Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Με ποιο δικαίωμα αλλοιώνονται οι δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού ;

Είχαμε γράψει νωρίτερα το άρθρο  Τι πάει να πει σχεδόν προσβλητικό ;;;;
Στο άρθρο αναφερόμαστε σε χθεσινή συνέντευξη του κ. πρωθυπουργού, στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera».
Φίλος αναγνώστης μας έγραψε σχόλιο ότι παραποιήσαμε τις δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού και ότι αντί για την φράση  είναι σχεδόν ύβρις  γράψαμε  είναι σχεδόν προσβλητικό
Στην ανάρτηση όπως θα δείτε έχω ενεργό λινκ την ιστοσελίδα του κ. πρωθυπουργού από όπου και πήρα το απόσπασμα της συνέντευξης.

Ο κ, πρωθυπουργός όπως βλέπετε στις εικόνες και σύμφωνα με την ιστοσελίδα του , δήλωσε επι λέξει:
¨"Tο να μας ζητείται ένα νησί ή  ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό".


Ο άνθρωπος είπε ξεκάθαρα:
"Το να μας ζητείται ένα νησί ή  ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό".
Στην συνέχεια ψάχνοντας διαπίστωσα ότι σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, είχαν παραποιημένη την επίμαχη φράση  !!!!
Πιο συγκεκριμένα έχουν αντικαταστήσει την φράση "είναι σχεδόν προσβλητικό" με την φράση "είναι σχεδόν ύβρις"
Δείτε τι ανακαλύψαμε

Παρασκευή και 13...

"Μακελειό" στην Βουλή από τον Πάνο Καμμένο.
"Σήμερα ζούμε το πρώτο επεισόδιο του «Παρασκευή και 13». Δώδεκα επεισόδια έχουν παιχτεί στον κινηματογράφο. Η σημερινή συνεδρίαση απεδείχθη ότι είναι το μεγαλύτερο θρίλερ ουσιαστικά της Μεταπολίτευσης. Από σήμερα ξέρουμε ποιος ήταν ο Κρούγκερ στον «Εφιάλτη με τις λεύκες».
Βεβαίως, είναι η στιγμή που θα πρέπει να ακουστούν όλοι, γιατί εδώ απεδείχθη σήμερα με την ομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης -ο οποίος επί δέκα πέντε χρόνια δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα τις επιστολές- ότι σ’ αυτόν τον τόπο Πρωθυπουργός ουσιαστικά επέβαλε συμφωνίες για συγκεκριμένα εκδοτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και την ίδια στιγμή έφτιαχναν το σύστημα, τη λάσπη σε όλη τη Βουλή." 
Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Πάνος Καμμένος.
Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την συγκλονιστική ομιλία του Πάνου Καμμένου στην Βουλή, για τη διερεύνηση της υπόθεσης “SIEMENS”.

Τι πάει να πει σχεδόν προσβλητικό ;;;;

Ποιος σας ζήτησε κ. πρωθυπουργέ ένα νησί ή ένα μνημείο ως εγγύηση;;
"Tο να μας ζητείται ένα νησί ή  ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό"
Aυτό ανέφερε ο κ. πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, σε χθεσινή συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera».
Το θέμα που εγείρεται εδώ  είναι εδώ και ο τρόπος που εκφράστηκε ο κ. πρωθυπουργός, είναι σαν λέει ότι κάποιος μας το ζήτησε...
Aυτό το σχεδόν προσβλητικό, τι πάει να πει;;;
Προσβλητικότατο είναι κ.πρωθυπουργέ και ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο....
Άκου σχεδόν προσβλητικό !!!
Ποιους εννοεί όμως ο κ, πρωθυπουργός;
Σε ποιους αναφέρεται, σε εφημερίδες, σε δανειστές, σε πολιτικούς;
Ένα τόσο σοβαρό θέμα σαν και αυτό που ανέδειξε ο κ. πρωθυπουργός, νομίζουμε ότι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και πρέπει να διευκρινισθεί πλήρως.
Μακάρι να μην μας το ζήτησε και να μην μας το ζητήσει κανείς, κ. πρωθυπουργέ γιατί...

Tι άλλο θα ακούσουμε ...

"Μια υπηρεσία όσο ισχυρή και αν είναι, όσο δημοφιλής και αν είναι, είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή, παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής που εξυπηρετεί συμπεριφορές κατάχρησης εξουσίας, βίας και να επιτρέπει, σε περιπτώσεις αδικοπραξίας, μια ιδιόμορφη συντεχνιακή συγκάλυψη" ανέφερε χθές σε σύσκεψη  στη ΓΑΔΑ ο Χρήστος Παπουτσής.
Συνεχίζοντας την ομιλία του τόνισε:

Αποκάλυψη:H EKT ζήτησε από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, την μη αποκάλυψη των εγγράφων για τα Ελληνικά τοξικά ομόλογα.

Πράσινη διακρατική συμμορία !!!
Σύμφωνα με το Bloomberg , η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζήτησε από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να απορρίψει την μήνυση που ζητούσε, την αποκάλυψη των εγγράφων που αποδεικνύουν πως η Ελλάδα, χρησιμοποίησε παράγωγα για να κρύψει τα δάνεια και πυροδότησε κρίση του κρατικού χρέους.
Η ΕΚΤ έχει πλήρη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσει τι θα πρέπει να δημοσιοποιήσει προς το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με την άμυνά της σε μια δίκη που ξεκίνησε από το Bloomberg News. Η απελευθέρωση των εγγράφων θα μπορούσε να βλάψει ....

Με ανασχηματισμό θα απαντήσει η Κυβέρνηση στο Ζάππειο ΙΙ

Έντονες είναι οι φήμες που αναπτύσσονται για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό θα «απαντήσει» στο Ζάππειο ΙΙ αλλά και στην έκθεση της τρόικας, η οποία και θα επισημαίνει λάθη, καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες. Κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν  ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για  την «αναδιάρθρωση» του σχήματος, το οποίο και θα κληθεί να εφαρμόσει το …ανεφάρμοστο Μνημόνιο.
Με τις αλλαγές ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει ένα νέο επικοινωνιακό ξεκίνημα και θα επιχειρήσει αν όχι να αντιστρέψει...

Εκλογές σε δύο εβδομάδες στην Ισπανία
Σε 2 βδομάδες έρχονται δημοτικές εκλογές σε όλη την Ισπανία και o Dimos El Grec, ανταποκριτής του taxalia στην Βαρκελώνη, μεταφέρει ότι περίεργο/αξιοσημείωτο/αστείο κυκλοφορεί σχετικά!

Ξεκινάμε με ένα βίντεο που συζητιέται πολύ στην Καταλωνία αρνητικά η θετικά!
Δείτε το και θα καταλάβετε....

14η Μαΐου η Κομοτηνή γιορτάζει την απελευθέρωσή...Η πόλη γιορτάζει… Η μνήμη καλεί…

Η 14η Μαΐου του 1920 μας υπενθυμίζει με τον καλύτερο τρόπο το απαράβατο δικαίωμα των λαών να δημιουργούν ελεύθερα την ιστορία τους και να επιλέγουν τον χαρακτήρα του πολιτισμού τους.
Μας υπενθυμίζει ακόμη, το απαράβατο δικαίωμά τους στην ειρήνη και στα αγαθά της.
Μετά το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στις 27 Νοεμβρίου 1919 υπογράφηκε η Συνθήκη του Νεϊγύ μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία..

Με πόσους νεκρούς αναβάλλονται ημερίδες και συνεδριάζουν διυπουργικές;

Η διεθνής εμπειρία δείχνει πως όποτε συμβαίνει μια καταστροφή, μια τρομοκρατική ενέργεια, ένα έκτακτο ακραίο γεγονός με νεκρό, μια δραματική εξέλιξη, τέλος πάντων, οι ηγέτες που απουσιάζουν από την χώρα τους παίρνουν το πρώτο αεροπλάνο και επιστρέφουν σ’ αυτήν.
Σε όλες τις υπόλοιπες (φυσιολογικές) χώρες. Διότι στην Ελλάδα, συμβαίνει το αντίθετο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν αλλάζει το πρόγραμμά του με τίποτε. Την ώρα που συμβαίνει το ακραίο γεγονός (και επαπειλούνται και άλλα), εκείνος παίρνει το αεροπλάνο και φεύγει.
Την προηγούμενη Πέμπτη, για παράδειγμα. Στην Αθήνα καιγόταν ο πελεκούδι. Με έναν νεκρό στο γκέτο της βίας και της ανομίας και με έναν διαδηλωτή σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Τα θέματα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας


ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ –Γ΄ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΪΟΥ 2011
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4)
ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ
ΘΕΜΑ Α1
Να δώσετε το περιεχόμενο των ακόλουθων όρων:
α. Εξαρχία
β. Σοβιέτ
γ. Δόγμα Τρούμαν
Μονάδες 15
ΘΕΜΑ Α2
Να χαρακτηρίσετε τις προτάσεις που ακολουθούν γράφοντας στο τετράδιό σας τη λέξη Σωστό ή Λάθος δίπλα στο γράμμα που αντιστοιχεί στην κάθε πρόταση:
α. Η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1814 από τους Εμμανουήλ Ξάνθο, Δημήτριο Υψηλάντη και Αθανάσιο Τσακάλωφ.
β. Στις αρχές του 1943, στο Στάλινγκραντ, η νίκη έστεψε τα σοβιετικά όπλα και η Βέρμαχτ γνώρισε την πρώτη οδυνηρή της ήττα.
γ. Με την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ (7 Δεκεμβρίου 1941) η Ιαπωνία μπήκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
δ. Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το 1979, οδήγησε στην επανένωση της Γερμανίας.
ε. Η Συνθήκη των Παρισίων (10 Φεβρουαρίου 1947) προέβλεπε την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.
Μονάδες 10
ΘΕΜΑ Β1
Η Συνθήκη Ειρήνης του Λονδίνου (17/30 Μαΐου 1913): όροι και παραλείψεις.
Μονάδες 10
ΘΕΜΑ Β2
Για ποιους λόγους η Γερμανία επιθυμούσε την αναθεώρηση της Συνθήκης των Βερσαλλιών (28 Ιουνίου 1919) και ποιες ήταν οι πολιτικές συνέπειες αυτής της επιθυμίας για τη χώρα;
Μονάδες 15

Τα θέματα στην Βιολογία Γενικής Παιδείας

Δείτε τα θέματα στην Βιολογία Γενικής Παιδείας


Tα θέματα στην Φυσική Γενικής Παιδείας

Δείτε τα θέματα στην Φυσική Γενικής Παιδείας.

Τα θέματα στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ (Γενικής Παιδείας) για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2011

Δείτε τα θέματα στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ (Γενικής Παιδείας) για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2011.Η δημιουργικότητα των Ελλήνων

Ν. Λυγερός
Όλα τα μέσα έχουν κατατρομάξει το λαό μας με την καταστροφολογία τους λες και έγινε καινούρια μόδα. Έτσι οι περισσότεροι δικοί μας έχουν την εντύπωση πια ότι όχι μόνο τίποτα δεν μπορεί να μας σώσει, αλλά ότι οι ίδιοι δεν αξίζουμε τίποτα. Είναι πραγματικά γελοίο να πιστέψουμε τέτοια προπαγάνδα. Ο ελληνικός λαός υπάρχει εδώ και χιλιετίες και πάντα το βλέμμα μας ήταν ανοιχτό προς τον κόσμο. Πάντα θεωρούσαμε ότι είχαμε ένα ρόλο να παίξουμε όχι στα λεγόμενα κοινά μόνο, αλλά στα κοινά του κόσμου. Ποτέ δεν ήμασταν πολλοί και συχνά ήμασταν σπάνιοι σε διάφορους τομείς, όπου η καινοτομία και η δημιουργικότητα είναι απαραίτητες.

Κατονομάζεται ο Α. Τσοχατζόπουλος από το κατηγορητήριο της εισαγγελίας του Μονάχου

Το κατηγορητήριο της εισαγγελίας του Μονάχου για την υπόθεση Ferostaal κατονομάζει τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη, μαζί με άλλα, άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα, των χρηματικών ωφελημάτων των προμηθειών που διέθεσε η Ferostaal για την ανάθεση της σύμβασης κατασκευής των υποβρυχίων τύπου «214».
Το συμπέρασμα αυτό του εισαγγελέα στηρίζεται σε καταθέσεις πρώην στελεχών της Ferostaal, Χάουν και Μιούλεμπεκ που είναι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση.

Συζητούν χωρίς εμάς για εμάς....

Την έκθεση της τρόικας συζητούν Μέρκελ και Στρος-Καν

Η κατάσταση στην Ελλάδα θα τεθεί στο επίκεντρο συνάντησης της καγκελαρίου Μέρκελ με τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Στρος-Καν την ερχόμενη Κυριακή στο Βερολίνο.

Η έκθεση της τρόικας με την οποία αξιολογείται η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης της γερμανίδας καγκελαρίου με τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής στο Βερολίνο. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη υπάρχουν οι σημαντικότερες, τουλάχιστον, συντεταγμένες της έκθεσης. Πάντως σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου. Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους η έκθεση των επιθεωρητών αναμένεται στο πρώτο 15θήμερο του Ιουνίου.

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Μην αφήσετε το στρες να ...τορπιλήσει την επιτυχία


                          Αυτή την Κυριακή 15 Μαΐου κυκλοφορεί το 5ο τεύχος του περιοδικού Life Positive με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.
Η Υγεία, η Ψυχολογία και η Διατροφή «απαλλάσσονται» από τις υπερβολές και τις κινδυνολογίες και αναζητούν τη θετική και σωστή πληροφόρηση!

Συναίνεση σε τι ζητά ο Επίτροπος Ρεν;

Δήλωση της Αντιπροέδρου του Ε.Κ. Ρόδης Κράτσα για την τοποθέτηση Όλι Ρεν

 «Ο Επίτροπος Όλι Ρεν θα πρέπει να διευκρινίσει  τι εννοεί με την παραίνεση  του για  συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων, ώστε ‘να σταματήσει η εσωτερική διαμάχη’.
Ζούμε σε μία δημοκρατία με διακριτούς ρόλους για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ...

του Παναγιώτη Αποστόλου
Την 1η Μαρτίου 2011 η Ελλάδα για άλλη μία φορά πάγωσε στο άκουσμα της είδησης, πως δύο νέα παλικάρια δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, σε αιματηρή συμπλοκή στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Ο 22άχρονος Γιώργος Σκυλογιάννης και ο 23άχρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης, ήταν αστυνομικοί που είχαν διαθέσει την ζωή τους στην υπηρεσία της ασφάλειας των πολιτών. Ήταν δύο Ελληνόπουλα, δύο δικά μας παιδιά. Ο θάνατός τους είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης πλέον εγκληματικότητας που μαστίζει κυρίως την πρωτεύουσα της χώρας μας. Δύο οικογένειες δεν θα αγκαλιάσουν ξανά τα βλαστάρια τους. Δύο νέοι χάθηκαν.
Δεν ήταν το πρώτο αίμα που χύνεται χωρίς λόγο και αιτία στον τόπο μας, ήταν όμως η στυγερή δολοφονία τους....

Κ. Αγοραστός: «Στα 8,2 εκατ. ευρώ οι οφειλές της κεντρικής κυβέρνησης για σχολεία στη Θεσσαλία»

-Στα έργα που χρηματοδοτεί απ’ ευθείας ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων έχουν σταματήσει τα έργα λόγω μη χρηματοδότησης
Στα 8,2 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές της κεντρικής κυβέρνησης για σχολεία στη Θεσσαλία, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, την οποία κοινοποιεί και στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Ο κ. κ. Αγοραστός αναφέρει ότι «το ποσό αποτελεί χρέος για εκτελεσθείσες εργασίες στο σύνολό του», ενώ τονίζει

H ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Στο τέλος της ομιλίας δεν άντεξε και συγκινήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς.
Αυτό δείχνει ότι διαθέτει ανθρωπιά, δεν υποκρίνεται, έχει πίστη σ αυτά που λέει και πάνω από όλα μας έδειξε ότι, είναι ένας ηγέτης με αισθήματα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΨΥΧΗ…

Του Γιώργου Νούτσου*
Άφησα κάτω μολύβια και χαρτιά. Απομάκρυνα οτιδήποτε θα μπορούσε να με απασχολήσει, έκλεισα τον υπολογιστή μου και άνοιξα την τηλεόραση. Ήθελα να δω και να ακούσω. Εξάλλου τόσα ακούστηκαν για το Ζάππειο 2, που πλέον ήταν έκδηλη η αγωνία μου, κατά πόσο θα επαληθευτούν ή αντίθετα, τραγικά θα διαψευστούν.
Αντώνης Σαμαράς… μόνος στο pontium. Αρχίζει το ξεδίπλωμα του “ονείρου” του, με μια στιγμιαία μόνο αναδρομή στο παρελθόν, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ. Το σήμερα, κυρίως όμως, το αύριο της πατρίδας μας είναι αυτά που ελκύουν το ενδιαφέρον του.

Tανζανία μας έκανε η Γερμανία…

 Είπαμε να διασκεδάσουμε λίγο…


Χάθηκαν οι χθεσινές αναρτήσεις των μπλογκ, λόγω του Blogger

Τα προβλήματα του Blogger της Google, που ταλαιπώρησαν όλα τα μπλογκ το τελευταίο 24ωρο, είχαν σαν αποτέλεσμα να "χαθούν" όλα τα άρθρα της Πέμπτης 12/5/2011 και τα σχόλια σας σε αυτά.

ΝΕΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΓΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΑΓΕ;


Την στιγμή που η Ελλάδα “πνίγεται” και επιχειρείται η γεωστρατηγική της έκλειψη από ξένες δυνάμεις και εγχώριους συνεργούς τους, η Τουρκία εργάζεται μεθοδικά και προχωρά στην απόκτηση οπλικών συστημάτων που αποσκοπούν καθαρά στην απόσπαση ελληνικού εδάφους: Όπως αναφέρουν πηγές του ”Defencenet”, πριν λίγο υπογράφηκε συμφωνία για την ναυπήγηση δύο υπερσύγχρονων τουρκικών αποβατικών σκαφών LST μεταξύ των ναυπηγείων ADIK και της Υπογραμματείας Πολεμικής Βιομηχανίας. Τα αποβατικά σκάφη, είναι “μονοδιάστατα” επιθετικά όπλα κατά της Ελλάδος, αφού δεν προορίζονται για κανένα άλλο από τα πιθανά μέτωπα που έχει η Τουρκία.

Ο Καστανίδης αποκαθήλωσε τον Σημίτη

Τις πολιτικές αποδείξεις ότι ο Κ. Σημίτης ήταν ο «αρχιερέας της διαπλοκής» έδωσε σήμερα στη Βουλή ο Χ. Καστανίδης. Θυμίζουμε ότι προχθές ο πρώην Πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή προς τα μέλη της επιτροπής στην οποία «εξηγούσε» την όποια εμπλοκή της κυβέρνησής του στην υπόθεση της Siemens. Θυμίζουμε επίσης ότι ο Χάρης Καστανίδης είχε «αποχωρήσει» από το τότε κυβερνητικό σχήμα (υπουργός Μεταφορών) καταγγέλλοντας «παρεμβάσεις» και αντικαταστάθηκε (τι σύμπτωση) από τον Τάσο Μαντέλη.
Σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε αποκαλυπτική απάντηση (και δημοσιοποίησε όλη την αλληλογραφία) στον πρώην πρωθυπουργό για την παραίτησή του

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Η δημοσιοποιηθείσα τηλεοπτικώς πλήρης συνέντευξη του Dominique Strauss Kahn, απεκάλυψε την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, αλλά και τον ρόλο του σημερινού πρωθυπουργού για την εισδοχή του ΔΝΤ στις χώρες της ευρωζώνης. Δικαιώθηκε έτσι ο πολιτικός αρχηγός, που απεκάλεσε τον πρωθυπουργό μας «Δούρειο Ίππο του Δ.Ν.Τ. και των ΗΠΑ στην Ευρώπη».
Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό πως «υπάρχουν χρήματα» και ότι θα διασφαλισθεί το εισόδημά του, δια της παροχής αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις μέχρι του ποσοστού του πληθωρισμού, τηλεφωνούσε παραλλήλως στον επικεφαλής του ΔΝΤ, προκειμένου να προωθήσει τον δανεισμό της Ελλάδος από αυτό «υπογείως»!

O Σόιμπλε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας βοήθειας

Η συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο για το πακέτο βοήθειας προς τη Πορτογαλία ήταν μια συνέχεια της συζήτησης που έγινε πριν από ακριβώς έναν χρόνο με αφορμή το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, υπέρ του πακέτου ψήφισαν Χριστιανοδημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι, κατά το κόμμα της Αριστεράς και λευκό οι Σοσιαλδημοκράτες.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά…ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αυτή είναι η μια εκδοχή..
Της παγκόσμιας διακυβέρνησης και πολυπολιτισμικότητας
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Αυτή είναι η άλλη εκδοχή..
Είμαστε Έλληνες. Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει !!

Κλιμάκιο της τροικας στην Ν.Δ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με το κλιμάκιο της τρόικας.

Διήρκησε 50 λεπτά και οι εκπρόσωποι των διεθνών οργανισμών αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Κ. Αγοραστός: «Βεβιασμένη και ατεκμηρίωτη η πρόταση για τα τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας»

-Μετείχε στη συνέλευση των καθηγητών στο Τμήμα Δασοπονίας στην Καρδίτσας και επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας Ι. Κόκκορα και καθηγητές από το Τμήμα Αποκατάστασης στα Τρίκαλα
-«Επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα λίγο πριν την κατάθεση των μηχανογραφικών»
-«Η παιδεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη λογική του Μνημονίου αλλά με λογική αναπτυξιακή, με όρους μέλλοντος»
Για «επιχείρηση δημιουργίας τετελεσμένων λίγο πριν την κατάθεση των μηχανογραφικών» επέκρινε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για την απόφασή της που ανοίγει τον δρόμο στην αναστολή λειτουργίας τεσσάρων Τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Απλά μαθήματα πολιτικής (βλέπε οικονομικής) κερδοσκοπίας!
(του Νίκου Παπαματθαίου - Οικονομολόγου) 
Αγορές, spreads, haircut, CDS, αναδιάρθρωση, διεθνείς κερδοσκόποι είναι οι λέξεις που έχουν ενταχθεί στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Ο περισσότερος κόσμος έχει μια γενική εικόνα στο μυαλό του σχετικά με τις έννοιες αυτές. Σπάνια εμφανίζονται δημόσια αναλύσεις των εννοιών τους, περιγραφή του τρόπου λειτουργίας τους και το σύνολο των πρακτικών τους αποτελεσμάτων. Λένε ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αν είναι έτσι τότε θα ήταν χρήσιμο για να καταλαβαίνουμε καλύτερα τι γίνεται, να γνωρίζουμε μερικές τουλάχιστον από αυτές τις λεπτομέρειες. Άλλωστε έφθασε ο καιρός να μάθουμε και μεις τι γίνεται, γιατί αποδείχθηκε ότι αυτοί που κατά τεκμήριο όφειλαν να ξέρουν, μπορεί και να ήξεραν αλλά σίγουρα δεν καταλάβαιναν.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ...

του Παναγιώτη Αποστόλου
Την 1η Μαρτίου 2011 η Ελλάδα για άλλη μία φορά πάγωσε στο άκουσμα της είδησης, πως δύο νέα παλικάρια δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, σε αιματηρή συμπλοκή στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Ο 22άχρονος Γιώργος Σκυλογιάννης και ο 23άχρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης, ήταν αστυνομικοί που είχαν διαθέσει την ζωή τους στην υπηρεσία της ασφάλειας των πολιτών. Ήταν δύο Ελληνόπουλα, δύο δικά μας παιδιά. Ο θάνατός τους είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης πλέον εγκληματικότητας που μαστίζει κυρίως την πρωτεύουσα της χώρας μας. Δύο οικογένειες δεν θα αγκαλιάσουν ξανά τα βλαστάρια τους. Δύο νέοι χάθηκαν.
Δεν ήταν το πρώτο αίμα που χύνεται χωρίς λόγο και αιτία στον τόπο μας, ήταν όμως ....

Μειμαράκης: Είναι προβοκάτορας ο Καρατζαφέρης!

«Είναι ανάξια διάψευσης και προβοκατόρικα τα όσα δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης στις 8 το πρωί. Ειδικότερα δε με τη σημερινή επικαιρότητα, θεωρώ ότι είναι προσβολή στον πολίτη.
Ο πανικός του είναι έκδηλος και από τη μεγάλη λαϊκή απήχηση που έχει το “Ζάππειο II” και ο Αντώνης Σαμαράς, και γι’ αυτό έσπευσε πρωί – πρωί να με οδηγήσει σε κοκορομαχία, ώστε να
αποπροσανατολιστούμε:

ΓΑΠ: Πάει Όσλο για τριήμερο για να δώσει τα "φώτα" του στους Νορβηγούς

http://www.noitikiantistasis.com/images/papandreou_b.jpgΣτη Νορβηγία πάει ο ΓΑΠ προκειμένου να συμμετάσχει σε Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση (στις παρόλες και τους ψαρωτικούς τίτλους δεν τους πιάνει κανένας του σοσιαλΗσταράδες), με θέμα: «Η ατζέντα μετά την κρίση για την κεντροαριστερά» (12 - 13 Μαΐου) .
Η Διάσκεψη διοργανώνεται από το Δίκτυο Προοδευτικής Διακυβέρνησης (ποιοι είναι πάλι αυτοί;)

H ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Στο τέλος της ομιλίας δεν άντεξε και συγκινήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς.
Αυτό δείχνει ότι διαθέτει ανθρωπιά, δεν υποκρίνεται, έχει πίστη σ αυτά που λέει και πάνω από όλα μας έδειξε ότι, είναι ένας ηγέτης με αισθήματα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κυβερνητικό αλαλούμ και αλληλοκαρφώματα..

Αιχμές Ρόβλια κατά ΥΠΕΚΑ και Υποδομών για τα καύσιμα
Υπαινιγμούς ως προς την εφαρμογή μέτρων για την αγορά των υγρών καυσίμων, από τα υπουργεία ΠΕΚΑ και Υποδομών, άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο υφυπουργός για την εφαρμογή ενημερωτικών δράσεων ως προς τις τιμές των καυσίμων ανέφερε που το υπουργείο ανάπτυξης έχει εφαρμόσει τα μέτρα που χρειάζονται και που είχε προτείνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2008.

Βγήκαν τα Ζόμπι από τις τρύπες τους!

SIMITISR-NEW.jpgΑναλυτικό σημείωμα για την υπόθεση με τη γερμανική εταιρία και τη διερεύνησή της από τη Βουλή έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην πρωθυπουργός. Σημειωτέον ότι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, βάση του οποίους ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών 12 πρώην υπουργών, συζητείται την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Σώματος.

Αποκλειστικό! Ιδού ο λόγος που έπεσε ο blogger!

Κι όμως! Ελληνικός ήταν ο δάκτυλος που έκανε τον blogger να …κατεδαφιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο! Δείτε και μόνοι σας:

Πρόβλημα προέκυψε για μερικές ώρες σε όσα blogs βρίσκονται στην πλατφόρμα της Google, to γνωστό blogspot! Οι διαχειρηστές τους, δε μπορούσαν να κάνουν αναρτήσεις! Το Vlavo Undertainment με τις άκρες του εντόπισε το πρόβλημα! Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της πρότασης Σαμαρά από το Ζάππειο Μέγαρο...

Ο Πεταλωτής για την ομιλία Σαμαρά

"Να συναισθανθεί την ευθύνη της" κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταλογίζοντας "αντιφάσεις" στις ανακοινώσεις του Αντώνη Σαμαρά
   Πολλές αντιφάσεις είχαν οι εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, εξηγώντας ότι πολλά από όσα πρότεινε ο αρχηγός της ΝΔ έχουν γίνει..
 από την κυβέρνηση, ενώ άλλα είναι ανεδαφικά ή χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία.     Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς δεν αποδέχεται ότι το Μνημόνιο, για το οποίο υπεύθυνη είναι η πολιτική της ΝΔ, είναι η μόνη και αναγκαία έξοδος της χώρας από την κρίση.

EIMΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!

Δείτε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στο Βίντεο που ακολουθεί.


Ο Σαμαράς άλλαξε σελίδα

Ειμαστε Ελληνες.. Ο σπόρος που δεν πεθαίνει !


Καταπέλτης ο Σαμαράς στο Ζάππειο.

Μίλησε για όλα και παρουσίασε ένα πλήρες, αναλυτικό και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα επτά σημείων.
Τα επτά βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που προτείνει η ΝΔ είναι:

  1. Μείωση των φορολογικών συντελεστών
  2. Τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων με το παρελθόν
  3. Μεταρρύθμιση φορολογικού συστήματος
  4. Νομιμοποίηση αυθεραίτων κτισμάτων με κάποιες εξαιρέσεις και στο εξής απαγόρευση διά ροπάλου της αυθαίρετης δόμησης

e-Επιλογές της 11/05/2011

ΝΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΔΗΣΗ;

ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ. Δεν είναι μόνο ο Άκης αλλά όλο το τότε ΚΥΣΕΑ. Όπως βεβαίως και ο σημερινός πρωθυπουργός, που μπορεί να δήλωνε "Απών" από το επίμαχο ΚΥΣΕΑ, θα δείτε όμως με έγγραφα ότι είχε ενημερωθεί για το μέγα σκάνδαλο χωρίς να αντιδράσει!
Δείτε σε ποια εταιρεία ανέθεσαν την άμυνα της χώρας. Δείτε το έγγραφο (ΚΛΙΚ στην εικόνα) ντοκουμέντο και αναλογιστείτε ότι πληρώσαμε τα υποβρύχια πακτωλούς εκατομυρίων ακριβότερα από ότι οι Τούρκοι δολοφόνοι.
Άλλωστε είπαμε, οι "πολιτισμένοι" Γερμανοί και οι Τούρκοι χέρι χέρι κάνουν τις business στην Ελλάδα: Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.
ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΥΣΕΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ:

Τα θέματα στην Έκθεση (Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας)

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ – Γ΄ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2011
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ:
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Είναι δεδομένο ότι το διαδίκτυο έφερε μια πιο ισότιμη πρόσβαση στη γνώση. Ζούμε ένα κύμα εκδημοκρατισμού της γνώσης. Παλιότερα, για να δει κανείς τη βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ, έπρεπε να ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα. Σήμερα, μπορεί να βρει τα βιβλία της από το γραφείο του. Παλιότερα, έπρεπε να έχει κάποιος λεφτά για να παρακολουθήσει μαθήματα του ΜΙΤ1. Σήμερα, έρχονται διαδικτυακά στο σπίτι του.
Σ’ αυτόν τον υπαρκτό εκδημοκρατισμό της γνώσης ορθώνονται τρεις γκρίνιες. Η μία είναι η άρνηση της τεχνολογίας, εξαιτίας των πιθανών κινδύνων που έχει η ανάπτυξή της. Ο Πολ Βιρίλιο, για παράδειγμα, έγραψε την «Πληροφοριακή Βόμβα». Είναι σίγουρος ότι η κοινωνία της γνώσης ενέχει κινδύνους, αλλά άγνωστους. Δεν τους ξέρει, αλλά...υπάρχουν. Η δεύτερη γκρίνια έχει να κάνει με τα «παιδάκια της Αφρικής». Το ακούμε για κάθε νέα τεχνολογία: «Τι να το κάνω εγώ το εμβόλιο για το Αλτσχάιμερ2, όταν τα παιδιά της Αφρικής δεν έχουν ούτε ασπιρίνη για τον πυρετό;». Το επιχείρημα έχει εν μέρει λογική. Πραγματικά «τι να το κάνεις το εμβόλιο για το Αλτσχάιμερ, αν δεν έχεις Αλτσχάιμερ;». Αν όμως αποκτήσεις, το πρώτο που ξεχνάς είναι τα «παιδάκια της Αφρικής».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΖΑΠΕΙΟ ΙΙ

To « Ζάππειο ΙΙ » ζωντανά στο διαδίκτυο

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. στο Ζάππειο την ολοκληρωμένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δείτε την ομιλία ζωντανά από το διαδίκτυο, μέσα από τη νέα μας διαδικτυακή πύλη www.nd.gr και από τη σελίδα μας στο facebook http://www.facebook.com/neadhmokratia.

Τι γίνεται με την απογραφή;

Ρωτάει στο e-mail o αναγνώστης, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε κανένα ερώτημά του...
Δείτε το μήνυμα:
.............................

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Απίστευτες εικόνες βίας ..


Forbes για Ελλάδα: Προληπτική αναδιάρθρωση ή έξοδος από το ευρώ ;;

Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Nestor Kirchner και ιθύνων νους της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης ομολόγων που έγινε ποτέ (AFP/Getty Images)

Σε άρθρο του Forbes.com , αναφέρονται τα εξης :

Oι ειδικοί που αξιολογούν την κατάσταση της Ελλάδας, συμφωνούν ότι το πρόγραμμα ανάκαμψης είναι ανέφικτο, με μερικούς να προτείνουν προληπτική αναδιάρθρωση και κάποιους να θεωρούν την έξοδο από το ευρώ ως την καλύτερη λύση.
Η Ελλάδα πρέπει να απορρίψει το ευρώ, αν θέλει να επιστρέψει στην ανάπτυξη, αναφέρει ο Mark Weisbrot (υποδιευθυντής του Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας). "Όσο η κίνηση μπορεί να κοστίσει Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πολύ πιθανό ότι ...

Από τον Φεβ.2009, το ΠΑΣΟΚ σαμποτάριζε την Ν.Δ και μας έστειλε κατευθείαν στο ΔΝΤ...

Βόμβα Άδωνι Γεωργιάδη στην προχθεσινή εκπομπή"Ανατροπή" του Γ. Πρετεντέρη.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε συγκεκριμένα:
"Τον Φεβ. 2009 όταν ο Καραμανλής είπε στους πολιτικούς αρχηγούς, άν δεν πάρω μέτρα φοβούμαι ότι του χρόνου  θα είμαι στο ΔΝΤ, τότε φώναζε το ΠΑΣΟΚ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" και δεν δεχόταν να πάρει κανένα μέτρο η κυβέρνηση Καραμανλή...."
Μετά από την αποκάλυψη αυτή του κ. Γεωργιάδη, ο κ. Πρετεντέρης τον "κούρεψε" και πήγε σε διαφημίσεις...
Δείτε το Βίντεο

Σε κρίσιμη κατάσταση ο φοιτητής που κτυπήθηκε το μεσημέρι…

Αυτό είναι το σοσιαλιστικό δημιούργημα(κράτος του Γιωργάκη).
Κάποτε ήταν τα περιβόητα ΜΑΤ του Αρκουδέα τώρα του Παπουτσή.

ΕΔΕ θα γίνει κε Παπουτσή;;
Τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη λήξη της κεντρικής απεργιακής πορείας στο Σύνταγμα.
Ένας 30χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαια με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή του.

ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΣΕΠ 2008. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΗ 2011

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Ως σύλλογος των Διοριστέων Εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008 έχουμε για πρώτη φορά την τιμή να απευθυνθούμε στoυς συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς όλης της χώρας. Ως δημιουργική κοινότητα εκπαιδευτικών διαθέτουμε ξεκάθαρες θέσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, τις οποίες και θα παρουσιάσουμε θεσμικά στο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Στην παρούσα φάση, θα αναφερθούμε στο σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους διορισμούς εκπαιδευτικών της σχολικής χρονιάς 2010-2011, οι οποίοι πάσχουν πολυμερώς ως προς την νομική τους υπόσταση.
Συνάδελφοι, η αρχή του προβλήματος έχει τις ρίζες του στην παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας, στο υποσυνείδητο της οποίας δεν έχει ακόμα και τώρα εισχωρήσει ως κανονικότητα η εφαρμογή του νόμου.

Ανακοίνωση με αφορμή την «Δημοσιοποίηση του Αριθμού των Εισακτέων για το Έτος 2011-2012»

Χθες, το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Ακόμα και μετά από μια γρήγορη ανάγνωση μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τη μεθοδευμένη απόφαση του Υπουργείου να αναστείλει εμμέσως την λειτουργία 24 τμημάτων ΤΕΙ, αφού με την περικοπή εισακτέων στα συγκεκριμένα τμήματα, επί της ουσίας, τα οδηγεί σταδιακά σε αναγκαστικό λουκέτο.

Που είσαι ρε Γιωργάκη;

Δεν σε βγάζουν Γιωργάκη στα κανάλια σήμερα.
Δεν φταίει το ότι γνωρίζουν πως τα δάκρυά σου θα είναι ψεύτικα.
Δεν φταίει το ότι γνωρίζουν πως ότι λες είναι ψέματα.
Δεν φταίει το ότι γνωρίζουν πως είσαι ο ίδιος ένα ψέμα.
Δεν φταίει καν η απεργία.
Φταίει το ότι δεν σε καταλαβαίνουν οι απεργοί, εκτός από τους δημοσιογράφους που απεργούν για αντίδραση στους άλλους απεργούς.

Γίνεται συστηματικ​ή προσπάθεια​, αποδόμησης του συστήματος της κοινωνικής​ ασφάλισης

Το κοινωνικό αγαθό της ασφάλισης ζωής, υγείας, εργασίας, σύνταξης, κλπ, σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν και προνόμιο λίγων.
Οι τραπεζοασφαλιστές κάνουν πάρτι, με το κούρεμα των συντάξεων από τον κ. Λοβέρδο.  
 Το μεγαλύτερο έγκλημα που διενεργείται σ' αυτή τη δύσκολη φάση, είναι η "στοχευμένη" αποδόμηση του συστήματος της κοινωνικής μας ασφάλισης.
Η προσπάθεια υποκατάστασης της κοινωνικής-δημόσιας ασφάλισης ζωής, υγείας, εργασίας, σύνταξης, κλπ,  από την ιδιωτική,
κρατάει πολλά χρόνια.
Φαίνεται λοιπόν ότι τα διεθνή φόρα του τραπεζοασφαλιστικού κατεστημένου, βλέπουν πολύ κοντά το στόχο τους, εκμεταλλευόμενα την οικονομική συγκυρία αλλά και  με την "συνδρομή" του πολιτικού μας συστήματος, που "περί άλλα τυρβάζει"....