Ιβάνοφ: "Αν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν καλύτερη, τότε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, θα έκανε κάτι ώστε να μετατοπισθεί η θέση της Ελλάδας στο ζήτημα της ονομασίας"

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, εξέφρασε την άποψη πως αν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν καλύτερη, τότε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, θα έκανε κάτι ώστε να μετατοπισθεί η θέση της Ελλάδας στο ζήτημα της ονομασίας. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, την Τετάρτη, με πολίτες της ΠΓΔΜ, στο προεδρικό μέγαρο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, χαρακτήρισε ως "απαξιωτική" την ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας για τη χώρα του.
"Τα επιχειρήματα που αφορούν το όνομα, την ταυτότητα και τη γλώσσα είναι με το μέρος μας, η ισχύς όμως είναι με το μέρος της ελληνικής πλευράς ...
Η προσωρινή ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, υπό την οποία ενταχθήκαμε στον ΟΗΕ, αρχικά προοριζόταν μόνον για χρήση εντός του ΟΗΕ, ενώ με την Ενδιάμεση Συμφωνία διευρύνθηκε (σ.σ. η χρήση) σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς", ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ.
"Είναι παράλογο αυτό που ζητά από εμάς η Ελλάδα και νομίζω πως κανένας πολιτικός στη Μακεδονία δεν θα συναινέσει να αλλάξει το όνομα του κράτους, το Σύνταγμα, η γλώσσα και το έθνος για εσωτερική χρήση.
Θεωρώ ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να αφορούν μόνον την αλλαγή της απαξιωτικής προσωρινής ονομασίας, υπό την οποία η Μακεδονία προσχώρησε στον ΟΗΕ.
Σε περίπτωση που η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν καλύτερη, νομίζω πως ο πρωθυπουργός Παπανδρέου θα έκανε κάτι ώστε να μετακινηθεί η θέση της Ελλάδας προς το καλύτερο", πρόσθεσε ο κ. Ιβάνοφ. Σημείωσε ακόμη ότι δεν μπορεί να μιλήσει για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες σχετικά με τη δική του θέση και τη θέση της χώρας του, διότι, όπως είπε, "γίνεται λόγος για ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας".
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

  1. Τι λεει ρε το μηδενικο απο που και ως που η γλωσσα τους ειναι "Μακεδονικη" και το αστειο σε ολο αυτο ειναι οτι η αλφαβητος τους ειναι καθαρα κυριλλικη...κατα τα αλλα πιστευουν οτι ειναι "μακεδονες"

    Αλλα ουτε δικαιωμα στο ονομα εχουν μιας και τα Σκοπια στην αρχαιοτητα ανηκε στο Βασιλειο των Παιονων και οχι των Μακεδονων ενω οι σημερινοι κατοικοι των Σκοπιων ειναι καθαρα σλαβικης και βουλγαρικης καταγωγης !!

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ ΙΒΑΝΟΦ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ...ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ !!

    Οσο για την οικονομια και η δικια σου χωρα ειναι ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ενω οι Αλβανοι απο τα δυτικα του κρατιδιου σου καραδοκουν, αστο λοιπον μην το παιζεις "απο ψηλου" γιατι δεν σε παιρνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.