Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Αλμα της (Επίσημα καταγεγραμμένης...) ανεργίας στο 12,1%.

Όταν οι δείκτες γράφουν 12,1%  η πραγματική ανεργία , δηλαδή αυτών που ΔΕΝ έχουν εργαστεί ΑΚΟΜΑ και άρα δεν καταγράφονται ούτε λαμβάνουν επίδομα ΑΝΕΡΓΙΑΣ , υπερβαίνει το 16%...

Ειδικά στους νέους (έως 24 ετών) υπερβαίνει επισήμως το 32% !!!
Τα αντιαναπτυξιακά  εισπρακτικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που είχαν "οραματιστεί".

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009 υποχωρούν περί το 11,5% αλλά σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2008 υποχωρούν κατά 56% !!!.

Αποτέλεσμα η ΜΕΙΩΣΗ των εσόδων του κράτους ΠΑΡΑ την αύξηση του ΦΠΑ και την επιβολή του φόρου κατανάλωσης. Απώλεια 2,000 θέσεων εργασίας στον τομέα αυτό ...

Η χώρα βαδίζει με βήμα ταχύ προς την μεγαλύτερη (όχι μόνο σαν ποσοστό αλλά και σαν διάρκεια) ύφεση της σύγχρονης ιστορίας της και μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ αναπτυξιακό μέτρο !!!
Με αυτόν τον ρυθμό υποχώρησης της Ελληνικής οικονομίας το ποσοστό στόχος του ελλείμματος για το 2010 θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί , ενώ το χρέος σαν ποσοστό του ΑΕΠ θα κάνει άλμα πάνω από το 120%.
Ο "Άρτος" αρχίζει να γίνεται δυσεύρετος , αντιθέτως στον τομέα "Θεάματα" η Ελλάδα πάει καλά !!!
Live κατεδάφιση εγκαταλελειμμένων αυθαιρέτων με παρουσία όλων των πρωταγωνιστών  , Λίστα "εχθρών του κράτους" στην δημοσιότητα και ακολουθούν   και άλλες....
Κάπου άκουσα ότι στις επιχειρήσεις που θα κλείνουν για κάποιο διάστημα θα θυροκολλείται η ανακοίνωση "ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ" ...
Κάτι θυμίζει αυτό το ...μέτρο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.