Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

Zorba the Gr€€k

 

Ένα video από τον guardian που περιγράφει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.


Δείτε το βίντεο...
Aπό: apneagr

Μήπως δεν μας τα λένε και "τόσο" καλά;

 

Αν ρίξετε μια ματιά στο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ, η Ελλάδα έχει χρέος που ισοδυναμεί με το 125% του ΑΕΠ.
Αυτό είναι σαν μια αυστραλιανή οικογένεια να κερδίζει $100.000 το χρόνο και να έχει χρέος $125,000, μια χάρα θα ήταν για την Αυστραλία !!!
Μια χαρά αν λάβετε υπόψη ότι αυτή τη στιγμή ο μέσος μισθός στην Αυστραλία είναι  $64.906 και το μέσο χρέος $354.000.
Με άλλα λόγια ο Αυστραλός έχει κατά μ.ο έχει χρέος προς ΑΠΕ  545 %. 
Την ίδια στιγμή ο Αυστραλός είναι σε χειρότερη κατάσταση από την Ζιμπάμπουε (300 % χρέος προς ΑΕΠ) την Ιαπωνία (192 %) και τις ΗΠΑ (60%).  

Ένας τραπεζίτης ρωτήθηκε από ποιο σημείο και μετά το χρέος επι  % του ΑΕΠ, καθίσταται πρόβλημα ; H απάντηση ήταν "Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πρόβλημα" 

Αυτό εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι τώρα το πρόβλημα.  Επειδή κάποιοι το πιστεύουν. Για τον ίδιο λόγο το δολάριο δεν είναι πρόβλημα!! Επειδή ο κόσμος γενικά δεν θεωρεί ότι είναι...
Τα έσοδα όμως σε ετήσια βάση της Αμερικανικής οικονομίας είναι ικανά να χρηματοδοτήσουν τις αποπληρωμές των δανείων.
Πότε λοιπόν το χρέος καθίσταται πρόβλημα; 
H απάντηση είναι η ίδια, " όταν οι τράπεζες πιστεύουν ότι είναι πρόβλημα"

Το θέμα "χρέος" πρέπει να στηρίζεται, στην υπευθυνότητα και αξιοπιστία και οχι στην ευκαρία.

Τα παραπάνω είναι απόσπασμα άρθρου που διάβασα προχθές το με τίτλο Relax, the Greeks are doing fine και άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς όπως μας τα "λένε τα πράγματα";
Mήπως για κάποιο λόγο, έχουμε πεισθεί ή μας έχουν πείσει για κάτι άλλο;
Mήπως αποτελούμε τμήμα-κομμάτι ενός παζλ, που έχει σαν στόχο το ευρώ και τη σχέση του με το δολάριο;
Λέτε να είμαστε ο "δούρειος ίππος" της Ε.Ε, όπως γράψαμε και στο άρθρο Γιατί την Ελλάδα; Γιατί τώρα;
Μήπως δεν μας τα λένε και "τόσο" καλά;

Mετονομασία οδού σε Κ.Π. Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου & υπογραφή πρωτοκόλλου φιλίας-συνεργασίας”

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του Κωνσταντίνου Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η ιστορική τελετή της μετονομασίας της οδού Sharm EL Sheikh σε οδό Κ. Καβάφη...
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κυβερνήτης Αλεξάνδρειας Gen. Adel Labib, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β', ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας Γιάννης Σιόκας και η αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηναίων αποτελούμενη από την Αντιδήμαρχο Διεθνών Σχέσεων Σόφη Δασκαλάκη Μυτιληναίου, τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Νίκο Αβραμίδη και τους Δημοτικούς Συμβούλους Ζωή Βαλάση και Ρήγα Αξελό, ξεναγήθηκαν στο σπίτι του Καβάφη από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Μ. Μαραγκούλη, ενώ απαγγέλθηκαν ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή στην αραβική και την ελληνική από Άραβες φοιτητές του Ιδρύματος. Κατόπιν, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αντάλλαξαν θερμές ευχές στο χώρο, στον οποίο αναρτήθηκε η πλακέτα με το όνομα Κ.Π. Καβάφης.

 

"Πικρό φάρμακο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο"

Τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας υποστηρίζουν ότι ελλείψει αξιόπιστου ευρωπαϊκού μηχανισμού αυστηρής δημοσιονομικής επιτήρησης η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποτελεί το μικρότερο κακό

Οι αποφάσεις του έκτακτου συμβουλίου κορυφής συνεχίζουν να απασχολούν, όπως είναι φυσικό,  αναλυτές, οικονομολόγους και ερευνητές στην Ε.Ε. και σε ολόκληρο τον κόσμο με ζητούμενο πάντα την εξασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ. Το πολιτικό δίκτυ προστασίας που άπλωσαν οι 27 γύρω από την Ελλάδα δεν την προστατεύει από τις ασφυκτικές πιέσεις των κερδοσκόπων, γιατί δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένες υποσχέσεις οικονομικής στήριξης. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάνουν όλο και περισσότερους εμπειρογνώμονες να συνιστούν στην Ελλάδα να αναζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Φαύλος κύκλος της πιστής δημοσιονομικής πειθαρχίας

Τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας, IW,που πρόσκειται στην εργοδοσία ανέλυσαν πόσο πιθανό είναι το  ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και παρουσίασαν τα αποτελέσματα σε μια έκθεση 100 σελίδων. Ένας από τους συγγραφείς της, ο Γιούργκεν Μάτες πιστεύει ότι, ναι μεν οι τόκοι για τα ελληνικά ομόλογα είναι χαμηλότεροι από ότι στις αρχές του 90, αλλά ωστόσο υπάρχει ένας συγκεκριμένος κίνδυνος. «Ο κίνδυνος είναι να βρεθούν οι διεθνείς αγορές σε κατάσταση νευρικής κρίσης, να πιεστούν προς τα πάνω τα επιτόκια και να δυσκολέψουν εξαιρετικά για την Ελλάδα τα περιθώρια αναζήτησης κεφαλαίων για την αναχρηματοδότηση του χρέους της» υποστηρίζει. « Και όταν πια η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει αυτά τα κεφάλαια, παρά μόνο με εξαιρετικά υψηλά επιτόκια, η χώρα δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και τότε θα βρεθούμε ενώπιον ενός ενδεχόμενου χρεοκοπίας».
Η αυστηρή εφαρμογή του προϋπολογισμού μπορεί να προλάβει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά ο κίνδυνος πάλι βρίσκεται αλλού: γιατί η μείωση των δαπανών προκαλεί μείωση της εργασίας, μείωση της κατανάλωσης, μείωση των φορολογικών εισπράξεων άρα και μείωση των δημοσίων επενδύσεων. Με άλλα λόγια, ένας φαύλος κύκλος.
«Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, τότε καταρχήν είναι μια καταστροφή για την ίδια ελληνική οικονομία και τα βάρη προσαρμογής που θα προκύψουν, σημειώνει ο Γιούργκεν Μάτες. Από εκεί και ύστερα είναι πιθανό η χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας να συμπαρασύρει και άλλες χώρες της ευρωζώνης».

«Πικρό φάρμακο το ΔΝΤ»
 Τα κομμάτια του ντόμινο υπάρχουν ήδη, είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και μπορεί να πέσουν με αυτή τη σειρά. Η πραγματική εστία αβεβαιότητας και  κρίσης δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ισπανία, έγραφε ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Οικονομίας Πωλ Κρούγκμαν στο μπλογκ του για την εφημερίδα New York Times. Ο λόγος είναι ότι η Ισπανία δεν είναι μεν τόσο χρεωμένη όσο η Ελλάδα, αλλά η οικονομία της είναι τέσσερις φορές ισχυρότερη από την ελληνική, άρα αντίστοιχα μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος για την ευρωζώνη σε περίπτωση χρεοκοπίας. Κι αυτός ο κίνδυνος μπορεί να αφήσει πίσω του καμένη γη, υποστηρίζει ο Γιούργκεν Μάτες.
Επειδή η διάσωση της Ελλάδας από τις χώρες της ευρωζώνης σκοντάφτει στο άρθρο 103 των Συνθηκών του Μάαστριχ και στη ρήτρα περί απαγόρευσης ανάληψης χρεών και υποχρεώσεων ενός κράτους από ένα άλλο κράτος της Ε.Ε. ο Γερμανός οικονομολόγος συνιστά στην Ελλάδα να επιλέξει το πικρό φάρμακο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», λέει, «έχει εξειδικευτεί στο να παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Δίνει δάνεια και αποσοβείται καταρχήν ο κίνδυνος χρεοκοπίας. Η χορήγηση δανείων όμως γίνεται με αυστηρούς όρους και αυτό ενισχύει την αξιοπιστία της διαδικασίας, σε σχέση με τα ισχύοντα στην Ευρώπη.  Γιατί ναι μεν υπάρχει η γνωστή ρήτρα μη ανάληψης των χρεών της Ελλάδας, αλλά οι επιπτώσεις από ενδεχόμενη χρεοκοπία της θα ήταν τόσο μεγάλη που η Ε.Ε. θα αναγκάζονταν τελικά να παρέμβει. Άρα, η ρήτρα αυτή αποδεικνύεται κενό γράμμα σε αντίθεση με την διαδικασία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που επιβάλλει συγκεκριμένους όρους για το δανεισμό».
Κατά την άποψη του Γερμανού οικονομολόγου, οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης είναι απογυμνωμένοι. Δεν διαθέτουν το όπλο των κυρώσεων για την αυστηρή επιτήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής των ευρωπαίων εταίρων. Αντίθετα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει συνηθίσει στον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. «Η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ήταν μια πολιτικά πολύ κομψή λύση για την Ευρώπη», υπογραμμίζει ο Γιούργκεν Μάτες, «ακόμη κι αν θα εκλαμβάνονταν ίσως ως εξευτελισμός για την ευρωζώνη. Θα ήταν το μικρότερο κακό σε σχέση με τους κινδύνους που θα διέτρεχε η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». 

Από:  Deutsche Welle

Αρχισε το γλέντι


η Λατινική Αμερική μπαίνει στην τελική ευθεία για το ξεφάντωμα του καρναβαλιού....


 

Σχόλιο:

Εχω μάτια και βλέπω!!!!!

Αυτή η τελευταία...δεν έχει λεφτά η κακομοίρα..
Να έθει εδω στο Ellada, να της δώσει ο Γιώργος λεφτά, μιας και λεφτά υπάρχουν!!!

Ρε μαζέψτε τους.. σας εκθέτουν..

Άκουσον ... άκουσον …
κατά Μ. Αναγνωστάκη το ανάγνωσμα της εκπομπής «MEGA Σαββατοκύριακο»
όλα τα οικονομικά δεινά του Ελληνικού κράτους δημιουργήθηκαν από το 2004 έως το 2009
Το 2004 τα ταμεία του Ελληνικού κράτους ήταν γεμάτα , το ασφαλιστικό ήταν σε σωστή κατεύθυνση , δεν υπήρχε πρόβλημα στην υγεία , στην παιδία , στο περιβάλλον , στο μεταναστευτικό , στον ΟΣΕ , στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ που είχε ξεπεράσει και την ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ σε προσωπικό (πάντα αξιοκρατικά) … ρε θα τρελαθούμε εντελώς
Άρε Μητσάρα μεγάλε … "  ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ"….


Από: ρε που πάμε

Ταμείο Στήριξης Αναξιοπαθούντων Ελλήνων Πολιτικών

Από χτες όλοι εμείς οι φτωχοπρόδρομοι του μεροκάματου και της ανεργίας νιώθουμε έντονες τύψεις και μια απροσδιόριστη ενοχή!
Οι πατέρες του έθνους δέχτηκαν μείωση στους μισθούς των της τάξης του 5% συν 10% σε διάφορα επιδόματα.

Την ίδια ώρα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών περικοπή των αποδοχών του.
Στρατιώτες του καθήκοντος αυτοί με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι της δεινής θέσης που περιήλθε η πατρίς παραμέρισαν το προσωπικό τους συμφέρον και συνεισφέρουν από το υστέρημά τους στη διάσωση της οικονομίας του τόπου.
Και μεις τι κάνουμε μεις; Απολύτως τίποτα!
Περιχαρακωμένοι στα κεκτημένα μας δεχόμαστε αγόγγυστα ότι αποφασίζουν οι ίδιοι για το καλό μας.
Ντροπή μας και Αίσχος μας!

Αχόρταγοι είμαστε, φάγαμε τα... λεφτά της Τράπεζας Κρήτης, φάγαμε τα λεφτά των "εμίρηδων" στο χρηματιστήριο, φάγαμε τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων,φάγαμε τις προμήθειες της Ζήμενς, φτιάξαμε βίλες κι αγοράσαμε σκάφη, βγάλαμε στην Ελβετία για καλό και για κακό όσα μπορέσαμε ν' αρπάξουμε από τους έχοντες και μείναμε κατέχοντες τα χρέη μας.

Κι αυτοί οι κακόμοιροι που με δυο τετραετίες θα βγουν στη σύνταξη σ' αντίθεση με μας που θα έχουμε την ευχαρίστηση να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα κάνουν το σκ... τους παξιμάδι που λέει ο λόγος!
Για να σώσουμε έστω και την τελευταία ώρα την χαμένη τιμή των αναίσθητων πολιτών προτείνω να συστήσουμε κατεπειγόντως ένα Ταμείο Στήριξης Αναξιοπαθούντων Ελλήνων Πολιτικών!
Να καταθέτει ο καθένας μας ό,τι μπορεί από το παχυλό επίδομα των 400 ευρό της ανεργίας ή από τον παχυλότατο μισθό του των 800 έως 1500 ευρό για να αναπληρώνουν οι βολευτές μας τα διαφυγόντα τους κέρδη.

Υ.Γ.: Μάγκες κόφτε τα κουβαρδαλίκια κι αν θέλετε πραγματικά να γυρίσετε στο κράτος μέρος απ' όσα φάγατε 35 ολόκληρα χρόνια ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κάθε αμοιβής μέχρι τέλους της θητείας σας!


Aπό: apneagr

Αποκριές στην Ελλάδα

Στο ρυθμό της Αποκριάς κινείται όλη η χώρα. Οι πόλεις "ζωντανεύουν" και αρχίζει το καρναβάλι, με την Πάτρα να πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις.
Έντεκα άρματα και περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές με επικεφαλής πάντα τον βασιλιά Καρνάβαλο, ετοιμάζονται να παρελάσουν το βράδυ και αύριο το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει η ποδαράτη παρέλαση, στην οποία θα πάρουν μέρος τα μέλη των 108 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», που αποτελούν την «ψυχή» του πατρινού καρναβαλιού. Την Κυριακή στις 2.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Τα άρματα που έχει ετοιμάσει το καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, σατιρίζουν όπως πάντα την επικαιρότητα, ενώ τα άρμα του βασιλιά Καρνάβαλου είναι φέτος «ντυμένο» με τα χρώματα του κλόουν. Το άρμα της βασίλισσας του πατρινού Καρναβαλιού είναι εξ ολοκλήρου άνθινο και έχει το σχήμα καρδιάς, ενώ θα παρελάσουν ακόμα το «Καρναβαλικό Big Bang», που αναφέρεται στην δημιουργία των πλανητών, το «No Smoking» που σατιρίζει την απαγόρευση του καπνίσματος, η «Πράσινη Ανάπτυξη» και το «Τραβάει ο οργανισμός μας το κουπί».
Επίσης θα παρελάσουν τα άρματα «Σάτιρα στην σάτιρα», «Λαχανάκια Βρυξελλών» και «Η μάχη του πάρκινγκ». Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι 30.000 καρναβαλιστές που με την ζωντάνια τους, το χιούμορ, αλλά και την ευρηματικότητά τους, θα επιχειρήσουν να παρασύρουν τους θεατές της παρέλασης στους δικούς τους κεφάτους ρυθμούς. Η παρέλαση θα κλείσει με τους σοκαλοτορίχτες, που τηρούν πιστά ένα από τα πιο παλιά έθιμα του πατρινού καρναβαλιού.
Στις 9.00 το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου η καθιερωμένη τελετή λήξης. Ακροβάτες από την Ιταλία και μια ομάδα με μεσαιωνικά ταμπούρια, από την πόλη Φαέντσα, θα «αποχαιρετήσουν» το βασιλιά Καρνάβαλο, πριν παραδοθεί στην πυρά. Η τελετή λήξης θα ολοκληρωθεί με την ρίψη χιλιάδων πυροτεχνημάτων, που αναμένεται να φωτίσουν τον ουρανό της Πάτρας για περισσότερα από 15 λεπτά.


The Corporation

Από τα τέλη του 18ου αιώνα που μια Αμερικανική νομική απόφαση όρισε ότι το οργανωμένο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρίας είναι νόμιμα ένα νομικό πρόσωπο, έδωσε σε αυτήν τη δύναμη να γίνει η κυρίαρχη οικονομία, πολιτικά και κοινωνικά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτή η ταινία κάνει μια βαθιά ψυχολογική εξέταση στο μοντέλο της εταιρίας χρησιμοποιώντας διάφορες μελέτες. Αυτό που αποδεικνύει είναι ότι αυτό το νομικό πρόσωπο δρα σαν ένας τυπικός, καταστροφικός ψυχοπαθής χωρίς ίχνος συνείδησης. Επίσης μας δείχνει πόσο μεγάλη απειλή είναι αυτός ο ψυχοπαθής για τον κόσμο μας και το μέλλον μας και πως μερικοί άνθρωποι με θάρρος, αποφασιστικότητα και εξυπνάδα προσπαθούν να τον σταματήσουν.


Παρακολουθήστε το με προσοχή...
(Πατήστε το και περιμένετε λίγο)Aπό: Εκπαιδευτικοί Λήμνου

Τour d' horizon....


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε, σήμερα (χθές), στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα
Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Ν.Δ., βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κων/νος Αρβανιτόπουλος. Μετά τη συνάντηση, ο κύριοι Δ. Αβραμόπουλος και Δ. Δρούτσας έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράςενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα, για το περιεχόμενο των επιστολών Παπανδρέου – Ερντογάν. Οι επιστολές αυτές δεν επεδόθησαν. Ανεγνώσθησαν. Αξιολογείται, ωστόσο, το περιεχόμενό τους και εκτιμάται ότι θα υπάρξει συνάντηση Παπανδρέου – Σαμαρά».
Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: «Ενημέρωσα τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον κ. Σαμαρά, για τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, ένα tour d ’ horizon , όπως λέμε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και θα ακολουθήσουν και άλλες, μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο και το πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης στα θέματα Εξωτερικής πολιτικής. Και, όπως είπα και στον ίδιο, ήρθα για να ενημερώσω, αλλά και για να ακούσω τις δικές του απόψεις».

Σχόλιο: 
 Ο ΑΝΥΠΕΞ Κος Δρούτσας  πήγε ο άνθρωπος στον Κο Σαμαρά και διάβασε την επιστολή πρός Ερντογάν.
Δεν τον είχε ενημερώσει ο Κος Πεταλωτής ότι πρέπει να δημοσιοποιηθεί η επιστολή;
Κε Πεταλωτή όπως γράψαμε σε προηγούμενο  άρθρο είχατε δηλώσει ότι :
"όταν επιδοθεί η επιστολή, θα δημοσιοποιηθεί"
"Η επιστολή της ελληνικής πλευράς προς την Τουρκία θα δημοσιοποιηθεί."
Πότε θα την δημοσιοποιήσετε; 
Αμ το άλλο που είπε ο Κος Δρούτσας το "Tour d ’ horizon", πολύ μου άρεσε..
Δεν το κατάλαβα αλλά μου ακούγεται ωραίο. 
Μέχρι τώρα ήξερα "Τour operator",  "Tour Eiffel" ,  σήμερα έμαθα και το "Tour d ’ horizon".
Κάτι σαν τουριστικό-ταξιδιωτικό πρακτορείο μου κάνει και είναι λογικό με τόσα ταξίδια που κάνουν στο ΥΠΕΞ.
Πάμε λοιπόν δυνατά "Tour d ’ horizon" και με μια ανάγνωση της επιστολής, είμαστε ΤΑΜΑΜ !!
"Tour d ’ horizon" λοιπόν φίλοι μου για καλές και φτηνές διακοπές πληρωμένες από το ελληνικό δημόσιο.

(Υ.Γ : Tour d ’ horizon= Σύντομη αλλά περιεκτική ενημέρωση)

H ατζέντα της 13 Φεβ.10 • Οι διακριθέντες μαθητές - μαθήτριες, σπουδαστές και αθλητές των μικρών νησιών του Αιγαίου, θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση. Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης (12:00:00 Αθήνα)*Αντιρατσιστική αντιφασιστική διαδήλωση. Την κινητοποίηση οργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (12:00:00 Αθήνα)
  Αθλητική ατζέντα


 • Υδατοσφαίριση-Α1 Ανδρών (14η ημέρα) 13.30 Λάρισα-Χίος
  15.30 ΠΑΟΚ-Χανιά
  16.00 Ποσειδών Ιλ.-ΝΟ Πατρών
 • Μπάσκετ-Α1 Γυναικών (17η Ημέρα) 12.00 ΔΑΣ Άνω Λιοσίων-Απόλλων Καλ.
  12.30 Π.Φάληρο-Αρης Θεσσαλ.
  17.00 Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Πτολεμαϊδας
  17.00 Αθηναϊκός-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ
  19.30 Πανιώνιος-Ολυμπιάδα Λάρ.
 • Χάντμπολ-Κύπελλο γυναικών (Προημιτελικοί) 17:00 Μακεδονικός-Ελπίδες Δράμας
  18:00 Αναγέννηση Αρτας-Αρης Θεσ.
  18:00 Νέα Ιωνία-Αναγέννηση Βυρ. 

 • Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

  Medina - You and I (HD)

  Medina - You and I

  Ρίο Ντε Τζανέιρο. Κορυφώνεται το μεγαλύτερο καρναβάλι του κόσμου


  Ολονύχτιος χορός στους δρόμους, ποτό και καυτά σώματα να λικνίζονται στους ρυθμούς της σάμπα συνθέτουν το σκηνικό στη μητρόπολη του καρναβαλιού, το Ρίο Ντε Τζανέιρο.
  Οι διαδικασίες προετοιμασίας του μεγαλύτερου καρναβαλιού στον κόσμο κορυφώνονται. καθώς πλέον μετράμε αντίστροφα μέχρι την τελετή έναρξης στο ‘’σαμποδρόμιο’’ του Ρίο. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κεφιού ξεκινά και χιλιάδες άνθρωποι, απ’ όλο τον κόσμο, βάζουν τη στολή τους και αρχίζουν να χορεύουν στους ξέφρενους ρυθμούς της σάμπα απ’ τις 13 Φεβρουαρίου, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται στις 20 του μήνα, όπου γίνεται ο διαγωνισμός ανάδειξης της καλύτερης συμμετοχής για τις σχολές χορού σαμπα, οι οποίες προετοιμάζονται πυραιτοδώς γι’ αυτή την μέρα εδώ και ένα χρόνο.
  Πάντως, η επιλογή της καλύτερης σχολής σάμπα να χρίσει ‘’βασίλισσα’’ της συμμετοχής και του άρματος της ένα επτάχρονο κορίτσι, έχει εγείρει αντιδράσεις στη Βραζιλία, από οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του παιδιού, με το θέμα να παραπέμπεται ακόμα και στη δικαιοσύνη και να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και μέχρι τώρα τι πρόκειται να συμβεί. Είναι τόσο δυνατή, όμως, η λάμψη που εκπέμπει η όλη διοργάνωση, που ένα τέτοιο γεγονός είναι μάλλον ανίκανο να επισκιάσει αυτό το πανανθρώπινο ξεφάντωμα.

  Αλβανία: Το ερωτηματολόγιο της απογραφής  Οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά στοιχεία περιλαμβάνει το ερωτηματολόγιο της απογραφής που πρόκειται να διενεργηθεί στην Αλβανία. Το ερωτηματολόγιο αποκαλύπτει αποκλειστικά το nenanews.eu. Στην τέταρτη σελίδα του ερωτηματολογίου περιλαμβάνονται τα στοιχεία της εθνικότητας,του θρησκεύματος και της μητρικής γλώσσας. Οι απαντήσεις σε ότι αφορά το θρήσκευμα και την εθνικότητα είναι προαιρετικές όπως τονίζεται στο ερωτηματολόγιο με κόκκινη γραμματοσειρά. Άλλες ερωτήσεις αφορούν τα οικονομικά των πολιτών, την μόρφωση, την χρήση ξένων γλωσσών, την χρήση του διαδικτύου και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των νοικοκυριών γενικότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του nenanews.eu, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, η απογραφή θα διαρκέσει έναν μήνα και ένα μέλος της οικογενείας θα μπορεί να απογράψει και τα υπόλοιπα μέλη.
  Έκδηλη είναι η ανησυχία σε κύκλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας για το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς ήδη έχουν αρχίσει οι προκλήσεις και οι απειλές εθνικιστικών κύκλων που προβάλλονται από τα αλβανικά ΜΜΕ, όπως τονίζει σε πρόσφατο δελτίο τύπου η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ:
  "Παρατηρούμε επίσης τους μόνιμους αυτόκλητους εκπρόσωπους της αλβανικής κοινωνίας που τους συνηθίσαμε στα πάνελ των αλβανικών τηλεοράσεων σε ένα ρόλο «υπερασπιστών» του αλβανικού έθνους και που δε χάνουν την ευκαιρία να δείξουν τον ανθελληνισμό τους, να θέτουν ψευτοδιλήμματα και να καταφέρονται κατά της απογραφής. Αλήθεια, ποιον ενοχλεί η αλήθεια; Ενδεχομένως τους συγκεκριμένους κυρίους  να μην τους ενδιαφέρει η αλήθεια και η ειρηνική συνύπαρξη, γιατί έτσι χάνουν το ρόλο τους. Η Αλβανία μπήκε στο δρόμο χωρίς επιστροφή της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και το μόνο που κάνουν οι προαναφερόμενοι είναι να βάζουν εμπόδια σε αυτό το δρόμο."

  Aπό: nenanews.eu

  Ο Οδυσσέας, οι Κύκλωπες, οι Λαιστρυγόνες και οι άλλοι...


  Σφοδρότατη επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των αγορών εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο, κατηγορώντας τους εταίρους για έλλειψη συντονισμού και ατολμία έναντι της Ελλάδος, ενώ επιτέθηκε και κατά της Νέας Δημοκρατίας για εγκληματική πολιτική, που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση............
   Σε αυτή την Οδύσσεια που περνάει η χώρα μας, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, είναι στο χέρι μας να φτάσουμε στην Ιθάκη. Αυτό που δεν είναι σίγουρο -πρόσθεσε- είναι τι θα συναντήσουμε («ποιους Κύκλωπες» είπε χαρακτηριστικά) σε αυτό το δρόμο......

  Ρε Γιουργούλα χτες δεν ήσαν μαζί με τσ Ευρωπαίοι; γιατί δεν τσ΄ τα λέγες από κοντά face to face αλλα έκανες τόσα χιλιόμετρα για να τσ μαλώσεις απ την Αθήνα…
  Γιώργο σοβαρέψου την Οδύσσεια την μάθαμε στο Γυμνάσιο δεν χρειάζεται να την ξαναζήσουμε πάλι .Τώρα αν θες να γίνεις νέος Οδυσσέας … μια συμβουλή κοίτα να βρεις γρήγορα την Ιθάκη σου … γιατί χανόμαστε…
   

  Το Σαρακοστιανό τραπέζι

  Στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περσινά, κινούνται φέτος οι τιμές του σαρακοστιανού τραπεζιού, ενώ ορισμένα είδη, όπως ο χαλβάς και τα καλαμάρια, είναι κατά τι φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι. Δείτε το Video

  Ωστόσο οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν πολύ και την ποιότητα, ιδιαίτερα στα θαλασσινά, τα οποία είναι ευαίσθητα σε αλλοιώσεις.

  Τα φρέσκα θαλασσινά μπορούμε να τα ελέγχουμε από την όσφρηση αλλά και την όψη τους-να μην έχουν έντονη μυρωδιά και τα οστρακοειδή να είναι κλειστά.

  Το κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού φέτος για μια τετραμελή οικογένεια κοστίζει από 65 μέχρι 75 ευρώ.

  Από: ΑΠΕ

  Τι θα "ντυθούν" οι πολιτικοί μας φέτος τις απόκριες ?
  Με αυτά και με τα άλλα που μας απασχολούν τον τελευταίο καιρό (κι εννοώ την οικονομία, το μεταναστευτικό, κτλ) στην πολυβασανισμένη και καταταλαιπωρημένη "Ελλαδίτσα" μας, έχουμε ξεχάσει μάλλον ότι διανύουμε την περίοδο των Απόκρεων και του Καρναβαλιού...

  Η Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς και  του αποκορυφώματος του φετινού καρναβαλιού, πλησιάζει ...

  Το έθιμο αυτό που θέλει κατά την περίοδό του να ντυνόμαστε μασκαράδες ...., έχει πανάρχαιες ρίζες. Η ομορφιά και η χάρη του το καθιστά διαχρονικό έθιμο μας, που δεν θέλει να χαθεί ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν ! 
  Βέβαια θα ήθελα να επισημάνω πως στην διατήρηση του εθίμου μας αυτού, (και πιστεύω οφείλουμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ) έχουν παίξει σπουδαίο κι εξίσου σημαντικό ρόλο οι  πολιτικοί μας. Οι πολιτικοί μας που καθημερινά βιώνουν στο πετσί τους τον ρόλο του "μασκαρά" !!!
  Να είναι καλά οι άνθρωποι.

  Λοιπόν, δεν θέλω να σας κουράσω με λόγια, αλλά να σας χαρίσω λίγες στιγμές γέλιου. Γέλιο που ολοένα και περισσότερο έχουμε ανάγκη στην σύγχρονη (μα απάνθρωπη ,κατά την γνώμη μου) εποχή που ζούμε.

  Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν σας παρουσιάζω μια σειρά με φωτογραφίες κάποιον εκ των πολιτικών μας, ντυμένους μασκαράδες. Απολαύστε τους παρακαλώ.


  Πρώτος και καλύτερος, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Γιώργο Παπανδρέου (G.A.P). Ντυμένος ως "Michael Jackson" !!!
   
     Συνέχεια έχει η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Αντώνης Σαμαράς...ως "Ninja" !

  Όλα στο Φώς; Περίπου !!

   

  Τελικά δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, για την συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τον Κο Κοπελούζο, στις 10 Φεβ.10 δεν υπάρχει!!

  Δείτε και την φωτογραφία από την ιστοσελίδα του υπουργείου, να καταλάβετε.

  Μήπως τελικά δεν έγινε τελική η συνάντηση που είχαμε γράψει σε πρόσφατο  άρθρο   μας;

  Πάντως μου αρέσει το ότι το "Ολα στο φως, όλα στο διαδίκτυο" τηρείται πλήρως και από όλα τα υπουργεία!!


  Γιατί δεν βγάζουν ένα δελτίο τύπου; ποιο είναι το πρόβλημα;

  Το γονιδίωμα της φαλάκρας και στην προϊστορική εποχή

  Η ανάλυση του DNA μερικών ανθρώπινων τριχών, οι οποίες ανήκαν σε έναν άνδρα που έζησε πριν περίπου 4.000 χρόνια στη Γροιλανδία και διατηρήθηκαν ανέπαφες στο παγωμένο υπέδαφός της, επέτρεψε να "διαβαστεί" το αρχαιότερο γονιδίωμα σύγχρονου ανθρώπου. Το επίτευγμα δείχνει τις δυνατότητες "χρονομηχανής" που ανοίγει η βιολογία για την μελέτη των αρχαίων πολιτισμών.
  Η ανάγνωση του γονιδιώματος (σε ποσοστό περίπου 80%), προσέφερε μια σειρά από πληροφορίες για τον άνδρα, όπως ότι είχε μπροστινά δόντια σαν φτυάρια, σκούρο δέρμα, καστανά μάτια και σκούρα μαλλιά, τα οποία όμως του έπεφταν και κινδύνευε από φαλάκρα. Φαίνεται πως ήταν ευάλωτος στις μολύνσεις του αυτιού και πως πέθανε νέος.
  Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι πρόγονοί του είχαν μεταναστεύσει στη Γροιλανδία από τη βορειοανατολική Σιβηρία -αφού προηγουμένως είχαν φτάσει στην Αλάσκα μέσω του Βερίγγειου πορθμού- πριν περίπου 5.500 χρόνια. Άγνωστο παραμένει με ποιο τρόπο διέσχισαν την ταραγμένη θάλασσα μεταξύ Αλάσκας και Γροιλανδίας, σε μια πραγματική, αν και παραγνωρισμένη, "Οδύσσεια".
  Η ανακάλυψη και μελέτη έγινε από τεράστια πολυεθνική ομάδα επιστημόνων υπό τον καθηγητή Μόρτεν Ρασμούσεν και τον Έσκε Βίλερσλεβ του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό. Οι τρίχες είχαν ανακαλυφθεί το 1986 στο μόνιμα παγωμένο υπέδαφος της δυτικής ακτής της Γροιλανδίας, βόρεια του Αρκτικού κύκλου.
  Ο "Ινούκ", όπως ονομάστηκε από τους ερευνητές ("άνθρωπος" στη γροιλανδική γλώσσα), ανήκε σε μια φυλή κυνηγών της Λίθινης Εποχής (τους αινιγματικούς Σακάκ), την πρώτη που εγκαταστάθηκε στη Γροιλανδία. Οι άνθρωποι εκείνοι ζούσαν σε ένα τελείως αφιλόξενο περιβάλλον, κυνηγώντας κυρίως φώκιες και θαλασσοπούλια. Παραμένει άγνωστο πως εξαφανίστηκαν (γύρω στο 800 π.Χ.), πιθανώς λόγω κλιματικής αλλαγής ή ανταγωνισμού με άλλες φυλές. Η ανακάλυψη ανατρέπει τη θεωρία ότι η Γροιλανδία αποικήθηκε πρώτα από Ινουίτ ή από γηγενείς Αμερικανούς.
  Οι ερευνητές δήλωσαν βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια πολύ περισσότερα δείγματα γενετικού υλικού από διάφορες περιοχές του κόσμου (ακόμα και από θερμότερες, όπου είναι πιο εύκολο τα δείγματα DNA να "μολυνθούν" από μύκητες και βακτήρια) θα αναλυθούν και θα προσφέρουν νέα στοιχεία. Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν "διαβάσει", σε γενικές γραμμές, από ακόμα αρχαιότερο DNA τα γονιδιώματα άλλων ειδών, όπως του μαμούθ (18.000 ετών) και του Νεάντερταλ (40.000 ετών).
  ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Λιάνα Γούτα: Η ΝΔ χρειάζεται να ξαναγίνει νέα και σύγχρονη  Λιάνα Γούτα: Αναπληρ. γραμματέας Περιβάλλοντος της NΔ

  Η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης μπορεί να αποδειχθεί δραματικά επικίνδυνη, υπογραμμίζει η αναπληρ. γραμματέας Περιβάλλοντος της ΝΔ Λιάνα Γούτα σε αποκλειστική συνέντευξη της στo Politicsonline.gr. Η χημικός μηχανικός και σύμβουλος σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και ανάπτυξης, που επελέγη από τον Α. Σαμαρά σε ένα πολύ νευραλγικό πόστο, δε διστάζει να μιλήσει για την αλαζονεία και την οσμή σκανδάλων που έπληξαν τη γαλάζια διακυβέρνηση και υποστηρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κλείσει τις πληγές της και να ξαναγίνει νέα και σύγχρονη. Ο κόσμος της παράταξης παραμένει εδώ, με την ελπίδα και την προσδοκία για μια καινούρια πορεία, στην οποία πολλά πρέπει να αλλάξουν, καταλήγει η κυρία Γούτα, αφήνοντας ανοικτή την υποψηφιότητα της στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
  Ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Η Νέα Δημοκρατία, μετά από μια περίοδο απόλυτης σχεδόν κυριαρχίας στο πολιτικό γίγνεσθαι, οδηγήθηκε στη μεγαλύτερη εκλογική ήττα της ιστορίας της. Τι έφταιξε, κυρία Γούτα;
  Λιάνα Γούτα
  Πράγματι και όπως σωστά το εντοπίζετε, το εντυπωσιακό στην ιστορία ήταν μεταξύ των άλλων και το στοιχείο της ανατροπής, μετά από μια περίοδο στην οποία η ΝΔ φαινόταν ο κυρίαρχος της πολιτικής ζωής. Ωστόσο φάνηκε ότι τα λάθη ήταν πολλά και έφτασε κάποια στιγμή που το ποτήρι ξεχείλισε. Τα σκάνδαλα ή ακόμα και η οσμή σκανδάλων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε έναν κόσμο που πίστεψε, επένδυσε και ήλπισε στο ¨σεμνά και ταπεινά¨ και στη διαφάνεια του δημόσιου βίου.

  Τα Σκόπια καθ' οδόν προς την Ευρώπη... Ο χρόνος περνάει σε βάρος της Αθήνας


  Με συντριπτική πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδέχθηκε την εισήγηση της Κομισιόν για την ΠΓΔΜ και κάλεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συγκεκριμενοποιήσει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια.

  Το ψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό, αλλά δείχνει για μία ακόμα φορά ότι οι ξένοι ευρωβουλευτές δεν συμμερίζονται ή δεν αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες της Αθήνας για το ζήτημα της ονομασίας. Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά δηλώνει πάντως ότι το τελικό κείμενο είναι καλύτερο από άλλες χρονιές: «Πετύχαμε σημαντικά πράγματα μέσα από τροπολογίες και καταφέραμε να βγούνε τα πολύ ενοχλητικά πράγματα για μας» λέει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. «Για παράδειγμα υπήρχε μία σύσταση «να λυθεί το θέμα μέχρι τον Μάρτη του 2010». Αυτό συμπληρώθηκε «…στη βάση των αποτελεσμάτων του Δεκεμβρίου…», τα οποία αναβάλλουν το θέμα για το τέλος της ισπανικής προεδρίας. Επίσης δεν μπήκε μία αναφορά που προσπάθησαν να βάλουν οι Πράσινοι ότι τα διμερή ζητήματα δεν μπορούν να εμποδίζουν τη διεύρυνση».

  Ο χρόνος περνάει σε βάρος της Αθήνας                 
  Με άλλες τροπολογίες απαλείφθηκαν οι αρχικές αναφορές στην «ένταξη της Μακεδονίας» και σε «μακεδονικές αρχές». Όμως στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια οι ξένοι ευρωβουλευτές χρησιμοποιούσαν το όνομα «Μακεδονία» και όχι «ΦΥΡΟΜ». Μία εξήγηση από τον εισηγητή του Ευρωκοινοβουλίου για τη

  "Οχι" στη συμφωνία..για "φακέλωμα"


  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπλοκάρισε με καθαρή πλειοψηφία μια αμφιλεγόμενη συμφωνία που επιτρέπει να διαβιβάζονται στις ΗΠΑ τραπεζικά δεδομένα πολιτών της ΕΕ στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Με 378 ψήφους έναντι 196, το Ευρωκοινοβούλιο άσκησε για πρώτη φορά το δικαίωμα βέτο στις διεθνείς συμφωνίες που του δίνει η νέα συνθήκη της Λισαβόνας για τη μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών θεσμών, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Δεκεμβρίου.
  Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε το Νοέμβριο από τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ, θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να συνεχίσουν "να παρακολουθούν τα ίχνη" της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας χρησιμοποιώντας τραπεζικά δεδομένα που συγκεντρώνονται από τη Swift, μια εταιρεία με έδρα το Βέλγιο, το δίκτυο της οποίας χρησιμοποιούν 8.000 χρηματοπιστωτικοί θεσμοί.
  Όμως οι ευρωβουλευτές ακολούθησαν τη σύσταση που διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις ελευθερίες των πολιτών, η οποία είχε εκφράσει ανησυχίες για την προστασία των ευρωπαϊκών προσωπικών δεδομένων και είχε ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής νέων διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή του Ευρωκοινοβουλίου για να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για το θέμα αυτό.
  Οι Αμερικανοί, αλλά και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ασκούσαν εδώ και μερικές ημέρες έντονες πιέσεις για να ανατρέψουν το κλίμα και να διασώσουν τη συμφωνία, που θεωρούν πως έχει κρίσιμη σημασία για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
  "Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απογοητευμένες" με αυτή την ψήφο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. "Διακόπτει ένα σημαντικό αντιτρομοκρατικό πρόγραμμα" το οποίο "συνέβαλε με τρόπο σημαντικό στις κοινές προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας".
  Aπό: ΑΠΕ

  Ο "Στρατηλάτης" Γιώργος.. ΘΑ ξαναπάρει πίσω την Εθνική Κυριαρχία

   

  Η Ελλάδα δεν ζήτησε ποτέ καμιά βοήθεια και δεν θα χρειαστεί βοήθεια στο μέλλον (He said Greece convinced his EU partners “we mean business”, adding that his country had “never asked for any help” and “will not be needing help” in the future)
   echo news

   Ο κ.Παπανδρέου ερωτηθείς «αν η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την εμπλοκή του ΔΝΤ στην «τριπλή» επιτήρηση της Ελλάδας» είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει από καιρό ζητήσει την συνεργασία με το ΔΝΤ σε θέματα τεχνικής φύσης».
  ο πρωθυπουργός είπε «προ διμήνου ζήτησα προσωπικά από τον Ντομινίκ Στρος Κάν τεχνική υποστήριξη. Έχουμε μπει σε διαδικασία επιτήρησης, δεν το κρύβω. Έτσι όπως διαχειριστήκαμε τα οικονομικά μας, αφαιρείται και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας, το έχω πει, και αυτό πρέπει να το ξαναπάρουμε πίσω, με την αξιοπιστία μας, το πρόγραμμά μας και την συμβολή του καθενός ανάλογα με τις δυνατότητές του». 
  «Τα χρήματα τα αναζητούμε στις αγορές» είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο πρωθυπουργός, ενώ σε ότι αφορά το τι απαντά σε αυτούς που αντιδρούν είπε ότι «κατανοώ τις δυσκολίες του καθενός, η χώρα αυτή την στιγμή περνά μια από τις χειρότερες κρίσεις, το θέμα είναι αν θα συμβάλλουμε στην έξοδο από την κρίση ή θα σταθούμε απέναντι στις προσπάθειες αυτές, ενώ ταυτόχρονα μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για να χτυπήσουμε χρόνια προβλήματα».  


  Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που συνδέουν τις συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και Γερμανία για αγορά οπλικών συστημάτων, ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα ήταν περίεργο να κάνουμε μια προσπάθεια δημοσιονομικής εξοικονόμησης και, την ίδια στιγμή, να αγοράζουμε οπλικά συστήματα. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο». 

  Σχόλιο:
  Σας είπε κανείς Κε Πρωθυπουργέ ότι είμαστε μ@λ@κες;
  Σας ζήτησε κανένας να μας "παραμυθιάζετε" και να παίζετε με τις ελπίδες που ελληνικού λαού, όταν λέγατε "Λεφτά υπάρχουν"..., αλλά «Τα χρήματα τα αναζητούμε στις αγορές»

  Τώρα τι μας λέτε: Δυστυχώς επτωχεύσαμε, Έχουμε μπει σε διαδικασία επιτήρησης, δεν το κρύβω. 
  Η Ε.Ε μας στηρίζει, αλλά δεν ζητήσατε και ούτε πρόκειται να ζητήσετε βοήθεια. Παράλληλα δηλώνετε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει από καιρό ζητήσει την συνεργασία με το ΔΝΤ σε θέματα τεχνικής φύσης»
  Αναφέρεστε σε αξιοπιστία, για ποια αξιοπιστία μιλάτε και εθνική κυριαρχία που θέλετε να την πάρετε πίσω με το πρόγραμμά σας!!!!
  Σε ποιό πρόγραμμα αναφέρεστε; To προεκλογικό; Το πρόγραμμα σταθερότητας; ή τo 3ο (το μακρύτερο) πρόγραμμα;
  Για 3 μήνες "κοιμόσαστε" τον ύπνο του δικαίου τα spread χτύπησαν ταβάνι, μιλάγατε για επίθεση κερδοσκόπων και για υπονομευτές της Ελλάδας και δεν είχατε καταλάβει ότι είμαστε ο "δούρειος ίππος" της Ε.Ε.
  Δεν είχατε καταλάβει ότι η επίθεση τελικά ήταν κατά της συνοχής της Ε.Ε και του Ευρώ!!
  Γιατί άλλο πράγμα η επίθεση σε ΜΙΑ ΧΩΡΑ (μεμονωμένο περιστατικό) και άλλο η επίθεση στην Ε.Ε.
  Τα καλά τα άφησα για το τέλος φίλοι μου :

  Ο "Στρατηλάτης" Γιώργος.. ΘΑ ξαναπάρει πίσω την Εθνική Κυριαρχία

  H ατζέντα της 12 Φεβ. 10 • Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (09:00:00 Αθήνα)
 • Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο (11:00:00 Αθήνα)
 • Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος (15:00:00 Αθήνα).Πριν από την συνεδρίαση θα γίνει κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ
 • Συνάντηση ΑΝΥΠΞ Δ Δρούτσα με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και π΄ροεδρο της ΝΔ Α Σαμαρά (17:30:00 Αθήνα) Αθλητική ατζέντα
  Υδατοσφαίριση-Α1 Ανδρών (14η ημέρα) ΝΕ Πατρών-Βουλιαγμένη
  18:00:00 Πάτρα Ελλάδα
  Ποδόσφαιρο-Β΄ Εθνική (21η ημέρα): Αναγέννηση Καρδίτσας-Κέρκυρα
  15:30:00 Καρδίτσα Ελλάδα
  Υδατοσφαίριση-Α1 Γυναικών (8η ημέρα) Γλυφάδα-ΝΕ Πατρών
  16:00:00 Αθήνα Ελλάδα
  21:00:00 Θεσσαλονίκη Ελλάδα
  Χάντμπολ-Κύπελλο γυναικών (Προημιτελικοί) ΠΑΟΚ-ΑΣΕ Ορμή
  21:00:00 Θεσσαλονίκη Ελλάδα • Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

  Σαμαράς: "Ο Πρωθυπουργός Προφανώς, δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα και τις συνέπειες των λόγων του..»

  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελληνική οικονομία, θεωρούμε θετικό σημείο ότι θωρακίζει τα ελληνικά ομόλογα από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Αλλά για τα υπόλοιπα περιμένουμε να δούμε τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες…
  Ως προς την ανάγκη επιτήρησης της οικονομίας μας καλά θα κάνει ο κ. Παπανδρέου να μη βγάζει εκτός ευθυνών, τόσο το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη δική του πρωτοφανή αναβλητικότητα επί τέσσερις μήνες.
  Επίσης, δεν είναι ο καταλληλότερος να μιλάει για «αξιοπιστία» και υπευθυνότητα. Ήταν ανεύθυνη η «καταστροφική» αντιπολίτευση που άσκησε το κόμμα του. Κι ήταν αναξιόπιστη η προεκλογική του δημαγωγία όταν διακήρυσσε ότι «λεφτά υπάρχουν» κι έταζε στους πάντες τα πάντα…
  Δύο μόνο σημεία θέλουμε να υπογραμμίσουμε σήμερα:
  * Το πρόβλημα δεν είναι αν εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση στα δύσκολα. Τη στηρίξαμε, αλλά αυτό δεν αρκεί. Το πρόβλημα είναι αν η ίδια η κυβέρνηση στηρίζει την Ελληνική Οικονομία.
  Μέχρι πριν λίγο, δεν έπαιρνε καθόλου μέτρα. Τώρα, παίρνει μέτρα μόνο για την περιστολή του ελλείμματος. Όχι για την τόνωση της αγοράς. Δεν δίνει τις απαραίτητες «ανάσες» στήριξης της οικονομίας.
  Αλλά, χωρίς τέτοια μέτρα τόνωσης - και ανεξαρτήτως κοινοτικής στήριξης - η ύφεση που θα προκύψει θα είναι πολύ βαθιά και τα ελλείμματα δεν θα μειωθούν. Το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση είναι: Πάρτε μέτρα τόνωσης, τώρα…
  * Δεύτερον, το πρόβλημα είναι να κόψουμε τις σπατάλες. Όχι να κόψουμε από τις ζωτικές ανάγκες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση φάνηκε, αρχικά τουλάχιστον, να μην κάνει αυτή τη διάκριση. Να ισοπεδώνει τα πάντα και να κόβει από παντού.
  Η περιστολή των ελλειμμάτων, θέλει να είμαστε ακριβείς, όχι να τα βάζουμε όλα στο «κρεβάτι του Προκρούστη».
  Σε μια «Προκρούστεια» περιστολή δαπανών δεν μπορούμε να συναινέσουμε. Διότι δεν περιστέλλει σπατάλες. Ακρωτηριάζει την Οικονομία και τις ζωτικές λειτουργίες της.
  Κάτι ακόμα: Η ευκολία με την οποία ο Πρωθυπουργός – λόγω επιτήρησης – ισχυρίζεται ότι «μας αφαιρείται ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας», δημιουργεί βαθύτατο προβληματισμό. Προφανώς, δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα και τις συνέπειες των λόγων του…».

  Άρχισαν τα όργανα για τον Αχελώο...

   

  Νωρίτερα σήμερα είχαμε αναφερθεί στο θέμα με το άρθρο μας,  Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω... και τοποθετηθήκαμε στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από το πάγωμα των εργασιών.
  Διαβάστε τώρα τις αντιδράσεις των νομαρχών της Θεσσαλίας, όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα αυτοδιοίκηση


  «Να αποσαφηνίσει τη στάση της, να διορθώσει τα λάθη των προκατόχων της, που άφησαν του έργο εκτεθειμένο σε δικαστικές παρεμβάσεις, και να αναλάβει πλέον συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου να μεταβληθούν τα δεδομένα που επικαλείται η απόφαση του Συμβουλίου», ζητά με δήλωσή του ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας.
  «Στόχος μας, προσθέτει ο νομάρχης Μαγνησίας , πρέπει να είναι η δημιουργία νέων προϋποθέσεων, ώστε να καταστεί εφικτή η συνέχιση του έργου, έως ότου κριθεί το ζήτημα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Ζητούμε να ανατεθούν εδώ και τώρα από τα συναρμόδια υπουργεία τα Διαχειριστικά Σχέδια των υδατικών πόρων, ώστε στη συνέχεια να αξιοποιηθούν από τους φορείς της Θεσσαλίας για να ανακληθεί η σημερινή απόφαση αναστολής των εργασιών. Επισημαίνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε καμία αναβολή, καθυστέρηση ή ολιγωρία, που θα συμβάλλει στον οριστικό «ενταφιασμό» του έργου», προσθέτει.

  Παράλληλα ο νομάρχης Μαγνησίας υποστηρίζει ότι «η απόφαση του ΣτΕ ελέγχεται για τη νομική και ουσιαστική ορθότητά της, δεδομένου ότι δεν συνεκτιμήθηκαν όπως θα έπρεπε όλα τα στοιχεία που συνηγορούσαν υπέρ της συνέχισης εκτέλεσης του έργου» και αφού παραδέχεται ότι ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του έργου καλεί τους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς φορείς της Θεσσαλίας να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να ξεκινήσουν έναν νέο αγώνα, «αξιοποιώντας κάθε νομικό μέσο που βρίσκεται στη διάθεσή μας, ώστε να ανακληθεί αυτή η απόφαση προς όφελος όλων των Θεσσαλών.»
  Για «δυσμενή εξέλιξη», κάνει λόγο και ο νομάρχης Λάρισας  Λουκάς Κατσαρός. «Εμείς ως Θεσσαλοί θέτουμε πάντα την ουσία του ζητήματος και ρωτάμε : πώς θα υπάρχει ζωή στη Θεσσαλία; Εμείς λέμε ότι το πρόβλημα πλέον είναι δραματικό και δεν αφορά μόνο τις αρδεύσεις όπως σχεδιάζαμε αρχικά. Σε λίγο θα υπάρχουν έντονα προβλήματα υδροδότησης του πληθυσμού. Επί πλέον, είναι ζήτημα περιβαλλοντικό: Η Θεσσαλία απειλείται με ερημοποίηση. Το φωνάζουμε χρόνια και δεν μπορούμε να πείσουμε ορισμένους που είναι επιλεκτικά ‘οικολόγοι’», καταλήγει ο κ. Κατσαρός.

  Να σημειωθεί ότι υπέρ της συνέχισης του έργου έχουν ταχθεί επίσης οι δήμοι και οι κοινότητες των νομών Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας.

  Τo Σώσαμε το σπίτι Πατριώτ....

  Οικεία Παύλου Μελά στην Κηφισιά... Κάναμε ό,τι έπρεπε για να σωθεί... Και τα καταφέραμε!

  Η οικία του Πρωτομάστορα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά στη Κηφισιά που είχε αφεθεί εγκαταλειμμένη από τους ανεύθυνο-υπεύθυνους φορείς να ρημάζει με το πέρας των χρόνων αναστηλώνεται επιτέλους. Αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να δούμε επιτέλους τη παρακάτω εικόνα.

  Και θα νιώσουμε διπλή ικανοποίηση όταν ολοκληρωθεί το έργο και δούμε την οικία του Παύλου Μελά να έχει αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική μορφή από αυτή που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και να μετατρέπεται σε μουσειακό χώρο αφιερωμένο στο Μακεδονικό Αγώνα προσβάσιμο στην Ελληνική νεολαία αλλά και στους μεγαλύτερους σε ηλικία για να μαθαίνουν μέσα από τα ιστορικά ντοκουμέντα για τη ζωή και τον Αγώνα του παλικαριού και των συμπολεμιστών του.

  Σχεδόν ένα χρόνο πριν πήραμε την απόφαση να δραστηριοποιηθούμε πάνω σε αυτό το ζήτημα που έθιγε την αξιοπρέπειά μας. Το σπίτι του Παύλου Μελά σάπιζε ντροπιαστικά για την Πατρίδα και την Ιστορία μας, συνέπεια της διαχρονικής αδιαφορίας κάθε αρμόδιας αρχής. Πήραμε τη κατάσταση στα χέρια μας αποφασίζοντας να κατασκηνώσουμε έξω από την οικία του Ήρωα θέλοντας να ξυπνήσουμε από το λήθαργο την ομολογουμένως ήσυχη γειτονιά αλλά και τους αρμόδιους γείτονες ή μη...

  Το διήμερο 28-29 Μαρτίου του 2009 τοποθετήσαμε μια μεγάλη Ελληνική Σημαία αλλά και γιγαντοαφίσα διατυπώνοντας το αίτημά μας και κατασκηνώσαμε έξω από την οικία απαιτώντας την δραστηριοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων.
  Μοιράσαμε χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και στους περίοικους ενώ παράλληλα ενημερώσαμε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ο οποίος ως συνήθως αδιαφόρησε…(με εξαίρεση την εφημερίδα espresso και πλήθος ιστοσελίδων που γνωστοποίησαν το γεγονός). Καλέσαμε τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να αφήσουν τη ζεστασιά του σπιτιού τους και να διαμαρτυρηθούν μαζί μας και πράγματι η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή. Το επόμενο πρωί τελέσαμε τρισάγιο στη μνήμη του Παύλου Μελά.


  Τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών δεν άργησαν να φανούν. Μια μέρα μετά... Στις 30 Μαρτίου το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: "Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, το ζήτημα της οικίας Μελά, θα εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, με στόχο τον χαρακτηρισμό της ως μνημείου." Και επιτέλους στις 4 Σεπτεμβρίου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων χαρακτήρισε οριστικά και αμετάκλητα την οικία του Παύλου Μελά ως Εθνικό Μνημείο.

  Σήμερα πια που οι εικόνες φανερώνουν πως οι εργασίες αναστήλωσης ξεκίνησαν, είμαστε σε θέση να πούμε πως ο αγώνας μας δικαιώθηκε. Δεν διεκδικούμε αποκλειστικότητα στον Αγώνα αυτό για την αποκατάσταση της οικίας Μελά. Έτρεξαν πολλοί, επώνυμοι και ανώνυμοι για να πείσουμε για το αυτονόητο. Είμαστε βέβαιοι όμως, και αυτό το αναγνωρίζουν οι περισσότεροι πως ήταν η περσινή μας παρέμβαση στη Κηφισιά εκείνη που ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα, ξύπνησε συνειδήσεις και επίσπευσε τις διαδικασίες.

  Από: ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

  Ν.Δ: Δίπλα στον πολίτη

  Συνεδρίασε, σήμερα, υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, το Διαγραμματειακό Συντονιστικό Όργανο.
  Μετά τη συνεδρίαση, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Κατά τη σημερινή σύσκεψη με τους Γραμματείς του κόμματος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αφού υπογράμμισε ότι ο τόπος μας, η Ελληνική κοινωνία, βρίσκεται σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, ζήτησε από όλα τα στελέχη του κόμματος, από τους βουλευτές του κόμματος και, βεβαίως, από τους Γραμματείς του κόμματος, από τα μέλη, από όλη τη Νέα Δημοκρατία, να σταθούμε κοντά στον κόσμο, κοντά στον απλό πολίτη.
  Να σταθούμε δίπλα στην Ελληνική οικογένεια, που δοκιμάζεται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να αποτυπώνουμε τα προβλήματα, να βοηθάμε, να ακούγεται η φωνή του πολίτη, που μπορεί να διαμαρτύρεται, να υποδεικνύει κάτι καλύτερο.
  Να προσπαθήσουμε, ως Νέα Δημοκρατία, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμοι, πιο χρήσιμοι στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Δίπλα στον πολίτη. Είπε ότι αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον μας».

  Από το opengov στο ΠΑΣΟΚ-gov

  Γιώργος Λυκουρέντζος
  Σε παρωδία ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται η διαδικασία της επιλογής προσώπων σε δημόσια αξιώματα μέσω βιογραφικών, αφού, όπως φαίνεται, αν το βιογραφικό δεν περιέχει έστω και μία φορά τη λέξη «ΠΑΣΟΚ» δεν λαμβάνεται υπόψη. Έτσι, αντί για αξιολόγηση βιογραφικών, η διαδικασία opengov μετατρέπεται σε ΠΑΣΟΚ-gov, καταλήγοντας σε εξέταση κομματικών φρονημάτων και ποιος είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ από τον άλλον.
  Αποκαλυπτικά στοιχεία, που κατατέθηκαν στη Βουλή από τη Ν.Δ., δείχνουν ότι σε καίριες θέσεις του Δημοσίου προτιμήθηκαν πρόσωπα όχι μόνο με πράσινο παρελθόν αλλά και κατόπιν συστάσεων κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, όπως του Ευάγγ. Βενιζέλου, της Βάσως Παπανδρέου και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Είναι εντυπωσιακό ότι το όνομα της τελευταίας φιγουράρει σε αίτηση υποψηφίου για θέση διοικητού Υγειονομικής Περιφέρειας!
  Οι συγκεκριμένες καταγγελίες από βουλευτές της Ν.Δ. για επιλογές «ημετέρων» συνεχίστηκαν και χθες με τους κ. Σαλμά και Λυκουρέντζο να καταγγέλλουν στη Βουλή πως στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας οι προσλήψεις γραμματέων και διοικητών «φέρουν σφραγίδα ΠΑΣΟΚ».

  Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω !!!

  Παγώνουν προσωρινά, για περιβαλλοντικούς και οικολογικούς λόγους, τα έργα εκτροπής του Αχελώου, αλλά και εκείνα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και η λειτουργία τους αφορά τη χρήση και την αξιοποίηση των υδάτων. Η Ολομέλεια του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ αποφάσισε την άμεση διακοπή όλων των εργασιών κάνοντας δεκτή την αίτηση της οικολογικής οργάνωσης WWF Ελλάς.
  Η Ολομέλεια του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρό της Παν. Πικραμμένο, με την υπ' αριθμ. 141/2010 απόφασή της, έκανε δεκτή την αίτηση του "Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) Ελλάς" για αναστολή προσωρινά προσωρινά των έργων εκτροπής του Αχελώου ποταμού.
  Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει ακυρώσει τρεις φορές τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τα έργα εκτροπής του Αχελώου (1994, 2000 και 2005). Το ΣτΕ θα ασχοληθεί εκ νέου με την εκτροπή του Αχελώου, αφού σταλούν οι απαντήσεις από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων επί των 14 ερωτημάτων που έχουν σταλεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ το περασμένο έτος. Η WWF Ελλάς ζητούσε από το ΣτΕ να ανασταλεί η συνέχιση των έργων εκτροπής του Αχελώου, όπως είναι, μεταξύ των άλλων, τα έργα αποπεράτωσης του φράγματος της Συκιάς, οι αποπερατώσεις των έργων της ΔΕΗ κ.λπ.
  Ειδικότερα, η WWF Ελλάς υποστηρίζει ότι η συνέχιση των έργων θα έχει ως αποτέλεσμα:

  Άρμεξαν τράγο στον ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου

  Έγινε και αυτό. Άρμεξαν τράγο στον ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου.
  Ένα περίεργο φαινόμενο στο ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου απασχολεί τη διοίκηση και προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
  Οι εργαζόμενοι, χθες το πρωί, κατά το τάισμα των ζώων παρατήρησαν ότι ένας γέρικος τράγος απέκτησε … μαστούς. Ο κτηνίατρος που κλήθηκε να εξετάσει το ζώο διαπίστωσε ότι, ο ένας εκ των δύο μαστών ήταν πρησμένος από το γάλα που περιείχε. Άρμεξε τον τράγο και το δείγμα στάλθηκε σε εργαστήριο για ενδοκρινολογικές αναλύσεις.
  Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Βουκ Μπόγιοβιτς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, "ο τράγος βρίσκεται πολλά χρόνια στον ζωολογικό κήπο, έχει το 'χαρέμι' του και πολλούς απογόνους".
  Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μαστοί του διογκώθηκαν μέσα σε μια νύχτα και πρόκειται για ένα περίεργο φαινόμενο, που δεν είχε συμβεί στο παρελθόν.
  Στη λαϊκή παράδοση των Σέρβων, το άρμεγμα του τράγου συμβολίζει το ακατόρθωτο γι' αυτό και μία παροιμία λέει "αρμέγει και τράγο", για κάποιον που είναι επιδέξιος και πολύ ικανός. 
   
   

  Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας ΥΠΕΚΑ με τον Κο Κοπελούζο.


  Aνακοίνωση τύπου του ΥΠΕΚΑ (10 Φεβ.10)

  Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Τίνα Μπιρμπίλη και ο Υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα, με τον κ. Δημήτρη Χ. Κοπελούζο μετά από δικό του αίτημα. Ο επιχειρηματίας παρουσίασε στην ηγεσία του Υπουργείου τις δραστηριότητες του στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

  Πηγή: ΑΠΕ

  Σχόλιο:
  Τι συζήτησαν άραγε; 
  Θα υπάρξει ανακοινωθέν από το υπουργείο;
  Μιας και κεντρική πολιτική της κυβέρνησης είναι όλα στο Φως όλα στο διαδίκτυο, γιατί (όπως φαίνεται και από την φωτογραφία) δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου; (Το τελευταίο δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ είναι της 8ης Φεβ. 10).
  Σημειώνεται ότι το πιο πάνω δελτίο τύπου δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ.

  Υπάρχει καμία σχέση της επίσκεψης με την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου, για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ;
  Ποιους άλλους επιχειρηματίες έχει δεχτεί η Κα Μπιρμπίλη, μπορεί να μας πει κανείς;
  Αν θέλει ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας να κάνει μια ενημέρωση για τις δραστηριότητες της εταιρείας του, θα τον δεχτεί προσωπικά η Κα υπουργός;
  Γιατί και πάντα σύμφωνα με το δελτίο, σε μια τυπική παρουσίαση των δραστηριοτήτων μιας εταιρείας θα πρέπει να συμμετέχει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία ενός υπουργείου;
  Συμμετείχαν στην ενημέρωση και άλλα στελέχη του υπουργείου, για να έχουν εικόνα και πληροφόρηση στα θέματα που χειρίζονται;

  Ζητούμενο το "Πρώτα οι Έλληνες"

  Στο υπό κρίση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Πολιτική συμμετοχή και ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα», η ρήση «Πρώτα οι Έλληνες» δυστυχώς είναι ζητούμενο. Οι ομογενείς από την Βόρειο Ήπειρο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται ευνοϊκά από το νομοσχέδιο αλλά ισότιμα και πολλές φορές δυσμενέστερα σε σχέση με τους αλλοεθνείς μετανάστες. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την ανακοίνωση της προηγούμενης κυβέρνησης για την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους ομογενείς από την Βόρειο Ήπειρο.
  Δυστυχώς  μέχρι σήμερα μόλις 30.000 Βορειοηπειρώτες έχουν αποκτήσει την ελληνική Ιθαγένεια.
  Οι Βορειοηπειρώτες κάτοχοι  «Ειδικών Δελτίων Ταυτότητος Ομογενούς» ανέρχονται σε 230.000, ενώ εκκρεμούν και εξετάζονται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές άλλες 70.000 αιτήσεις. Άρα οι Βορειοηπειρώτες που δύνανται να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα ανέρχονται στους 300.000. Με τους έως τώρα ακολουθούμενους ρυθμούς απόδοσης θα χρειαστούν 25 χρόνια !!! έως ότου αποδοθεί η υπηκοότητα σε όλους τους Βορειοηπειρώτες. Σήμερα κατά μέσο όρο η διαδικασία απόδοσης της ελληνικής υπηκοότητας διαρκεί τέσσερα χρόνια από την κατάθεση της αίτησης πολιτογράφησης.
  Από τη στιγμή που η Αλβανία με την στήριξη και του Ελληνικού Κράτους οδεύει προς την Ε.Ε. θα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα για τους Βορειοηπειρώτες αλλά και συνολικά για το έθνος να είχαμε εντός της Αλβανίας 250.000 Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα είχαν πλήρη πολιτικά δικαιώματα στο γειτονικό κράτος. Η ιδιότητα του ευρωπαίου πολίτη θα μας έφερε σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους Αλβανούς συμπολίτες μας και έτσι θα μπορούσαμε να κρατήσουμε της περιούσιες μας, τον πολιτισμό και την παράδοσή μας. Επειδή η Βόρειος Ήπειρος αποτελεί γεωγραφική συνέχεια της Ηπείρου άρα και του Ελληνικού Κράτους, με μια πιο σωστή πολιτική, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Αλβανία σύντομα θα αποτελεί ευρωπαϊκό έδαφος θα πετύχουμε μέσω της απόδοσης της ελληνικής υπηκοότητας, τη διεύρυνση των ορίων του Έθνους με όσα θετικά μπορεί αυτό να συνεπάγεται.
  Τέλος, χορηγώντας την ελληνική υπηκοότητα αποφεύγοντας τον γραφειοκρατικό Γολγοθά, θα φέρναμε πιο κοντά στο ελληνικό έθνος και θα δίναμε αίσθημα ασφάλειας στους επαμφοτερίζοντες Βορειοηπειρώτες ενόψει και της επικείμενης απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία.

  H ατζέντα της 11ης Φεβ.10


 • Στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός για την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

 • Συνεδρίαση του Διαγραμματειακού της ΝΔ υπό τον Αντ. Σαμαρά (11:00:00 Αθήνα)

 • Ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρα (12:00:00 Αθήνα)

 • Κινητοποίηση περιπτερούχων στο πρώην ΥΜΑ-Θ. Περιπτερούχοι του Ν. Θεσσαλονίκης, με μαύρες σημαίες και αφίσες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο του πρώην ΥΜΑ-Θ, στο πλαίσιο της οποίας το Δ.Σ. του Σωματείου τους, θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας καθώς και πρότασεις στην κύβερνηση "για πιο δίκαιη φορολόγηση των τσιγάρων" (12:00:00 Θεσσαλονίκη)

 • Συνέντευξη Τύπου των Γιατρών του Κόσμου για το ταξίδι μελών τους στην Αϊτή (12:00:00 Αθήνα)

 • Απονομή βραβείων στους «Πρώτους των Πρώτων» - Αν. Διαμαντοπούλου. Απονομή Βραβείων στους «Πρώτους των Πρώτων» από την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου (12:00:00 Αθήνα)

 • Συνάντηση Αν. Λοβέρδου και Γ. Παπακωνσταντίνου με ΑΔΕΔΥ. Οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών θα συναντηθούν από κοινού με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, σχετικά με το διάλογο για το Ασφαλιστικό (12:30:00 Αθήνα-Σταδίου 29) 

 • Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

  Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία

  Άρθρο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου
  Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να διατηρήσει τα κεκτημένα. Το μέγεθος της αποτυχίας είναι πρωτοφανές. Η φορολογική καταιγίδα που πρόσφατα ανακοινώθηκε δεν επαρκεί να θεραπεύσει την αστοχία της στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Αναμένονται νέα μέτρα εντός των προσεχών μηνών. Σε άλλες χώρες σε ώρα κρίσης οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για να τονώσουν την οικονομία και να στηρίξουν το εισόδημα των πολιτών. Η δική μας κυβέρνηση κάνει το αντίθετο! Η φορολογική αφαίμαξη την ώρα της επιβράδυνσης της οικονομίας θα οξύνει τα προβλήματα των νοικοκυριών.
  Η τωρινή κρίση είναι πολύπλευρη: δημοσιονομική, παραγωγική, κοινωνική. Είναι επίσης κρίση εμπιστοσύνης και προσδοκιών εκ μέρους των πολιτών και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Κανείς δεν ελπίζει πια σε τίποτα από την παρούσα κυβέρνηση, παρά μόνο κι άλλα δεινά. Και το καλόπιστο ερώτημα σε πολλά χείλη είναι: «υπάρχει διέξοδος»;
  Πηγή:
  pasok.gr...9/9/2008

  ρε τι ωραία είναι στην αντιπολίτευση !

  Bob Marley: " No Woman no cry ", σε Θεσσαλική Έκδοση

  Η καλύτερη διασκευή του Θρυλικού  "Νo woman no cry", σε Θεσσαλική έκδοση από Λαρισαίο τραγουδοποιό !!!!!   

           Ακούστε το μέχρι τέλους !!

  Όλοι αγωνίζονται για τα συμφέροντα τους εκτός από το Ελληνικό κράτος…

  ...αυτό, αγωνίζεται για τα δικαιώματα των άλλων, κατά προτίμηση αυτών που έχουν άδικο.
  Οι Αλβανοί τρέμουν στην ιδέα μιας πιθανής απογραφής του πληθυσμού που αναμένεται να αρχίσει το 2011, γιατί θα εμφανίσει τον πραγματικό αριθμό των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών (που ανέρχεται σε εκατ.). Στην απογραφή αυτή θα καταγράφεται το θρήσκευμα και η εθνική καταγωγή των κατοίκων. Ο επί πολλά χρόνια καταπιεσμένος Βορειοηπειρώτικος Ελληνισμός είναι αναγνωρισμένος από Διεθνείς Συμβάσεις ως Εθνική Μειονότητα!
  Οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες είναι γηγενείς στα νότια εδάφη της σημερινής Αλβανίας ενώ οι λαθρομετανάστες Αλβανοί εισέβαλαν παράνομα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και σε ανταμοιβή των κόπων τους, κάποιοι επιθυμούν διακαώς να τους Ελληνοποιήσουν. Οι γραφειοκρατικώς κατασκευασμένοι «νεοέλληνες Αλβανοί» το αμέσως επόμενο διάστημα, με συγκροτημένη και στρατηγικά σχεδιασμένη εγκατάστασή τους σε «ειδικές» περιοχές της Ελλάδας, θα δημιουργήσουν θύλακες, εγείροντας ζητήματα πλασματικής μειονότητας, με στόχο την απόσχιση Ελληνικών εδαφών!
  Έτσι, εκεί που ουσιαστικά δεν τους ανήκει η Βόρεια Ήπειρος, την κατοχυρώνουν δημιουργώντας εδαφικό ανάχωμα στην Ελληνική νότια Ήπειρο, και μάλιστα… διεκδικώντας και αυτή, στο γενικότερο σχεδιασμό δημιουργίας της μεγάλης Αλβανίας!
  Αυτό το διάστημα οι Αλβανοί συγκρότησαν ένα «πατριωτικό κίνημα» με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της χώρας τους, τον Μεϊντάνι, για να πολεμήσουν κάθε προσπάθεια της Αλβανικής κυβέρνησης προς την υλοποίηση της γενικής απογραφής του πληθυσμού το 2011. Αυτό συμβαίνει γιατί φοβούνται πιθανή Ελληνική διεκδίκηση για συνένωση της Ηπείρου, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης και δημοσιοποίησης του ποσοστού των γηγενών Ελλήνων..
  Αντιθέτως, στην Ελλάδα έχουμε μαζέψει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες παρανόμως εισερχόμενους Αλβανούς, που καθημερινά αυξάνονται με νέες αφίξεις μέσω της συνοριακής μας γραμμής. Αυτό όμως απ’ ότι φαίνεται δεν απασχολεί ιδιαίτερα τις Ελληνικές αρχές, που παρ’ όλα αυτά δείχνουν ότι θέλουν να τους χαρίσουν την Ελληνική ιθαγένεια!
  Επιεικώς απαράδεκτο!
  Δημοσιεύθηκε από olympiada
  Διαβάστε περισσότερα: http://3fialtis.blogspot.com/

  Τι ζητάνε οι αλεπούδες στο παζάρι;

  Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός, ότι ενώ η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens συνεδριάζει από την προηγούμενη εβδομάδα η εισαγγελία εφετών δεν έχει στείλει ακόμη τη δικογραφία που έχει ο ανακριτής της υπόθεσης Νίκος Ζαγοριανός. Το σύστημα προστασίας του Ζαγοριανού που τον κατεύθυνε, συνεχίζει να διαφεντεύει στον Άρειο Πάγο να δίνει οδηγίες και να επιβάλει τα πρόσωπα και τους χειρισμούς που πρέπει να κάνουν. Σχεδόν καθημερινές είναι οι επισκέψεις του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και του άλλοτε βασιλικού Επιτρόπου της Χούντας, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης Αθανάσιου Ανδρεουλάκου.
  Τι ζητούν οι αλεπούδες στο παζάρι;
  Επί ώρες σήμερα η εξεταστική επιτροπή ασχολήθηκε με το θέμα της μη αποστολής της δικογραφίας και όλων των στοιχείων που έχει ζητήσει από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ επί ώρες περίμενε να καταθέσει η τρίτη μάρτυρας, δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου.
  Μέχρι σήμερα η επιτροπή έχει εξετάσει τον Α΄αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ι. Παπανικολάου και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου.
  Πριν από λίγο άρχισε η εξέταση της Αριστέας Μπουγάτσου, η οποία είπε ότι σε λογαριασμό στη Ελβετία βρίσκεται ποσό ορφανό 1. εκ €, ότι την επαφή με Τσουκάτο έκανε διαφημιστής και ότι κάποιοι γνώριζαν ότι θα ψηφιζόταν νόμος για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, μαύρων προφανώς.
  Η εξέταση της δημοσιογράφου που έχει φέρει και τα περισσότερα και σημαντικότερα στοιχεία στη δημοσιότητα συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή.

  Aπό: kentri

  Mε πολύ κέφι συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

  Με πολύχρωμες προτάσεις, που αρμόζουν στο εορταστικό κλίμα του καρναβαλιού, συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων με τους λιλιπούτειους δημότες να έχουν την τιμητική τους μέχρι το κλείσιμο της Αποκριάς, την Καθαρά Δευτέρα.
  Ο Δήμος Αθηναίων για άλλη μια φορά μας παρασέρνει σε ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέντι, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις γειτονιές και υπόσχεται ημέρες γλεντιού, μεταμφίεσης και ξεγνοιασιάς. Τα κύρια συστατικά που απαιτούνται αυτές τις τελευταίες ημέρες του καρναβαλιού είναι μπόλικο κέφι, ζωντάνια και χορός.
  Μετά τις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης και του περασμένου Σαββατοκύριακου το γλέντι μεταφέρεται στις 12 & 13 Φεβρουαρίου στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό το Ζάππειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα. Όλος ο χώρος θα είναι διακοσμημένος αποκριάτικα, ενώ θα περιμένουν τα παιδιά άρματα, γαϊτανάκι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, καθώς και dj για ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα. Θα μοιραστούν σε όλα τα παιδιά μπαλόνια, μάσκες κ.α.
  Επίσης, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης διοργανώνει παιδικά πάρτι στα Πολιτιστικά Κέντρα, με στόχο να έχουν τα παιδιά όχι μόνο την ευκαιρία να διασκεδάσουν, αλλά και να επικοινωνήσουν.
  Τέλος, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων υπόσχεται μουσικές εκπλήξεις στους κατοίκους της πόλης μας.

  Ένας δρόμος με ιστορία. Κινδυνεύει το τελευταίο χιλιόμετρο της αρχαίας Ιεράς Οδού

  Χίλια μέτρα δρόμου με μεγάλη ιστορία διασώζεται στο Ποικίλο όρος. Το λιθόστρωτο αυτό τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού, είναι ορατό σε μεγάλο του τμήμα, βρίσκεται σε καλή κατάσταση σε δημόσια δασική έκταση και θα μπορούσε να συντηρηθεί και να διασωθεί.
  Όπως τονίζει η Διαρκής Κίνηση Χαϊδαρίου από τα 22 χιλιόμετρα της αρχαίας Ιεράς οδού ( Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ) τα 19 περίπου βρίσκονται κάτω από τον οικιστικό ιστό ή έχουν καταστραφεί.

  «Τα 1000 άθικτα μέτρα στο Ποικίλο βρίσκονται σε ΔΗΜΟΣΙΑ δασική έκταση, είναι ΟΡΑΤΑ σε μεγάλο τους τμήμα ΚΑΙ παραμένουν στο ίδιο ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ ( για πόσο ακόμα; ) αττικό τοπίο από την αρχαιότητα.

  Άρα, από τη στιγμή που δεν χρειάζονται απαλλοτριώσεις και δεν απαιτούνται μεγάλα κονδύλια για την ανασκαφή , θα έπρεπε ήδη να υπάρχει μέριμνα για την προστασία και ανάδειξη του αρχαίου δρόμου αλλά και του τοπίου που τον περιβάλλει!!!

  Mε δεδομένο, όμως , ότι τα ίχνη της Ιεράς Οδού στο τμήμα της που βρίσκεται στο άλσος Δαφνίου όχι μόνο δεν προστατεύθηκαν, όχι μόνο δεν υπήρξε πρόνοια να αναδειχθούν, αλλά και σκεπάστηκαν από τόνους χώματος κατά τις εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας της ΕΡΓΟΣΕ, με δεδομένο επίσης το ότι από την επερχόμενη διάνοιξη των Νέων Οδικών Αξόνων και της Περιφερειακής Αιγάλεω απειλείται, μαζί με την ποιότητα της ζωής μας, και το υπόλοιπο τμήμα της Ιεράς Οδού, είναι επιτακτική ανάγκη να υπερασπίσουμε εμείς τον αρχαιότερο δρόμο της Ευρώπης που κινδυνεύει άμεσα από τις μπουλντόζες της άνευ όρων 'ανάπτυξής' τους».

  Aπό: e-αυτοδιοίκηση

  High Tech Π@π@ριές και στη μέση ο Σαϊνης...


  Μας έχουν τρελάνει, εντελώς όμως.
  Την μία με το GPS στα βυτιοφόρα, την άλλη με το Ελληνικό FBI και τις προσλήψεις των επιστημόνων "Hackers" για την καταπολέμηση του Οικονομικού εγκλήματος....
  Δεν έφταναν όλα αυτά τα αυτά μας ήρθαν και οι κάρτες για τις αγορές-συναλλαγές πάνω από 1500 ευρώ.


  Καλά δεν έχουν δουλειά να κάνουν; εδώ καίγεται "ο κώλος μας" και αυτοί το χαβά τους.
  Θα ήθελα να ήξερα ποιος "πεφωτισμένος νους" τα σκέφτεται όλα αυτά τα αστεία και αναξιόπιστα ημίμετρα.
  Δεν κοιτάνε το παράδειγμα της Αλβανίας, όπως είχαμε γράψει και σε πρόσφατο άρθρο
  Τι έκανε η Αλβανία, το εξής απλό: Ταμειακές μηχανές παντού συνδεδεμένες με την εφορία. Τόσο απλό και αποτελεσματικό !!!

  Σας βαρεθήκαμε Κοι του ΠΑΣΟΚ, κάντε καμιά σοβαρή δουλειά και αφήστε τις
  High Tech Π@π@ριές

  Χρόνια Πολλά στούς Ρούληδες...

  Χρόνια πολλά σου ... Ρούλη …

  Με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής το ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ κατάφερε να του αποσπάσει μια σύντομη δήλωση και ένα πρωτο σχολιασμό για την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλα και τον τρόπο που θα βγούμε απτήν κρίση ανώδυνα…
  Και ο Χάρης με λακωνικό τρόπο δήλωσε …  Χρόνια πολλά σε όλους τους Ρούληδες...και σε  oλα τα συναφή...