Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Δεν συμφωνώ μαζί σου; Είσαι Φασίστας!

Του Διονύση Κ. Καραχάλιου
Γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας

‘Με αφορμή το άρθρο του κ. Πάσχου Μανδραβέλη : Και παιδιά θα σας κάνουμε; (Καθημερινή 27.1.2010)’
Είναι γνωστό ότι, η ξύλινη γλώσσα της αριστεράς βαπτίζει «δημοκρατική» και «προοδευτική» κάθε άποψη, διαδικασία ή ενέργεια, αποκλειστικά και μόνον λόγω της προέλευσής της από τον δικό της χώρο. Ακόμη και όταν, κατά το περιεχόμενό της, μια ιδέα ή μια συμπεριφορά είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική, ολοκληρωτική ή αντιδραστική, η υιοθέτησή της από την αριστερά την «καθαγιάζει» και την αναδεικνύει.
Κατά την αριστερά, οι ιδέες της, οι προγραμματικές διακηρύξεις της, οι συμπεριφορές της και οι δραστηριότητές της, είναι δημοκρατικές και προοδευτικές, ανεξάρτητα από την ουσία τους, απλά και μόνον επειδή είναι δικές της. Άλλωστε, η ίδια επιθυμεί να κρίνεται πάντοτε από τις προθέσεις της και όχι από τις πράξεις της, ενώ καταδικάζει συλλήβδην τις πράξεις των αντιπάλων της και αρνείται να αποδεχθεί την ειλικρίνεια των δικών τους προθέσεων.
Με αυτή την λογική και προκειμένου η «ιερότητα» του αριστερού λόγου να προσλάβει στη συνείδηση των πολιτών την επιθυμητή ηθική διάσταση, καλλιεργείται συστηματικά και επίμονα η ιδεολογική απαξίωση του αντιπάλου: Ο αντίπαλός της αριστεράς είναι εξ αντικειμένου αντιδημοκράτης, όχι γιατί διαπνέεται από αντιλήψεις που δεν είναι δημοκρατικές, αλλά απλά και μόνον, επειδή τολμά να αντιταχθεί σ’ αυτήν ή να διαφωνήσει μαζί της.

"Βαβέλ" η κυβέρνηση!!

Τύφλα να ‘χουν οι πολιτικοί αναλυτές και οι δημοσιογράφοι που φωνάζουν τόσο καιρό για την ανάγκη καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης… Με τον καλύτερο τρόπο περιγράφει την κατάσταση ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, διαπιστώνοντας εικόνα ‘Βαβέλ’ στην κυβέρνηση.

 Σε συνέντευξή του στο Έθνος, ο πάλαι ποτέ διεκδικητής της προεδρίας του κόμματος ασκεί κριτική σε στελέχη της κυβέρνησης, τονίζοντας με καυστικό τρόπο ότι «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να δίνει καθημερινά σκληρές μάχες επιβίωσης για την χώρα σε όλο τον κόσμο και οι από κάτω να εμφανίζουν εικόνα ‘Βαβέλ’». Ειδικότερα, σημειώνει πως «καλοί είναι οι πρωινοί καφέδες’, αλλά προέχει η κυβέρνηση να αποκτήσει πραγματική Κυβερνητική Επιτροπή, με θεσμοποιημένες εξουσίες και το κόμμα σπονδυλική στήλη». Για τον πρωθυπουργό, αν και δείχνει να στηρίζει τις επιλογές του, τον καλεί ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ασχοληθεί ‘επειγόντως’ με το κίνημα, ώστε «ο Γραμματέας και το Πολιτικό Συμβούλιο να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν». Αιχμές αφήνει και κατά υπουργών, καλώντας τους «να βγουν στο δρόμο και στον λαό και να στηρίξουν συνολικά τις επιλογές της κυβέρνησης και όχι του δικού τους χωραφιού».
Ερωτηθείς για την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, θέμα που εδώ και μέρες διχάζει τρόπον τινά το ΠΑΣΟΚ, ο κ.Σκανδαλίδης δείχνει να διαφωνεί, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί σε αυτή την φάση των μεγάλων ανατροπών η Βουλή να αναζητά επ’ άπειρον ενόχους». Άλλωστε, θα έπρεπε κατά τον ίδιο να κινηθεί προηγουμένως η δικαστική διαδικασία. 

Από:  Νews Τime

1999 έως το 2004 , η «χρυσή περίοδος» των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας !!!

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης του  συνέντευξης του ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα στη "Süddeutsche Zeitung" του Μονάχου.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, η εικόνα της Ελλάδας έχει πληγεί άσχημα τον τελευταίο καιρό...

κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Ο τρόπος με τον οποίον τον τελευταίο καιρό αναφέρεται κανείς στην Ελλάδα είναι υπερβολικός. Έχουμε συνείδηση ότι η Ελλάδα περνά μία δύσκολη περίοδο, πως βιώνει μία εξαιρετική κατάσταση. Ως νέα κυβέρνηση, από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, εργαστήκαμε συστηματικά και με σοβαρότητα, προκειμένου να βρούμε μία διέξοδο. Έχουμε επεξεργασθεί ένα σοβαρό Πρόγραμμα Σταθερότητας, κάτι που αναγνωρίζουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Τώρα, θα πρέπει να δούμε πώς θα κάνουμε πράξη το συγκεκριμένο Πρόγραμμα. Με βάση αυτό θα πρέπει να μάς αξιολογήσει κανείς και όχι μόνο με βάση το παρελθόν.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στη Γερμανία πολλοί ισχυρίζονται ότι η Αθήνα είπε ψέματα και μας εξαπάτησε.
 κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Πιστεύω πως τέτοιες εκφράσεις δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί ούτε πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς. Πολλά διαδίδονται για την εποχή εκείνη, που σαν Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 2001, προετοιμάσαμε την είσοδό μας στην Ευρωζώνη. Θα ήθελα να πω ότι, την εποχή εκείνη, επιτύχαμε την είσοδό μας στην Ευρωζώνη με τον ορθό τρόπο.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς είναι τα πράγματα όσον αφορά τη δύσκολη γειτονία με την Τουρκία;
 κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Και εδώ αναλάβαμε πρωτοβουλίες από τη στιγμή που εκλεχθήκαμε κυβέρνηση. Οι Πρωθυπουργοί Ερντογάν και Παπανδρέου συναντήθηκαν και εξέφρασαν τη θέλησή τους για συνεργασία – όπως ακριβώς και κατά την πρώτη περίοδο από το 1999 έως το 2004 που ήταν, αν θέλετε, η «χρυσή περίοδος» των σχέσεών μας. Θα συζητήσουμε πολλά ζητήματα, όπως για παράδειγμα τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο. 
 

«Πολύ κακό για το τίποτα – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει»

Η Ελλάδα έχει σήμερα την τιμητική της στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η οποία με δύο σχόλιά της ανιχνεύει με νηφαλιότητα τις πραγματικές διαστάσεις του ελληνικού προβλήματος.

«Πολύ κακό για το τίποτα – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει», είναι ο τίτλος σχολίου στις οικονομικές σελίδες της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου: «Είναι αλήθεια ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και στην Αθήνα οι καπνοί είναι πια τεράστιοι, η Ακρόπολη είναι στις φλόγες. Καταπληκτικό σκηνικό για το δράμα του υπέρογκου χρέους της Ελλάδας. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δεινή θέση και μαζί της ολόκληρη η Ευρώπη. Πριν γίνει όμως ευρωκράχ και συντριβεί η ΟΝΕ θα πρέπει να ρωτήσουμε τους απαισιόδοξους, μήπως είναι υπερβολικός ο πανικός για τα ελληνικά ελλείμματα και τα χρέη;»

Η συντήρηση της συζήτησης προς το συμφέρον των κερδοσκόπων
«Η Ελλάδα δεν έχει σε καμία περίπτωση χρεοκοπήσει. Διότι καταφέρνει χωρίς πρόβλημα στις διεθνείς αγορές και αναχρηματοδοτεί το χρέος της. Το απέδειξε πριν από λίγες εβδομάδες, όταν δανείστηκε οκτώ δισεκατομμύρια. Τα χρέη της Ελλάδας ξεπερνούν στο μεταξύ το 100% των ετήσιων οικονομικών επιδόσεων της, αλλά είναι το ήμισυ του κρατικού χρέους της Ιαπωνίας και η Ιαπωνία, ως γνωστόν, δεν έχει χρεοκοπήσει.

Γ. Πολίτης: Ή ΕθνικοσοσιαλΗστής ή υπεύθυνος για την σημερινή οικονομική κατάσταση!

«Το παρακάτω άρθρο έγραψε στα σημερινά ΝΕΑ ο 5θέσιος, 4χ4, Γιάννης Πολίτης της ΝΕΤ. Διαβάστε το μέχρι τέλους και στο τέλος ακολουθεί και το σχόλιο «Πρωτοφανής παραδοχή Παπακωνσταντίνου για κρυφή ατζέντα- Έρχεται φορολογική καταιγίδα
Δυστυχώς σας κοροϊδέψαμε! Πέντε μήνες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονομίας προχώρησε σε μια πρωτοφανή ομολογία που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη, στο σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Παραδέχτηκε ουσιαστικά την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης για την υπόθεση της αύξησης του ΦΠΑ. Όταν ρωτήθηκε εάν προεκλογικά η κυβέρνηση είχε οικονομικό και φορολογικό σχεδιασμό για τη νέα τετραετία, απάντησε: «Ασφαλώς είχαμε σχέδιο αλλά είναι άλλες οι απαιτήσεις εφαρμογής της πολιτικής σε λεπτομέρεια όταν είσαι στην κυβέρνηση, και άλλες όταν κάνεις γενικού χαρακτήρα εξαγγελίες ».
Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε ουσιαστικά μία φορολογική καταιγίδα: μετά τον φόρο κατοχής στα ακίνητα η κυβέρνηση μελετά την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, τα τσιγάρα, τα ποτά, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας, τις αντικειμενικές αξίες και βέβαια την αύξηση του ΦΠΑ….
Επιμένουν για ΦΠΑ
Κορυφαία στελέχη επέμεναν χθες ότι τελικά δεν θα αυξηθεί φέτος ο ΦΠΑ. Το οικονομικό επιτελείο θα φροντίσει να κλείσει με άλλο λογιστικό τερτίπι την τρύπα στον προϋπολογισμό και είναι πιθανόν μετά το καλοκαίρι- δηλαδή σχεδόν σε έναν χρόνο – να υπάρξει αύξηση μόνο μίας μονάδας. Οι ίδιες πηγές λένε ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να αλλάξει τις δυσμενείς εντυπώσεις που υπάρχουν στην κοινωνία για μετεκλογική αναξιοπιστία και ανάλγητη συμπεριφορά, είναι πιθανόν να δώσει και το επίδομα θέρμανσης σε ορισμένες κατηγορίες χαμηλόμισθων και συνταξιούχων.

"Τέρας" σκότωσε αρκουδάκι στην Καστοριά


Αγνωστος δολοφόνησε και στη συνέχεια ακρωτηρίασε μία νεαρή θηλυκή αρκούδα σε δασική περιοχή του νομού Καστοριάς. Τη νεκρή αρκούδα, ηλικίας τριών έως τεσσάρων ετών, εντόπισαν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» σε δασική περιοχή του δήμου Νεστορίου Καστοριάς.
Το άτυχο ζώο είχε κομμένο το ένα του αυτί, ενώ από την αυτοψία που διενεργήθηκε από κτηνίατρο της «Καλλιστώ» διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό είχε συμβεί πριν από ένα μήνα.
«Τα τελευταία δύο χρόνια σκοτώθηκαν 23 αρκούδες μόνο στην περιοχή της Πίνδου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση.
«Μέχρι σήμερα ποτέ δεν έχει βρεθεί και δεν έχει καταδικαστεί κανένας υπαίτιος παρόλο που τα περιστατικά παράνομης εξόντωσης αρκούδων αυξάνονται διαρκώς, ξεπερνώντας τα 120 τα τελευταία 15 χρόνια» επισημαίνεται.
Η υπεύθυνη ενημέρωσης της «Καλλιστώ», Ηλιάνα Μπουσιάκη, ανέφερε ότι «ο ασυνείδητος που πυροβόλησε και σκότωσε το άτυχο ζώο, δεν 'αρκέστηκε' μόνο σ' αυτό. Έκοψε από το νεκρό ζώο το ένα του αυτί και το πήρε μαζί του ως λάφυρο».
Επισήμανε, τέλος, πως η αρκούδα είναι απόλυτα προστατευόμενο είδος και η εξόντωσή της διώκεται ποινικά.

Τοποθέτηση κομποστοποιητή στον υπαίθριο χώρο της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ


Αγαπητές φίλες
     και

Αγαπητοί φίλοι
                                                                       
Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Παιδαγωγικής Σχολής και στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των φοιτητών και φοιτητριών θα τοποθετηθεί κάδος κομποστοποίησης στον υπαίθριο χώρο του Πύργου.
Η τοποθέτηση και ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του κομποστοποιητή, τη σημασία της κομποστοποίησης στη διαχείριση απορριμμάτων αλλά και τη χρήση του κομποστ (οργανικό λίπασμα) θα γίνει σε συνεργασία με την υπηρεσία κήπων του ΑΠΘ την Τρίτη 23/02/010 στις 13:30 στο χώρο της κεντρικής εισόδου του Πύργου.
Καλούμε όσους και όσες ενδιαφέρονται να ενημερωθούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση. 
                     
                                                                             
Με εκτίμηση,

                                                                       
Η Κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής
                                                                       
Δήμητρα Κογκίδου 


Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας στο Α.Π.Θ.

 


Ένας πρωτοποριακός θεσμός υλοποίησης της συνεργατικής έρευνας αιχμής, το Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΚΕ.Δ.Ε.Κ), παρουσιάστηκε σε εκδήλωση, σήμερα, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Το ΚΕ.Δ.Ε.Κ. στοχεύει στην κοινή χρήση εξελιγμένων ερευνητικών εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και υποδομών, στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας σε καινοτόμες εφαρμογές και τη διοχέτευσή τους στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό.

Η ατζέντα της 20 Φεβ. 10

Επίσκεψη Κ. Παπούλια στα Ιωάννινα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 97ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης.
 • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Λονδίνο.
 • Η Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ διοργανώνει, στις 11.00, ημερίδα, με θέμα «Λίμνη Κορώνειας: Έργο Οικολογικής προτεραιότητας». Θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.
 • Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης στις 12.15 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Elpedison Power, εντός ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη.
 • Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες διοργανώνει, στις 13.00, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία στη Θεσσαλονίκη.
 • Στις 15.00, συγκέντρωση μεταναστευτικών αντιρατσιστικών οργανώσεων και συνδικάτων στην Ομόνοια - Θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα - Στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με συγκροτήματα μεταναστών δεύτερης γενιάς.
 • Στις 17.00, κοινή σύσκεψη, στη Θεσσαλονίκη, της διοικούσας επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και των 17 περιφερειακών τμημάτων του, παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου, Γιάννη Αλαβάνου, αλλά και εκπροσώπων υπουργείων, κομμάτων και εργασιακών συλλόγων μηχανικών.
 • Στις 17.00, ημερίδα με θέμα "Η Θεσσαλονίκη βρίσκει την ταυτότητά της". Την εκδήλωση οργανώνουν οι εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη" - Εναρκτήρια ομιλία από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο - Στρογγυλή τράπεζα (20:15) με τη συμμετοχή των Δ. Ρέππα, Π. Γερουλάνου, Ν. Μπόλαρη και Γ. Μανιάτη.
 • Η Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ διοργανώνει στις 18.30 εκδήλωση με θέμα, "Γυναίκα & Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", στο Hotel Imperial της Θεσσαλονίκης. Κεντρική ομιλήτρια, η υφυπουργός Θ.Τζάκρη.Επιστολών το Ανάγνωσμα

Απόσπασμα της  χθεσινής συνέντευξης τύπου του Κου Πεταλωτή .

ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΣ: Ισχύει ότι ο Πρωθυπουργός έστειλε απαντητική επιστολή στον κ. Γκρουέφσκι για την επίσκεψή του στα Σκόπια; Και αν ναι, τι περιεχόμενο έχει αυτή;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Βεβαίως. Υπάρχει απαντητική επιστολή. Την επέδωσε, χθες, η ελληνική πλευρά προς την πλευρά των Σκοπίων. Και απαντά ο κ. Πρωθυπουργός ότι θα μπορούσε να γίνει δεκτή η πρόταση για επίσκεψη στα Σκόπια. Μια τέτοια επίσκεψη όμως, πρώτα απ` όλα θέλει μια καλή προετοιμασία και βεβαίως υπάρχουν και κάποιες στοιχειώδεις προϋποθέσεις που πρέπει να διασφαλιστούν. Επίσης, στην επιστολή αυτή αναφέρει ότι πρέπει ο δημόσιος λόγος και των δύο πλευρών να είναι πιο προσεχτικός. Εμείς, στην προκειμένη περίπτωση απευθυνόμαστε, βέβαια, στην πλευρά των Σκοπίων. Και η καλή γειτονία προϋποθέτει βέβαια και άλλου είδους σχέσεις.

Σχόλια:
Σήριαλ έχουν γίνει αυτές οι επιστολές του Πρωθυπουργού !!!
Μάλλον θα προσπαθούν να ενισχύσουν τα ΕΛΤΑ...
Έχω μερικές απορίες: 
 • Τι λένε αυτές οι επιστολές; την ερώτηση την έκανε και ο δημοσιογράφος αλλά απάντηση δεν πήρε
 • Ανέφερε ο Κος Πεταλωτής "ότι πρέπει ο δημόσιος λόγος και των δύο πλευρών να είναι πιο προσεχτικός" αναφερόμενος στα Σκόπια. Γιατί τα "μαλώνουμε" τα παιδιά; έκαναν κάτι που μας πείραξε ; τι να προσέχουν ;;
Μήπως οι "άλλοι" ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε ;;


Παρεμπιπτόντως εκείνη την περίφημη επιστολή προς Ερντογάν ,  


πότε θα τη δημοσιοποιήσετε όπως δημόσια είχατε δηλώσει 
( Press Briefing, 09-11-26 )

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

"ΥδρογονΑνθρακες ο θησαυρός".....

Στη δημιουργία κρατικού φορέα ο οποίος θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τα θέματα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, που σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έχουν ιδιαίτερο οικονομικό ενδιαφέρον, σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου στη χώρα μας, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε: «Στόχος της κυβέρνησης είναι ο κρατικός φορέας, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα, να εκσυγχρονίσει την υφιστάμενη νομοθεσία και το αρχείο, να αναπτύξει επιστημονικές έρευνες, να προσελκύσει πετρελαϊκές εταιρίες και να αξιοποιήσει όλες τις ενδεχόμενες πληροφορίες ή δεδομένα που υπάρχουν.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Κος Πάγκαλος στη Βουλή.
Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Μήπως έχουμε τρελαθεί;
Kάθε μέρα το ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνει καινούργιες αρχές, υπηρεσίες, σώματα και φορείς.
Έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αρχή μέση και τέλος, "Show Bussiness" στην καθομιλουμένη.
Ας πάμε όμως στο θέμα μας στους "υδρογονάθρακες".

Καλωσήλθατε στην κόλαση του ΔΝΤ…- Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δε γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία “αδέσποτη” αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας για το σπίτι του.
-Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν… Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων. Ο Θεός να σας βοηθήσει, να μην πέσετε στα νύχια τους.
http://www.thetraveltart.com/wp-content/uploads/2009/03/theives-1024x772.jpg
Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
-Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας… Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη και άλλα drugs, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι… δεν είδα μάνες να πουλάνε τα παιδιά τους όπως γίνεται στο LA. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν. Όσα δεν πήραν οι τράπεζες, τα πήραν οι έμποροι… Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γι’ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους…
-Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί. Όλα τα ΜΜ”Ε” διατυμπάνιζαν την ανάγκη της “βοήθειας”. Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!
http://farm4.static.flickr.com/3087/2866455346_7d3b3c4ea8.jpg?v=0-Back Home, είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά.
Είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντίνοι μας θεωρούν σωτήρες… Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε.
Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες… Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν “θέλουμε τη χώρα μας πίσω”! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!
Οι τηλεοράσεις όπως μου έλεγαν, έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες… δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.
Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.
Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν ούτε looters (πλιατσικολόγοι). Ακόμα Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »
Από : olympia.gr

Για λύπηση είναι ο Παπ... ζορίζεται να πληρώσει δύο ιδιωτικά!!!

Είναι εξωκοινοβουλευτικός λέει και δεν πέρνει πολλά χρήματα...
Η δε γυναίκα του μαζεύει μανιωδώς αποδείξεις!!!

Α ρε στυλιάρι που θέλετε και σεις και αυτοί που σας προβάλουν...Από: ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

Ο Μέγας Αλέξανδρος κατακτά την Αθήνα


Ο χάλκινος ανδριάντας του έφιππου μακεδόνα βασιλιά, φιλοτεχνημένος από τον Γιάννη Παππά, βρίσκει θέση στην πλατεία Κοτζιά

Κυριακή 7 το πρωί, πριν από μερικές εβδομάδες. Στο ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά ήταν όλοι τους παρόντες. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης , ο αρχιτέκτονας κ. Δημήτρης Κουτσογιάννης, ο γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος, ο κ. Αλέκος Παππάς, γιος του γλύπτη Γιάννη Παππά, και κατά κάποιον τρόπο ο... Μέγας Αλέξανδρος.

Θέμα της «σύσκεψης» η τοποθέτηση του χάλκινου ανδριάντα του έφιππου Αλέξανδρου, έργου του Γιάννη Παππά, στην πλατεία Κοτζιά. Στην πρόβα, που έγινε επί τόπου, χρησιμοποιήθηκε μια πρόχειρη κατασκευή με φωτογραφία του αγάλματος σε φυσικό μέγεθος. Γεγονός είναι ότι ο Αλέξανδρος βρίσκει επιτέλους μια θέση στην Αθήνα, η οποία μπορεί να μην είναι η γενέτειρά του, υπήρξε όμως και εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο χωνευτήρι πολιτισμών από την αρχαιότητα ως σήμερα. Αλλωστε στον ανδριάντα του Γιάννη Παππά παριστάνεται ο Αλέξανδρος σε νεαρή ηλικία, όταν ήταν ακόμη ο έφηβος πρίγκιπας που ζούσε στην αυλή της Πέλλας και αγωνιζόταν με τους φίλους του στο κυνήγι με άλογο στα γύρω βουνά...

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Σήμερα η χώρα μας περνάει δύσκολες ώρες.
Και η παράταξή μας βρίσκεται σε ιστορική καμπή.
Χρέος μας είναι να επιτύχουμε δύο μείζονες στόχους ταυτόχρονα:
-- Σε ότι αφορά τη χώρα, να τη βοηθήσουμε να σταθεί στα πόδια της, να αντέξει τις πιέσεις, να ξεπεράσει την κρίση. Γιατί η Ελλάδα έχει τεράστιο αναξιοποίητο δυναμικό, ανθρώπινο και φυσικό. Δεν γονατίζει. Και δεν ταπεινώνεται…
-- Σε ότι αφορά την παράταξή μας, να προχωρήσουμε τολμηρά, όχι απλώς στην αναδιοργάνωση, όχι απλώς στην ανασυγκρότηση, αλλά στην Αναγέννησή της. Γιατί και η παράταξή μας έχει τεράστιο δυναμικό ανθρώπων και ιδεών.
Είναι υπερήφανη για την Ιστορία της και την προσφορά της.
Υπερασπίζεται τις αξίες της, που είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρες από ποτέ…
Υπερασπίζεται το συμφέρον του τόπου, σήμερα, που τόσοι πολλοί χτυπούν την Ελλάδα. Και που τόσοι πολλοί χτυπάνε τη Νέα Δημοκρατία, για να πλήξουν κάθε διάθεση αντίστασης της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην αρχή δεν γνώριζε - ή έκανε ότι δεν γνώριζε - ποια ήταν η κατάσταση της χώρας. Γι’ αυτό έταζε στους πάντες τα πάντα.
Κι όταν υποχρεώθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της, άρχισε να μας λέει ότι «η χώρα απώλεσε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας»!

O Γκρουέφσκι είναι έτοιμος με "νέες ιδέες" για την ονομασία


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Focus ο πρωθυπουργός της FYROM Γκρουέφσκι, κατά την διάρκεια χθεσινής συνάντησης με μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, επέδειξε προθυμία για επίλυση της διαμάχης του ονόματος.

Ο ανταποκριτής του Ευρωκοινοβουλίου για τα Σκόπια, Zoran Thaler, είπε ότι το όνομα δεν είναι πλέον ένα διμερές θέμα, αλλά ένα θέμα που αφορά στην σταθερότητα στην περιοχή.
Οι θέσεις του Γκρουέφσκι σε σχέση με τις προσδοκίες του ήταν μια θετική έκπληξη για μας. Αν συνεχίσει έτσι, η Αθήνα πρέπει να συνεχίσει αυτήν την τάση και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν κάποια βήματα μπροστά τις επόμενες μέρες η εβδομάδες" είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής και πρόεδρος της μικτής επιτροπής ΕΕ- FYROM, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Σχόλιο:
Τώρα τι "σόι" νέες ιδέες και προτάσεις για το "όνομα"έχει ο Γκρουέφσκι, ουδείς γνωρίζει...
Βλέπουν βήματα "μπροστά" οι Ευρωβουλευτές, αλλά μπροστά τι είναι μπροστά τι υπάρχει;
Τι είναι μπροστά μας, το σκοτάδι, το κενό, ο γκρεμός;
Το θέμα είναι ότι περιμένουν εξελίξεις σύντομα...
Τώρα τι λέει το ΥΠΕΞ για όλα αυτά είναι ένα θέμα, για το οποίο οι "αρμόδιοι" θα πρέπει να ασχοληθούν όταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρεθούν εντός Ελλάδας !!

"Laptop avec Semen"...

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι δυο γιαγιούλες που πλέκουν ανέμελα ;


Μήπως πλέκουν τα προικιά τους  ;;;  ΟΧΙ
Μήπως πλέκουν τη φανέλα του στρατιώτη ;;; ΟΧΙ
Μήπως πλέκουν καμία δαντέλα για τον Vassilios Kostetsos ;;; ΟΧΙ
Να σας λύσουμε λοιπόν εμείς την aπορία
Έχουν και οι δυο εγγονάκια που πηγαίνουν στην Α΄ Γυμνασίου … Μάλιστα !!!
Και σύμφωνα με την ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ που εξεδόθη από το Υπουργείο Παιδείας προς τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου για την προστασία των Υ/Η που χορηγήθηκαν δωρεάν την φετινή χρονιά σε όλη την επικράτεια , οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να τους προφυλάσσουν από κάθε είδους φθορά , κακή χρήση …κλπ…
Έτσι λοιπόν οι γιαγιάδες πήραν φωτιά …

Τα Σεμέν … τα κοφτά … τα δαντελωτά … δίνουν και παίρνουν …
 " Laptop avec semen " παντού , στο σαλόνι .στην κουζίνα ,στο καθιστικό … γέμισαν τα Ελληνικά νοικοκυριά …άλλαξε η αισθητική στη διακόσμηση …
Κυρία Υπουργέ επιτέλους ας σοβαρευτούμε… είστε τόσους μήνες στο Υπουργείο κάντε κάτι έστω και μικρό …το αυτονόητο …ασχοληθείτε με κάτι…
Τα Laptop η προηγούμενη Κυβέρνηση τα έδωσε για να ξεστραβωθούν τα Ελληνόπουλα και όχι να κάνουν δρομολόγια μέσα στις τσάντες των μαθητών…
και να είναι διακοσμητικά στοιχεία στον πάγκο της κουζίνας…
Μην απαξιώνετε κάτι που το έκαναν οι προηγούμενοι και δεν το κάνατε εσείς…


.......ΕΛΕΟΣ……

Πλούσιοι και Φτωχοί...


Οι Ληστές κλέβουν τους πλούσιους και οι Πλούσιοι τους φτωχούς !
Είμαστε  ληστές  :    Ζούμε  κλέβοντας τους πλούσιους! 
Είμαστε άρχοντας :  Ζούμε  κλέβοντας τους φτωχούς!
Πόσοι  είναι οι  κλέφτες ;  Πόσοι  είναι  οι πλούσιοι ; Και πόσοι είναι οι φτωχοί στη χώρα μας ;
Ποιοι κυβερνούν αυτό το τόπο ; Οι λίγοι ή  οι πολλοί ;  Στις Δημοκρατίες κυβερνούν οι πολλοί. Επομένως έχουμε Δημοκρατία !
Κάθε μέρα ακούμε η διαβάζουμε :
Ληστεία εδώ, ληστεία εκεί, ληστεία  και παραπέρα ! Σκάνδαλο εδώ,  σκάνδαλο εκεί, σκάνδαλο και παραπέρα !
Διαφθορά εδώ, διαφθορά εκεί, διαφθορά  και παραπέρα !
Ποιοι είναι οι  κλέφτες και οι ληστές ;  Ποτέ δε θα τους βρούμε !  Μήπως θα τους βρούμε με τις εξεταστικές επιτροπές ;
Ποιοι είναι οι  πλούσιοι ;  Ποτέ δε θα τους βρούμε !
Ποιοι είναι οι  φτωχοί  ;  Αυτούς τους γνωρίζουμε  και μάλιστα πολύ καλά,  έχουν ονοματεπώνυμο και είναι φακελωμένοι !
Αυτοί όπως πάντα θα πληρώσουν τη νύφη !  Τους κλέφτες, τους ληστές και τους πλούσιους  θ αργήσουν να τους βρουν ή δε θα τους βρουν ποτέ !
Πιο είναι το πρότυπο για το νέο μας και για  τον απλό πολίτη σήμερα ; Το κράτος,  οι πολιτικοί , οι επιχειρηματίες, η εκκλησία, η δικαιοσύνη ;
Γιατί στην Ελλάδα δεν τιμωρούνται οι κλέφτες ;
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να μείνει ατιμώρητη η απάτη σου, είναι να έχει διαπράξει την ίδια ακριβώς απάτη η κυβέρνηση τής χώρας σου…
Γερμανική εφημερίδα γράφει : Α! οι τόσο περήφανοι Έλληνες ξεγέλασαν, εξαπάτησαν και τώρα είναι σχεδόν χρεοκοπημένοι. Αν γινόταν θα έπρεπε να φύγουν αμέσως από την Ευρωζώνη.
Όλοι έχουμε βάλει το λιθαράκι μας γι αυτή  μας την κατάντια. Κανένας δεν εξαιρείται. Ούτε η θεία μου η Κατίνα !
Ο απλός πολίτης γιατί βλέποντας εδώ και πολλά χρόνια την κατρακύλα, δεν αντέδρασε έγκαιρα  δυναμικά και συλλογικά,
γιατί  ακόμα παρασύρθηκε από την καταναλωτική κοινωνία και ξοδεύει περισσότερα των δυνατοτήτων του.
Ο μικροεπιχειρηματίας γιατί τον έμαθαν να κινείται και να ζει με τα δανεικά. Γι αυτό είναι και καταχρεωμένος. Αυτό ήθελαν.. Όλοι να γίνουν όμηροι των Τραπεζών.
Οι Βιομήχανοι. Ένα μόνο σχόλιο : Η Ελλάδα έχει πτωχές βιομηχανίες, αλλά πλούσιους βιομηχάνους !
Οι  πραγματικοί Γεωργοί, γιατί επέτρεψαν να υπάρχουν άλλοι τόσοι που δεν παράγουν τίποτα και  θέλουν να εισπράττουν επιδοτήσεις.
Πότε επιτέλους θα γίνει το  περιβόητο μητρώο αγροτών, ακούγεται εδώ και πολλά χρόνια, για να ξεκαθαρίσει η ίρα από το σιτάρι .
Το διαλυμένο και διεφθαρμένο κράτος και  ορισμένοι αναξιόπιστοι πολιτικοί . Επειδή  παρα έμαθαν  το επάγγελμα τους.
Μήπως θα πρέπει να οριστεί ανώτατο όριο, αυτού του επαγγέλματος τα 8 χρόνια ; ( και πολλά τους είναι !)   

Τα μέτρα της ΕΕ στην Ελλάδα δεν ενισχύουν τη δημοκρατία


Στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau με τίτλο «ΟΝΕ ή δημοκρατία» δημοσιεύεται  ανάλυση του οικονομολόγου και ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης Βίλχελμ Χάνκελ.
Για τον Γερμανό οικονομολόγο ‘λυδία λίθος’ αυτή τη στιγμή είναι η διατήρηση της δημοκρατίας και όχι η διατήρηση της ευρωζώνης ως έχει:
«Ποιος πιστεύει σοβαρά ότι μπορεί να διατηρήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, εάν επιβάλει στοπ στις μισθολογικές αυξήσεις, περικόψει ουσιαστικά τις κοινωνικές παροχές και αυξήσει δραστικά τους φόρους, χωρίς να βγουν στο δρόμο οι πολίτες; 
Και μόνον η εξαγγελία τέτοιων δραστικών μέτρων μπορεί να οδηγήσει τους πολίτες σε κινητοποιήσεις μέχρι και σε γενική απεργία. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι ‘συμπαραστάτες’ της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες αγνοούν πλήρως τις καταστροφικές επιπτώσεις των κυρώσεών τους στην οικονομική ανάπτυξη και τον προϋπολογισμό της χώρας.

Κανονικά θα έπρεπε να είναι σημαντικότερη για τις Βρυξέλλες και τους ευρωκράτες η διατήρηση της δημοκρατίας σήμερα στην Ελλάδα και αύριο σε άλλες χώρες με παρόμοια προβλήματα από τον αριθμό των χωρών - μελών της ΟΝΕ. Δηλαδή για να λυθεί με σύνεση το πρόβλημα της Ελλάδας και των άλλων χωρών που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, πρέπει οι χώρες αυτές να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα….Ασφαλώς θα παραμείνουν στην ΕΕ, αλλά θα αλλάξουν θέση: από μέλη της ευρωζώνης θα γίνουν υποψήφια μέλη της και εκεί θα προετοιμαστούν για την επανένταξή τους στην ευρωζώνη.
Μόνον με μια συρρίκνωση στο σκληρό πυρήνα της η ευρωζώνη μπορεί να διατηρηθεί και να ξεπεράσει την κρίση. Διαφορετικά καταστρέφονται και τα δύο: και η δημοκρατία στην Ευρώπη και η ΟΝΕ.» 

Από:  DEUTSCHE WELLE

Εντυπωσίασε τη Μόσχα η «Ποιητική Αρχιτεκτονική» του Βαρλάμη.


Μάγεψε το φιλότεχνο κοινό της Μόσχας η έκθεση του αρχιτέκτονα-ζωγράφου καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη, με θέμα "Ποιητική Αρχιτεκτονική-Αrchitettura Μetafisica", που φιλοξενείται από τις αρχές του μηνός έως τις 7 Μαρτίου στη Ρωσική Ακαδημία Τεχνών. Η διοργάνωση της έκθεσης έγινε από το "Art Museum Waldviertel", σε συνεργασία με τη Ρωσική Ακαδημία Τεχνών της Μόσχας και το Πολιτιστικό Φόρουμ της Αυστρίας στη Ρωσική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για έργα του καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη, ο οποίος ζει και εργάζεται εδώ και τρεις δεκαετίες στη Βιέννη, τα οποία αντανακλούν την κουλτούρα κάθε πολιτισμού, μέσα από σπίτια στα οποία ζουν άνθρωποι απ΄ όλο τον κόσμο -Αφρικανοί, Αμερικανοί (από βορρά και νότο), Αυστραλοί, Ασιάτες και Ευρωπαίοι. Και, όπως λέει ο ίδιος ο Ευθύμης Βαρλάμης, τα σπίτια του είναι "ποιητικά, γεμάτα σημάδια και σύμβολα", σπίτια "της φύσης, ανοιχτά και ατέλειωτα", ενίοτε "φιλικά και παιδιάστικα απλά", όπου "τα παιδιά αισθάνονται ωραία και το ίδιο η γιαγιά κι ο παππούς κι η μαμά κι ο μπαμπάς", σπίτια "για όλες τις αισθήσεις", που είναι "φτιαγμένα για να ψηλαφιούνται". Είναι χαρούμενα και ζωηρά και ταυτόχρονα "παράδοξα δημιουργήματα, ανατρεπτικά, μυστηριώδη, μαγεμένα", με παράθυρα "σαν μάτια που κλείνουν μέσα τους το ατέλειωτο πανόραμα της φύσης", ενώ "οι διάφανες κεραίες τους φθάνουν ψηλά, ως τα πιο μακρινά αστέρια του σύμπαντος".

Η ατζέντα της 19 Φεβ.10


 • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Λονδίνο

 • Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα σε Κροατία, Σλοβακία, Τσεχία

 • Το ερευνητικό ινστιτούτο Strategy International διοργανώνει διεθνές συνέδριο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ, με θέμα: "Το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ" (Grand Hotel). Στις 19:00, θα μιλήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

 • Διήμερο διεθνές σεμινάριο με θέμα, "Αντιμετώπιση Κακώσεων Αρθρικού Χόνδρου", διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών, στο νοσοκομείο Η.Ν Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη

 • 3η ημερίδα, με θέμα "Η θέση του νοσηλευτή σε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας", στην Κοζάνη. Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Ν.Α. Κοζάνης και το Δήμο Κοζάνης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

 • Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τις διοικήσεις όλων των Εργατικών Κένητρων των πόλεων της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει η ΓΣΕΕ, ενόψει της γενικής απεργίας στις 24/2. 11:00:00 Θεσσαλονίκη

 • Συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ για την εκλογή του Γραμματέα της - Ομιλία Σαμαρά 11:30:00 Αθήνα

 • Η Μορφωτική Πρωτοβουλία σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου για το ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, στο 16ο Γυμνάσιο Πατρών (Κορυδαλλέως 13, Κάτω Συχαινά, Πάτρα). 11:30:00

 • Συζήτηση με τους πολίτες με θέμα "Κλιματική αλλαγή: τι μέλλει γενέσθαι μετά την Κοπεγχάγη" οργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα - Το θέμα θα εισηγηθούν οι ευρωβουλευτές Κρίτων Αρσένης, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Μιχάλης Τρεμόπουλος, καθώς και εκπρόσωπος του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace. 12:00:00 Αθήνα

 • Εκδήλωση της Επιτροπής Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των "Προοπτικών ανάπτυξης της διεπιστημονικής έρευνας και καινοτομίας στο ΑΠΘ" (αίθουσα τελετών). 12:00:00 Θεσσαλονίκη

 • Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ διοργανώνει ημερίδα, με θέμα, "Οπτικά Δίκτυα Πρόσβασης FTT", στο ξενοδοχείο "Capsis". 12:30:00 Θεσσαλονίκη

 • Κοινή σύσκεψη της διοικούσας επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και των 17 περιφερειακών τμημάτων του, παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου, Γιάννη Αλαβάνου, αλλά και εκπροσώπων υπουργείων, κομμάτων και εργασιακών συλλόγων μηχανικών. 17:00:00 Θεσσαλονίκη Κοινοβουλευτικό έργο
  10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
  11:00 (ολομέλεια) Επίκαιρη ερώτηση 14 βουλευτών του ΛΑΟΣ σχετικά με την αύξηση της εγκληματικότητας και την αντιμετώπισή της.
  Εξεταστική επιτροπή για υπόθεση Ζίμενς
  Εξεταστική επιτροπή για υπόθεση Μονής Βατοπεδίου
  Αθλητική ατζέντα

 • Υδατοσφαίριση-Α1 Ανδρών (15η ημέρα): 17.00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ
  19.00 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη

 • Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

  2ο ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΜΠΡΑΛΟΥ.


   Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ( Α.Λ.Α.Λ.) για άλλη μια χρονιά, ανοίγει την αυλαία των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα, διοργανώνοντας το 2ο ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΜΠΡΑΛΟΥ στις 20 & 21 Φεβρουαρίου 2010, στην ομώνυμη θρυλική διαδρομή.
  Ο αγώνας, που τελείται υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Γοργοποτάμου, χορηγούς επικοινωνίας το “STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” το “RALLY.GR”,και το “XWMATINOS.GR” περιλαμβάνει δυο ασφάλτινα σκέλη των 9.60 χλμ με αφετηρία 1ου σκέλους την Κυριακή 21/02/2010 και ώρα 10:00’, είναι ο πρώτος από τους εννέα αγώνες που προσμετρούν στο ΚΥΠΕΛΟ ΑΣΦΑΛΤΙΝΩΝ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ για το 2010.
  Η πασίγνωστη τεχνική διαδρομή, που είναι σχετικά επίπεδη στην αρχή, ανηφορίζει με ποικιλία στροφών στη συνέχεια για να γίνει ξανά επίπεδη προς το τέλος της, καθώς και η εμπειρία και το κέφι της ΑΛΑΛ, υπόσχονται μεγάλη οδηγική απόλαυση στους αγωνιζόμενους, και πλούσιο θέαμα στους θεατές, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια όλων .
   Για περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Α.Λ.Α.Λ  www.alalamias.gr 
   

  Κάναμε λάθος με τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά ψηφίζουμε το Νομοσχέδιο !!!!

   Γ. Παπανδρέου: Κάναμε λάθος με τα τέλη κυκλοφορίας (29 Δεκ.09)

   "Λάθος χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου τη ρύθμιση των τελών κυκλοφορίας που έχει εξελιχθεί σε χαράτσι για τους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού. Υποστήριξε ότι αυτό θα διορθωθεί από τον επόμενο χρόνο, χωρίς να αποκλείσει διορθωτικές κινήσεις και για τα τέλη του 2010, που πληρώνονται αυτή την περίοδο". ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

  Ο στόχος μας είναι να περιοριστεί η χρήση των αυτοκινήτων, όχι η ιδιοκτησία τους. Το μείγμα των μέτρων που θα εφαρμοσθούν προς αυτή την κατεύθυνση του χρόνου πιστεύω ότι θα είναι πιο αποτελεσματικό και απολύτως δίκαιο».
  (Συνευτεξη Κας Μπιρμπίλη στο ΒΗΜΑ 24 Ιαν.10)

  Kάναμε λάθος με τα τέλη κυκλοφορίας και το μέτρο δεν ηταν αποτελεσματικό και δίκαιο!!!
  Αυτά μας έλεγαν μέχρι πριν 1 μήνα ο Κος Πρωθυπουργός και η Κα Μπιρμπίλη και τώρα φέρνουν στην βουλή νομοσχέδιο :
   "Αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων και κατάργηση του μέτρου απόσυρσης οχημάτων"

  Η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση της απόσυρσης και την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, που η κυβέρνηση έφερε, σήμερα, προς ψήφιση στη Βουλή, συνιστά ένα μοναδικό κοινοβουλευτικό παράδοξο. 
  Ενώ, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η υπουργός Περιβάλλοντος έχουν πρόσφατα παραδεχθεί δημόσια την λανθασμένη και άδικη απόφασή τους, παρόλα αυτά επιμένουν σε αυτήν και την φέρνουν προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο!

  Μιχάλης Γιαννάκης: Απαιτείται αναπτυξιακή ώθηση στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας

  Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  «Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η διαφαινόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας συνδέεται με ραγδαίες εξελίξεις στην ενεργειακή βιομηχανία. Ευελπιστούμε ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόσχα θα συμβάλει αποφασιστικά στην ταχύτερη υλοποίηση ενεργειακών έργων εθνικής σημασίας, όπως είναι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Η Νέα Δημοκρατία κληροδότησε στη σημερινή κυβέρνηση ένα πλέγμα ενεργειακών συμμαχιών, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μετατραπεί η Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο με απτά γεωπολιτικά και γεωοικονομικά ανταλλάγματα.
  Με αίσθημα ευθύνης, η προηγούμενη κυβέρνηση εργάστηκε συστηματικά για τη βελτίωση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας και τη διαφοροποίηση των προμηθευτών, ώστε να επωφεληθεί ο Έλληνας καταναλωτής.
  Σε μία δυσμενή για την Ελληνική οικονομία χρονική συγκυρία, όμως, πρέπει να δοθεί μία νέα αναπτυξιακή ώθηση στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας. Είναι επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εκπονήσει μία συγκροτημένη ενεργειακή στρατηγική με προαποφασισμένους στόχους. Οι εξαγγελίες για προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, προς το παρόν, παραμένουν κενό γράμμα. Η αβεβαιότητα των κυβερνητικών προθέσεων για την αγορά φυσικού αερίου έχει επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας, που υπάρχει στη χώρα μας».

  Νέα Δημοκρατία: 23 μέτρα-ανάσες για την τόνωση της Οικονομίας

  Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και μετά από τα μέτρα που έλαβε ή αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, υπάρχει δικαιολογημένη ανησυχία ότι θα προκληθούν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά και κατ’ επέκταση η οικονομία θα οδηγηθεί σε μεγαλύτερη ύφεση. Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι μονομερή. Αφορούν στο δημοσιονομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, αγνοώντας την αναγκαία τόνωση και ανάπτυξη της Οικονομίας, χωρίς την οποία η ανεργία θα εκτοξευθεί στα ύψη. Χρειάζονται και αντισταθμιστικά μέτρα τόνωσης της ενεργού ζήτησης.
  Η Νέα Δημοκρατία έχει σοβαρές επιφυλάξεις για την ορθότητα και αποτελεσματικότητα πολλών κυβερνητικών μέτρων, όπως η αύξηση των φορολογίας καυσίμων και η υπέρμετρη επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας.
  Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί οικονομικά και κοινωνικά απαράδεκτη τη λήψη φορολογικών μέτρων και την περιοριστική εισοδηματική πολιτική που επιβαρύνουν τα μικρομεσαία εισοδήματα πριν εξαντληθούν όλα τα περιθώρια καταπολέμησης των εκφυλιστικών φαινομένων της διαφθοράς, σπατάλης, φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
  Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στην υιοθέτηση των ακόλουθων πολιτικών και μέτρων που θα δώσουν άμεσα μια ανάσα τόνωσης στην ελληνική αγορά. Τα μέτρα αυτά είτε επιβαρύνουν ελάχιστα είτε καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε κάθε περίπτωση, θα οδηγήσουν σε τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, σε ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε αύξηση της κατανάλωσης και αποτελούν μια άμεση απάντηση στην ύφεση.
  ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
  * Υποβολή αιτήματος από την κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μεταφορά της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας στο τέλος την παρούσης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρξει κατά τα πρώτα κρίσιμα χρόνια χρηματοδότηση των κοινοτικών προγραμμάτων κατά 100% από τα κοινοτικά ταμεία (με ανάλογη αύξηση της εθνικής συμμετοχής τα επόμενα χρόνια).
  * Να «ξεκολλήσει» η χρηματοδότηση των μεγάλων έργων υποδομ ής (οδικοί άξονες, έργα ΜΕΤΡΟ) που είναι έργα «γέφυρες» από το Γ’ ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ. Επίσης, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης της νέας γενιάς έργων που έχουν ώριμες μελέτες και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (μεγάλη περιφερειακή Θεσσαλονίκης, επέκταση ΜΕΤΡΟ Αθήνας προς Πειραιά, επέκταση ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά κ.α.)
  * Επιτάχυνση της κατασκευής έργων παραχώρησης με αυτοχρηματοδότηση (αυτοκινητόδρομοι κλπ) και συγχρηματοδοτούμενων έργων. Τα αυτοχρηματοδοτούμενα πραγματοποιούνται με ιδιωτικά κεφάλαια, έναντι παραχώρησης δικαιωμάτων χρήσης μετά την περαίωσή τους. Είναι σημαντική πηγή ενίσχυσης της ενεργού ζήτησης, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και δημοσιονομικής στενότητας.
  Εδώ απαιτείται η επίσπευση των αναγκαίων απαλλοτριώσεων και η άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τις εμπλεκόμενες κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες πρέπει να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την υλοποίηση του προγράμματος. Με την εφαρμογή του προγράμματος αυτού θα έχουμε, αντί δημοσιονομικού κόστους, σημαντικό δημοσιονομικό όφελος, δεδομένου ότι η προβλεπόμενη σχετικώς μικρή κρατική συμμετοχή (12,5% του κόστους) στα έργα παραχώρησης υπεραντισταθμίζεται, λόγω της προκαλούμενης αύξησης του ΑΕΠ, από την είσπραξη ΦΠΑ (19%), εργοδοτικών και εργατικών εισφορών, και φορολογίας εισοδήματος των κατασκευαστικών εταιρειών.

  Νέα πολυτελέστατη αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο Λάρνακας για χάρη του Πάπα


  Σε χθεσινή μας ανάρτηση είχαμε αποκαλύψει ότι αρχές Ιουνίου ο Πάπας θα βρίσκεται στην Κύπρο και θα επισκεφτεί και την Πάφο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, για το χατήρι του Πάπα Βενέδικτου του ΙΣΤ, ο οποίος θα φθάσει στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη στις αρχές του προσεχούς Ιουνίου, η Κυβέρνηση βάζει μπροστά για εκ βάθρων αναμόρφωση του χώρου του VIP στο νέο αεροδρόμιο Λάρνακας.
  Συγκεκριμένα,όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προχωρεί στη δημιουργία τερματικού, όπου θα καταλήγουν τα αεροπλάνα των αρχηγών κρατών και των άλλων υψηλών προσωπικοτήτων. Ο υφιστάμενος σήμερα χώρος που χρησιμοποιείται ως «κρατική» αίθουσα επισήμων VIP, στον τρίτο όροφο του κτηρίου του αεροδρομίου, κρίνεται ακατάλληλος για υποδοχή αρχηγών κρατών. Έτσι, η μισή έκταση της αίθουσας θα αναδιαμορφωθεί σε πολυτελέστατο χώρο υποδοχής, ώστε να καταλήγουν εκεί οι υψηλά ιστάμενοι φιλοξενούμενοι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, θα γίνουν διαρρυθμίσεις ώστε τα αεροπλάνα που θα τους μεταφέρουν να μπορούν να σταθμεύουν κοντά στο κτήριο και οι αρχηγοί κρατών να μπορούν να εισέρχονται στην αίθουσα των επισήμων απευθείας, χωρίς να διέρχονται από άλλους χώρους του αεροδρομίου. Επίσης, σημειώνει το δημοσίευμα, κατά την αναχώρησή τους από την Κύπρο θα έχουν απευθείας οδική πρόσβαση στο κτήριο.

  Οι νέοι δήμοι της Αττικής. Με βάση τα σενάρια «στριμώχνονται» ήδη οι πιθανοί υποψήφιοι

  Με αγωνία αναμένουν οι αιρετοί -μα και οι πιθανοί υποψήφιοι- όλης της χώρας τη διαμόρφωση του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη. Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι επίσημες προτάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, όμως σε όλη την Ελλάδα οι «ζυμώσεις» έχουν ξεκινήσει και οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν.
  Η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση παρουσιάζει σήμερα τους νέους δήμους που πρόκειται να προκύψουν μετά από συνενώσεις στην Αττική, με βάση τα κυρίαρχα μέχρι στιγμής σενάρια.

  Αθήνα-Πειραιάς

  Στους δήμους της Αθήνας και του Πειραιά, υπάρχουν αρκετά σενάρια για συνενώσεις όπως της Λυκόβρυσης με την Πεύκη, των Μελισσιών με τα Βριλήσσια , της Νέας Χαλκηδόνας με τη Νέα Φιλαδέλφεια, του Νέου με το Παλαιό Ψυχικό, του Χολαργού με τον Παπάγο, της Παλαιάς και της Νέας Πεντέλης, του Ελληνικού με την Αργυρούπολη , του Χαϊδαρίου με την Αγία Βαρβάρα, του Κερατσινίου με την Δραπετσώνα (δεν θέλουν ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος δήμος) κ.α
  Άλλο ένα σενάριο θέλει την ένωση των Βριλησσίων με το Χαλάνδρι.

  Ανατολική Αττική
  1. Κερατέα- Κουβαράς- Λαύριο- Άγιος Κωνσταντίνος
  2. Καλυβίων-Σαρωνίδας-Αναβύσσου- Παλαιάς Φώκαιας
  3. Βάρης- Βουλιαγμένης- Βούλας
  4. Κορωπί- Μαρκόπουλο- Σπάτα- Παιανία (Υπάρχουν ενστάσεις γιατι δημιουργειται τεράστιος δήμος)
  5. Νέα Μάκρη- Ραφήνα και πιθανά με το Πικέρμι και την Αρτέμιδα
  6. Γέρακας- Παλλήνη- Γλυκά Νερά- Ανθούσα
  ( O δήμαρχος Γλυκών Νερών επιθυμεί και το έχει δηλώσει δημόσια, την ένωση του δήμου του με την Αγία Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε διαφορετική Νομαρχία)

  Βορειοανατολική Αττική

  1. Αυλώνα- Ωρωπού- Νέων Παλατίων- Σκάλας-Συκαμίνου- Κάλαμου- Μαρκοπούλου Ωρωπού
  2. Αφιδνών- Καπανδριτίου- Μαλακάσας- Πολυδενδρίου- Βαρνάβα- Γραμματικού- Μαραθώνα
  3. Αγίου Στεφάνου- Άνοιξης- Διονύσου- Δροσιάς- Κρυονερίου- Ροδόπολής- Σταμάτας

  Δυτική Αττική

  1. Μενίδι- Θρακομακεδόνες
  2. Ελευσίνα- Μαγούλα
  3. Φυλή- Άνω Λιόσια- Ζεφύρι
  4. Ερυθρές- Μάντρα
  5. Ασπρόπυργος

  Aπό: e-αυτοδιοίκηση

  Τι είδε ο Γιαπωνέζος !!!!

  Η νέα μόδα στην Ιαπωνία είναι οι φούστες που δεν είναι διαφανείς αλλά το μοντέλο είναι τυπωμένο πάνω στο ύφασμα!!!!

   
    
   


  Eνημερώσεις Τύπου: Αραιά και που;;  H ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, συνηθίζεται να γίνεται κάθε ημέρα...

  Όπως βλέπετε στην εικόνα αλλά και την ιστοσελίδα της ΓΓΕ , η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 8 Φεβ.10 !!!!
  Δέκα ημέρες πριν, τόσο κοντά δηλαδή.
  Θα μου πείτε γιατί έγινε τίποτα σοβαρό-σημαντικό; σκοτώθηκε κανένας αθώος πολίτης; έγινε καμία "αστυνομική γκάφα" ; πλημμύρισε ο Έβρος; είχαμε συναντήσεις του Πρωθυπουργού με αρχηγούς κομμάτων; μας ταλανίζουν "σκάνδαλα" με την Goldman Sachs;

  Τίποτε σοβαρό δεν συμβαίνει σε αυτή την χώρα. όλα βαίνουν καλώς, όλα ¨ρολόι".

  Κατά τα άλλα ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

  Smartphones και ... άπλυτα ρούχα


  Στην Παγκόσμια Έκθεση Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη 1500 εκθέτες από τον κλάδο παρουσίαζουν από «έξυπνα τηλέφωνα» μέχρι και την τεχνολογία του ... 22ου αιώνα.

  Πέρασε ο καιρός που μπορούσε κανείς μόνο να τηλεφωνήσει από το κινητό. Κυρίως στις βιομηχανικές χώρες οι αγορές έχουν σχετικά κορεστεί. Η λέξη κλειδί τώρα είναι το κινητό ίντερνετ, δηλαδή η δυνατότητα να επισκέπτεται κανείς κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας τον όμορφο κόσμου του διαδικτύου. Αυτό είναι εφικτό μέσω των λεγόμενων smart phones, των έξυπνων τηλεφώνων.

   Βρώμικα ρούχα και προστασία περιβάλλοντος

  Πώς θα είναι τα κινητά τηλέφωνα του μέλλοντος; Στην παγκόσμια ΄Εκθεση Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν πολλές απαντήσεις. Εδώ εκθέτει η αφρόκρεμα του κλάδου την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, συνολικά 1300 εκθέτες, με 50.000 επισκέπτες. Ανάμεσά τους και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας της Πληροφορικής Fraunhofer. Ο Μάρκους Αϊζενχάουερ μας εξηγεί ποια σχέση έχουν τα βρώμικα ρούχα με την κινητή τηλεφωνία και την προστασία του περιβάλλοντος:

  Η Ελλάδα χρησιμεύει σαν αποδιοπομπαίος τράγος...

   

  Η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung επισημαίνει:  
  «Η Ελλάδα χρησιμεύει σαν αποδιοπομπαίος τράγος. Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι μικρότερο από αυτό της Ιταλίας και η τρύπα στον προϋπολογισμό δεν είναι πιο βαθιά από ότι στην Ισπανία ή στην Ιρλανδία. Αλλά η αλληλεγγύη στην ΕΕ χωλαίνει. Η Ελλάδα θα πρέπει να βγει έξω από το φαύλο κύκλο του δανεισμού όχι με τελεσίγραφα, αλλά με χειροπιαστή βοήθεια από τις Βρυξέλλες. Και θα πρέπει και η ίδια να βοηθήσει τον εαυτό της
  Δεν φθάνουν οι εκκλήσεις για περικοπές, θα πρέπει να διασφαλίσει πρόσθετα έσοδα με αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πολυτελείας, καταπολεμώντας τη φοροδιαφυγή και επιβάλλοντας φόρους στους πλούσιους και τις τράπεζες». 
  Από: DEUTSCHE WELLE

  Εξαφανίστηκε μωρό από το μαιευτήριο «Έλενα»

  Φώτο αρχείο

  Συνταρακτικό. Εξαφανίστηκε τη νύχτα νεογέννητο από το μαιευτήριο «Έλενα». Το βρέφος βρισκόταν στο δωμάτιο της μητέρας του.
  Το μωρό είχε γεννηθεί χθες. Στον ίδιο θάλαμο βρίσκονταν και άλλες δύο γυναίκες.
  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας. Οι γονείς του μωρού δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί.

  ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ

  Η ατζέντα της 18 Φεβ.10


 • Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Λονδίνο

 • Επίσκεψη ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα σε Κροατία, Σλοβακία, Τσεχία

 • Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη με θέμα την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος (11:00:00 Αθηνα)

 • Συνέντευξη Τύπου-Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Η συνέντευξη αφορά τη διοργάνωση των καρδιολογικών Σεμιναρίων, του δεύτερου σε μέγεθος επιστημονικού γεγονότος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με τη συμμετοχή 1.800 επιστημόνων από Ελλάδα και εξωτερικό (11:00:00 Θεσσαλονίκη)

 • Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς θα επιβραβεύσει τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για τη διαχρονική του κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό (11:00:00 Αθήνα)

 • Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα παρουσιάσει τα στοιχεία των ελέγχων για την εισφοροδιαφυγή που πραγματοποίησαν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το ΙΚΑ (12:00:00 Αθήνα)

 • Συνέντευξη Τύπου μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων με θέμα την αντιρατσιστική διαδήλωση που οργανώνεται στις 20 Φεβρουαρίου (12:00:00 Αθήνα )

 • Συνέντευξη Τύπου της International Association of Professional Congress Organisers (IAPCO) (12:00:00 Αθήνα)

 • Συνέδριο με θέμα τις φορολογικές εξελίξεις του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου (14:00:00 Αθήνα)

 • O Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς πραγματοποιεί συγκέντρωση ενάντια στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και το Σύμφωνο Σταθερότητας, στο γήπεδο του Πανελληνίου (Ευελπίδων 2). Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς και Αντώνης Νταβανέλος (19:00:00 Αθήνα)

 • Παρουσίαση του βιβλίου "Αντώνης Μπριλλάκης - Διαδρομές και αναζητήσεις της Αριστεράς μετά τον εμφύλιο". Θα μιλήσουν οι Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Μανώλης Γλέζος, Απόστολος Κακλαμάνης και Γιάννης Ρέγκας (19:00:00 Αθήνα)

 • Εκδήλωση για τη συμμετοχή των ελλήνων γιατρών στο δράμα του λαού της Αϊτής. Την εκδήλωση οργανώνει η Ιατρική Σχολή και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση κρίσεων Υγείας» (19:00:00 Αθήνα)

 • Έναρξη INFACOMA-MARMIN (20:00:00 Θεσσαλονίκη)

 • Ο Βασίλης Ι. Τζανακάρης παρουσιάζει το βιβλίο του «Στο όνομα της προσφυγιάς» (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ). Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Αναστασιάδης, Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας Α.Π.Θ., Μόσχος Βοϊτσίδης, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., Κώστας Λασκαρέλιας, αρχισυντάκτης, προϊστάμενος Ελευθεροτυπίας Βορείου Ελλάδος.ην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης (20:00:00 Θεσσαλονίκη) 


 • ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

  Αγαπητοί Πατριώτες και Συνέλληνες ,πρέπει όλοι  εμείς που ανέκαθεν είμαστε τα φορολογικά υποζύγια του συστήματος και που καλούμεθα για άλλη μια φορά να πληρώσουμε το μάρμαρο και τα κλεμμένα τους , να αντιδράσουμε και :
         ΑΝΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΝΑ
                       ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ 
  ΜΟΝΟ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΕΣΩ TAXISNET
                          ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

  ΔΗΛΩΝΩ  ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ

  ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ

  ΚΕΚΤΗΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ  ΕΤΟΣ 2009

  ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ

   ΕΤΟΥΣ 2010 ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΑΣ ,ΝΑ

  ΣΤΕΡΟΥΜΑΙ  ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ

  ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΟΥ  ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΕ.


  ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ

  ΚΑΝΕΝΑΣ Ο ΕΦΤΑΝΗΣΙΟΣ

  Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

  Αλλαγές στο Πολεμικό Ναυτικό

  Προαγωγές - Αποστρατείες Στρατιωτικής Ηγεσίας

  Συνήλθε σήμερα το ΚΥΣΕΑ και μετά από εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου αποφάσισε ομόφωνα:

      α) την αποστρατεία του έως σήμερα Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου κ. Γεώργιου Καραμαλίκη στον οποίον απονέμει το βαθμό του Ναυάρχου εν αποστρατεία και τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΝ.
       β)  την επιλογή ως νέου Αρχηγού ΓΕΝ του έως σήμερα Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναυάρχου κ. Δημητρίου Ελευσινιώτη.
      γ)  την αποστρατεία του έως σήμερα Αρχηγού του Στόλου Αντιναυάρχου κ. Ιωάννη Καραΐσκου στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού του Στόλου.
      δ)  την αναδρομική απονομή του βαθμού του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του τίτλου του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ στον πρώην Αρχηγό  ΓΕΑ κ. Παναγιώτη Παπανικολάου.

  Στο διαδίκτυο η Αρχιεπισκοπή

  Ενεργά μπαίνει στο κόσμο του διαδικτύου η Αρχιεπισκοπή. Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, από σήμερα τίθεται στη διάθεση του κοινού η νέα ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία παρουσιάζεται ανεξάρτητη από τον διαδικτυακό τόπο ecclesia.gr
  Η ιστοσελίδα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες και υπηρεσίες στον επισκέπτη. Ήδη δικτυώθηκε παράλληλα με δέκα ενορίες σε πιλοτική βάση, ενώ απώτερος σκοπός είναι η διαδικτύωση με τις 144 ενορίες της Αρχιεπισκοπής. Έτσι, εκτός από τις «παραδοσιακές» πληροφορίες, που όλοι μπορούν να βρουν σε μια ιστοσελίδα, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που βοηθούν στο να καταργηθεί η γραφειοκρατία σε πρώτο επίπεδο μεταξύ της Αρχιεπισκοπής (διοίκησης) και των Ενοριών και σε δεύτερο, μεταξύ του κοινού (όσοι ενδιαφέρονται για πιστοποιητικά αγαμίας, πνευματικά διαζευκτήρια, πιστοποιητικά γάμου κ.λπ.) και της Αρχιεπισκοπής, της ενορίας τους, δηλαδή. Συγχρόνως, οι κληρικοί μπορούν να βρίσκουν πια όλες τις εγκυκλίους και τα έγγραφα, που αφορούν την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Σκοπός είναι να μειωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των 144 ενοριών της. Εξάλλου, η αρχιεπισκοπή προχωρεί ακόμη περισσότερο αξιοποιώντας και τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έχουν ψηφιοποιηθεί.

  Η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτε. Δεν έχει να κρύψει τίποτε. Όλα στο φως! Αλλά όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από το 1981…

  Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, κατόπιν αιτήματός του, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ακολουθούν οι δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

  ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  «Είπα στον Πρωθυπουργό ότι σε ώρα διεθνούς κρίσης δεν κερδίζεται η μάχη της Οικονομίας, από μια κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο της κοινωνίας.
  Η κυβέρνηση υπήρξε τυχερή διότι έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση υπεύθυνη, που της προσέφερε συναίνεση στα δύσκολα. Κάτι που δεν έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ…
  Σήμερα το ΠΑΣΟΚ προκαλεί και ζητάει Εξεταστική για την Οικονομία. Χωρίς να νοιάζεται για την εικόνα που θα βγάλουμε προς τα έξω και για τις συνέπειες.
  Η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτε. Δεν έχει να κρύψει τίποτε. Όλα στο φως! Αλλά όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από το 1981…
  Εμείς απαντάμε «ναι» στην Εξεταστική, αλλά αυτοί ας αναλογιστούν τις συνέπειες.
  Γιατί το τεράστιο χρέος της χώρας που τώρα πληρώνουμε δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. 112% είναι σήμερα. 112% ήταν και το 2000 επί ΠΑΣΟΚ, αν και δεν υπήρχε τότε διεθνής κρίση.
  Είχα πει ότι η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία.
  Η κυβέρνηση την εξέλαβε ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της.
  * Πέρα από αυτά, όμως, εκείνο που με απασχολεί, είναι αυτό για το οποίο αγωνιούν όλοι οι Έλληνες και δεν φαίνεται να νοιάζεται η κυβέρνηση: η πραγματική οικονομία!
  Η πραγματική Οικονομία που πλήττεται σοβαρά από επικίνδυνες και ανεύθυνες δηλώσεις, όπως εκείνες του υπουργού Οικονομικών για τον… «Τιτανικό»!
  Γιατί η πραγματική οικονομία μπορεί να παράγει με υγιή τρόπο – δηλαδή χωρίς δημιουργική λογιστική - τα δημόσια έσοδα που θα μειώσουν τα ελλείμματα και θα συρρικνώσουν το χρέος.
  Όμως σε μιαν οικονομία σε βαθιά ύφεση και με μηδενικές επενδύσεις, μεγαλύτεροι φόροι φέρνουν λίγα έσοδα και προκαλούν τεράστια ανεργία. Αυτή την εκτίναξη της ανεργίας θέλησα σήμερα κυρίως να προλάβω. Με δέσμες συγκεκριμένων μέτρων. Με προτάσεις τόνωσης της Οικονομίας, χωρίς να επιβαρύνεται ο Προϋπολογισμός…
  Αύριο η Νέα Δημοκρατία θα δώσει στη δημοσιότητα μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων που αποτελούν αναπτυξιακές ανάσες για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.
  * Με απασχολεί και κάτι ακόμα, για το οποίο επίσης αγωνιούν οι πάντες, αλλά δεν φαίνεται να το υπολογίζει η κυβέρνηση: η ίδια η αντοχή της κοινωνίας. Που δεν αποτελείται από αφηρημένα μεγέθη. Αλλά από πραγματικούς ανθρώπους…
  Και η οικονομική πολιτική για την κρίση έχει τις δικές της «κόκκινες γραμμές»: Για μας «κόκκινη γραμμή» είναι η αντοχή χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε χωρίς να θίξουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων προσαρμογής.
  Αλλά και η αντοχή της μεσαίας τάξης. Που αυτή παράγει τις περισσότερες θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα. Κι αν συντρίψουμε τη μεσαία τάξη, συντρίβουμε και την Οικονομία και την Κοινωνία.
  Λιτότητα σημαίνει να χτυπήσουμε τις σπατάλες του κράτους. Όχι τις ζωτικές ανάγκες ανθρώπων που μόνο για σπατάλη δεν μπορούν να κατηγορηθούν.
  Όποιος στο όνομα της λιτότητας χτυπάει τις ζωτικές ανάγκες δεν φέρνει εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, φέρνει ασφυξία της Οικονομίας και έκρηξη της κοινωνίας.
  Σε αυτή την ασφυξία εμείς δεν συναινούμε.
  Αυτή την πολιτική που οδηγεί σε έκρηξη εμείς δεν τη στηρίζουμε.
  Η κυβέρνηση έχει την τελική ευθύνη».

  ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

  «Ενημερώθηκα από τον κ. Παπανδρέου για την εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων στο πλαίσιο της κινητικότητας που αναπτύσσεται, όπως προκύπτει από την ανταλλαγή των επιστολών Παπανδρέου-Ερντογάν.
  Τόνισα στον Πρωθυπουργό ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει τη διολίσθηση σε διμερή διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία, κάτω από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, (κάτι που φαίνεται να επιδιώκει η κυβέρνηση Ερντογάν) και να παραμείνει προσηλωμένη στη γραμμή που έχουν χαράξει και ακολουθήσει όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις –ανεξαρτήτως κομμάτων- από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα».