Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Η Ελλάδα δεν έγινε μόνη της αυτό που είναι, εμείς την "φτιάξαμε" κατ αυτό τον τρόπο !!!Διαβάστε τι αναφέρεται στο άρθρο δημοσιογράφου του Bloomberg We made Greece that way

Δείτε μια άλλη εξήγηση: Η Ελλάδα δεν έγινε μόνη της αυτό που είναι, εμείς την "φτιάξαμε" κατ αυτό τον τρόπο !!!

Υποστηρίξαμε (οι Η.Π.Α) σπάταλες, "αριστεροτραφείς" κυβερνήσεις, το είδος που συνήθως αποκαλούμε σοσιαλιστικές δημοκρατίες... 
Οι συνέπειες αυτής της συμφωνίας ήταν ιδιαίτερα δραματικές στην Ελλάδα του 1980. Πρωθυπουργός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού. Στους Αμερικάνους διπλωμάτες ο Παπανδρέου έμοιαζε ασταμάτητος και "τρομακτικός".
Για αυτούς που δεν γνωρίζουν ήταν μέρος μιας δυναστείας. Ο πατέρας του Γεώργιος είχε επίσης ηγηθεί της Ελλάδας. Ο Αντρέας λειτούργησε με την απρόσβλητη εξουσία αυτών που τον απελευθέρωσαν από την χούντα. Είχε μάθει και διδάχθηκε οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα (εκεί γεννήθηκε ο νυν πρωθυπουργός), στο Χάρβαρντ και στο Μπέρκλεϊ.
Αλλά ο Παπανδρέου σταμάτησε την αντίθεση σε σοβαρά θέματα ασφαλείας: Η Ελλάδα παρέμεινε στο ΝΑΤΟ. Επέτρεψε στους Αμερικάνους να κρατήσουν στρατηγικές βάσεις στο Εληνικό και την Κρήτη.
Η ενίσχυση-βοήθεια ήταν τόσο μεγάλη, ώστε οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να "αγνοήσουν" την οικονομική πολιτική του. Πόσο άσχημα θα μπορούσε να πάει έξαλλου ένας οικονομολόγος του Χάρβαντ;
Προέβη σε μια ραγδαία επέκταση του κράτους, τέτοια ώστε οι κρατικές δαπάνες να εκτοξευθούν από το 30% του 1980, στο 50 % επί του ΑΕΠ το 1990. 
Δανείστηκε τόσο πολύ ώστε στην εποχή του (1981-90) το χρέος ανήλθε στο 111 %, από το 29% που ήταν κατά μέσο όρο το χρέος το 1970.
Το χρέος ανέβηκε, το ΑΕΠ μειωνόταν και η ανεργία είχε φτάσει το 8%.

Μάλλον είναι καιρός να επανεξετάσουμε την παλιά Ευρωπαϊκή σοσιαλιστική περίοδο.
Σίγουρα η Σοσιαλιστική δημοκρατία σταθεροποίησε κάποτε τον κόσμο. 
Αλλά οι συνέπειες της τον αποσταθεροποιούν τώρα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.