"Η παγκόσμια ύλη και το πρασίνισμα της παιδείας"..!!!


Ακολουθεί απόσπασμα από την   ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.

Ταυτόχρονα, προτείνω η επιστημονική κοινότητα, το IPCC και άλλοι, η πολιτική κοινότητα, οι ΜΚΟ, η επιχειρηματική κοινότητα, να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα είδος παγκόσμιας ύλης, κυρίως για τα σχολεία μας, αλλά και για τα πανεπιστήμιά μας, που να αφορά το «πρασίνισμα» της παιδείας, ώστε να γίνουμε σωστοί διαχειριστές του πλανήτη μας, να αποκτήσουμε συλλογικές δεξιότητες και δεξιότητες για συλλογική δράση, να δημιουργήσουμε μια κοινοπολιτεία γνώσης, προσβάσιμη σε όλους, να δώσουμε στις κοινωνίες μας τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα εκλογικό σώμα με συνείδηση, ένα πολιτικό εκλογικό σώμα, που θα απαιτεί και θα στηρίζει πολιτικές από τα θεσμικά μας όργανα.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα αντιμετωπίζει το «πρασίνισμα» της οικονομίας ως ευκαιρία. Θεωρούμε επίσης ότι αποτελεί ευκαιρία για να βγει η χώρα μας από την ύφεση και να δημιουργήσουμε μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης. Έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, πάντα φυσικά στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζοντας την στρατηγική μας για το 2020.

Σχόλια:
Αμάν, αμάν...
Οι Σοσιαλιστές "θα δημιουργήσουν ένα είδος παγκόσμιας ύλης, κυρίως για τα σχολεία μας, αλλά και για τα πανεπιστήμιά μας, που να αφορά το «πρασίνισμα» της παιδείας"
Αυτή την ύλη την βρήκε ο πρωθυπουργός μας και αντιμετωπίζει το «πρασίνισμα» της οικονομίας ως ευκαιρία.
Είναι άραγε πρώτη ύλη; είναι σπόρος που θα φυτρώσει και θα "βγάλει" πράσινα πανεπιστήμια;
Έλεος δεν μπορούμε να ακούμε άλλες τέτοιες βαρύγδουπες και ακατανόητες εκφράσεις.
Έχω πρασινίσει απ το φόβο μου...
ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ ΣΑΣ ΛΕΩ!!

Σχόλια