Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΔΥ: «Αιτία πολέμου» οι περικοπές στα εφάπαξ

«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε η ΑΔΕΔΥ τις περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε τη μείωση κατά 22,68% στο εφάπαξ των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός «δεν έκανε δεκτή καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων, σχετικά τους τρόπους και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ, ΤΠΔΥ, ΜΤΠΥ) και η ικανότητά τους να καταβάλουν κανονικά τις συντάξεις και τα εφάπαξ των ασφαλισμένων τους».

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι τα Ταμεία των εργαζομένων στο Δημόσιο, έχουν οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση, εξαιτίας της υφαρπαγής των αποθεματικών τους από το κράτος, της «κατευθυνόμενης» εμπλοκής τους στο Χρηματιστήριο, της χρησιμοποίησης των αποθεματικών τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, των κυβερνητικών επιλογών που οδήγησαν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο, αλλά και της πολιτικής επιλογή για υποχρεωτική υπαγωγή τους στο PSI.
Ζητεί τέλος από την κυβέρνηση «να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» για μη περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και «στο πλαίσιο της υπεσχημένης διαπραγμάτευσης των επαχθών όρων της δανειακής σύμβασης με την τρόικα, να απαιτήσει και να επιτύχει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων, όπως έπραξε για τις τράπεζες». 
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2212070

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.