Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Άλλο Αλβανία και άλλο Ελλάδα...

Διαδικτυακός έλεγχος των αποδείξεων 

Η αλβανική κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει τα οικονομικά της μεγέθη. Ένα από τα μέτρα που αποφάσισε να εφαρμόσει αφορά την είσπραξη του φόρου από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις, αλλά και τον έλεγχό τους.
Κάθε ταμειακή μηχανή θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη ON LINE με τις φορολογικές υπηρεσίες, ώστε αυτές ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν το ποσό του φόρου αλλά και την συνολική οικονομική κίνηση της κάθε επιχείρησης. Με τον τρόπο αυτό θα είναι επίσης δυνατός και ο έλεγχος από τα αρμόδια όργανα αλλά και η διαπίστωση των δεδομένων που αποστέλλονται.
Σε σχετική συνομιλία μας, ανώτερος κρατικός λειτουργός, διερωτήθηκε γιατί η Ελλάδα που υπερέχει σαφώς τεχνολογικά και που βρίσκεται σε οικονομική κρίση, δεν εφαρμόζει ένα τέτοιο μέτρο.
Από: nena news

Σχόλιο: 
Λογικό το ερώτημα-απορία του Αλβανού ανώτερου κρατικού λειτουργού.
Εδώ στην χώρα μας έχουμε αναγάγει τη συγκέντρωση αποδείξεων και την φορολογική "ρουφιανιά"σε μείζον θέμα και επιστήμη, ενώ υπάρχουν απλούστεροι και αποτελεσματικότεροι τρόποι.


Άλλο Αλβανία και άλλο Ελλάδα...

2 σχόλια:

 1. έτσι είναι όπως τα λες ... συμφωνώ με το σχόλιο σου.

  την καλησπέρα μου, Σπύρος από Λαμία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σου έχω κάνει αναδημοσίευση αδελφέ, και με την ευκαιρία σε ενημερώνω πως σε έχω στην λίστα με τα ιστολόγια μου.

  Καλή συνέχεια !!!
  ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.