο Μέιντστοουν του Κεντ, 17χρονος επιτέθηκε στην λαμπαδηδρόμο Άννα Σκόρα και φωνάζοντας στα Αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος» προσπάθησε να αρπάξει τη δάδα!
Το σκηνικό κατέγραψε σε απευθείας σύνδεση το BBC.

Νέα φορολαίλαπα το 2013...

Δραματικές περικοπές φοροαπαλλαγών, που θα αυξήσουν περαιτέρω τη φορολογική επιβάρυνση, το 2013, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών, με τις σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία που ετοιμάζει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Καταργούνται φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα στο εισόδημα, στο ΦΠΑ ενώ ταυτόχρονα σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι απαλλαγές στη φορολογία μεταβίβασης κεφαλαίου. Το μείγμα των φορολογικών παρεμβάσεων θα προκαλέσει αύξηση των εσόδων και ισόποση επιβάρυνση των φορολογουμένων, κατά 3 δισ. ευρώ.

Άλλο ένα στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ αποχωρεί.

O Θανάσης Ζαχαρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και ιδρυτικό μέλος της, αποχωρεί και εξηγεί τους λόγους που τον έφεραν σε αυτή την απόφαση...
"Συντρόφισσες και Σύντροφοι, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
Την πολιτική μου άποψή, την γνωρίζετε από τις τοποθετήσεις μου στις συνεδριάσεις της Κ.Ε. ιδιαίτερα μετά τις πρώτες εκλογές, όταν υποστήριξα την ανάγκη συνεργασίας για μια Αριστερή Κυβέρνηση.
Η απόφαση που πήρε ο Πρόεδρος και η νέα άτυπη και μη εκλεγμένη ηγεσία του κόμματος, και υιοθετήθηκε εκ των υστέρων από την Κεντρική Επιτροπή, για συμμετοχή στην Κυβέρνηση Σαμαρά, δεν είναι ένα ψήφισμα για το …

"Μάριος Χριστοδούλου: Δανεισμός, οι όροι και τα μέτρα... "

Δεν είναι μόνο η κα Μέρκελ, ο κ. Σόιμπλε και η παρέα τους που προσπαθούν να εντάξουν όσες το δυνατόν περισσότερες χώρες στο «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Στήριξης». Υπάρχουν και οι εκ των έσω... που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με τη σειρά τους για την επίτευξη της ευρωπαϊκής βοήθειας στις «άπορες» χώρες τους. Αλήθεια, ως προς τι αυτή η εμμονή;
Σε προχθεσινή του ανακοίνωσή του ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι «είτε λίγα δανεισθούμε από το Μηχανισμό είτε το σύνολο, οι όροι της Τρόικα θα είναι οι ίδιοι, γιατί το χρέος, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, θα επιμετρήσει στους υπολογισμούς τους».

Οικονομολόγος του ΔΝΤ: Μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας είμαι ντροπιασμένος που είχα οποιαδήποτε συνεργασία με το ταμείο..


Διαβάστε τι γράφει στην επιστολή παραίτησής του στο ΔΝΤ, ενόψει της συνταξιοδότησής του, ο οικονομολόγος του ΔΝΤ Doyle.
"Μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας είμαι ντροπιασμένος που είχα οποιαδήποτε συνεργασία με το ταμείο"
"Έτσι η αποτυχία του ταμείου να κοινοποιήσει τις προειδοποιήσεις είναι μία

PinPin.gr – Το Ελληνικό “Pinterest” σας περιμένει.

Η Ελληνική προσπάθεια PinPin.gr (αντίστοιχη του Pinterest) ξεκίνησε δυναμικά την λειτουργίας της φιλοδοξώντας να αποτελέσει την ισχυρότερη παρουσία στην σχετική κατηγορία ιστοσελίδων.
Το PinPin.gr είναι ένας “ηλεκτρονικός” πίνακας ανακοινώσεων που επιτρέπει στα μέλη του να αναρτούν οτιδηποτε ενδιαφέρον εντοπίζουν κατα την περιήγησή τους στο διαδίκτυο. Με εύκολο και ιδιαίτερα χρηστικό μενού αναζήτησης πληροφοριών, ο κάθε χρήστης μπορεί να βρεί πληροφορίες και απαντήσεις αναφορικά με...

Διαδηλώσεις σε 80 ισπανικές πόλεις

Εκατοντάδες χιλιάδες ισπανοί διαδήλωσαν χθες βράδυ σε 80 πόλεις της Ισπανίας κατά των περικοπών της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι που ανέρχονται στα 65 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία.
Για πρώτη φορά στις πορείες διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας συμμετείχαν από κοινού συνδικαλιστικοί φορείς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Οι τελευταίοι δε, αποφάσισαν γενική απεργία στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Μερικές ώρες νωρίτερα η ισπανική βουλή υπερψήφιζε τα μέτρα που στόχο έχουν τη μείωση του ελλείμματος του ΑΕΠ της χώρας στο 3% το 2014.
Διαδηλώσεις με επεισόδια

Και οι Ισπανοί στρατιωτικοί στους δρόμους....

Αιτία κοινωνικού πολέμου για τις Ισπανικές Στρατιωτικές Οργανώσεις είναι οι πρόσφατες ρυθμίσεις της κυβέρνησης του Mariano Rajoy. Οι Σύνδεσμοι των Στρατιωτικών, έχουν εκφράσει την οργή τους για τα μέτρα προσαρμογής, όπως ονομάζονται τα σαρωτικά μέτρα λιτότητας, που παίρνει η κυβέρνηση Ραχόι.
Αξιοπρέπεια και Δικαιώματα είναι το λογότυπο του Ενιαίου Συνδέσμου Ισπανών Στρατιωτικών (AUME).
Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, Mariano Casado, ζήτησε τη 17 Ιουλίου 2012, από το Υπυργείο Εθνικής Άμυνας της Ισπανίας διευκρινίσεις, ώστε να αρθεί το συντομότερο δυνατόν η "γενική αβεβαιότητα" που επικρατεί μεταξύ των μελών των Ισπανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

e-Επιλογές της 20/07/2012

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Αποκλειστικό: Ο Νίκος Νικολόπουλος μόλις κατέθεσε υποψηφιότητα για γραμματέας της Ν.Δ

Σύμφωνα με εξακριβωμένες και αποκλειστικές πληροφορίες ο βουλευτής της Ν.Δ Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε υποψηφιότητα για γραμματέας της Ν.Δ.
Νεώτερα σε λίγο..

Είναι ενημερωμένο το ΥΠΕΞ για την μυστική διπλωματία του κ. Παπανδρέου ;;;


Δείτε τι γράφει στην ιστοσελίδα του ο Umut Oran...
"Mr. Umut Oran meet with Papandreou and Ashton, proposed a new solution for the Syrian Conflict"
Vice Chairman of the Turkey – EU Joint Parliamentary Commitee Mr. Umut ORAN meet with former Prime Minister of Greece and Presidenf of the Socialist International George Papandreou and EU High Representative Baroness Catherine Ashton in Samos Island, 15th July 2012 for the Symi Symposium. They have discussed the recent situation in Syria and the proposal delivered by Mr. Oran for an hour. According to the proposal Socialist International will form a task force in cooperation with UN and Arab League to go to the Syria, negotiate with all the parts of the conflict and empower the peace efforts.
Η μετάφραση στα Ελληνικά...

Πολεμοχαρείς, Προπαγανδιστές ή και τα Δύο μαζί οι κατά τα άλλα «πολιτισμένοι», «ανθρωπιστές» και «ευρωπαίοι» οι εταίροι μας ΔΑΝΟΙ;

Γράφει ο ΑΝΤΙ300
κάπως έτσι είχαν ξεκινήσει και με την ΛΙΒΎΗ και μετά έγινε το "μπράφ" εξ΄ονοματος του ΝΑΤΟ...

Ποιο είναι το ενδιαφέρον αναζήτησης στο διαδίκτυο, για τους πολιτικούς αρχηγούς...

Δείτε το ενδιαφέρον αναζήτησης του ιστού για τους αρχηγούς των κομμάτων: 
Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Πάνο Καμμένο, Νίκο Μιχαλολιάκο και Αλέκα Παπαρήγα στην Ελλάδα τις τελευταίες 90 ημέρες. 

Τα στοιχεία προέρχονται από την εφαρμογή "Google Insights for Search". 
Με το "Google Insights for Search" μπορείτε να συγκρίνετε μοτίβα όγκου αναζήτησης σε συγκεκριμένες περιοχές, κατηγορίες, χρονικά όρια και ιδιότητες. 

Τρίκαλα: Παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα οι εργατικές κατοικίες

"Συμπληρώθηκε ένας μήνας μετά την παράδοση των εργατικών κατοικιών της Σωτήρας και σήμερα αν εξαιρέσει κανείς τα ξερά αγριόχορτα που έκοψαν οι κάτοικοι, η κατάσταση, παραμένει η ίδια όπως πριν από ένα μήνα...
Τρίκαλα — Νερό δεν υπάρχει, φως το ίδιο και παραμένουν οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του εξωτερικού φωτισμού ακάλυπτες και επικίνδυνες για μικρά παιδιά. Οι υποσχέσεις επαναλαμβάνονται μονότονα από πλευράς δημοτικής αρχής για το χρονοδιάγραμμα της παροχής νερού.

Ο Γ. Ακριβούλης στην Γραμματεία Αυτοδιοίκησης των ΑΝΕΛ

Ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα, ο κ. Γιώργος Ακριβούλης, μέλος της ΚΕΔΕ και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κιλελέρ περιλαμβάνεται στη νεοσύστατη γραμματεία Αυτοδιοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε στις αρχές της εβδομάδας μετά από συνάντηση του κ. Ακριβούλη με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο και τους κκ. Χρήστο Ζώη και Γιάννη Μανώλη. Στη συνάντηση συζητήθηκε ο προγραμματισμός του κινήματος στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

"Δωροδοκούντες και δωροδοκούμενοι συνδέονται με μυστικές συμφωνίες και φροντίζουν να αποσυνδέουν την προέλευση των κεφαλαίων από τον προορισμό τους...

Του Γ.Δ  
"Δωροδοκούντες και δωροδοκούμενοι συνδέονται με μυστικές συμφωνίες και φροντίζουν να αποσυνδέουν την προέλευση των κεφαλαίων από τον προορισμό τους, να ξεπλένουν τις εγκληματικές προσόδους πριν τις χρησιμοποιήσουν για δωροδοκία και χρησιμοποιούν μυστικά κανάλια για να διακινούν τα κεφάλαια αυτά."
[Δημόπουλος Παν. -πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου :  "Νομικό νυστέρι για την διαπλοκή."] 
["Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" 1η Νοεμβρίου 2000]
ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

13,7 εκατ.ευρώ της Ε.Ε, για οκτώ περιβαντολογικά προγράμματα του LIFE


Environment/Climate: list of all new projects funded under the LIFE programme
Greece 8 projects (13.7 million)
LIFE+ Environment Policy and Governance (6 projects – 10.0 million)
MECM (Hellenic Ministry of Defence): With the aim of improving the environmental and energy performance of Greek military services and installations, the project will implement an Energy Management System in three main military facilities: the naval station at Souda Bay, the Larissa airbase, and the Triantafilidi army camp in Xanthi. Relevant to climate change.

Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΛΗΝΕΣ η Κύπρος δεν θα' ναι ποτέ μακριά...


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ 38 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Συμπληρώνονται 38 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, είναι μαύρη επέτειος για τον Ελληνισμό. Κανείς δεν ξεχνά, όσα χρόνια κι αν περάσουν, τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για την ανεξαρτησία.
«Δεν ξεχνώ», δεν είναι απλά ένα σύνθημα που κρατά τη μνήμη σε εγρήγορση. Είναι υπόσχεση σε όσους πολέμησαν, σε όσους έπεσαν στη μάχη, σε όσους εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και έγιναν πρόσφυγες στην ίδια την πατρίδα τους.
«Δεν ξεχνώ», είναι βίωμα αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία ενάντια σε κάθε μορφής κατακτητή, στρατιωτικό ή οικονομικό.
Πέρασαν 38 χρόνια από την τουρκική εισβολή κι ακόμη υπάρχουν αγνοούμενοι.
Ακόμη υπάρχουν συγγενείς που τους αναζητούν.
Ακόμη υπάρχουν γονείς που ψάχνουν τα παιδιά τους.

Γιατί η τρόικα και το μνημόνιο επιβάλλουν την ψηφιακή τηλεόραση;

Ο λαός μας, λόγω της ευρείας έλλειψης πληροφόρησής του (αφού η ενημέρωσή του είναι στα χέρια ασύδοτων και εξαγορασμένων δημοσιογράφων) έχει γίνει έρμαιο της Νέας Τάξης, που τον χρησιμοποιεί για πειραματισμούς, χάρη στην πρόθυμη συνεργασία με την εκλεγμένη πολιτική τάξη. Γι αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα και δεν αναρωτιέται κανείς γιατί βιάστηκαν να εισαγάγουν αυτή την (με το ζόρι) αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων

ΑΔΕΔΥ: «Αιτία πολέμου» οι περικοπές στα εφάπαξ

«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε η ΑΔΕΔΥ τις περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε τη μείωση κατά 22,68% στο εφάπαξ των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός «δεν έκανε δεκτή καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων, σχετικά τους τρόπους και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ, ΤΠΔΥ, ΜΤΠΥ) και η ικανότητά τους να καταβάλουν κανονικά τις συντάξεις και τα εφάπαξ των ασφαλισμένων τους».

Nielsen: Η Ελλάδα στις πέντε πιο απαισιόδοξες χώρες του κόσμου

Η Ελλάδα παρέμεινε ανάμεσα στις πέντε πιο απαισιόδοξες χώρες του πλανήτη, με την καταναλωτική της εμπιστοσύνη να βρίσκεται σταθερά, τα τελευταία δύο χρόνια, κάτω από τις 60 μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Nielsen.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης κατέγραψε μικρή άνοδο, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, γεγονός, όμως, που είναι συνηθισμένο στις μετεκλογικές περιόδους, όπου αναζωπυρώνονται οι προσδοκίες του κόσμου.

(video) Χριστόφιας: “Διεθνής συνωμοσία οι αγορές, οι κλεφταράδες της υφηλίου”

Επίθεση στις αγορές έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. 
Μιλώντας χθες στην εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, στο Πανόραμα Αγνοουμένων, στον Κόρνο, ο κ. Χριστόφιας σημείωσε ότι «υπάρχει μια διεθνής, επιτρέψετε μου να πω, συνωμοσία, που ακούει στο όνομα «αγορές. Οι αγορές, οι λεγόμενες, είναι οι κλεφταράδες της υφηλίου».

"Κρίσεις από βδομάδα,τίποτα δεν έχει "κλειδώσει",ακόμη και για Αρχηγούς".'Ολο το παρασκήνιο

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι κρίσεις στις ΕΔ και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Κορυφαία πηγή του ΥΕΘΑ έλεγε στο Onalert ότι "έγιναν και γίνονται πολλές και διαφορετικές εισηγήσεις που περιλαμβάνουν διάφορους συνδυασμούς. Άλλες προβλέπουν αποστρατεία για έναν κι άλλες για δύο Αρχηγούς. Ωστόσο υπάρχει και η ισχυρή άποψη που λέει ότι αυτοί οι Αρχηγοί βρίσκονται στις θέσεις τους μόλις λίγους μήνες και δεν υπάρχει προφανής λόγος αλλαγής τους. Τίποτα δεν έχει κλειδώσει ,αλλά οι περισσότερες πιθανότητες είναι υπέρ της αλλαγής Αρχηγών τον Φεβρουάριο".

Άνοιξε με εισαγγελική εντολή το εργοστάσιο Χαλυβουργίας

Ανοιξε τα ξημερώματα, μετά από εννέα μήνες απεργίας, το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, ύστερα από εισαγγελική εντολή.

Η κατάσταση έξω από το εργοστάσιο είναι τεταμένη, καθώς στην είσοδο της μονάδας βρίσκονται απεργοί που προσπαθούν να εμποδίσουν όσους θέλουν να εργαστούν και να μπουν μέσα, αλλά και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή προσέλευση των εργαζομένων.

Μόνο από το δημόσιο περικοπές

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος. 
Είναι σε όλους μας γνωστό ότι διερχόμαστε τη χειρότερη κρίση μεταπολεμικά. Μία οικονομική κρίση η οποία για πολλούς από μας την υφίστανται με πόνο, ακόμη και εξαθλίωση, ενώ για άλλους δυστυχώς με τραγικά αποτελέσματα. Μια πρώτη αναγκαία αντίδραση των υπευθύνων, αν όχι ενόχων, θα ήταν μια μεγάλη συγγνώμη, έστω και προσχηματική. Είναι αδιανόητο να βλέπουμε τον ολετήρα της χώρας, να περιφέρεται καμαρωτός, να κάνει άσχετες δηλώσεις, ακόμη και διαλέξεις, ωσάν να μη συμβαίνει τίποτε. Σε λίγο ενδέχεται να μας πει ότι μας έσωσε. Τι τραγικό τέλος αλήθεια για έναν πολιτικό.

Κώστας Αγοραστός: «Η εξόρυξη λιγνίτη στη Θεσσαλία αποτελεί κόκκινη γραμμή»


Επικοινωνία περιφερειάρχη Θεσσαλίας με Υπουργό Περιβάλλοντος για το θέμα του λιγνίτη
Άμεση ήταν η αντίδραση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστού στις διαρροές από κύκλους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ότι εξετάζεται το ζήτημα τις εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή της Ελασσόνας. Ο κ. Αγοραστός επικοινώνησε με τον υπουργό κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο και του εξέφρασε την πάγια θέση όλων ανεξαρτήτως των Θεσσαλών η οποία είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε εκμετάλλευση λιγωτικών κοιτασμάτων στην περιοχή.

Σε 60 δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη - Σε 10 δόσεις οι φόροι για εισοδήμα έως 100.000 ευρώ

Σε εξήντα δόσεις ετοιμάζεται να σπάσει τις οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου από τη μία να δώσει ανάσα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και απειλούνται με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και από την άλλη να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού.
Παράλληλα ετοιμάζεται εντός των ημερών να θέσει σε εφαρμογή τη ρύθμιση για την εξόφληση των φετινών φόρων εισοδήματος σε δέκα μηνιαίες δόσεις, αυξάνοντας το όριο του οικογενειακού εισοδήματος που θα ανοίγει την πόρτα της ρύθμισης στα 100.000 ευρώ.

«Ναι» υπέρ της βοήθειας για την Ισπανία

Με ευρεία πλειοψηφία το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών ανοίγοντας το δρόμο για το τελικό πράσινο φως στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.
Με 473 υπέρ, 97 κατά και 13 λευκά το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στο Βερολίνο είπε, όπως αναμένονταν, «ναι» στην διάθεση έως και 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών από τον Προσωρινό Μηχανισμό Στήριξης EFSF. 22 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ψήφισαν «όχι», ένας λευκό και 6 απουσίαζαν λόγω άλλων υποχρεώσεων.

e-Επιλογές της 19/07/2012

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Ο Μάξιμος και το καμπανάκι

Αντιγράφω από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του νυν αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου:
Κυριακή 3 Ιουλίου 2011: «Χαιρετίζοντας το ετήσιο Αντάμωμα των απανταχού Βερδικουσιωτών, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Από το Μαμαλί, αυτό το ξέφωτο της Βερδικούσιας θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι το μέλλον για την επαρχία Ελασσόνας δεν μπορεί να είναι ο λιγνίτης επειδή αποτελεί φτηνή πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλου υπέρ της αξιοποίησης του λιγνιτικού κοιτάσματος της Ελασσόνας πρέπει να αποτελέσουν καμπανάκι αφύπνισης για όλους μας.

Lady GaGa...χτίζει το παλάτι της στην Κρήτη


Η Lady GaGa χτίζει το σπίτι των ονείρων της σύμφωνα με πληροφορίες  στην Ελλάδα, που θα μοιάζει σαν να επιπλέει στη θάλασσα.
 
Σύμφωνα με τη Daily Star, η Lady GaGa θα ξοδέψει £ 10 εκατ. για τα ανάκτορα της, που θα κατασκευαστούν στο ελληνικό νησί της Κρήτης.
“Κατάσκοπος” της εφημερίδας αποκάλυψε:

Προληπτική ανάκληση αναψυκτικού από τον ΕΦΕΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με προληπτική ανάκληση προϊόντος
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε κλειστό γυάλινο περιέκτη βάρους 250 ml ανθρακούχου αναψυκτικού «COCA COLA zero» την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος και ταινιοειδούς σχήματος.

Απαραίτητος ο ρόλος του πατέρα στην ανάπτυξη...

Η θετική αλληλεπίδραση μεταξύ πατέρα και βρέφους ήδη από τους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του παιδιού επιτρέπει την εμφάνιση λιγότερων προβλημάτων συμπεριφοράς στα παιδιά ηλικίας ενός έτους, και ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, σύμφωνα με βρετανική έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται η θετική αυτή επίδραση σε τόσο μικρά παιδιά, σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση Παιδοψυχολογίας και Ψυχιατρικής (Journal of Child Psychology and Psychiatry).

Γκιουλέκας-Μητρόπουλος-Μπατζελή-Παπαθανασίου-Μαριάς για το πακέτο των 11,5 δισ.

Για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, οι οποίοι συμφώνησαν στις γενικές κατευθύνσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και ότι δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για το 2012 ούτε θα γίνουν οριζόντιες περικοπές στο πλαίσιο του προγραμματος προσαρμογής των 11,5 δισ. ευρώ, αναφέρθηκαν σε συζήτηση που είχαν στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΤ, ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής της ΝΔ, ο Αλέξης Μητρόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Μπατζελή, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Σάκης Παπαθανασίου, μέλος εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και ο Νότης Μαριάς, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανησυχούν για την διακοπή αεροπορικών δρομολογίων στην Θεσσαλονίκη


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 «Είναι ανησυχητική εξέλιξη η απόφαση μεγάλων και αναγνωρισμένων διεθνών αερομεταφορέων όπως η Swiss, η British Airways και η Alitalia να κόψουν από το φθινόπωρο, είτε σε οριστική βάση είτε σε προσωρινή, τα δρομολόγιά τους από και προς Θεσσαλονίκη.

Ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος θέτει ερωτήματα στον Κατσιφάρα για τους λογαρισμούς Facebook, twitter κτλ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Εν μέσω μιας ακόμα καταστροφής που πλήττει συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήμποροι παρακολουθούν να καίγονται οι περιουσίες τους που δημιούργησαν με κόπους μια ζωής, δεν θεωρώ ότι αποτελεί έλλειψη σεβασμού να ασχοληθώ με την διασπάθιση μιας άλλης περιουσίας, της Δημόσιας, που ανήκει και σε αυτούς αλλά και σε όλους μας. Αντίθετα πιστεύω ότι είναι μια έμπρακτη εκδήλωση σεβασμού και συμπαράστασης.
Ο λόγος για το κονδύλι που διέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να έχει παρουσία στα λεγόμενα Κοινωνικά Δίκτυα, δηλαδή στο Facebook, το Twitter, το YouTube κλπ. Πολύ καλά έκανε που δημιούργησε τους λογαριασμούς αυτούς, πρέπει να προβάλουμε την περιοχή μας με κάθε θεμιτό μέσον. Η αντίρρηση θα ήταν ότι καθυστέρησε πάρα πολύ, ίσως επτά ή οκτώ χρόνια να το κάνει.

«ΕΙΤΕ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΕΙΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ, ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΙΑΤΩΝ
 «Όταν η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στο κοινωφελές Ίδρυμα Ανιάτων επειδή δεν πλήρωσε το γνωστό χαράτσι λόγω οικονομικής αδυναμίας που έχει προκύψει από οφειλές ύψους 3 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ σε αυτό (με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται 235 νοσηλευόμενοι) και μάλιστα την ώρα που οι εργαζόμενοι παρέθεταν συνέντευξη Τύπου, φανταζόμαστε πόση απανθρωπιά μπορεί να υποστεί από τους εκτελεστές της μνημονιακής πολιτικής των χαρατσιών, των φόρων και των κατασχέσεων ο μέσος Έλληνας οικογενειάρχης που είναι ανυπεράσπιστος και δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του.

Εκατομμύρια ευρώ πεταμένα στα… σκουπίδια. Tι δείχνουν οι δικαστικές έρευνες

Το καθεστώς της αδιαφάνειας κάτω από το οποίο χρηματοδοτούνταν όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προκύπτει από τη λίστα της… ντροπής που δημοσιεύει σήμερα ο isotimos.gr.
Καταγράφει το μεγαλύτερο μέρος των 707 συνολικά ΜΚΟ που την τριετία 2007-2009 έλαβαν από τα κρατικά ταμεία 38.9 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά το έργο τους.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η δράση αρκετών Οργανώσεων είναι παντελώς άγνωστη, ενώ από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ για τη δακτυλίωση των πτηνών, να μελετηθεί η ιστορία της Αριστερής Νεολαίας, καθώς και να χρηματοδοτηθούν όμιλοι πολιτών για την τοπική δημοκρατία!

«Greece is a Crime Scene» - Η Ελλάδα είναι μία σκηνή εγκλήματος

Μας το έστειλε ο ΑΝΤΙ300

Δείτε στην συνέχεια του άρθρου εξάλεπτο τηλεοπτικό βίντεο του CNBC, στην εκπομπή του «Dylan Ratigan Show» ( 15 Νοεμβρίου 2011).
Καλεσμένος ήταν ο Greg Palest δημοσιογράφος του BBC και συγγραφέας του Βιβλίου «Όρνιων ΠΙΚΝΙΚ».
To βίντεο αναφέρεται στην Goldman Sachs...
Λέγονται τόσα πολλά που θα χάσετε τον ύπνο σας..

Ο συνολικός αριθμός των γενικών γραμματέων, έσπασε ακόμα και το ρεκόρ της προηγούμενης Συγκυβέρνησης


ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ
Σχολιάζοντας την σημερινή ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τους διορισμούς νέων γενικών γραμματέων στα υπουργεία, η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Κανείς δεν κατάλαβε τι αποφασίστηκε χθες...


ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ
«ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ»
«Η κυβέρνηση επεδίωξε και πέτυχε την τέλεια σύγχυση των πολιτών. Ουδείς κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη χθες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραπέμπει αφενός στους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι εκφράζουν την ευχή τους να μην ληφθούν νέα μέτρα και αφετέρου στον αμίλητο και προβληματισμένο κ. Στουρνάρα που δεν αποκλείει μεταξύ των μέτρων και οριζόντιες περικοπές.

Aυτά μας επιφυλάσσει σε γενικές γραμμές το ΔΝΤ


Δείτε τι προτείνει το ΔΝΤ, ανάμεσα σε άλλα, για την Ελλάδα στην μελέτη του "EURO AREA POLICIES" IMF Country Report No.12/18, Ιούλιος 2012

Δημοσιονομικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις
- Καθορισμός και νομοθετική ρύθμιση υπόλοιπων εσόδων και δαπανών των μέτρων για την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού στόχου

Η Ρωσία και η Ιταλία θα κατασκευάσουν ένα μοναδικό στο είδος του αεροσκάφος

Οι Ρώσοι και οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες θα καταπιαστούν με την κατασκευή νέου αεροσκάφους περιπολίας με μοναδικές στο είδους τους τεχνικές προδιαγραφές. Στα αεροσκάφη Βε-200 και Λ-38, που κατασκευάζονται στη Ρωσία, θα τοποθετηθούν ευφυή συστήματα επικοινωνίας, πλοήγησης και αναγνώρισης της ιταλικής εταιρείας SELEX.
Αυτό θα επιτρέψει στο νέο εναέριο όχημα να μπει στις πρώτες θέσεις της αγοράς αεροσκαφών περιπολίας. Το αντίστοιχο συμβόλαιο ανάμεσα στην Ροσομπορονέξπορτ (Rosoboronexport) και τον ιταλικό όμιλο εταιρειών Finmeccanica υπογράφηκε στο πλαίσιο της Αεροπορικής Έκθεσης Φάρνμπορο 2012 (Farnborough-2012) στη Μεγάλη Βρετανία.

Περί Ιστορίας & ταυτότητας Ελλήνων

Εδώ και δεκαετίες πραγματοποιείται συστηματική προσπάθεια και προπαγάνδα ώστε να επιβληθεί η αντίληψη ότι η εξέγερση του 1821 ήταν ένα τεχνητό κατασκεύασμα που ήρθε από την αλλοδαπή και σχεδόν επιβλήθηκε !! στους αγράμματους χωρικούς, από αστούς και Έλληνες λόγιους (Κοραής κτλ). Η προπαγάνδα αυτή περιλαμβάνει ρατσιστικές “φαλμεραγιερικές” αναλύσεις αίματος (είμαστε μείγμα Σλάβων και Αλβανών, αν και οι οπαδοί της θεωρίας αυτής την ίδια στιγμή αρνούνται και την ύπαρξη ξεχωριστών φυλών ως βιολογικών οντοτήτων), περιλαμβάνει την αντίθεση Έλληνα (ειδωλολάτρη) – Ορθοδόξου και τέλος, το εντυπωσιακότερο όλων, περιλαμβάνει θετικές αποτιμήσεις για την σκοταδιστική Οθωμανική Αυτοκρατορία, σε σημείο να ονομάζουμε το Ιστοριογραφικό αυτό ρεύμα ως “Οθωμανισμό”.
Προφανώς υπάρχουν και μονόπλευρες υπερβολές στην διήγηση της Ελληνικής Ιστορίας όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στο κοινωνικό υποσυνείδητο. Αλλά από εκεί ως το σημείο “ορισμένοι” να αναπολούν με λαγνεία τα “καλά” της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να επιχειρούν την συνολική κατεδάφιση της Εθνικής Ελληνικής ταυτότητας υπάρχει πολύ δρόμος να διανυθεί. Θα επιχειρήσω μια μικρή ανάλυση και μια αντίκρουση των βασικών επιχειρημάτων των “Οθωμανιστών”.

Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα ζητεί το ΔΝΤ

Εφαρμόστε χωρίς παρεκκλίσεις τα μέτρα του Μνημονίου για την αύξηση των εσόδων και την περικοπή των δαπανών, ζητεί από την κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο συνιστά εμμέσως πλην σαφώς και νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, χαρακτηρίζοντας μικρές αυτές που έχουν γίνει έως τώρα.
Πρόκειται για την έκθεση του ΔΝΤ για την Ευρωζώνη, στην οποία σε ό,τι αφορά την Ελλάδα το Ταμείο σημειώνει πως η δημοσιονομική προσαρμογή τη διετία 2012 - 2013 θα ξεπεράσει το 3,5% του ΑΕΠ, ήτοι τα 7 δισ. ευρώ (εφόσον ληφθούν τα μέτρα).

Το πέπλο της σιωπής

του Γιάνη Βαρουφάκη 
Προ ημερών, το Reuters έπιασε λαυράκι. Σε ιδιαίτερα προσεκτικό δημοσίευμά του που πήρε μεγάλη έκταση παγκοσμίως ανέδειξε κάποιες «συναλλαγές» μεταξύ τριών ελληνικών τραπεζών η οποία, αν το δημοσίευμα αληθεύει, τεκμηριώνει την ποινική δίωξη γνωστών τραπεζιτών της χώρας. Κι αν όχι την ποινική τους δίωξη, απαιτεί από την κυβέρνηση, το EFSF, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τραπεζών (European Banking Authority), κατ’ ελάχιστον, την παύση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς και την δρομολόγηση διαδικασίας εξυγείανσής της. Ανάλογες κινήσεις θα έπρεπε να ξεκινήσουν για τον τραπεζικό όμιλλο Marfin Popular Bank για κινήσεις της Marfin Egnatia Bank της οποίας αποτελεί μετεξέλιξη. Κι όμως:

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΔΡΥΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Τo Σαββάτο 30 Ιουνίου 2012, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 66ης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, που έγινε στο ξενοδοχείο POSEIDON RESORT στο Λουτράκι Κορινθίας, το εκλεγμένο μέλος της ΣτΑ και μέλος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννης Οικονομίδης ανακοίνωσε την δημιουργία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με την επωνυμία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ»