Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Η ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης πριν 50 χρόνια !!!


Η ανακάλυψη του τάφου της Αμφίπολης πριν 50 χρόνια !!! Εις απόστασιν ολίγων δεκάδων μέτρων ανατολικώς του υπ” αριθμ. 133 λόφου εις την θέσιν “Καστάς’, υπάρχει λοφίσκος, εις την κορυφήν του οποίου είχεν ανευρεθεί κατά το παρελθόν τάφος εκ πωρολίθου, κάτωθεν δε του τάφου τούτου είχε αποκαλυφθή και δεύτερος τάφος παιδίου. Το κανονικόν σχήμα του λοφίσκου και το πλήθος των λατυπών μαρμάρου, αίτινες είχον ανευρεθή τότε εις τα χώματα της επιχώσεως, χωρίς να αποκαλυφθή μέχρι σήμερον τάφος εκ μαρμάρου, ήσαν τα κίνητρα δια να επιχειρηθεί μικρά έρευνα, ήτις εγένετο εις δύο σημεία της δυτικής και της νοτίας πλευράς, παρά την βάσιν του λοφίσκου.
Δια της ερεύνης διεπιστώθη, ότι η επίχωσης είναι αμμώδης, εντός αυτής δε ανευρέθησαν τμήματα κεράμων. Πρόκειται άρα περί μεγάλου τεχνητού τύμβου, όστις πιθανώς καλύπτει μέγα ταφικόν οικοδόμημα. Δια της μελλοντικής ερεύνης του τύμβου θα ελεγχθή η ορθότης της υποθέσεως ταύτης».
Με αυτά τα λόγια περιγράφει την πρώτη του ανασκαφή στον λόφο Καστά, το 1964, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης στα «Πρακτικά της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας», σε απόσπασμα με τίτλο «Ανασκαφαί και έρευνα εις Αμφίπολιν», Εν Αθήναις 1966.
Στη συγκεκριμένη παράγραφο, ο αρχαιολόγος αποκαλύπτει ότι στον λόφο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης υπήρχε ένας μεγάλος τεχνητός τύμβος που πιθανόν, όπως έλεγε, «καλύπτει ένα μεγάλο ταφικό οικοδόμημα».
Πώς ξεκίνησε, όμως, το «ταξίδι της Αμφίπολης» και πώς έφτασε σε εκείνο το σημείο ο Δημήτρης Λαζαρίδης;
Ο επί τριάντα χρόνια στενός συνεργάτης του, πρώην αρχιφύλακας του αρχαιολογικού χώρου στην Αμφίπολη, Αλέξανδρος Φ. Κοχλιαρίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανασύρει θύμησες μακρινές, μα όχι λησμονημένες, της εποχής εκείνης.
IMG_0002«Ήταν φθινόπωρο του 1955. Παιδί τότε, δώδεκα ετών, πήγα με τον πατέρα μου Φίλιππα για να μαζέψω ξύλα. Η νύχτα πλησίαζε κι εμείς κόβαμε και μαζεύαμε από κάτω όσα περισσότερα ξύλα μπορούσαμε για να γυρίσουμε γρήγορα πίσω στο χωριό. Ξαφνικά, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα ιδιόμορφο άνοιγμα στο έδαφος, που αρχικά νομίζαμε πως ήταν σπηλιά. Τα σκαλοπάτια, όμως, που είδαμε στο βάθος μας προβλημάτισαν.
Ειδοποιήσαμε αμέσως τον παππού μας Νικόλαο, που ήταν και ο σοφός της οικογένειας. Μας συμβούλεψε να ενημερώσουμε την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Καβάλας, της οποίας προϊστάμενος ήταν τότε κάποιος Δημήτρης Λαζαρίδης. Ύστερα από δυο μέρες ήρθε. Θα μου μείνει αξέχαστη η πρώτη συνάντησή μας στη σημερινή γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα. Ένας ευχάριστος νέος, γεμάτος αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Τον μεταφέραμε στο χωριό με το γαϊδουράκι και τον πήγαμε στο σημείο- η σπηλιά, όπως μας αποκάλυψε, ήταν ένας λαξευτός τάφος ελληνιστικών χρόνων. Το πρώτο στοιχείο από έναν ολόκληρο αρχαίο πολιτισμό, που έκρυβε στα “σπλάχνα” της η περιοχή μας και η αρχαιολογική σκαπάνη θα τον αποκάλυπτε» μας εξιστορεί.
Οι πρώτες ανασκαφές στο συγκεκριμένο σημείο, ΒΑ της Αμφίπολης, πηγαίνοντας για τον λόφο Καστά, ξεκίνησαν έναν χρόνο μετά, το 1956. Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής ήρθε στο φως το ελληνιστικό νεκροταφείο, με τα πλούσια ευρήματά του, που φυλάσσονται σήμερα στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης. Το 1959-’60 ήρθε και η βοηθός του, η Κατερίνα η Ρωμιοπούλου, θυμάται.
«26 Απριλίου 1956. Άρχισαν συστηματικές ανασκαφές στην Αμφίπολη, σ” ένα μεγάλο νεκροταφείο για να προστατευτεί η περιοχή από την αρχαιοκαπηλία. Χωρίς κανέναν φύλακα ή άλλο υπάλληλο- αρχαιολόγο, αρχιτέκτονα, συντηρητή. Πήρα την απόφαση να αρχίσω, παρά τις αδυναμίες, για να διασωθεί το καταπληκτικό πλήθος των κτερισμάτων. Ο τόπος ήταν γεμάτος σκάμματα και τομείς αρχαιοκαπήλων. Αποφάσισα αμέσως την ανασκαφή στη θέση αυτή» θα γράψει στο ημερολόγιό του ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης.
Το 1958, μια αναθηματική επιγραφή, πεταγμένη δίπλα σε ρεματιά, ΝΑ της Κοινότητας Αμφίπολης, οδηγεί τον αρχαιολόγο στην ταύτιση του χώρου με το ιερό της Κλειούς. «Ευμήτις Ηγησίστρατο Κλεοί Ανέθηκεν» έγραφε. Οι ανασκαφές στο σημείο έφεραν στο φως τοίχο από πλίνθινο πωρόλιθο, μελαμβαφή αγγεία, όστρακα, νομίσματα, αγαλματίδια και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα.
Έναν χρόνο μετά, μία επιγραφή σε ρωμαϊκό τάφο έδινε την πληροφορία πως εκεί ήταν θαμμένος ο γιατρός Σέξτος Ιούλιος Χαρίτων. Η Αμφίπολη άρχισε να φέρνει στο φως τα ονόματα των πολιτών της: Ευμήτις, Σέξτος, Ιούλιος, Δημητρίας, Ευβουλίδου, Αριστονόη, Μυρτώ, Νικάσιππος, Πίπις και Φανίς.
Το 1960 είναι μία «τυχερή χρονιά» για τον Δημήτρη Λαζαρίδη, καθώς οι έρευνες αποκαλύπτουν έναν μακεδονικό ασύλητο τάφο, που είναι και ο μεγαλύτερος της Αμφίπολης. Χρυσά δακτυλίδια, ένα χρυσό στεφάνι από φύλλα ελιάς κι ένας ασημένιος καθρέφτης είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα του που φιλοξενούνται σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο Αμφίπολης.
Οι έρευνες του αρχαιολόγου συνεχίζονται και επιχειρεί πλήθος δοκιμαστικών τομών στην ομαλή έκταση της Ακρόπολης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
«Το 1964, ο Δημήτρης Λαζαρίδης κάνει την πρώτη τομή στον λόφο Καστά και εντοπίζει την περίμετρο του ταφικού περιβόλου. Αποκαλύπτει, τότε, 41 μέτρα της περιμέτρου μήκος, με 0,80 εκατ. στο ύψος. Εκείνα τα χρόνια, οι ανασκαφές ήταν δύσκολες- γίνονταν με τον κασμά και το φτυάρι, δεν υπήρχαν μηχανήματα, ούτε πολλά λεφτά. Ύστερα από δύο-τρεις μέρες, μία ξαφνική βροχή γέμισε με χώμα το σκάμμα των αρχαιολογικών ανασκαφών. Το 1965 ξεκινά την ανασκαφή στο ίδιο σημείο και αποκαλύπτει πλέον κομμάτι της περιβόλου. Ενημερώνει την Αρχαιολογική Εταιρεία για την τόσο σημαντική ανακάλυψη και συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του. Στον χώρο της δουλειάς του κατάφερε να συνδέσει τόσο στενά το επιστημονικό και εργατικό προσωπικό με τους απλούς κατοίκους του χωριού, που έγινε για όλους το πιο αξιοσέβαστο πρόσωπο της περιοχής» δηλώνει, με έμφαση, ο κ. Κοχλιαρίδης.
Θυμάται ακόμη πως τις αρχαιολογικές ανασκαφές έρχεται να διακόψει η δικτατορία των Απριλιανών. «Οι στραγγαλιστές της Δημοκρατίας -λέει- δεν μπορούσαν να ανεχθούν ανθρώπους δημοκρατικών πεποιθήσεων, όπως ο Δημήτρης Λαζαρίδης, και τον απομακρύνουν από τον χώρο της εργασίας του. Το διάστημα που ακολούθησε, από το 1967 έως το 1971, υπήρξε για την αρχαιολογική Αμφίπολη η πιο νεκρή και άγονη περίοδος».
Μετά το 1971, με χρηματοδότηση της Αρχαιολογικής Εταιρείας καθώς και με την ηθική και υλική στήριξη του γνωστού τότε πολεοδόμου Δοξιάδη, ο Δ. Λαζαρίδης επιστρέφει στην Αμφίπολη και ξεκινά με μεγαλύτερο ζήλο τις ανασκαφές του. Επαληθεύει, με τα ευρήματα του, όλα όσα εξιστορούσε ο Θουκυδίδης, συνεχίζει τις ανασκαφές και υποθέτει, τότε με τους τοπογράφους, ότι η περίμετρος του λόφου Καστά «αγγίζει» τα 487 μέτρα. Ήταν πλέον πεπεισμένος ότι επρόκειτο για μεγάλο ταφικό μνημείο.
Ο Δ. Λαζαρίδης δημιουργεί τότε ένα άτυπο «ανοιχτό λαϊκό πανεπιστήμιο», ενημερώνοντας όλους όσοι πλησίαζαν τις ανασκαφές του για την ιστορία της Αμφίπολης και τα ευρήματά του.
Την ίδια χρονιά συνεχίζει τις ανασκαφές στον λόφο Καστά, αλλάζοντας όμως τη φορά της ανασκαφικής σκαπάνης και ξεκινώντας από την κορυφή του. «Προχωρά 13-14 μέτρα βάθος. Εκεί αποκαλύπτει αρχαϊκούς ασύλητους κιβωτιόσχημους τάφους της εποχής του σιδήρου, μέσα στους οποίους είναι θαμμένες γυναίκες, παιδιά και άνδρες με οπλισμό. Συνεχίζει την εκσκαφή του ώσπου βρίσκεται στον φυσικό λόφο του Καστά. Εκεί κάνει νέες τομές και κατεβαίνει τμηματικά στον λόφο, αποκαλύπτοντας σταδιακά ένα μεγάλο τετράπλευρο οικοδόμημα, διαστάσεων 10×10 μ., με 5 μ. ύψος. Ο αρχαιολόγος απεφάνθη ότι αυτό ήταν το ταφικό σήμα του τύμβου, το οποίο στην αρχαιότητα βρισκόταν μέσα στο χώμα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κοχλιαρίδης, ο οποίος νιώθει πως με όσα διαδραματίζονται, σήμερα, στην Αμφίπολη, ζει για ακόμη μια φορά τις στιγμές που ήταν δίπλα στον Δ. Λαζαρίδη.
«Πίστευε ότι εδώ ήταν θαμμένος ο μικρός Αλέξανδρος και η μητέρα του Ρωξάνη. Αυτό το στήριζε στα ιστορικά γεγονότα που έλεγαν, ότι ο Κάσσανδρος, φοβούμενος την οργή των Φιλιππαίων, που αγαπούσαν τον μικρό Αλέξανδρο, έκανε έναν μεγαλειώδη τάφο και τον έθαψε με τιμές βασιλικές, ενώ για τον Μέγα Αλέξανδρο πίστευε ότι ήταν θαμμένος στην Αλεξάνδρεια» επισημαίνει.
Οι ανασκαφές του Δ. Λαζαρίδη, δεν περιορίζονταν μόνο στο Καστά. Το 1972 αρχίζει η συστηματική έρευνα των οχυρώσεων της πόλης. Ο αρχαιολόγος περιφέρεται στους λόφους και στις πλαγιές, όπου απλωνόταν άλλοτε η ένδοξη πόλη και αναπλάθει μέσα στο μυαλό του τα τείχη, την Αγορά και τα σπίτια της.
Το 1972 αποκαλύπτει μέρος από τα τείχη, μήκους περίπου 7,5 χιλιομέτρων, τις «Θράκες Πύλες», που αναφέρει και ο Θουκυδίδης.
«Οι Αθηναίοι σχεδίαζαν τη νέα πόλη με την προοπτική πως θα έπαιζε σπουδαίο ρόλο. Κι έτσι έκαναν τον περίβολο του τείχους της μεγαλύτερο από τον περίβολο που είχαν τα τείχη της Αθήνας την εποχή του Περικλή. Τα τείχη της Αθήνας είχαν μήκος μικρότερο κατά 1000 μέτρα, ενώ το μήκος των τειχών της Αμφίπολης φτάνει τα 7450 μέτρα. Είναι από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της αρχαιότητας γιατί διατηρούνται σε άριστη κατάσταση και μας δίνουν μια πολύ καθαρή εικόνα της πολεμικής αρχιτεκτονικής των αρχαίων [...] Με τις ανασκαφές της τελευταίας τετραετίας έχουμε πια μπροστά μας επαληθευμένη την περιγραφή του Θουκιδίδη: το πώς ο Άγνωνας κατόρθωσε να εγκαταστήσει τους αποίκους που έφερε από την Αθήνα και από άλλα μέρη και πώς οχύρωσε την πόλη με μακρό τείχος, κατά μήκος του ποταμού που την περιρρέει και που γι” αυτό την ονόμασε Αμφίπολη» γράφει στο ημερολόγιο του ο Δ. Λαζαρίδης.
Έτος 1977: καθώς οι ανασκαφές προχωρούν προς το βορειοδυτικό μέρος της Αμφίπολης, ο αρχαιολόγος ψάχνει να βρει τη γέφυρα που αναφέρει ο Θουκυδίδης και που τόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε στην κατάληψη της Αμφίπολης. Κατευθύνεται βόρεια από την πλευρά του Λιονταριού, στη θέση που δεσπόζει σήμερα, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων, στον «καρτερό λόφο», για τον οποίο μιλά και ο Θουκυδίδης, περιγράφοντας τις κινήσεις του Κλέωνα γύρω από την Αμφίπολη και τις κινήσεις του Βρασίδα προς την Αμφίπολη.
«Ο Βρασίδας πέρασε τη γέφυρα, νύχτα με ψιλόβροχο, όπου δεν υπήρχαν τείχη τότε, αλλά μόνο μια μικρή φρουρά, που εξουδετερώθηκε εύκολα» θα γράψει στις σημειώσεις του ο Δ. Λαζαρίδης, οι γνώσεις του οποίου τον δικαίωσαν και τον οδήγησαν στην τρομερά οχυρωμένη πύλη της αρχαίας γέφυρας, λίγα μέτρα πιο πάνω από την τωρινή όχθη του ποταμού Στρυμόνα.
Από την ανασκαφή προέκυψαν περίπου 1250 πάσσαλοι και κορμοί δέντρων που ανήκουν σε οχυρωματικό έργο και στην υποδομή της αρχαίας γέφυρας στην κλασική εποχή, και διατηρήθηκαν άψογα παρά την υγρασία που τους περιέβαλε.
Το 1981, οι ανασκαφές στο τείχος αποκαλύπτουν το Ιερό της Κυβέλης και του συνοδού της Άτυος ή Άττεως, θεοτήτων από τη Μικρά Ασία που λατρευόταν και στην Αμφίπολη.
«03 Αυγούστου 1981… Σήμερα εργάζονται στον Τύμβο μόνον οι εργάτες, δίχως τα μηχανήματα. Καθαρίζουν τα κενά ανάμεσα στις πέτρες, που τις αποκαλύπτουν, για να ερευνηθεί η συνέχεια της ταφικής κατασκευής αριθ. 1. Αφού καθαρίστηκαν οι λίθοι της κατασκευής, σχεδιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν, άρχισε η έρευνα κάτω από αυτούς. Σηκώνοντας τη μια πέτρα έπειτα από την άλλη, ερευνιόταν ο χώρος κάτω από την κάθε πέτρα και έπειτα τοποθετούταν ξανά στη θέση της για να διατηρηθεί το σχήμα της κατασκευής. Βρέθηκε παιδική ταφή, που την σκέπαζαν δύο σαθρές πλάκες. Στο μέσο περίπου της ταφής, ειδώλιο πουλιού και σάλιαγκος. Ταφή λακκοειδής. Έπειτα από την έρευνα και τη διευθέτηση του χώρου, η προσπέλαση στον τύμβο κλείστηκε με συρματόπλεγμα και οι εργασίες σταμάτησαν» αναφέρει στο ημερολόγιό του ο Δ. Λαζαρίδης, αναφερόμενος στην εξέλιξη των ανασκαφών στο λόφο Καστά.
Η γνωριμία με την Περιστέρη, η αρρώστια, ο πρόωρος θάνατος και οι μετέπειτα ανασκαφές
Την Κατερίνα Περιστέρη, ο Δημήτρης Λαζαρίδης τη γνώρισε το 1979-’80. Δούλεψε μαζί του για δύο χρόνια, καθώς στενός συνεργάτης του Λαζαρίδη ήταν ο φιλόλογος, σύζυγος της Κατερίνας Περιστέρη, Μόσχος Οτατζής. Η Κ. Περιστέρη γνώριζε για την περίμετρο της Αρχαίας Αμφίπολης» θα μας πει ο πρώην αρχιφύλακας των αρχαιολογικών ανασκαφών.
Το 1982 άρχισαν οι ανασκαφές στο πρώτο μεγάλο δημόσιο κτίριο της Αρχαίας Αμφίπολης, που οι επιγραφές ταυτίζονταν με το Γυμνάσιο- η θέση του κτιρίου ήταν γνωστή στον Λαζαρίδη από το 1960. Οι αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν τα μνημεία και προσδιορίζουν την εποχή του Γυμνασίου στην Ελληνιστική Εποχή. Το 1984 συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Παλαίστρα του Γυμνασίου, όπου αποκαλύπτονται στήλες που χρονολογούνται στον 1ο αιώνα π. Χ.
«Το 1984, ο Δημήτρης Λαζαρίδης αρρώστησε και δυστυχώς ήρθε ο πρόωρος θάνατός του. Το όνειρό του να συνεχίσει την ανασκαφή στον λόφο Καστά έμεινε ανεκπλήρωτο. Τις ανασκαφές του Δημήτρη Λαζαρίδη στο Αρχαίο Γυμνάσιο αναλαμβάνει η κόρη του Καλλιόπη Λαζαρίδη, η οποία δεν ασχολείται καθόλου με τον λόφο Καστά και εμμένει στις ανασκαφές της στο Αρχαίο Γυμνάσιο της Αμφίπολης, σύμφωνα με εντολή της Αρχαιολογικής Εταιρείας» εξιστορεί, με θλίψη για τον χαμό του στενού του φίλου, που γνώριζε από παιδί, ο κ. Κοχλιαρίδης.
Μετά τον θάνατο του Λαζαρίδη, το 1985, οι έρευνες επί του λόφου Καστά συνεχίστηκαν από την αρχαιολόγο Χάιδω Κουκούλη, η οποία βρήκε κι άλλους τάφους της ίδιας εποχής.
Η Κ. Περιστέρη αναλαμβάνει τη θέση της προϊσταμένης της ΚΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στις Σέρρες το 2009 και αμέσως αρχίζει δουλειά στην περιοχή της ανασκαφής, με την οικονομική βοήθεια του τότε Νομάρχη Σερρών Στέφανου Φωτιάδη, που της επιχορηγεί κονδύλιο ύψους 80.000 ευρώ.
Το 2012, η αρχαιολόγος φέρνει στο φως το μεγαλειώδες περίβολο του τύμβου, δικαιώνοντας όλες τις αρχαιολογικές προβλέψεις του Δ.Λαζαρίδη.
«Υπομονή που χρειάζεται να έχεις, καθώς μια ανασκαφή απαιτεί να γίνουν εξαιρετικά λεπτές εργασίες…» έγραφε, χρόνια πριν, στο ημερολόγιό του ο Δ. Λαζαρίδης, συμπληρώνοντας: «το γοητευτικό ταξίδι σε τόσους παλιούς καιρούς, που συχνά σου επιτρέπουν να γνωρίσεις μόνο ένα ελάχιστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων τότε, είναι όπως σ” ένα σκοτεινό δωμάτιο μπαίνει το φως μόνο από μια μικρή χαραμάδα»… ΑΠΕ – ΜΠΕ

hellasforce.com

Αθάνατο ελληνικό ρουσφέτι… Καλοκαιρινό «δωράκι» προς τους υπαλλήλους της Βουλής!


Αθάνατο ελληνικό ρουσφέτι… Καλοκαιρινό «δωράκι» προς τους υπαλλήλους της Βουλής!«Κρυφό» δωράκι προς τους υπαλλήλους της Βουλής περιλαμβάνει απόφαση του Προέδρου της Βουλής που εκδόθηκε εν μέσω θέρους. Σύμφωνα με τροποποίηση παλαιότερης απόφασης, οι υπάλληλοι του κοινοβουλίου, αλλά και οι συνεργάτες των βουλευτών θα αποζημιώνονται με 15 ευρώ ως «δαπάνη κινήσεως» για κάθε απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ή του Τμήματος Διακοπής!

Και πρωθυπουργός Εθνικής διάλυσης και υπουργός αμυντικής διάλυσης; Μην τα θέλεις όλα δικά σου Αντωνάκη…

Να αναλάβει και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά την μετακίνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.
Η επιλογή του προσώπου που θα διαδεχθεί τον κ. Αβραμόπουλο εξελίσσεται σε γρίφο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα ήθελε να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ....

Οι Σαμαροβενιζέλοι ακούνε..;; Welt : Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιβαρύνουν τις ελληνικές εταιρείες..


Οι Σαμαροβενιζέλοι ακούνε..;; Welt : Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιβαρύνουν τις ελληνικές εταιρείες..«Οι ελληνικές μετοχές ξαναπέφτουν σε δυσμένεια»
Στην πτωτική πορεία των ελληνικών μετοχών αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της Welt. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου, ενώ ο ελληνικός μετοχικός δείκτης (ASE) συγκαταλεγόταν μέχρι πρότινος από τους επενδυτές σε αυτούς που σημείωναν τη δυναμικότερη εξέλιξη στην Ευρώπη,

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

«ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ


«ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΣε μία προσπάθεια να καταστείλει την ισλαμιστική βία, η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει έναν νέο νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το 2015 και θα απαγορεύει συγκεκριμένα έργα της ισλαμικής λογοτεχνίας ως ακραία και επικίνδυνα για την κοινωνία.
Στο μεταξύ, με εντολή της κυβέρνησης, η ρωσική αστυνομία έχει εντείνει τους ελέγχους στα μουσουλμανικά σχολεία, ενώ στην Κριμαία οι αξιωματικοί υποβάλλουν σε έρευνες γυναίκες με τσαντόρ και γενειοφόρους

Ιστορικό «χαστούκι»: «Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος τάφος στα Βαλκάνια»!


Ιστορικό «χαστούκι»: «Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος τάφος στα Βαλκάνια»!Ιστορικό χαστούκι απο την Αρχαιολόγο κ.Περιστέρη προς τους σφετεριστές της Ιστορίας μας …Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος Τάφος ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε στα Βαλκάνια!
«Ο τάφος της Αμφίπολης δεν πιστεύω ότι έχει συληθεί» ανέφερε σήμερα το πρωί η υπεύθυνη αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε το χώρο των ανασκαφών, καθώς, όπως τόνισε, οι ογκώδεις πέτρες της εισόδου προστάτευσαν το μνημείο.

Ο γάμος είναι ένα…«tango!»...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
     Νέοι άνθρωποι και οι δύο, αυτός προς το τέλος, αυτή στην αρχή, των τριάντα χρόνων της ζωής τους.
Ο άνδρας ήρεμος, συγκρατημένος, με μετρημένα τα λόγια του...
Εκείνη κομψή, εμφανώς συναισθηματική με δάκρυα και χαμόγελο αμηχανίας να εναλλάσσονται στο πρόσωπό της...

Καταπάτησις οἰκογενειακοῦ ἀσύλου;

Καί νόμιμος; Καί ἔχει δικαίωμα ἡ κάθε κυβέρνησις καί ἡ κάθε ἐφορία καί ἡ κάθε τράπεζα νά εἰσβάλῃ στίς οἰκίες μας ΔΙΧΩΣ εἰσαγγελικές ἐντολές καί ΔΙΧΩΣ παρουσίᾳ εἰσαγγελέως καί ΔΙΧΩΣ νόμιμο (ὄχι νομιμοφανή!!!) λόγο;
Γιὰ φᾶε κάτι τσογλάνια…

Οι Σέρβοι έκαναν το μεγάλο deal με τη Ρωσία, γιατί αυτό τους συμφέρει. Εμείς πάλι… ό,τι πουν τα αφεντικά κατά της Ρωσίας…


Οι Σέρβοι έκαναν το μεγάλο deal με τη Ρωσία, γιατί αυτό τους συμφέρει. Εμείς πάλι… ό,τι πουν τα αφεντικά κατά της Ρωσίας…Η Σερβία δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αυξήσει τις εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων προς τη Ρωσία, κυρίως τυριού, στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες, προσθέτοντας το όνομά της στον κατάλογο των χωρών που παρέχουν υποκατάστατα για το εμπάργκο αγαθών από τη Δύση.
«Θα είμαστε έτοιμοι να παραλάβουμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη Σερβία, αν η κτηνιατρική υπηρεσία της χώρας είναι έτοιμη να παράσχει εγγυήσεις»,

Υπόμνημα 40 ακαδημαϊκών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Τζαμί, το Αντιρατσιστικό και τη Λαθρομετανάστευση

Υπόμνημα 40 ακαδημαϊκών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Τζαμί, το Αντιρατσιστικό και τη ΛαθρομετανάστευσηΥΠΟΜΝΗΜΑ
Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014
Προς:
Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια,
Προεδρία της Δημοκρατίας, Προεδρικό Μέγαρο, Βασιλέως Γεωργίου Β” 2, Αθήνα, 10028.
Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνιο Σαμαρά,
Γραφείο Πρωθυπουργού, Ηρώδου Αττικού 19 Εντός του Μεγάρου Μαξίμου, Αθήνα, 10674.
Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Βασ. Σοφίας 1, Αθήνα, 10671.
Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι, 15180.

Στο στόχαστρο και ο Άγιος Κοσμάς στην Αλβανία;;

Στη προχθεσινή έκδοση της φιλοκυβερνητικής αλβανικής εφημερίδας Ντίτα, φιλοξενείται συνέντευξη με τον αλβανό μελετητή και συγγραφέα Μοϊκόμ Ζέκιο (Moikom Zeqo), με τα εξής βασικά σημεία:
Ερώτηση: Στις 23 και 24 Αυγούστου, κ Μοϊκομ,

Στίγκλιτς : οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη ευρωζώνη έχουν αποτύχει παταγωδώς..


Στίγκλιτς : οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη ευρωζώνη έχουν αποτύχει παταγωδώς..Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κολούμπια επανέλαβε ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη ευρωζώνη έχουν αποτύχει παταγωδώς, παραπέμποντας στην υποτονική ανάπτυξη και την υψηλή ανεργία. Ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς επισήμανε ότι ο χώρος του κοινού νομίσματος δεν έχει συνέλθει ακόμη από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, αλλά εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης. «Η ευρωζώνη

Ντροπή!! …Γλυτώστε την Κύπρο από την ολική καταστροφή πριν να είναι αργά.


Ντροπή!! …Γλυτώστε την Κύπρο από την ολική καταστροφή πριν να είναι αργά.Αγαπητοί συμπατριώτες, Μακαριώτατε,
Ντροπή!! Δεν υπάρχει πλέον φιλότιμο.
Ο Αναστασιάδης οδηγεί την Κύπρο στον όλεθρο.
Ακόμα και η αποικιοκρατία είχε περισσότερη ανθρωπιά. Και υπήρχε υπεύθυνος κυβερνήτης.
Τώρα τον Αναστασιάδη διατάσσουν τα ανωτέρω τρία τσογλανάκια – ρομποτάκια της τρόϊκας..

Σαφώς ο Ομπάμα αποτελεί κίνδυνο για την ανθρωπότητα....

Αμέσως μετά το διάγγελμα για τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ πήγε για γκολφ!...
Δείτε τον Ομπάμα στις φωτογραφία.... Όλο χαρούλες. Σαν να μην συνέβαινε τίποτε.
Την ίδια συμπεριφορά έδειξε και στην κηδεία του Μαντέλα.
Ο «άνθρωπος» παίζει ως ηθοποιός το ρόλο που του ανέθεσαν.
Εξ’ άλλου μην ξεχνάμε ότι αυτός, .....

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ: Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ


ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ: Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑΝα αποκατασταθούν οι αδικίες και να επανεκτιμήσουν την κατάσταση λόγω της αντισυνταγματικότητας του ΕΝΦΙΑ, καλεί τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας ο πρόεδρος της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής.
Σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Αλεξανδρής τονίζει την αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ, που όπως λέει, επιφέρει παράλογες συνέπειες που «θέτουν σε δοκιμασία

Δεν έχουν όυτε ιερό ούτε όσιο...Ξεπουλάνε και τους φάρους του Πολεμικού Ναυτικού !!!Πάνε να πουλήσουν το φαρικό δίκτυο... 
Κανείς δεν λέει πόσα βγάζει το κράτος από την πιο επικερδή επιχείρηση του... 
Μια επιχείρηση με μηδαμινό κόστος ...

Τώρα παρακαλάμε την Μέρκελ…να μας βοηθήσει για την καταστροφή από το εμπάργκο της Ρωσίας..

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας στη Deutsche Welle, η διαπίστωση του από τις συνομιλίες του είναι ότι «η γερμανική πλευρά στο σύνολο της έχει αντίληψη της πραγματικότητας της ελληνικής οικονομίας, το εξαιρετικά ευαίσθητο του σταδίου στο οποίο βρίσκεται η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.»
Και για αυτό λόγο …..

Συγκλονιστική επιστολή για την σφαγή της Σμύρνης…ας την διαβάσουν οι νεοταξίτες-πρόθυμοι να υπογράψουν τον αντιρατσιστικό..

Δεν είναι μόνον η γενοκτονία των Ποντίων που άθλια ορισμένοι ρεπούσιοι απαρνούνται νεοταξικά και προδοτικά.
Πριν ψηφισθεί το εκ φασιστικής ΕΕ προερχόμενο ανθελληνικό «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, δείτε κατωτέρω και τη γενοκτονία και των κατοίκων της Νέας Φώκαιας της Μικράς Ασίας. Μέσα από μέρος της αυθεντική ιστορία της Αγγελικής Ματθαίου το γένος Πολίτη, από τη Νέα Φώκαια της Μικράς Ασίας.
Όπως την έγραψε λίγο πριν πεθάνει.

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ Ποια περιθώρια υπάρχουν για προσέγγιση εν μέσω της ουκρανικής κρίσης


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στο πρόσφατο τεύχος Σεπτεμβρίου, το μηνιαίο περιοδικό “Στρατηγική” δημοσιεύει το άρθρο μου: “Με τον Βλαδιμίρ Πούτιν ή τώρα ή ποτέ”!
Στο πρόσφατο παρελθόν, η Γιουγκοσλαβία ήταν ένα κραταιό κράτος. Φρόντισαν όμως, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να διαμελίσουν αυτή την γειτονική μας χώρα. Έτσι, το 1992 κατάφεραν να “επιτύχουν” την απόσχιση τεσσάρων από τις έξη συνιστώσες δημοκρατίες της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.

Κ.ΣΗΜΊΤΗΣ....ΕΧΕΙ ΑΠΟ "ΠΡΏΤΟ ΧΕΡΙ" ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ....ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΈΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΊΠΟΛΗ!

Το "δίκτυο" εξουσίας του Κώστα Σημίτη

"Στο υπουργείο Πολιτισμού, οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται, η διαχρονική όμως συνεργάτις του Κ. Σημίτη, Λίνα Μενδώνη, παραμένει στη θέση της γενικής γραμματέως, με αρμοδιότητες σε όλο το πολιτιστικό φάσμα, από τους αρχαιολογικούς χώρους έως τα θεατρικά δρώμενα."

Μισθοί πείνας..με αγοραστική δύναμη του 1980. Ανεργία μεγαλύτερη από τη δεκαετία του 1960..

Εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, σημαντική υποχώρηση των μισθών και επιστροφή της αγοραστικής δύναμης στα επίπεδα της δεκαετίας του 1980 δείχνουν δύο νέες έρευνες που αποτυπώνουν το πραγματικό πρόσωπο της αγοράς εργασίας. Μισθοί 2014 με αγοραστική δύναμη της δεκαετίας ’80

Γερμανός αναλυτής : Η πολιτική Μέρκελ δεν αλλάζει τίποτε στην υπερχρέωση της Ελλάδας…


Η διαχείριση της ευρωκρίσης δεν άλλαξε τίποτε στην υπερχρέωση της Ελλάδας…
«Βρίσκουμε μπροστά μας τώρα τις εσωτερικές αντιφάσεις μιας Νομισματικής Ένωσης, η οποία θέλει να είναι μόνο νομισματική και τίποτε περισσότερο. Αντί να επιλύσουμε την κρίση χρέους με μια διάσκεψη για το χρέος,

Ότι και να τάζουν μην τους ακούτε…μην τους πιστεύετε…

Και τι δεν ακούμε για να μπορέσουν ή να μην γίνουν εκλογές ή αν γίνουν για να τις κερδίσουν οι «όλοι μαζί η Ελλάδα μπορεί». 

Εάν είναι τόσον αμετανόητα «έξυπνος» ο Ελληνικός λαός και τους ψηφίσει για να τις κερδίσουν και για να αναιρέσουν ως συνήθως αμέσως μετά και τα ψιχία που «υπόσχονται», με μηδέν ανάπτυξη:
Άρχισαν να «προετοιμάζουν το Γκαιμπελικό έδαφος και να λένε ότι:

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Καλείται ο κ. Σαμαράς εν όψει της ΔΕΘ, και εκτός από την αναμονή θαύματος της Παναγίας και του Αγίου Δημητρίου, να μας πει πώς θα έρθει η ανάπτυξη..

Καλείται ο κ. Σαμαράς εν όψει της Θεσσαλονίκης, και εκτός από την αναμονή θαύματος της Παναγίας και του Αγίου Δημητρίου, να μας πει ακριβώς και λεπτομερώς, πώς θα έρθει η ανάπτυξη για την οποία ψεύδονται μαζί πολλοί, εδώ και πέντε χρόνια.
Και ανάπτυξη δεν είναι ούτε η ΝΟΚΙΑ (ήρθε;;), ούτε το Wifi του, κτλ.
Ανάπτυξη κ. Σαμαρά δεν είναι τα ξεπουλήματα σου,

Τελεσίγραφο τριών ημερών δίνουν οι στρατιωτικοί στο Χαρδούβελη

Τελεσίγραφο τριών ημερών δίνουν οι στρατιωτικοί στο ΧαρδούβεληΕξώδικο στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, απέστειλαν οι στρατιωτικοί δίνοντάς του τριήμερη προθεσμία προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές τους πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 και να εισπράξουν και αναδρομικά.

Το «Έθνος του Ισλάμ» και οι «Νέοι Μαύροι Πάνθηρες» καθοδηγούν τους ταραξίες στο Φέργκιουσον!

Το «Έθνος του Ισλάμ» και οι «Νέοι Μαύροι Πάνθηρες» καθοδηγούν τους ταραξίες στο Φέργκιουσον!Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Malik Zulu Shabazz, επικεφαλής της οργάνωσης «Μαύροι δικηγόροι για την Δικαιοσύνη» αυτή είναι η πραγματικότητα για τα επεισόδια και τις βίαιες συγκρούσεις που τελειωμό δεν έχουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.
«Όπως καλά γνωρίζετε, τη Πέμπτη το βράδυ η οργάνωσή μου -και χάρη σε εσάς- οι οργανωτές μου, μαζί με την ομάδα «Νέοι Μαύροι Πάνθηρες» και το «Έθνος του Ισλάμ»,

Τα ακούτε Παπανδρεοσαμαροβενιζέλοι…"Και η Γερμανία θα κατέρρεε με τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας"..

Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί για να καταλάβετε πως και γιατί μας χρεοκόπησαν…να καταλάβετε γιατί δεν πρέπει να πληρώσουμε στους νταβατζήδες τα πανωτόκια…

Πυρά κατά των οίκων αξιολόγησης εξαπολύει ο καθηγητής Οικονομικών Μάνφρεντ Γκέρτνερ. Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι εταιρείες αξιολόγησης είναι συνυπεύθυνες για την παρ΄ολίγον χρεοκοπία χωρών της ευρωζώνης.
Πρόκειται για έναν «δημόσιο διαξιφισμό» με προϊστορία:

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Δωράκι από τον Μπόμπολα στον Καρατζαφέρη !

14112

Τελικά ποιος κυβερνάει την Ελλάδα ;
Ο Καρατζαφέρης, όπως και οι προηγούμενοι πατριδοκάπηλοι Αδωνις, Βορίδης, Πλευρης, εισήλθε κι αυτός στην ζεστή οικογένεια της διαπλοκής. Με την αγάπη της κανένας πολιτικός δεν χάνεται !

Υπεράνω όλων είναι η ΕΛΛΑΔΑ…

Toυ Μπάμπη Παπασπύρου

Σήμερα είναι ανάγκη τα κόμματα να θεμελιώσουν ένα νέο πολιτικό ιδεολογικό-πατριωτικό λόγο, με ξεκάθαρη διατύπωση και κοινωνική αντίληψη.
Μια αντίληψη που να έχει εθνική στόχευση, κοινωνική στρατηγική, με διασφαλισμένη εθνική κυριαρχία και όχι μεγαλοστομίες..όχι φωτοβολίδες..

Wladimir Putin: « η τίγρη της Ρωσίας» -η αβελτερία των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Πολιτική είναι η τέχνη να σχεδιάζεις και να προγραμματίζεις με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα όλες τις απαραίτητες δράσεις, να αγωνίζεσαι για το καλό της κοινωνίας. 
Πολιτική είναι η τέχνη να κυβερνάς και να αντιμετωπίζεις με τόλμη τα προβλήματα των πολιτών, να φροντίζεις για την ευνομία και ευμάρεια της κοινωνίας, αλλά παράλληλα να προστατεύεις αυτήν από ιδεολογήματα και ιδεοληψίες που διχάζουν την κοινωνία και καταστρέφουν την ενότητα και την οντότητα της Πολιτείας.

Δυτικό εμπάργκο: Γιατί η Ελλάδα δεν συμπεριφέρεται όπως η Φινλανδία;


Δυτικό εμπάργκο: Γιατί η Ελλάδα δεν συμπεριφέρεται όπως η Φινλανδία;Η Φινλανδία, μέλος της ΕΕ, εξαρχής ήταν κατά των Δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η Ελλάδα, αντίθετα, αν και με μεγάλο κόστος για την οικονομία της, υπέρ. Κι” όμως, η Φινλανδία είναι περισσότερο θωρακισμένη οικονομικά, ενώ η Ελλάδα λιγότερο.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαθέτει στενούς οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία. Η οικονομική κατάστασή της, είναι αναμφίβολα κατά πολύ χειρότερη από αυτή της Φινλανδίας.

«ΤΟΥΡΚΙΚΟ» ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΣΜΙΝΘΗΣ 16-8- 2014…

Κρίμα γιά τη νεολαία της Σμίνθης, γιατί πίστευα (όπως πίστευαν όλοι) ότι είναι Πομάκοι με ψυχή, αλλά τελικά εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις,απέδειξαν ότι πουλήθηκαν στό τουρκικό προξενείο και στον ψευδομουφτή…..

Μιά πρόταση...Αμφίπολις: Ανασκαφή on line (σε απευθείας μετάδοση)!

ΠΡΟΤΑΣΗ: Η ανασκαφή στον τάφο της Αμφίπολης να γίνει παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου της ΝΕΡΙΤ σε πραγματικό χρόνο σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.
Με αυτή την κίνηση η Ελλάδα θα είναι σε συνεχή παγκόσμια προβολή με θετικό πρόσημο.

Η Σουηδία διαγράφει από το Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους τη λέξη «φυλή»… Ως μέρος της αντι-ρατσιστικής της πολιτικής!

Πρόσφατα η Σουηδία σε μια προσπάθεια να αποκηρύξει τον ρατσισμό προσφεύγει στην αφαίρεση λέξεων και φράσεων που φέρουν φυλετικό προσδιορισμό. 
Έτσι, διαγράφοντας το… άκρως ρατσιστικό ουσιαστικό για αυτούς «φυλή» από τους νόμους του κράτους και το Σύνταγμα της χώρας εξαλείφεται αυτομάτως και ο ρατσισμός μαζί! 
Αυτό φαίνεται να σκέφτηκε ο Σουηδός Υπουργός Ενσωμάτωσης και Ισότητας, Erik Ullenhag, αφαιρώντας τη λέξη- πιπέρι από τα καταστατικά της χώρας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε από την τρόϊκα γραμμένος στα αγγλικά !!! (Βίντεο)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε από την τρόϊκα γραμμένος στα αγγλικά !!! (Βίντεο)Σε απίστευτες αλλά αναμενόμενος καταγγελίες προέβη ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης στον ΑΝΤ1, «όχι μόνο ο ΕΝΦΙΑ αλλά πάρα πολλοί νόμοι έχουν έρθει γραμμένοι στα αγγλικά.
«Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς,

Στη Σμύρνη…Τέλεσαν θεία λειτουργία για πρώτη φορά μετά το 1922, στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου

 Στη Σμύρνη…Τέλεσαν θεία λειτουργία για πρώτη φορά μετά το 1922, στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου ΒουκόλουΙστορικές στιγμές έζησαν χθες το πρωί στη Σμύρνη όσοι παραβρέθηκαν στην πρώτη μετά το 1922 τέλεση θείας λειτουργίας, που πραγματοποιήθηκε στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου.
Ο ναός που τιμάται στο όνομα του πολιούχου της Σμύρνης είναι ο μόνος Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός που δεν κάηκε στην καταστροφή του 1922,

Ο Καρατζαφέρης κύριε; Δεν είναι;


Θα γυρίσει ή όχι στη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Καρατζαφέρης; 

Όλη η Ελλάδα προσμένει με κομμένη την ανάσα την τελική απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ...

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τουρκικός στρατός οι ισλαμοφασίστες γενοκτόνοι της ISIS!


Hellasforce ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τουρκικός στρατός οι ισλαμοφασίστες γενοκτόνοι της ISIS!Η μάχη στο Ιράκ αποτελείται από «τουρκικά υποστηριζόμενους σουνίτες τζιχαντιστές, που επαναστατούν εναντίον μιας υποστηριζόμενης από το Ιράν κεντρικής κυβέρνησης σιιτικού προσανατολισμού», έγραψε ο πρόεδρος του φόρουμ «Μέση Ανατολή», Daniel Pipes, σε πρόσφατο άρθρο.
Κάποιοι αναγνώστες αμφισβητούν ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας υποστήριξε τo «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία»,

ΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΟΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ;

Άλλη μία συνηθισμένη μέρα.
Ξύπνημα από νωρίς και το ραδιόφωνο με μπαταρίες δίπλα στον καφέ και το σακουλάκι του καπνού, με όλα τα απαραίτητα σύνεργα. Τα νέα της ημέρας, ανάμικτα με ανεπαίσθητες στιγμές ελάχιστης απόλαυσης (ή μήπως λήθης), που ψάχνουν να βρουν το νόημά τους σε μικρές γουλιές και μικρά σύννεφα.
Ο δημοσιογράφος, ο πρόεδρος τάδε,

ΕΠΙΣΗΜΟ: Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ

| ΕΠΙΣΗΜΟ: Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ
Η Υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας, Lyudmila Denisova υπέγραψε τη διαταγή, η οποία αναγνωρίζει επίσημα τα φορτία της ρωσική φάλαγγας (που είχε κολλήσει στα σύνορα) ως ανθρωπιστική βοήθεια της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού…

Όπως το πάνε οι Σαμαροβενιζέλοι..σε λίγο θα υπάρξει τέμενος ακόμα και στην Ακρόπολη

Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με στατιστικές του ΟΗΕ του χρόνου οι μετανάστες στην Ελλάδα, οι περισσότεροι παράνομοι και μουσουλμάνοι θα ανέρχονται (αν δεν τους υπερβαίνουν) σε 4.200.000 . 
Ή θα υπερβαίνουν το 2019, κατά τον έγκριτο δημοσιογράφο Σταύρο Λυγερό τα 5.000.000 .

Και όλα αυτά χωρίς ουσιαστικό εμπόδιο της εισόδου νέων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

Πιο ψεύτης πεθαίνεις... Σαμαράς: «Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους»

26 Ιουν 2011

Ο Αντ. Σαμαράς στο ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσάνων στο Περτούλι Τρικάλων..
Διαβάστε και δείτε προσεκτικά στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε..

«Πάνω σε μια υπερφορολογημένη χώρα, σε μια αγορά στεγνή, σε μια περίοδο όπου η οικονομική δραστηριότητα έχει φτάσει στο μηδέν,.....