"Ταφόπλακα" στην Οικοδομή...

Χωρίς να θεωρώ "λάθος" την αλλαγή της νομοθεσίας ώς προς το «πόθεν έσχες» , η ενεργοποίησή του για την αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο, καθώς και για την δαπάνη που καταβάλλεται για την ανέγερση οικοδομής από επιχειρήσεις, όπως προβλέπει ο νέος φορολογικός νομός , θα δημιουργήσει νέα καθίζηση στην οικοδομική δραστηριότητα.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών παρέχονται διευκρινίσεις για ορισμένες διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου και μεταξύ άλλων τονίζεται ότι με τις νέες διατάξεις καταργήθηκε από 23 Απριλίου 2010 η απαλλαγή από το τεκμήριο της δαπάνης που καταβάλλεται για την αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, καθώς και της δαπάνης που καταβάλλεται για την ανέγερση οικοδομής από επιχείρηση που αναλαμβάνει κατά κύριο επάγγελμα την ανέγερση οικοδομών.
Η εφορία θα διερευνά την προέλευση των χρημάτων και στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αγορά θα επιβάλλεται, αφενός, φόρος στο ύψος της αξίας του ακινήτου, αφετέρου, θα γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.
Το "μαύρο χρήμα" θα πρέπει να αναζητήσει άλλες διεξόδους .
Γιατί ας μήν κοροϊδευόμαστε , ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να διαθέσει 150.000,00 € για την αγορά ενός κτίσματος έχοντας μισθό 1.000,00€.
Σίγουρα θα έχει άδηλες πηγές.
Η ενεργοποίηση λοιπόν του πόθεν έσχες (προφανώς ύστερα από εντολή του Δ.Ν.Τ;;;) που ΕΝ ΓΝΩΣΗ των προηγούμενων κυβερνήσεων της τριακονταπενταετίας και παρά το γεγονός ότι πιθανόν να ξέπλενε "μαύρο χρήμα" δεν ίσχυε για την πρώτη κατοικία θα χτυπήσει ακόμα περισσότερο την ήδη λαβωμένη οικοδομική δραστηριότητα...
Ο κ. Λοβέρδος να προετοιμάζεται για στρατιές ανέργων των συναφών με την οικοδομή επαγγελμάτων...

 antilogos-gr

Σχόλια