"Να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης"

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Η πρωτοβουλία ανήκε στον κ. Μπαρόζο, ο οποίος συνδέεται με τον κ. Σαμαρά με παλιά φιλία, από την εποχή που ο ένας ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κι ο άλλος υφυπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας.
Οι δύο άνδρες είχαν ευρύτατη συζήτηση για τα οικονομικά θέματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για τις δυσμενείς εξελίξεις και για τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης από την Ευρώπη.
Ο Μπαρόζο χαρακτήρισε θετική την αντιμετώπιση της ΝΔ στην προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την κρίση.
Ειδικότερα θεωρεί ότι είναι θετικό πως η ΝΔ δεν ακολουθεί μία αρνητική αντιπολίτευση - "όχι σε όλα" - που θα έστελνε πολύ αρνητικό μήνυμα στις αγορές.
Στην τηλεφωνική τους συνδιάλεξη οι δύο άνδρες συμφώνησαν σύντομα να συναντηθούν στις Βρυξέλλες.


Συναντήσεις με εκπροσώπους της ΔΑΚΕ
Την ανάγκη άμεσα να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μέτρα ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς με τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Την επισήμανση αυτή, ανέφερε ο κ.Παναγιωτόπουλος, έκανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ και υπήρξε απόλυτη συμφωνία από την πλευρά των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος.
Στη συνάντηση ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε με απόλυτο τρόπο ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα-ανάσες, μέτρα ενίσχυσης και τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, γιατί διαφορετικά θα υπάρξει εκτίναξη της ανεργίας.
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Πουπάκης επισήμανε την αναγκαιότητα προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων από τα επώδυνα μέτρα που λαμβάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση.
Σε ερώτηση ποιος φταίει για τα προβλήματα στην ελληνική οικονομία ο κ. Πουπάκης απάντησε ότι φταίει η πολιτεία και φταίνε όλοι εκείνοι που με την ανοχή τους και με την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών άφηναν απροστάτευτους τους εργαζόμενους.
Ο κ. Πουπάκης είπε ακόμη ότι θα πρέπει να παραπεμφθούν στην ελληνική δικαιοσύνη, επιχειρηματίες κι άλλα συμφέροντα που θησαύρισαν με την ανοχή της πολιτείας.
Ο ευρωβουλευτής είπε ακόμη ότι η ΔΑΚΕ έχει προτείνει κινητοποιήσεις για να προστατεύσει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και σημείωσε ότι η ΓΣΕΕ προσπαθεί να ανεβάσει το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται τώρα το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη.
Τέλος, ο κ. Πουπάκης μίλησε για την αναγκαιότητα αναδιοργάνωσης της ΔΑΚΕ, που θα γίνει μέσα από το συνέδριό της.
Κλείνοντας ανέφερε ότι "είμαστε δίπλα στη ΝΔ, δίπλα στον πρόεδρο, όσον αφορά την προσπάθεια που έχει αναλαβει για να ξανακάνουμε τη ΝΔ πρώτη δύναμη και πρώτη στην καρδιά των Ελλήνων πολιτών".
Ο γραμματέας Συνδικαλιστικού Γιάννης Μανώλης δήλωσε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης και το πάγωμα των μισθών στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι αυξήσεις στα καύσιμα, οδηγούν σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες απλούς εργαζόμενους.
Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά δεν οδηγούν πουθενά. Και προέβλεψε ότι πολύ σύντομα εκείνοι οι οποίοι πληρώνουν πάντα θα κληθούν να ξαναπληρώσουν.
Σε ερώτηση για το άν υπάρχουν ευθύνες στην πολιτική Αλογοσκούφη, ο κ. Μανώλης απάντησε ότι "ευθύνες υπάρχουν διαχρονικές και για πολλούς, γιατί οι πολιτικές που ασκήθηκαν για πολλά χρόνια οδήγησαν στο μεγάλο χρέος που αντιμετωπίζουμε, το οποίο όμως επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα με γκάφες της σημερινής κυβέρνησης".
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα Ηλίας Ηλιόπουλος από την πλευρά του δήλωσε ότι "μία πολιτική που δεν αναδεικνύει αίτια, που δεν αναδεικνύει υπευθύνους για την κατάσταση στην οποία έχει φθάσει η χώρα και εκδηλώνεται με την εφαρμογή μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα που δεν οδηγούν πουθενά, είναι μία πολιτική με την οποία εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε".
Πρόσθεσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι με ομόφωνες αποφάσεις τους απεργούν στις 10 Φεβρουαρίου, δίνοντας ένα ηχηρό και ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η πολιτική της αδικίας και ελλειψης κοινωνικής ευαισθησίας δεν μπορεί να περάσει.
Τέλος, ανέφερε ότι ειδικά για το ασφαλιστικό σύστημα είναι υποχρέωση της πολιτείας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της από την στιγμή που οι εργαζόμενοι ανελλιπώς και για όλη τους τη διαδρομή πληρώνουν τις εισφορές τους και το στηρίζουν.
Από: ΑΠΕ

Σχόλια