Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

"Δωροδοκούντες και δωροδοκούμενοι συνδέονται με μυστικές συμφωνίες και φροντίζουν να αποσυνδέουν την προέλευση των κεφαλαίων από τον προορισμό τους...

Του Γ.Δ  
"Δωροδοκούντες και δωροδοκούμενοι συνδέονται με μυστικές συμφωνίες και φροντίζουν να αποσυνδέουν την προέλευση των κεφαλαίων από τον προορισμό τους, να ξεπλένουν τις εγκληματικές προσόδους πριν τις χρησιμοποιήσουν για δωροδοκία και χρησιμοποιούν μυστικά κανάλια για να διακινούν τα κεφάλαια αυτά."
[Δημόπουλος Παν. -πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου :  "Νομικό νυστέρι για την διαπλοκή."] 
["Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" 1η Νοεμβρίου 2000]
ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

"....η εξάπλωση της διαφθοράς με την χρησιμοποίηση επιστημονικών μεθόδων επιβάλουν τη λήψη δραστικών μέτρων και την συνεργασία των κρατών...."
"....προτείνει άρση του τραπεζικού απορρήτου ορισμένων επαγγελματιών οι οποίοι όπως επισημαίνει ασκούν ελέγχους...."
"....κάμψη σε πρώτη φάση του λεγόμενου δικηγορικού απόρρητου σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες ότι δικηγόροι διευκολύνουν με τις συμβουλές τους σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή στη σύσταση εικονικών εταιρειών για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες."
"Νομικές οντότητες που έχουν τη δυνατότητα να κρύβουν την ταυτότητα των πραγματικών ιδιοκτητών τους θα πρέπει να απαγορεύονται.
"Η διαφθορά (παθητική και ενεργητική δωροδοκία) θα πρέπει να ποινικοποιηθεί και οι νόμοι για το ξέπλυμα χρήματος θα πρέπει να διαλαμβάνουν τις προσόδους από το έγκλημα αυτό...."
ΣΗΜ. Γ.Δ
Η αξία των παραπάνω αναφερομένων έγκειται στο γεγονός ότι λέγονται από πρ. εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου, στην περίοδο που η διαφθορά και η διαπλοκή είχαν φθάσει -κατά την άποψη μου- στο Ζενίθ, με τις ευλογίες του Αρχιερέα φυσικά.
Όμως οι κ.κ, όλων των παρατάξεων της Άβουλης  -κατά πλειοψηφία νομικοί-  κώφευαν και δυστυχώς κωφεύουν, ωσεί  "μωραί παρθέναι" ή "αναίσχυντοι πόρναι"....ως έκαστος βουλεύεται....κι έτσι φθάσαμε τώρα να ασχολούμαστε  με τα "λουλουδάκια" -σκέτα μπουμπούκια- του μπαξέ !...
Και ναι μεν κάτι μπορεί να γίνει με τις φανερές, υπάρχει όμως τοπίο ομιχλώδες και σκότος,  για τις κρυφίως "εκδιδόμενες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.