Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Η Κομισιόν θέλει ουσιαστικότερο έλεγχο στους εθνικούς προϋπολογισμούς

Ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν θα εισηγηθεί τη λήψη μέτρων σταδιακής μείωσης των χρεών κατά το γερμανικό πρότυπο. Στην κατεύθυνση άλλωστε αυτή ασκεί πιέσεις και το Βερολίνο, που ζητά αυστηρότερες κυρώσεις για τις χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας. Με επιφυλάξεις αντιμετωπίζεται, πάντως, το αίτημα της Κομισιόν να υποχρεώνονται οι εθνικές κυβερνήσεις να υποβάλλουν τα σχέδια των προϋπολογισμών τους στις Βρυξέλλες, προτού αυτά εγκριθούν από τα εθνικά κοινοβούλια. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η Κομισιόν θα διεκδικήσει ουσιαστικότερο ρόλο στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Το σχέδιο του κ. Ρεν προβλέπει από το 2011 την υποβολή των σχεδίων προϋπολογισμού στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο ενός «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου» προτού αυτά κατατεθούν στα εθνικά κοινοβούλια προς ψήφιση.
Επίσης σήμερα η Κομισιόν θα παρουσιάσει την έκθεση προόδου για 9 χώρες που επιδιώκουν την είσοδό τους στην ΟΝΕ.
 
Deutcshe Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.