Τάδε έφη Χρυσοχοίδης: Εφαρμόζουμε μια νέα πολιτική με προτεραιότητα τον πολίτη.











Λοιπόν, αυτοί πάνε να μας τρελάνουν για τα καλά . Διαβάζω πριν από λίγο στο blog Exarchias Press, για κάποια συνέντευξη που έδωσε ο Χρυσοχοίδης (-"Προ πατζής") μας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ3...σας μεταφέρω ακριβώς την ανάρτηση και υπογραμμίζω κάποια σημεία έτσι για τον κοινό προβληματισμό μας.

Το κείμενο Αυτό όπως και το επόμενο το δημοσιέυω από την ιστοσελίδα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κου Χρυσοχοίδη. Να σημειώθεί το γεγονός ότι δεν αναφέρεται το όνομα του δημοσιογράφου της ΕΤ3 ούτε αναφέρει κάποια εμφανή παραπομπή για το ποια εκπομπή ήταν:

Συνέντευξη στην ΕΤ-3

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι πολύ επίκαιρο το θέμα των μεταναστών, και αυτών που νομιμοποιούνται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και των λαθρομεταναστών που αφορά ιδιαιτέρως εσάς. Με τον FRONTEX που θα έχει στην Ελλάδα, Στρατηγείο, λύνεται περισσότερο το πρόβλημα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Λύνεται το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης; Νομίζω ότι δεν πρέπει κανείς να το υποσχεθεί αυτό στα σοβαρά, μιας και πρόκειται για ένα διεθνές ζήτημα. Eκατομμύρια άνθρωποι δυστυχισμένοι από χώρες φτωχές ή ανελεύθερες, επιχειρούν να έρθουν στον πλούσιο, για αυτούς, Βορρά. Ονειρεύονται έναν παράδεισο και έτσι λοιπόν έχουμε ροές μεγάλες, οι οποίες οδηγούν στην κατάσταση την οποία ζούμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δε θα λυθεί ποτέ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δε θα λυθεί ποτέ, κατά τη γνώμη μου. Απλώς εμείς οφείλουμε να περιορίσουμε όλες αυτές τις εισροές, να μην περνάνε από τη χώρα τουλάχιστον. Τι εννοώ: αυτή τη στιγμή εκπροσωπούμε περίπου το 70% της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε πολύ μικρή χώρα για να δεχόμαστε ένα τόσο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα, εισροές παράνομων ανθρώπων, που επιχειρούν να μπουν στη χώρα μας όχι για να μείνουν εδώ, αλλά για να πάνε στην Ευρώπη. Και χειριζόμαστε κάθε χρόνοι σε συλλήψεις περίπου 300.000 ψυχές. 15.000 αστυνομικοί και λιμενικοί ασχολούνται καθημερινά με το θέμα αυτό. Και εδώ πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: από τη μια πλευρά να φερόμαστε σε αυτούς τους ανθρώπους ανθρώπινα, αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να τους ενσωματώσουμε στην ελληνική κοινωνία. Είναι αδύνατον, θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη. Άρα λοιπόν ο ρόλος μας είναι πολύ δύσκολος. Τι επιχειρούμε να κάνουμε; Να θωρακίσουμε τα σύνορά μας και ήδη κάνουμε προσπάθεια να στείλουμε ένα μήνυμα στους διακινητές, γιατί οι διακινητές τους φέρνουν εδώ, 1000 ευρώ το άτομο χρεώνουν, η κατάσταση είναι τραγική από ανθρώπινης πλευράς, το γεγονός ότι πετάνε τα παιδιά στη θάλασσα για να σωθούν, για να μην τους συλλάβουν.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάθε μέρα έχουμε τέτοιου είδους συλλήψεις;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ακριβώς. Γι αυτό θωρακίζουμε τα σύνορα από τη μια πλευρά και από την άλλη πλευρά θωρακίζουμε και τις εξόδους της χώρας, τα λιμάνια όπως της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, τα αεροδρόμια. Είναι ένα νέο σχέδιο που αποδίδει. Το μήνυμα λοιπόν είναι το εξής: «Μην έρχεστε στην Ελλάδα, μη νομίζετε ότι θα περάσετε από εδώ εύκολα για να πάτε στην Ευρώπη», έτσι ώστε να περιορίσουμε αυτό το ρεύμα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και ο FRONTEX πώς βοηθάει;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ο FRONTEX αυτή τη στιγμή και επειδή χθες κερδίσαμε κάτι πολύ σημαντικό, κερδίσαμε την εγκατάσταση του πρώτου πανευρωπαϊκού παραρτήματος…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τέθηκε κόντρα με την Τουρκία για αυτό το ζήτημα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με πολλές χώρες. Όχι κόντρα, ανταγωνισμός θα έλεγα. Με πολλές χώρες της ανατολικής Μεσογείου. Το πήραμε τελικά εμείς… είναι μια μεγάλη επιτυχία. Γιατί; Γιατί αυτή τη στιγμή, αλλά και σε έξι μήνες από αυτή τη στιγμή, πρώτον πολλά πλωτά σκάφη και πολλά αεροσκάφη του FRONTEX θα επιτηρούν τα σύνορά μας και δεύτερον, αυτοί οι ίδιοι, δηλαδή οι 27 χώρες της Ε.Ε. έχουν γνώση του τι γίνεται στο Αιγαίο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή τελική επιτυχία δεν είναι να παίρνεις ένα Στρατηγείο του FRONTEX σήμερα, αλλά είναι να σταματά ο πολίτης να βλέπει λαθρομετανάστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Πότε θα είναι ορατή η διαφορά, λέτε εσείς, θέλει πολλά χρόνια; Στην πόλη μας, στην Αθήνα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, υπάρχει ένα ζήτημα σε ό,τι αφορά στους νόμιμους μετανάστες. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα όσοι μετανάστες ζουν εδώ να είναι καταγεγραμμένοι, να είναι νόμιμοι, να εργάζονται νόμιμα, να πληρώνουν εισφορές. Η δεύτερη γενιά που αποφάσισε και η Κυβέρνησή μας να τους δώσει ιθαγένεια για να είναι ισότιμοι πολίτες, όλα αυτά είναι πολιτικές που έχουν δοκιμαστεί αλλού, σε χώρες δηλαδή που είχαν μετανάστευση πολύ πιο έντονη από εμάς και έχουν αποδώσει. Η νομιμοποίηση, η ένταξη και η γνώση είναι μέτρα που έχουν αποδώσει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε θα έχουμε αποτέλεσμα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα σας πω αμέσως. Τώρα, έχουμε ξεκινήσει μια πολιτική όπως σας είπα, σφραγίζουμε και τις εξόδους και τις εισόδους. Θα πάρει χρόνο αυτή η κατάσταση. Εγώ πιστεύω ότι το πρώτο εξάμηνο του 2010 θα μπορώ να σας πω ότι έχουν μειωθεί οι ροές προς τη χώρα, έχει μειωθεί δηλαδή η παράνομη μετανάστευση στη χώρα και επίσης θα μπορώ να σας πω ότι τα κέντρα των πόλεων, των μεγάλων πόλεων, που εμφανίζουν μία σειρά από προβλήματα αλλοδαπών που πολλοί από αυτούς μαζί με ντόπιους δικούς μας εγκληματούν και ρέπουν προς την εγκληματικότητα, αυτό το φαινόμενο θα μειωθεί και θα περιοριστεί σημαντικά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Γενικά υπάρχει στη χώρα μας ένα αίσθημα ανασφάλειας. Έχει εδραιωθεί για πολλά χρόνια, γνωρίζω ότι έχετε και μία σύσκεψη με την εδώ ηγεσία της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Πότε θα δούμε τον Αστυνομικό της Γειτονιάς με τρόπο που να είμαστε σίγουροι ότι θα μας φυλάει αυτός ο άνθρωπος; Και τελικώς το ότι δε συμβαίνει αυτό μέχρι σήμερα είναι πρόβλημα της αστυνομίας; Είναι πρόβλημα των θεσμών;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι θέμα πολιτικής. Η αστυνομία είναι αυτή που πριν από 5-6 χρόνια είχε πολύ μεγάλες επιτυχίες κατόρθωσε να δημιουργήσει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα μεταξύ πολιτών και αστυνομικών. Η ίδια αστυνομία σήμερα λοιπόν αντιμετωπίζει προβλήματα. Πέρυσι, το Δεκέμβριο μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά κάποιων αστυνομικών δεν μπορούσαν να πουν ότι οι γονείς τους εργάζονται στην αστυνομία. Είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχε πέσει το ηθικό λέτε;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είχε πέσει το ηθικό γιατί εφαρμόστηκαν πολιτικές κατά τη γνώμη μου κομματισμού και αναξιοκρατίας, δε θέλω όμως να αναφερθώ σε αυτό. Ανήκει στο παρελθόν η παλαιά διακυβέρνηση. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι το εξής….
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να ξέρω εάν θα πάρετε όλους τους αστυνομικούς από τη γραφειοκρατία και θα τους βάλετε στη γειτονιά μόνο πιλοτικά. Αν θα γίνει σε ορισμένους Δήμους ή σε όλη την Ελλάδα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το μήνυμά μου ήταν σαφές και η απόφασή μας είναι σαφής. Θα ξεκινήσουμε αλλιώς, πρέπει να αλλάξουμε, δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο ο κόσμος να φοβάται, δεν πάει άλλο να υπάρχει μία κοινωνία φοβική. Μετά γινόμαστε ξενοφοβικοί, μετά γινόμαστε ρατσιστές. Δεν πάει άλλο να υφιστάμεθα το έγκλημα και την ανομία. Πρέπει να επιδείξουμε μηδενική ανοχή στην ανομία και μηδενική ανοχή στη βία, από όπου και αν αυτή προέρχεται. Είτε από κάποιους από την κοινωνία είτε από τους ίδιους τους αστυνομικούς. Λοιπόν, ποια είναι η αλλαγή: μέχρι τώρα οι αστυνομικοί κάνουν όλα τα πράγματα και στο τέλος αφήνουν λίγους αστυνομικούς να φυλάσσουν τους πολίτες. Τώρα θα ξεκινήσουμε από τους πολίτες. Το ποσοστό που θα μείνει θα πάει και στα γήπεδα, θα πάει και στα γραφεία ενδεχομένως και οπουδήποτε αλλού.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε τη μαγική κουβέντα γιατί το τελευταίο θέμα που θέλω να θέσω είναι τα γήπεδα.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγώ υπόσχομαι στους Θεσσαλονικείς το εξής. Ότι σε δύο μήνες από σήμερα θα περνάει ο αστυνομικός κάθε 15 λεπτά περίπου μπροστά από το σπίτι τους. Από όλα τα σπίτια.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα πάρω μία κάμερα στο δρόμο.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία, εδώ και λίγες μέρες που έστειλα τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Αυτό θα γίνεται σε όλες τις πόλεις της Βορείου Ελλάδος. Κάθε δεκαπέντε λεπτά λοιπόν θα υπάρχουν τέσσερις αστυνομικοί πάνω σε μοτοσικλέτες, οι οποίοι θα περνούν μπροστά από το σπίτι του πολίτη. Και δεύτερον θα υπάρξουν Τμήματα Ασφαλείας οργανωμένα τα οποία θα καταδιώξουν το έγκλημα. Δεν εγγυώμαι ότι θα πηγαίνουμε στα γήπεδα. Γιατί δυστυχώς μέχρι τώρα τα γήπεδα ήταν η προτεραιότητα. Η προτεραιότητα ήταν οι γιορτές. Η προτεραιότητα ήταν η αδράνεια, η παραίτηση και ο κομματισμός.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι σωματοφύλακες, η γραφειοκρατία…
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ξεκινάμε λοιπόν διαφορετικά. Αλλάζουμε, δεν πάει άλλο. Εφαρμόζουμε μια νέα πολιτική.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να διατυπώσω το τελευταίο μου ερώτημα; Νομίζω ή ότι δεν αντελήφθησαν πλήρως οι αστυνομικοί τις εντολές για τα γήπεδα ή δεν έγιναν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Τι θέλω να πω: Αναφέρομαι στον προηγούμενο αγώνα του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα. Σταματούσαν στην αρχή αυτοκίνητα, οποιαδήποτε αυτοκίνητα, με πήρε ταξιτζής εμένα στο τηλέφωνο προσωπικά, και μου είπε: «με σταμάτησαν, μετέφερα επιβάτη, όχι για τον αγώνα, επειδή είχα θεσσαλονικιώτικες πινακίδες, νόμισαν ότι είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ. Τελικώς μαζεύτηκαν 500 έξω από το γήπεδο και ήθελαν και να μπουν μέσα» θα το διευκρινίσετε λίγο καλύτερα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πριν από τρεις βδομάδες ή τέσσερις εβδομάδες στην Καβάλα έγιναν μεγάλα επεισόδια. Δεν συνελήφθη ούτε ένας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας ή ότι είμαστε ανεκτικοί σε κάποιους. Η απόφαση είναι μία. Απαγορεύεται η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών. Κακώς σταμάτησαν στο δρόμο ανθρώπους, είτε ήταν αυτοί να πάνε στα Γιάννενα, είτε όχι. Κακώς τους σταμάτησαν. Η εντολή είναι μία. Η απόφαση είναι σαφής. Δεν εκδίδονται εισιτήρια για τους φιλοξενούμενους, οργανωμένα και απαγορεύεται η μετακίνηση οργανωμένων φιλάθλων. Αυτό ισχύει. Όποιος το παραβιάσει θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακόμα και αν είναι αρχηγός της ομάδας;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο. Και δεύτερον αν οι διοικούντες δεν μπορούν να εγγυηθούν την διεξαγωγή ενός αγώνα ειρηνικά μέσα από τους συνδέσμους τους, δεν θα πάει η αστυνομία ξανά, γιατί η αστυνομία δεν έχει πια δυνάμεις να στείλει. Θα τις διαθέσει στις γειτονιές και στην ασφάλεια των πολιτών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν σας πληρώνουν εσάς. Να πληρώνουν security.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ας κάνουν ότι θέλουν. Δεν πρόκειται να διατεθούν δυνάμεις οι οποίες για 2-3 μέρες να κάθονται για να πάρουν τα ρεπό τους και τα πενθήμερά τους προκειμένου να παίζονται τα παιχνίδια κάποιων. Η Αστυνομία θα πάει στις γειτονιές. Σας το υπόσχομαι και θα έρθω να το εγκαταστήσουμε σε δύο μήνες από σήμερα όλο το νέο σχέδιο αστυνόμευσης όλου του συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
  
Λοιπόν αυτή ήταν η συνέντευξη.

 ----------------------------------------

Σχόλιά μου:
Και τί μας λέει τώρα ο άνθρωπος ε ;  
Λέει " αυτή τη στιγμή εκπροσωπούμε περίπου το 70% της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη " και πως δεν θα λυθεί ποτέ το πρόβλημα αυτό....,καθώς επίσης οτι πρέπει να τους φερόμαστε και σωστά (γιατί είμαστε πολιτισμένο κράτος και το οφείλουμε άλλωστε...).
Να τους φερόμαστε σωστά!!!, εννοώντας προφανώς να τους μαζεύει το λιμενικό και η αστυνομία, να τους παρέχουμε (έστω μια στοιχειώδη) ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , "προσωρινή στέγαση και τροφή" μέχρι να αποφασιστεί εάν τελικά θα απελαθούν ή θα "αφομοιωθούν" κι αυτοί ως δια μαγείας... 
Εννοείτε φυσικά,  όλα αυτά τα "λειτουργικά έξοδα" θα βαραίνουν όλους εμάς τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες... 

Και συνεχίζει λέγοντας: " Η δεύτερη γενιά που αποφάσισε και η Κυβέρνησή μας να τους δώσει ιθαγένεια για να είναι ισότιμοι πολίτες, όλα αυτά είναι πολιτικές που έχουν δοκιμαστεί αλλού, σε χώρες δηλαδή που είχαν μετανάστευση πολύ πιο έντονη από εμάς και έχουν αποδώσει. Η νομιμοποίηση, η ένταξη και η γνώση είναι μέτρα που έχουν αποδώσει."
Και αυτό εξάλλου φαίνεται σε χώρες για παράδειγμα όπως η Αγγλία ( δείτε το βίντεο κάτω).


Επίσης φαίνεται σε όλα τα πολυπολιτισμικά κράτη όπου μετανάστες (κυρίως μουσουλμάνοι) δεύτερης γενειάς, ξέρεις Χρυσοχοίδη (- "Προ πατζή" ) από αυτούς που "αφομοιώνονται" 
εύκολα ..., και σύμφωνα πάντα με έρευνες, διαπράττουν τον μεγαλύτερο αριθμό εγκλημάτων ,από κλοπές, βιασμούς, φόνους...( να αναφέρω κι άλλα ; ) σε σχέση με τους ντόπιους πολίτες των χωρών... 


Βέβαια για τα υπόλοιπα που λέει παρακάτω (και που έχω υπογραμμίσει ) δεν θα τα σχολιάσω  προς το παρόν, σας τα παραθέτω όμως για σκέψη και προβληματισμό σας !

Κρατάω μια ατάκα επίσης καλή ...για ανέκδοτο, που είπε ο Προ πατζής : 
"Εγώ υπόσχομαι στους Θεσσαλονικείς το εξής. Ότι σε δύο μήνες από σήμερα θα περνάει ο αστυνομικός κάθε 15 λεπτά περίπου μπροστά από το σπίτι τους. Από όλα τα σπίτια."
Χαχαχά, Χρυσοχοίδη, το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ?

...Μήπως θα ήταν καλύτερα να αλλάξεις επάγγελμα Χρυσοχοίδη...το υπουργιλίκη "δεν το έχεις" βρε αδελφέ, δεν ανοίγεις κανένα προποτζίδικο καλύτερα ! Ε ;

Τάδε έφη  Σπύρος από Λαμία.

Από: Αbout my Lamia

Σχόλια