Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Αλήθεια, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων πότε θα γίνουν;

Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και μια εκκρεμότητα για απόλυση κάπου 380.000 δημοσίων υπαλλήλων από τον ευρύτερο και στενότερο δημόσιο τομέα. Τουλάχιστον σε αυτό το νούμερο ανέβαζαν τις απολύσεις τα ΜΜΕ.
Αλήθεια γιατί δεν μιλάει κανείς γι’ αυτές; 
Πότε θα γίνουν;
Δεν πρέπει να διαφεύγει την προσοχή μας ό,τι όπου πήγε το ΔΝΤ, παντού και πάντα επέβαλε μεγάλο αριθμό απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Μπορούμε άραγε να πιστέψουμε πως.....
εδώ στην Ελλάδα, που έχει αναλογικά τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους στον κόσμο, ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση;;
Φυσικά και θα υπάρξουν απολύσεις. Οι απολύσεις κρύβονται μέσα στη φράση «διαρθρωτικές αλλαγές». Αλλά πότε θα γίνουν;; γιατί μόνο με περικοπές συντάξεων και δώρων δεν βγαίνει το πράγμα. Εδώ χρειάζεται δραστική μείωση των δαπανών του δημόσιου τομέα, δηλαδή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω των απολύσεων.
Εμείς υποψιαζόμαστε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει, όσο μπορεί, να μεταθέσει τις απολύσεις για μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Νοέμβριο, προκειμένου να μην συντριβεί εκλογικά.
Όμως αυτή τη φορά, όλοι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να μην εξαπατηθεί και πάλι ο λαός, όπως συνέβη στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν».
Θα πρέπει λοιπόν να αναγκαστούν το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου να μας πουν πριν τις εκλογές, πόσοι ακριβώς δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν, από πού και πότε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.