Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Αμερικανοτουρκικές συνομιλίες


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ερντογάν με αντικείμενο τις Αμερικανοτουρκικές διμερείς σχέσεις
Κάνω λάθος; Δεν νομίζω. Σκεφτείτε μόνο ότι ο ένας μιλούσε Τουρκικά και ο άλλος Αμερικάνικα.
Και μην μου πείτε ότι δεν έβρισκαν μεταφράστρια που να γνωρίζει Ελληνικά
Η μόνη δικαιολογία είναι ότι δεν μπορούσε να έχει γραμμένα αυτά που θα πει.
Κι ως γνωστόν τα από μνήμης Ελληνικά του Γιώργου δεν τα καταλαβαίνουν ούτε οι Έλληνες
Ημεροδήκτης

Ερντογάν: "Εδώ στο Λίκνο της δημοκρατίας, οφείλω να απαντήσω Δημοκρατικά"

Άκουσον, άκουσον...
Ακούστε τι είπε στο 2:20 του video  ο Ερντογάν σε ερώτηση του δημοσιογράφου Β. Μούρτη.
Ερντογάν: Εδώ στο Λίκνο της δημοκρατίας, οφείλω να απαντήσω Δημοκρατικά και πρόσθεσε παρακαλώ να το σημειώσετε αυτό !!
Αν δεν ήταν στο λίκνο της δημοκρατίας, πως θα μας απαντούσε δηλαδή;;
Άσε που μπορεί να μας έριχνε και καμία μπάτσα....
Βρε ΟΥΣΤ.

Αφήστε τα περί Βορείου και Νοτίου Κύπρου που "κοπάναγε" συνέχεια.... 
Αντίδραση από τον παρακαθείμενο, ΜΗΔΕΝ εις το πηλήκιο 

Για να μην ξεχνιόμαστε....

"To ολοκαύτωμα της Σμύρνης"
"Να μπορούμε να μιλάμε μόνο για το πόσοι τουρίστες Τούρκοι και άλλοι από άλλες περιοχές της γης, θα έρθουν στα νησιά μας Ελληνικά ή Τούρκικα νησιά .." Είπε χθες ο πρωθυπουργός μας...
 
Και τότε υπήρχαν τουρίστες, ξένοι δημοσιογράφοι που είδαν και κατέγραψαν στο ιστορικό video, το τι έγινε στο ολοκαύτωμα της Σμύρνης....

Το είδαν το έζησαν από κοντά και βίωσαν την Τουρκική θηριωδία
Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το video 
Πατήστε να δείτε το videoΠηγή: http://www.britishpathe.com/

Ο ΓΑΠ νομίζει ότι ο κόσμος τρώει, ακόμα, κουτόχορτο

Με διπλό πολιορκητικό κριό επιχειρεί ο πρωθυπουργός να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία. Απέναντι στις κατηγορίες του κόσμου για έλλειψη συνέπειας μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων καθώς και για οριστική απώλεια του σοσιαλιστικού χαρακτήρα του κόμματος ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί να κτίσει τα δικά του αναχώματα. Πόσο θα περάσουν αυτά στην κοινωνία είναι άλλο θέμα. Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε ότι με την βοήθεια της απροκάλυπτης προπαγάνδας των ΜΜΕ κρατικών και ιδιωτικών, η στρατηγική της κυβέρνησης αρχίζει και θολώνει τα νερά.
Το πρώτο ανάχωμα έχει να κάνει με τις αλλαγές στους θεσμούς, δήθεν για περισσότερη διαφάνεια στην πολιτική ζωή. Μέτρα για ενίσχυση της δημοκρατίας, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Όμως, το να αλλάξεις το πόθεν έσχες ή να αυξήσεις το χρόνο παραγραφής περισσότερη σύγχυση δημιουργεί και ακόμη περισσότερα παράθυρα για να ξεφεύγουν τα συνήθη λαμόγια. Από την άλλη, πως μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μιλά για ενίσχυση των θεσμών όταν την περασμένη Παρασκευή ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατέλυσε το Σύνταγμα με την περίφημη ντροπιαστική τροπολογία που του δίνει τη δυνατότητα να υπογράφει αποφάσεις για το μέλλον της χώρας χωρίς να ρωτά το Κοινοβούλιο;
«Πήραμε σκληρά μέτρα, είναι δικαιολογημένη η πικρία, αλλά τι να κάνουμε μόνο έτσι δεν θα χρεοκοπήσουμε» είναι το δεύτερο ανάχωμα που επιχειρεί να σηκώσει  ο πρωθυπουργός. Επαναλαμβάνει ατάκες όπως θα χτίσουμε τη νέα Ελλάδα, θα οικοδομήσουμε νέα χώρα κι άλλα εντυπωσιακά τσιτάτα, αλλά μόνο για τους οπαδούς που κρατάνε πλαστικές σημαίες, όχι για όσους χάνουν το εισόδημά τους.
Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο όραμα για το κόσμο. Ένα νέο στόχο ή μια Ιθάκη που όσο κυνηγάμε τόσο ξεχνάμε την πείνα μας. Ο στόχος αυτός λέγεται “έξοδος από τον μηχανισμό στήριξης το γρηγορότερο δυνατό”.

Αυτό είναι το σωστό: "Τουρκικά παράλια και Ελληνικά νησιά του Αιγαίου".

Για να δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος-έκφραση για να αναφερθεί κανείς στο θέμα του Αιγαίου, διαβάστε απόσπασμα του πιο κάτω άρθρου του axiaplus.gr .

"9η Οικονομική Συνάντηση τουρκικών παραλίων και ελληνικών νησιών του Αιγαίου.
Η 9η Οικονομική Συνάντηση Τουρκικών Παραλίων Αιγαίου και Ελληνικών Νήσων του Αιγαίου που διεξήχθηκε σήμερα (16/2/2010) στην Αθήνα με τη συμμετοχή 200 Τούρκων επιχειρηματιών και επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας και αρμόδιο επί θεμάτων Εξωτερικού Εμπορίου κ. Μεχμέτ Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και την παρουσία από ελληνικής πλευράς της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κας Λούκα Κατσέλη, και του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπύρου Κουβέλη, χαρακτηρίστηκε ιστορική στιγμή για τις δύσκολες προκλήσεις του μέλλοντος που αντιμετωπίζουν οι δύο γειτονικές χώρες"


"Τουρκικά  παράλια και Ελληνικά νησιά του Αιγαίου".
Αυτός είναι ο επίσημος και σωστός όρος, εξάλλου αυτή την ορολογία χρησιμοποιούν και οι Τούρκοι....
Έτσι θα έπρεπε να αναφερθεί ο κ. πρωθυπουργός στο θέμα και όχι να λέει:
"Να μπορούμε να μιλάμε μόνο για το πόσοι τουρίστες Τούρκοι και άλλοι από άλλες περιοχές της γης, θα έρθουν στα νησιά μας Ελληνικά ή Τούρκικα νησιά .."

Γιατί στην γλώσσα της διπλωματίας η όποια λέξη-έκφραση, ποτέ δεν ξέρεις, γιατί, πότε και πως πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

Γράφεται η συνέχεια της Μαδρίτης και των Ιμίων

Χρόνια τώρα  η ελληνική εξωτερική πολιτική στηρίχθηκε στην «πανάκεια Ερντογάν». Στην υποκειμενική δηλαδή εκτίμηση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας ότι η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας μπορούσε να την οδηγήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε και θα λυνόντουσαν αυτομάτως και όλα τα  προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πόσο λανθασμένη είναι αυτή η πολιτική επιβεβαιώνεται και από την επίσκεψη Ερντογάν
Τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία πέταξαν και χθες παράνομα πάνω από το Αγαθονήσι, προσγείωσαν ανώμαλα στην πραγματικότητα και την επιχείρηση «φιλίας και γοητείας» του Ερντογάν και την απαράδεκτη κυβερνητική προπαγάνδα των εγχώριων γκαιμπελίσκων περί των προθέσεων των Τούρκων
Όπως γράφουμε στο Μάθανε ότι χρεοκοπούμε, και πλάκωσαν κι οι Τούρκοι ο Ερντογάν παρέμεινε αμετακίνητος στις πάγιες και διαχρονικές θέσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο και την Κύπρο. Σιγά μην υποχωρούσε απέναντι σε μια ασθμαίνουσα κυβέρνηση αντιμέτωπη με μια μεγάλη εσωτερική κρίση.
Αντιθέτως η κυβέρνηση Παπανδρέου, με όσα είπαν και δήλωσαν ο πρόεδρός της και ο αντιπρόεδρός της έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους και έστειλαν το μήνυμα στους ξένους προστάτες τους ότι επιθυμούν διακαώς να συνεχίσουν την καταστροφική πολιτική που άρχισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (με στυλοβάτη της  τον Γ. Παπανδρέου) στην Μαδρίτη και τα Ίμια.

Κυβέρνηση για τα πανηγύρια.

Βαράτε Βιολιτζήδες !!!
Δεν πάμε καλά, καθόλου καλά , 
πιο χάλια δεν γίνεται, πιο κάτω δεν πάει...

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για την Παγκόσμια Ημέρα για την Οικογένεια


Φίλες και φίλοι,

Η Ελλάδα διέρχεται σήμερα μια κρίση, πρωτοφανή για πολλές δεκαετίες.
Όλοι δίνουν έμφαση στις οικονομικές διαστάσεις της κρίσης αυτής.
Αλλά υπάρχουν κι άλλες, ίσως σοβαρότερες. Οι κοινωνικές…
Διότι μια οικονομία που γονατίζει, εύκολα συνέρχεται.
Αλλά όταν η κοινωνική συνοχή αποσταθεροποιηθεί, πολύ πιο δύσκολα αποκαθίσταται…
Υψίστη προτεραιότητά μας, λοιπόν, να αποφύγουμε εξελίξεις που γονατίζουν την Οικονομία μας και κυρίως την Κοινωνία μας.
Υψίστη προτεραιότητα, επίσης, η οικογένεια.
Διότι αυτός είναι ο πυρήνας της κοινωνίας και της κοινωνικής συνοχής.
Και γιατί η οικογένεια δοκιμάζεται σήμερα περισσότερο.
Και για ένα λόγο ακόμα: διότι αν η κοινωνία μπορεί και αντιστέκεται ακόμα, αν η κοινωνική συνοχή μπορεί να αντέξει την κρίση, αυτό οφείλεται στην ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η ελληνική οικογένεια.
Αυτή, λοιπόν, είναι ο ασπίδα μας. Και η προστασία της οικογένειας είναι το ισχυρότερο όπλο μας, για να αντέξουμε την κρίση.
Και κάτι ακόμα: την οικογένεια δεν αρκεί να τη θυμόμαστε όταν περνάμε μεγάλες αναστατώσεις. Δεν είναι μόνο ασπίδα για τα δύσκολα. Είναι ταυτόχρονα και εγγύηση ευημερίας, και μοχλός κοινωνικής ανάπτυξης.
Μπορεί ο θεσμός της οικογένειας να εξελίσσεται, όπως όλα γύρω μας. Αλλά κοινωνίες που ευημερούν και προοδεύουν, είναι πάντα κοινωνίες που δίνουν μεγάλη προσοχή στη διατήρηση και προστασία της οικογένειας.
Και αντιστρόφως: φαινόμενα κοινωνικής αποσύνθεσης και παρακμής συνδέονται, σχεδόν πάντα, με τη διάλυση της οικογένειας.
Πολύ συχνά ορίζουμε το κράτος Πρόνοιας, τη μεγάλη κοινωνική κατάκτηση του 20ου αιώνα, ως το «δίχτυ προστασίας» για τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.
Αυτό το δίχτυ προστασίας έρχεται να συμπληρώσει ένα άλλο πολύ πιο παλιό και πολύ πιο εκτεταμένο δίχτυ προστασίας: την οικογένεια.
Μέσα στα θαλπωρή της τα άτομα κοινωνικοποιούνται. Εκεί μαθαίνουν να μοιράζονται χαρές και λύπες. Να ανταγωνίζονται χωρίς να μισούνται. Να βοηθούν ο ένας τον άλλο. Να έχουν κοινούς στόχους. Και κοινό καταφύγιο στα δύσκολα...
Όσο πιο ισχυρή είναι αυτή η σχέση ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, τόσο πιο ισχυρή είναι και η συνοχή της κοινωνίας. Και η ικανότητά της να αναπτύσσεται όταν της δίνονται οι ευκαιρίες, αλλά και να αντέχει στις δυσκολίες.
Όταν, μάλιστα, οι κοινωνίες δοκιμάζονται, παρατηρείται, σχεδόν πάντα, μια επιστροφή στην οικογένεια, μια αναβίωση των ισχυρών δεσμών μέσα στις οικογένειες. Αυτό κάποιοι το ονομάζουν «συντηρητική στροφή». Νομίζω ότι κάνουν λάθος. Εν μέρει τουλάχιστον. Η οικογένεια μπορεί να είναι συντηρητική, μπορεί και να μην είναι.

Ανακοίνωση Κ. Χατζή για τις εσωπαραταξιακές εκλογές της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Ανακοίνωση για τις εσωπαραταξιακές εκλογές της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.


Μετά την εκλογή Προέδρου στην ΟΝΝΕΔ από το σύνολο των μελών της Οργάνωσης, και εν όψει των επικείμενων διαδικασιών για την εκλογή των υπολοίπων οργάνων της Κεντρικής Διοίκησης και της Περιφερειακής Οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
·         Από την προεκλογική περίοδο προέκυψε ως κοινά αποδεκτό αίτημα η εκλογή των Προέδρων των Ν.Ε. της ΟΝΝΕΔ, από το σύνολο των μελών της ΟΝΝΕΔ σε κάθε Νομό: συνεπώς, από το σύνολο των μελών των κατά τόπους Τοπικών Γραφείων.
·         Ως μέλη (με δικαίωμα ψήφου) δε μπορεί παρά να θεωρούνται οι νέοι μεταξύ 16 και 32 ετών οι οποίοι, είτε κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της ΝΔ στις 29.11.2009, είτε κατά την αντίστοιχη διαδικασία εκλογής Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στις 18.4.2010, εξέφρασαν την επιθυμία να εγγραφούν στην Οργάνωσή μας ή να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους. Κάθε πιθανολογούμενη απόκλιση από αυτήν την αρχή θα δώσει δικαίωμα στον καθένα  να αμφισβητεί το αποτέλεσμα κάθε διαδικασίας.
·         Ως τόπος άσκησης του δικαιώματος εκλέγειν των παραπάνω μελών δε μπορεί να θεωρείται άλλος από αυτόν της εγγραφής τους και της άσκησης του δικαιώματος του εκλέγειν για την εκλογή του Προέδρου της ΝΔ ή της ΟΝΝΕΔ στις ως άνω ημερομηνίες. Ακριβώς με τον τρόπο αυτό, άλλωστε, θα ψήφιζαν και στην περίπτωση επαναληπτικού γύρου για καθεμία από τις παραπάνω εκλογές. Κάθε πιθανολογούμενη απόκλιση από αυτήν την αρχή θα δώσει δικαίωμα στον καθένα να αμφισβητεί το αποτέλεσμα της κάθε διαδικασίας.

Ερντογάν: "Φυσικά εμείς θα διευθετήσουμε τα όποια θέματα υπάρχουν στο θέμα του Αιγαίου"

Δείτε την κοινή συνέντευξη τύπου Παπανδρέου-Ερντογάν.
Ο Ερντογάν πάντως ήταν απόλυτα σαφής στις διαφορές σχετικά με το Αιγαίο.
Δείτε τι λέει από το 8:50 και μετά:
"Δεν θέλουμε το Αιγαίο να μας χωρίζει, θέλουμε το Αιγαίο σύμβολο της ειρήνης, εμείς θα το καταφέρουμε αυτό, ποιος θα ρθει να μας το επιβάλει αυτό, φυσικά εμείς θα διευθετήσουμε τα όποια θέματα υπάρχουν στο θέμα του Αιγαίου, υπογραμμίζω με ιδιαίτερη έμφαση το θέμα αυτό.."

Τι σημαίνει αυτό, απ' ευθείας διάλογος σε διμερές επίπεδο. 
Μάλιστα ο Ερντογάν το υπογράμμισε στην ομιλία του.
Ήταν δε ιδιαίτερα σαφής λέγοντας "ποιος θα ρθει να μας το επιβάλλει αυτό, φυσικά εμείς θα διευθετήσουμε τα όποια θέματα υπάρχουν στο θέμα του Αιγαίου"
Άρα οι Τούρκοι δεν δέχονται την προσφυγή στο Διεθνές δικαστήριο και επιδιώκουν "να τα βρούμε" μεταξύ μας, επειδή αισθάνονται πιο δυνατοί και πιστεύουν ότι μπορούν να μας "πιέσουν" . 
Τόσο "επιτυχημένη" ήταν η επίσκεψη για την Ελλάδα και τις θέσεις μας.

Ερντογάν: Τα πήρε όλα κι έφυγε...Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από χθες έχει κάθε λόγο να αισθάνεται σουλτάνος! Η επίσκεψή του στους Έλληνες υποτελείς του στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και ήδη έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα προς τη σύσταση της νεο-Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του.
Πριν από την επίσκεψη πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι υπάρχει ένα σοβαρό περιθώριο διαπραγμάτευσης εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του. Όμως τα κατεβασμένα σώβρακα που βρήκε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας διέλυσαν κάθε παρόμοια αυταπάτη. Συμβολικότερος όλων ο Πάγκαλος, ο οποίος άρπαξε τον «φερετζέ» της μείωσης των εξοπλισμών για να κάνει μια ακόμη επίδειξη πολιτικού κυνισμού: «Νιώθω εθνική ντροπή να αγοράζουμε όπλα για φανταστικούς κινδύνους». Άλλο ντροπή, όμως, και άλλο τσίπα. Έτσι, κύριε αντιπρόεδρε;

H συνέχεια εδώ...


citypress-gr

Νέο - παπανδρεικός λαικισμός!


Αφού γκρέμισε τα ερείπια της "Φαντασίας", ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε στη δημοσιοποίηση των ονομάτων φοροφυγάδων γιατρών. Το επόμενο βήμα του υποθέτουμε, θα είναι να ανέβει σε καμιά μοτοσικλέτα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και να κάνουν μαζί συλλήψεις. Ο νέος λαικισμός του ΠΑΣΟΚ είναι χειρότερος από τον παλιό. Εκείνος τουλάχιστον ήταν λαικισμός στο όνομα των κοινωνικά ασθενεστέρων , των μη προνομιούχων. Ο σημερινός παραπέμπει ευθέως σε ρωμαική αρένα. Μόνο που τώρα δεν έχουμε "άρτο και θεάματα" αλλά σκέτα....θεάματα. Τον άρτο τον πήρε το ΔΝΤ!
(Ελεύθερος Τύπος)


online-press

O Παπανδρέου επέβαλε «ναι» στο ΠAΣOK. Τα διαχρονικά, ακριβοπληρωμένα “ΝΑΙ”.

http://1.bp.blogspot.com/_X4TXaS5kRTc/S-fguy9cWSI/AAAAAAAAH5M/TgfiRds3BNs/s1600/ETH_1005_011_K_copy.jpg
Παρά τις αντιδράσεις και επιχειρεί κεφαλαιοποίηση
Του Κ. Π. Παπαδιόχου
Με σταθερή θέση υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου επί του σχεδίου Ανάν, και με υψηλών τόνων κριτική για την έως τώρα στάση της κυβέρνησης θα πορευθεί το ΠΑΣΟΚ μέχρι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών της προσεχούς Πέμπτης.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου τηρούσε εξ’ αρχής, δηλαδή από την υποβολή του Ανάν-1, θετική στάση για το σχέδιο με το σκεπτικό ότι η συμμετοχή της ενιαίας Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Eνωση θα οδηγήσει στην άμβλυνση των όποιων δυσλειτουργιών προκαλούν οι ρυθμίσεις του. Επίσης, καθώς υπήρξε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη «αρχιτέκτονας» της διαπραγματευτικής τακτικής της Αθήνας την τελευταία διετία, η δημόσια εκ μέρους του στήριξη του σχεδίου, αποτελούσε στην πραγματικότητα μονόδρομο.
Παράλληλα, λόγω και της εθνικής διάστασης του θέματος, ο κ. Γ. Παπανδρέου πέτυχε να περάσει τη «γραμμή» του στο ΠΑΣΟΚ χωρίς ουσιαστικές εντάσεις: Η απόφαση αποδοχής του σχεδίου Ανάν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε, με τη συμμετοχή όλων ουσιαστικά των κορυφαίων στελεχών, με την εξαίρεση του κ. Κ. Λαλιώτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Τρίτη, υπήρξε ομόφωνη. Μάλιστα, όσοι έλαβαν τον λόγο απέφυγαν να τοποθετηθούν επί των ρυθμίσεων του σχεδίου και εστίασαν τις παρεμβάσεις τους κυρίως στην απαιτούμενη επιχειρηματολογία για αντιστροφή του κλίματος υπέρ του «όχι» στην Αθήνα και τη Λευκωσία.

MEGA Προπαγάνδα- Η Τρέμη λογοκρίνει τον Ιγνατίου!!!

Ο Μ. Ιγνατίου στο δελτίο του MEGA (14.05.2010) λέει ότι ο Στρος-Καν (ο διευθυντής του ΔΝΤ) του είπε και επέμενε ότι το πρόγραμμα λιτότητας το έκανε η Κυβέρνηση ΓΑΠ,
που κάλεσε το ΔΝΤ στην Ελλάδα!! Η Τρέμη προσπαθεί να κουκουλώσει την αλήθεια που "ξέφυγε" και καταλήγει να τον κόψει άρον άρον!!!ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

Η ξευτίλα στο μεγαλείο της


Το γραφείο του Ερντογάν τον Απρίλιο είχε τηλεφωνήσει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» και έκλεισε 58 δωμάτια για να μείνουν ο Τούρκος πρωθυπουργός και η παρέα του. Στις 7 Μαΐου οι άνθρωποι του Ερντογάν επικοινώνησαν με το παραπάνω ξενοδοχείο και ακύρωσαν τις παραπάνω κρατήσεις. Η αιτία;;; Ακούστε την και άμα θέλετε πιστέψτε την. Το διπλωματικό γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού εξήγησε στο ξενοδοχείο ότι το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (βλέπε Δρούτσας) τους ζήτησε να αποφύγουν το κέντρο των Αθηνών, για λόγους ασφαλείας, αφού στην περιοχή γίνονται πολλές διαδηλώσεις και μπορεί να τους πάρει καμία αδέσποτη.
Με άλλα λόγια του υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε επισήμως  την Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ότι το κέντρο των Αθηνών και η Πλατεία Συντάγματος είναι περιοχή που δεν μπορεί το Ελληνικό κράτος να ελέγξει.
Είπατε τίποτε;;

Μήπως να μην «σκέφτεται καθόλου» ο GAP;

ΒΗΜΑ:
«Στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ανατίθεται το γενικό πρόσταγμα για το σαφάρι που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση να εντοπίσει και να συλλάβει τους μεγάλους φοροφυγάδες»
Έθνος: 
«Επίθεση σε 23 καρτέλ που λυμαίνονται ανενόχλητα την αγορά σχεδιάζει τώρα η κυβέρνηση, σε μια αγωνιώδη προσπάθειά της να περιστείλει την ακρίβεια που κατακαίει τους καταναλωτές.»
Έθνος:
«Ο πρωθυπουργός, ο οποίος, σύμφωνα με συνεργάτες του και εκτιμήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου, σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει τη σύνθεση και το μοντέλο λειτουργίας του υπουργικού συμβουλίου»
BΗΜΑ:

«Διαδικασίες-εξπρές για την προώθηση των μεγάλων επενδυτικών πρότζεκτ- στα πρότυπα της περιόδου προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου, όπως προκύπτει από πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού»
Αναθέτει, σχεδιάζει, προωθεί και πάνω απ' όλα
«σκέφτεται σοβαρά» (;;;)

Αν το να «σκέφτεται σοβαρά» ο GAP μας έφερε εδώ που είμαστε...
καλύτερα να μην «σκέφτεται καθόλου»...
που ξέρετε καλύτερα μπορεί να πάμε...


Καμιά πράξη θα δούμε ρε;


Και αφήστε τις γελοιότητες..

ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

Μηδέν εις το πηλήκιο

Τι' χες Γιάννη, τι' χα παντα, με άλλα λόγια δηλαδή ... μπορεί ο φίλος του Γιώργου να μιλά για επανάσταση στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας αλλά ο Γιώργος, ... καθώς έλεγε "χος γκελντίν*" οι παραβιάσεις στο Αιγαίο συνεχίζονταν "κανονικά και με τον νόμο". Άρα τι καταφέραμε? Δια στόματος πρωθυπουργού ...

Η δικιά μας γνώμη? Το παιχνίδι ήταν στημένο διότι ουσιαστικά ούτε οι παραβιάσεις σταμάτησαν ούτε οι διεκδηκήσεις στην Θράκη. Και κάλεσε τους Έλληνες με τουρκική ιθαγένεια (ελπίζω κι εγώ να πάνε, ουδεμία αντίρρηση) πίσω στην Τουρκία.

Η ατζέντα της 15/5/2010

Επίσκεψη Ερντογάν. Πρόγραμμα: 10:00 - Πρόγευμα Ερντογάν με Έλληνες δημοσιογράφους (ξενοδοχείο «Hilton» - Galaxy Room).
12:00 - Γευμα Παπανδρέου - Ερντογάν - Εστιατόριο «Ιθάκη».
14:00 - Αναχώρηση Ερντογάν
13:15. Συνοδος ΚΕ της ΟΝΝΕΔ (Αθήνα). Χαιρετισμός Α. Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, που πραγματοποιείται στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, στην Αίθουσα Κήπου.
12:00. Πεδίον του Άρεως (Αθήνα). Πανελλαδικό συλλαλητήριο ΚΚΕ - Ομιλία Παπαρήγα
11:00. Ζάππειο Μέγαρο (Αθήνα). Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης του κόμματος για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας
Αθλητική ατζέντα
15:00:00 Αυτοκίνητο-Φόρμουλα Ένα Επίσημα δοκιμαστικά γκραν πρι Μονακό (6ος αγώνας της χρονιάς)

Στρος Καν. Η ελληνική κυβέρνηση έφτιαξε τα μέτρα.


Χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο γνωστός ανταποκριτής από την Ουάσινγκτον κ. Μιχάλης Ιγνατίου, μετέδωσε την είδηση ότι στο περιθώριο μιας συνέντευξης που πήρε από τον διευθυντή του ΔΝΤ κ. Στρος Καν, ο τελευταίος του είπε ότι το μνημόνιο συνεργασίας (δηλαδή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ), το συνέταξε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και το παρουσίασε στο ΔΝΤ.
Εμείς λέμε, πως αν αυτό αληθεύει τότε η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου προσωπικά, ο οποίος άλλα είπε μέσα στη Βουλή, είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος δικαιούται να γνωρίζει ποιος.....
ακριβώς είναι ο εμπνευστής αυτών των σκληρών μέτρων που υποτίθεται ότι τάχα μας τα επέβαλε το ΔΝΤ. Ο κ. Στρος Καν ανέφερε μάλιστα και δύο ελληνικά ονόματα που είναι οι συντάκτες της συμφωνίας.
Αυτό είναι ένα θέμα ζωτικής πολιτικής σημασίας και πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως για να μάθουμε ποιος λέει αλήθεια. Το ΔΝΤ ή η ελληνική κυβέρνηση; 
Αν θέλετε την δική μας αίσθηση, το ΔΝΤ λέει την αλήθεια.
Θα πρέπει λοιπόν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και τα άλλα κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ) να πιέσουν ώστε να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αποφεύγει το πολιτικό κόστος εξαπατώντας το λαό και ταυτόχρονα να παίρνει και λευκές επιταγές από τη Βουλή ο κ. Παπακωνσταντίνου, ότι δήθεν τις απαιτεί το ΔΝΤ.
Επιτέλους ήρθε η ώρα της αλήθειας.
Όχι άλλη κοροϊδία.  

ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου "ανακάλυψε" ΤΟΥΡΚΙΚΑ νησιά στο ΑΙΓΑΙΟ !!!

Ακούστε προσεκτικά τι λέει ο πρωθυπουργός μας, στο Video που ακολουθεί από το 2:57 μέχρι 3:06

"Να μπορούμε να μιλάμε μόνο για το ποσοι τουρίστες Τούρκοι και άλλοι από άλλες περιοχές της γης, θα έρθουν στα νησιά μας Ελληνικά ή Τούρκικα νησιά .." !!!!!

Αυτό είναι ανήκουστο, ανιστόρητο και ανεπανάληπτο

Ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου "ανακάλυψε" και ΤΟΥΡΚΙΚΑ νησιά, στο ΑΙΓΑΙΟ !!!

Έλεος τι άλλο θα ακούσουμε.

e-Επιλογές της 14/05/2010Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Μουντιάλ

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγένθυση

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Μπορεί να σας επιτεθούμε (Μη Γελάτε).....Όταν οι Τουρκοι έρχονται θα χτυπάνε την πόρτα

Εμείς με τα πολλά νησιά και την εμπειρία της Κύπρου.. 
Μπορεί η Τουρκία να μας πάρει ένα νησί (γέλια) μην γελάτε !!!
Δυστυχώς υπάρχει φόβος.
Μακάρι να ήταν τόσο απλό ...
Μπορεί όμως εσείς η Τουρκία να φοβάστε ότι η Ελλάδα θα επιτεθεί στην Τουρκία (γέλια)


Θα χτυπήσω την πόρτα και θα πω να μπω, στο εναέριο χώρο....
Ελληνικά αεροπλάνα εξοπλισμένα με εξοπλισμό....
Μη Γελάτε.....Όταν οι Τούρκοι έρχονται θα χτυπάνε την πόρτα.
Το θέμα Γιώργο είναι ποιος θα την κλείσει την πόρτα !!!

ΤΑΜΑΜ ΕΦΕΝΤΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο Παπανδρέου επέτρεψε στον Ερντογάν να πλήξει Έλληνες πολιτικούς !!!

Όπως αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, ο Ερντογάν αποκάλυψε κατά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου, ότι το 2004, στις συνομιλίες στην Ελβετία για το σχέδιο Ανάν, ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και ο κύπριος πρόεδρος, Τάσος Παπαδόπουλος, είχαν ζητήσει από τον  Ανάν να μην προβεί καν σε δημοψήφισμα.
Είναι φυσικό βέβαια, η τουρκική πλευρά να προβάλλει αυτό το γεγονός ως αρνητικό. Είναι όμως, φυσικό να το δέχεται ως τέτοιο η ελληνική;
Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να επιτρέπει στον πρωθυπουργό της Τουρκίας επί ελληνικού εδάφους να του κάνει τέτοια δωράκια, είτε κατηγορώντας τους αντιπάλους του, είτε … προτρέποντάς τους να στηρίξουν την κυβέρνηση ; (παρέμβαση Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδας);
Για να το πούμε απλά ο κ. Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου άφησε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας να κτυπήσει κάτω από την ζώνη πολιτικούς αντιπάλους του.
Αν πήγαινε ο Γιώργος στην Άγκυρα και έλεγε τα ίδια για την τουρκική αντιπολίτευση πόσα τουρκικά F16 θα πετούσαν τώρα στο Αιγαίο;
Και άραγε η “αποκάλυψη”  κάνει κακό ή καλό στον Καραμανλή, δεδομένου ότι ο Γ. Παπανδρέου ήταν αναφανδόν υπέρ του σχεδίου Ανάν και συνεπώς ταυτίζεται με τις τουρκικές θέσεις; Μήπως Καραμανλής και Παπαδόπουλος, οι οποίοι γνώριζαν πολύ καλά τα αισθήματα του κυπριακού και ελληνικού λαού, δεν ήθελαν να κάψουν μια πρωτοβουλία, όπως αυτή του σχεδίου Ανάν, που εμφανώς αποδοκιμάστηκε;
Υπάρχει προπαγάνδα και ωμή, ρεαλιστική πολιτική σκέψη. Και η κυβέρνηση επέλεξε το πρώτο.
Είναι όμως, απαράδεκτο σε εθνικά θέματα, οπότε η Ελλάδα πρέπει να εμφανίζει ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο, να δέχεται ο πρωθυπουργός δωράκια υπονόμευσης σε βάρος του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού.
Αυτό δείχνει ότι στον βωμό των μικροκομματικών συμφερόντων, το ΠΑΣΟΚ είναι πρόθυμο να θυσιάσει και την εθνική ομοψυχία, για την οποία δήθεν κόπτεται, και τα ίδια τα εθνικά ζητήματα. Κρίμα. Τουλάχιστον ας διδαχθεί -ευκαιρίας δοθείσης με την επίσκεψη Ερντογάν- από τους Τούρκους, πως αυτοί, ενιαία, και ανεξάρτητα από τις εσωτερικές διαφορές τους, αντιμετωπίζουν όλους τους άλλους όταν πρόκειται για τα εθνικά τους θέματα και συμφέροντα.


ΝΔ: Ο Πρωθυπουργός να επαναφέρει στην τάξη τον Πάγκαλο

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου ξεπέρασαν κάθε όριο ανευθυνότητας. Καλείται ο πρωθυπουργός να τον επαναφέρει άμεσα στην τάξη.

antinews

Μείωση των εξοπλισμών; Δηλαδή θα μας πουν «ξέρετε, εμείς από την ακτή μας κι εσείς από τα νησιά σας»;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ & M. ΚΟΠΠΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ ΣΤΗ «ΝΕΤ TV» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ και ΡΙΤΣΑ ΜΠΙΖΟΓΛΗ
Ακολουθεί απόσπασμα


Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Θα σας πω αμέσως: Ένας πολύ σοβαρός παράγοντας ισχύος των κρατών είναι η οικονομία. Είναι προφανές αυτό. Όταν αυτός ο παράγοντας ισχύος βρίσκεται σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Ελλάδας αυτή τη στιγμή στη θέση που βρίσκεται, όταν η Διπλωματική Υπηρεσία, λόγω ακριβώς της οικονομικής κρίσης βρίσκεται σ’ ένα πολύ χαμηλό επίπεδο ηθικού και το λέω μετά λόγου γνώσεως, ηθικού εννοώ δουλειάς διότι έχουν υποστεί φοβερές περικοπές, δηλαδή στο εξωτερικό οι Πρεσβείες υπολειτουργούν και το λέω μετά λόγω γνώσεως, όταν πριν 15 μέρες έχεις την Πολεμική σου Αεροπορία να κάνει ουσιαστικά λευκή απεργία, αυτά δεν είναι στοιχεία που μπορείς εύκολα ν’ αγνοήσεις και να προχωρήσεις με τη χώρα με την οποία έχεις κυρίως προβλήματα ασφαλείας που αφορούν έδαφος, κυριαρχικά δικαιώματα, να προχωρήσεις σε τέτοια μεγάλα άλματα.
Ρ. ΜΠΙΖΟΓΛΗ: Βλέπετε δηλαδή παραχωρήσεις, εντός ή εκτός εισαγωγικών;.
Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Δεν είπα κάτι τέτοιο. Βλέπω το Μικτό Υπουργικό Συμβούλιο. Η ιδέα είναι ωραία και πρέπει να σας πω ότι υπήρχε και σε σκέψεις της Νέας Δημοκρατίας από το 2004. Αλλά σε κατάλληλο χρόνο. Λοιπόν, βλέπω αυτό το Μικτό Συμβούλιο Συνεργασίας, Υπουργικό Συμβούλιο. Και αναρωτιέμαι: Με πολύ φιλικές χώρες. Η Ελλάδα είχε ξανακάνει τέτοιο; Με τη Γαλλία έχουμε κάνει Μικτό Υπουργικό Συμβούλιο; Με τις ΗΠΑ; Με τη Ρωσία; Με την Κυπριακή Δημοκρατία έχουμε κάνει; Τι είναι αυτό που στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δημιουργεί αυτή την ανάγκη τέτοιων επιταχύνσεων; 
Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Επίδειξη ισχύος ή καλής θέλησης;
Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Εγώ πιστεύω ισχύος. Αυτή τη στιγμή, ακόμα και σε επίπεδο πολιτικού συμβολισμού, και ξέρετε, οι συμβολισμοί είναι πολύ ισχυροί στην πολιτική, δε θα ήθελα να το δω. Δε μου άρεσε προσωπικά, δεν ήμουν χαρούμενος χθες το βράδυ που άκουγα τον κ. Ερντογάν να υποδεικνύει στους Έλληνες συνταξιούχους, στους Έλληνες ανέργους, στους Έλληνες που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται αυτή τη στιγμή, να λέει τι πρέπει να κάνουν και αν πρέπει να κάνουν υπομονή.

Ο κ. Πάγκαλος αναγνωρίζει εδαφικές διαφορές με την Τουρκία που πρέπει να λυθούν από τρίτους !!!

«Τα όποια προβλήματα και οι εντάσεις κατασκευάζονται από δημοσίους υπαλλήλους, διπλωμάτες, που δουλειά τους είναι να δημιουργούν διαφορές και μετά να γίνονται υπαρχηγοί ή ηγέτες κομμάτων»  (!)
«Είναι εθνική ντροπή να αγοράζουμε όπλα που δεν μας χρειάζονται για έναν φανταστικό κίνδυνο που λύνεται πολιτικά.» (!!)
«Όπου υπάρχουν διαφορές επί εδαφικών λεπτομερειών οι λύσεις πρέπει να δίνονται από τρίτους που είναι εντεταλμένοι προς τούτο» (!!!)
Αυτά τα …ολίγα δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος ακυρώνοντας ουσιαστικά την πάγια ελληνική εξωτερική πολιτική των τελευταίων 50 χρόνων η οποία μόνο μία διαφορά αναγνωρίζει με την Τουρκία: εκείνη της υφαλοκρηπίδας
Ολόκληρη η ομιλία του Θ. Πάγκαλου στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ
Με αναφορές στο Κυπριακό, το Αιγαίο και τους εξοπλισμούς, μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, κατά την έναρξη του επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού Ρ. Τ. Ερντογάν.
Μιλώντας ενώπιον της επιχειρηματικής ελίτ των δύο χωρών, ο κ. Πάγκαλος ανέπτυξε το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα, στο οποίο, λόγω ευρώ, έπρεπε να υπάρξει συλλογική απάντηση.
Αυτό το ζητήσαμε εμείς, τόνισε και το καθιερώσαμε μετα από σκληρή προσπάθεια, γιατί δυστυχώς η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία δεν στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων.

Tagespiegel :«Η Ελλάδα χαίρεται για την "Τουρκική εισβολή"»

Το μέλλον του ευρώ, η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τις Βρυξέλλες αλλά και η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα σχολιάζονται σήμερα από τον γερμανικό τύπο. 

  Στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται η Tagespiegel του Βερολίνου και επιγράφει το άρθρο της «Η Ελλάδα χαίρεται για την 'τουρκική εισβολή'» και σημειώνει: «Ιδίως τώρα στη μεγάλη κρίση οι δυο ‘εχθροί΄ ήρθαν πιο κοντά. 
Ο σαρκασμός, η ειρωνεία και η υπεροψία, με την οποία ορισμένα γερμανικά μίνια αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, δεν υπάρχει στις τουρκικές εφημερίδες. Τα σχόλιά τους είναι πολύ περισσότερο γεμάτα κατανόηση και ενδιαφέρον. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Τουρκία πέρασε η ίδια μια μεγάλη οικονομική δοκιμασία το 2001. Εννιά χρόνια όμως αργότερα η χώρα είναι πιο εύρωστη παρά ποτέ οικονομικά». 

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα της ανάπτυξης και των επενδύσεων..

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ανοίγει 75 νέα υποκαταστήματα Finansbank στην Τουρκία το 2010.
Η σημαντική παρουσία στη δυναμική αγορά της Τουρκίας θεωρείται ένα από τα ισχυρά σημεία της Εθνικής. Σημειώνεται ότι τα κέρδη του ομίλου για το 2009 διαμορφώθηκαν στα 971 εκατ. ευρώ (-37%), ωστόσο τα κέρδη της τουρκικής τράπεζας ανήλθαν στα 425 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 46% των συνολικών κερδών του ομίλου. Σημειώνεται ότι τα κέρδη της Finansbank ξεπέρασαν τα κέρδη της Εθνικής στην Ελλάδα, τα οποία περιορίστηκαν στα 398 εκατ. ευρώ (-57%).
Και για να μην ξεχνάμε : " Ο Husnu Ozyegin, ο Τούρκος μεγιστάνας ήταν ο ιδρυτής της τράπεζας Finansbank, την οποία πούλησε στην Εθνική Τράπεζα το 2006"
Επί "επάρατης Δεξιάς" δηλαδή...
Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα της ανάπτυξης και των επενδύσεων..

Αυτές είναι επενδύσεις κ. Παπανδρεόυ, για να έχει και η Ελλάδα φωνή και λόγο στην Τουρκία.

 Δείτε το ενδιαφέρον Video


Επίσημη γλώσσα της Ελλάδας τα αμερικανικά;

Στο Μαξίμου ο Ερντογάν μιλούσε τουρκικά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αμερικανικά!!!
Μήπως καθιερώθηκε ως επίσημη γλώσσα της Ελλάδας η Αμερικανική  και δεν το πήρα χαμπάρι;;;


ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ


H καμπάνια των φετινών εκλογών είναι ανοιχτή σε όλους. 

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε όλοι εμείς, είναι οι δικές μας ιδέες, η δική μας έμπνευση.
 
Γίνε και εσύ κομμάτι άλλης μιας νίκης. Φτιάξε τη δική σου αφίσα, ανέβασε το δικό σου video, ηχογράφησε ένα podcast με τις απόψεις σου για τις εκλογές ή πρόσθεσε το δικό σου blog post

Συμφωνούμε κ.ΚαρατζαφέρηΝαι χρυσέ μου άνθρωπε, να γράφουν επωνύμως. Αλλά εδώ, βάλαμε χίλιες φορές την ουσία του θέματος, που είναι... το τεχνικό ζήτημα. Να το ξανα-εξηγήσουμε ακόμη μια φορά, με ένα παράδειγμα :
Φίλαθλος πηγαίνει στο μουντιάλ, στη Νότια Αφρική. Εκεί γνωρίζει τον Αχμέτ Ντουγάνι, κάτοικο Νότιας Αφρικής. Από ένα ιντερνετ καφέ, στήνουν ένα μπλογκ, το tragiko.blogspot.com (π.χ.) το οποίο είναι επώνυμο. Λέει: Υπεύθυνος blog: Ahmet Dougani και λέει αλήθεια! Μετά όποιος θέλει στέλνει e-mail στο ahmetdougani@gmail.com, και αυτό δημοσιεύεται αυτόματα ως άρθρο στο tragiko.blogspot.com. Δημοσιεύεται ένα άρθρο που σας βρίζει. Το blog είναι επώνυμο. Τι θα κάνετε;
Τι κερδίσατε;
Σκεφτείτε ήρεμα τη διαδικασία και κατανοήστε ότι δεν γίνεται τεχνικά να υπάρχει "υπεύθυνος" στα blogs και επωνυμία. Για τεχνικούς και μόνο λόγους. Υπεύθυνος είναι εκ των πραγμάτων η google inc. Δεν γίνεται αλλιώς....
Κάποια ιδέα για την επίλυση του τεχνικού ζητήματος; Έχετε; Αν δεν έχετε, μην το κουράζετε.

Καθυστερεί η υλοποίηση προγραμματών ΤΕΜΠΜΕ για εξόφληση οφειλών - Xαοτική η κατάσταση που επικρατεί στο Ταμείο!


Επτακόσιες πενήντα περίπου επιχειρήσεις, βουλιάζουν και ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, περιμένοντας τα εγγυημένα δάνεια ΤΕΜΠΜΕ για να πληρώσουν ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές καθώς και χρέη προς προμηθευτές! Tην καθυστέρηση στην υλοποίηση των προγραμμάτων εγγυοδοτούμενων δανείων του ΤΕΜΠΜΕ για την εξόφληση οφειλών παρατηρεί όπως είναι φυσικό και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), το οποίο, όπως λέει, γίνεται «αποδέκτης πιεστικών και αγωνιωδών ερωτημάτων επιχειρήσεων - μελών του για την τύχη των εξαγγελθέντων δράσεων».
Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το ΒΕΑ ζητά την άμεση έναρξη υλοποίησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων λαμβανομένου υπ' όψη και του χρόνου που απαιτείται, ώστε το τραπεζικό σύστημα να προετοιμαστεί για την απρόσκοπτη υλοποίηση τους.
Τα προγράμματα αυτά, όπως τονίζεται, «αποφασίστηκαν κατόπιν σχετικών προτάσεων και του ΒΕΑ δημιουργώντας δικαιολογημένη προσμονή στην αγορά που τα έχει μεγάλη ανάγκη, ούτως ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν χιλιάδες επιχειρήσεις που αυτή την στιγμή αδυνατούν εξαιτίας των σχετικών οφειλών τους (έλλειψη δυνατότητας έκδοσης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας)».

Επί του καυτού αυτού θέματος που έχει να κάνει με την πραγματική οικονομία άρα και την οικονομική επιβίωση της χώρας μας, το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ έχει στείλει από τις 23 Απριλίου την παρακάτω επιστολή στην αρμόδια υπουργό κ. Κατσέλη.

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
Είναι εδώ και καιρό προφανές πως η χώρα έχει σοβαρή ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, τα οποία θα οδηγήσουν την οικονομία στην έξοδο από την εσωστρέφεια και την ύφεση, δηλαδή προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Πιστεύουμε πως με βασικό άξονα την παραπάνω παραδοχή εξαγγείλατε στις 08/03/2010 δύο νέα προγράμματα της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ.

Επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων... Τώρα

Οι εξελίξεις είναι πολύ σοβαρές. Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ταχύτατα ότι οι αποφάσεις των ηγετών και των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (τυπικά των 26 κρατών της ΕΕ, πλην της Βρετανίας) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης των χωρών της Ευρωζώνης, το οποίο πρέπει βεβαίως να επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί πάση θυσία και η Ελλάδα. Η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι, αν υπαχθεί και κάποια άλλη χώρα της Ευρωζώνης στον μηχανισμό «διάσωσης» του ΔΝΤ και της ΕΕ και πετύχει καλύτερο επιτόκιο δανεισμού από το «τοκογλυφικό» 5% με το οποίο θα δανείσει η ΕΕ την Ελλάδα, τότε θα επιδιώξει και η κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει το επιτόκιο δανεισμού της χώρας μας, είναι ανεπαρκής. Αποκαλύπτει ότι προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί την ουσία της πολιτικής απόφασης της Ευρωζώνης και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να την αξιοποιήσει.
Υποτίθεται ότι οι Ευρωπαίοι με επικεφαλής τους Γερμανούς εκβίασαν την κυβέρνηση Παπανδρέου να αποδεχθεί εξοντωτικούς όρους λιτότητας εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων επειδή τα δημοσιονομικά χάλια της Ελλάδας οφείλονται στην «τεμπελιά» των Ελλήνων, που «ζουν ως παράσιτα με δανεικά κι αγύριστα σε βάρος των Γερμανών φορολογουμένων». Πρόκειται για γελοίο προπαγανδιστικό ισχυρισμό του...
Βερολίνου, αλλά ας δεχθούμε χάριν συζητήσεως ότι αυτό ώθησε την καγκελάριο Μέρκελ στην επιβολή αυτών των φρικτών μέτρων εναντίον της Ελλάδας.

Εκ των υστέρων η Μέρκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες της Ευρωζώνης και της ΕΚΤ διαπίστωσαν, όπως αποδεικνύουν οι αποφάσεις που πήραν την Κυριακή, ότι το πρόβλημα ήταν πολύ ευρύτερο, ότι απειλούνταν με αστρονομική εκτόξευση στα ύψη τα επιτόκια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας κλπ., ότι τη Δευτέρα το ίδιο το ευρώ απειλείτο με καταποντισμό.
Επειδή   η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο  έχει, προ πολλού,  υπερβεί τα εσκαμμένα.
Επειδή   με τον τρόπο αυτό η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και επ’ αυτών, εν ευθέτω χρόνω,  να εγείρει αξιώσεις σε βάρος της χώρας μας.
Επειδή  η υποχωρητική,  ενδοτική  θα έλεγα, θέση  των ελληνικών κυβερνήσεων, όχι  μόνο δεν περιόρισε την τουρκική επιθετικότητα, αλλά τουναντίον την εξέθρεψε!
Επειδή,  παραιτούμεθα (αν δεν τα έχουμε οριστικά απεμπολίσει)  από κυριαρχικά μας δικαιώματά, που άπτονται του ζωτικού μας χώρου.
Επειδή  η  πατρίδα μας τείνει να μετατραπεί   σ’ ένα κράτος «περιορισμένης κυριαρχίας».
Επειδή  αυτή η πολιτική του κατευνασμού (appeasement αγγλιστί) απέναντι  σ΄ έναν επιθετικό γείτονα, ιστορικά, δεν θυμάμαι να έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τον εν αμύνη ευρισκόμενο.
Επειδή, αν και ηθελημένα το αγνοούν, για το Αιγαίο υπάρχουν διεθνείς κανόνες, που μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και για τα  νησιά μας, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Τουρκία.

Έχουμε Ολιγαρχία ή Δημοκρατία;;


Σύμφωνα με την επιστήμη της Πολιτειολογίας:
Ολιγαρχία ονομάζεται το πολίτευμα εκείνο κατά το οποίο το ανώτατον όργανο του κράτους είναι μία προνομιούχος μειοψηφία πολιτών. Δηλαδή το πολίτευμα στο οποίο φορέας της κρατικής εξουσίας είναι μια προνομιούχος λαϊκή μειοψηφία.
Δημοκρατία ονομάζεται το πολίτευμα εκείνο κατά το οποίον το ανώτατο όργανο του κράτους είναι ολόκληρος ο λαός. Δηλαδή το πολίτευμα στο οποίο φορέας της κρατικής εξουσίας είναι το σύνολο του λαού.
 Ατοί οι ορισμοί όμως είναι τυπικοί. Πολλές φορές....
μπορεί τυπικά να έχουμε δημοκρατία, π.χ. εκλογές κάθε 4 χρόνια, αλλά στην ουσία την κρατική εξουσία, για πολλούς λόγους μπορεί να την ασκεί, έστω και έμμεσα, μια προνομιούχος διαπλεκόμενη κάστα πολιτών (επιχειρηματίες και πολιτικοί) που νέμονται την κρατική εξουσία στο όνομα της δημοκρατίας. Στην περίπτωση αυτή έχουμε στην πράξη Ολιγαρχία με ένδυμα δημοκρατίας και όχι πραγματική Δημοκρατία.
Εσείς τι λέτε ότι ισχύει στη χώρα μας;;

ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πάγκαλε! Τώρα ποιος είναι το ψώνιο;

O κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στους πρώην βουλευτές του ΠAΣOK, που αντιτάσσονται στο σχέδιο (Ανάν), σημείωσε συγκεκριμένα (στον «Aθήνα 9,84»):


«Yπάρχουν άνθρωποι που δεν τους θέλει η κοινωνία, δεν τους θέλει το εκλογικό σώμα και παρ’ όλα αυτά βγαίνουν και μιλούν εξ ονόματος του ελληνικού λαού. E, αυτό δεν είναι ψώνιο;».
http://news.kathimerini.gr Μάρτιος 2004


Δηλ. για να καταλάβω αυτόν τον θέλει το εκλογικό σώμα ή
είναι κι αυτός μεγάλο ψώνιο όταν βγαίνει και μιλάει;

ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜl

Αλμα της (Επίσημα καταγεγραμμένης...) ανεργίας στο 12,1%.

Όταν οι δείκτες γράφουν 12,1%  η πραγματική ανεργία , δηλαδή αυτών που ΔΕΝ έχουν εργαστεί ΑΚΟΜΑ και άρα δεν καταγράφονται ούτε λαμβάνουν επίδομα ΑΝΕΡΓΙΑΣ , υπερβαίνει το 16%...

Ειδικά στους νέους (έως 24 ετών) υπερβαίνει επισήμως το 32% !!!
Τα αντιαναπτυξιακά  εισπρακτικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που είχαν "οραματιστεί".

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009 υποχωρούν περί το 11,5% αλλά σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2008 υποχωρούν κατά 56% !!!.

Αποτέλεσμα η ΜΕΙΩΣΗ των εσόδων του κράτους ΠΑΡΑ την αύξηση του ΦΠΑ και την επιβολή του φόρου κατανάλωσης. Απώλεια 2,000 θέσεων εργασίας στον τομέα αυτό ...

Το Θέμα στην Νεοελληνική γλώσσα : "Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μόρφωσης"


"Η σημασία της αυτομόρφωσης και της δια βίου μόρφωσης" είναι το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι που διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα, σήμερα, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Σχετικά βατό και "γνωστό", αν και κρύβει παγίδες σχετικά με τις δεξιότητες, θεωρείται το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στην Νεοελληνική γλώσσα.
Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λόγω της ευρύτητας του θέματος και τυχόν παρερμηνειών, να οδηγηθεί ο μαθητής και εκτός θέματος.
 
Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις.

Αρχίζουν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αυλαία των πανελλαδικών
   Αρχίζουν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους της Γ' τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β') και ακολούθως για τους υποψήφιους της Δ' τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, συνολικά θα συμμετάσχουν 93.713 υποψήφιοι, εκ των οποίων 77.687 μαθητές της Γ' τάξης ημερήσιων Γενικών Λυκείων, 351 μαθητές της Γ' τάξης ημερήσιων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), 830 μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β'), καθώς και 14.845 απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

    Τέλος, στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι ήδη ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εξετάσεις των αποφοίτων Β' κύκλου ΤΕΕ στις οποίες συμμετείχαν 1.040 υποψήφιοι.

    Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ θα εξεταστούν:

    Την Παρασκευή 14 Μαΐου στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

    Τη Δευτέρα 17 Μαΐου στα μαθήματα Βιολογία Γενικής Παιδείας, Φυσική Γενικής Παιδείας, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας και Ιστορία Γενικής Παιδείας.

    Την Τετάρτη 19 Μαΐου οι μαθητές Θεωρητικής Κατεύθυνσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ενώ εκείνοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων) εξετάζονται στα Μαθηματικά.

    Την Παρασκευή 21 Μαΐου στην Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης), Χημεία και Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

    Την Τετάρτη 26 Μαΐου στα μαθήματα: Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Φυσική (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων).

    Την Παρασκευή 28 Μαΐου τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Χημεία (Θετική Κατεύθυνση), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

    Τη Δευτέρα 31 Μαΐου στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (όλων των κατευθύνσεων).

    Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:00 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Οι Τούρκοι ενδέχεται να θέσουν και θέμα εναέριου χώρου;;


Διαβάστε τι δήλωσε πριν λίγο στην εκπομπή "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜEGA", ο ανταποκριτής του MEGA στην Κωνσταντινούπολη  Α. Ρομπόπουλος.
"Η  Τουρκική πλευρά εκτός του θέματος της υφαλοκρηπίδας, ενδέχεται να θέσει και θέμα εναέριου χώρου".
Τονίζεται ότι μέχρι σήμερα η Ελλάδα θεωρεί την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ως τη μόνη διαφορά, και πάντως νομικής φύσεως, μεταξύ των δύο χωρών και συνεπώς προκρίνει τη δικαστική διευθέτησή της.

Η ατζέντα της 14/5/2010

Επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου στο 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης - Έναρξη Πανελληνίων Εξετάσεων (07:30:00)
Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα:
11:30 - Αφιξη (Πύλη 9, Αίθουσα Eπισήμων Aβ)
12:00 - Στο Προεδρικό Μέγαρο
12:30 - Γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου
(Κοινοβουλευτικοί)
15:00 - Συνάντηση με Αντώνη Σαμαρά (ξενοδοχείο «Hilton» - Αίθουσα «Σαντορίνη 4,5,6»)
16:00 - 18:00 - Έναρξη Ιδρυτικής Συνόδου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας (ξενοδοχείο «Hilton» - Galaxy Room) -Υπογραφή Ιδρυτικής Διακήρυξης - Υπογραφή Συμφωνιών
18:00 - 18:45 Κοινή Συνέντευξη Τύπου (ξενοδοχείο «Hilton» - Αίθουσα Τερψιχόρη Δ)
19:15 - 19:50 Επιχειρηματικό Φόρουμ (ξενοδοχείο «Hilton» - Αίθουσα Τερψιχόρη Α,Β,Γ) - Ομιλίες

Η πορεία του Χρέους

Δείτε την πορεία του Ελληνικού χρέους μέσα από το επιτόκιο των Δεκαετών ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
Δείτε πόσο ωραία τα κατάφεραν.


Πηγή: Financial Times

e-επιλογές της 13/5/2010


Η Ελλάδα δεν έγινε μόνη της αυτό που είναι, εμείς την "φτιάξαμε" κατ αυτό τον τρόπο !!!

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Κάτι σωστό θα είπε...

Ακόμα και αυτό ενοχλεί;;;

Τα “μεγάλα ΝΑΙ” χρυσοπληρώνονται

Από πότε το υπουργείο παιδείας συνηγορεί σε προτροπή για κακουργηματικές πράξεις;

Με ποιο τρόπο θα καταρρεύσει το σάπιο πολιτικoοικονομικό σύστημα.

Έχουμε Ολιγαρχία ή Δημοκρατία;;

Ένα μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Αντώνη

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε κράτος «περιορισμένης κυριαρχίας»

Ποιός θυμήθηκε σήμερα την Κυρά της Ρω ;

Επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων

Καθυστερεί η υλοποίηση προγραμματών ΤΕΜΠΜΕ για εξόφληση οφειλών - Xαοτική η κατάσταση που επικρατεί στο Ταμείο!

Πόσο τελικά ...έτσουξε το ΟΧΙ του Αντώνη Σαμαρά!