Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

"Πιείτεν Μπίρεν"

Η μπίρα δυναμώνει τα οστά!

Στην ενδυνάμωση των οστών βοηθά η μπίρα, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια οι οποίοι αποδίδουν τις ευεργετικές της ιδιότητες στο γεγονός ότι περιέχει πυρίτιο.
Οι ερευνητές ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι οι μπίρες που παρασκευάζονται από κριθάρι έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις σε πυρίτιο, συγκριτικά με τις μπίρες που παρασκευάζονται από σιτάρι, οπότε συμβάλλουν σε μεγαλύτερο βαθμό κατά της οστεοπόρωσης.
«Ο φλοιός του κριθαριού είναι πλούσιος σε πυρίτιο και κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας σημαντικές ποσότητες του στοιχείου αυτού καταλήγουν στη μπίρα», τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας, Charles Bamforth.
Για τις ανάγκες της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επιστήμη της Διατροφής και της Γεωργίας, οι επιστήμονες εξέτασαν 100 διαφορετικές μπίρες καθώς και τις μεθόδους παραγωγής τους.
Όπως επισήμαναν οι ερευνητές, η μπίρα είναι πλούσια σε πυρίτιο και το σημαντικό είναι ότι τουλάχιστον η μισή ποσότητα του πυριτίου που περιέχει απορροφάται άμεσα από τον οργανισμό.
Σε δηλώσεις της σχετικά με το θέμα η δρ. Claire Bowring από το βρετανικό Κέντρο Οστεοπόρωσης τόνισε ότι «τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα παλαιότερων ερευνών, σύμφωνα με τις οποίες η συντηρητική κατανάλωση αλκοόλ βοηθά στην αύξηση της οστικής πυκνότητας».
Από: i-live.gr news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.