1999 έως το 2004 , η «χρυσή περίοδος» των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας !!!

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης του  συνέντευξης του ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα στη "Süddeutsche Zeitung" του Μονάχου.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, η εικόνα της Ελλάδας έχει πληγεί άσχημα τον τελευταίο καιρό...

κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Ο τρόπος με τον οποίον τον τελευταίο καιρό αναφέρεται κανείς στην Ελλάδα είναι υπερβολικός. Έχουμε συνείδηση ότι η Ελλάδα περνά μία δύσκολη περίοδο, πως βιώνει μία εξαιρετική κατάσταση. Ως νέα κυβέρνηση, από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, εργαστήκαμε συστηματικά και με σοβαρότητα, προκειμένου να βρούμε μία διέξοδο. Έχουμε επεξεργασθεί ένα σοβαρό Πρόγραμμα Σταθερότητας, κάτι που αναγνωρίζουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Τώρα, θα πρέπει να δούμε πώς θα κάνουμε πράξη το συγκεκριμένο Πρόγραμμα. Με βάση αυτό θα πρέπει να μάς αξιολογήσει κανείς και όχι μόνο με βάση το παρελθόν.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στη Γερμανία πολλοί ισχυρίζονται ότι η Αθήνα είπε ψέματα και μας εξαπάτησε.
 κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Πιστεύω πως τέτοιες εκφράσεις δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί ούτε πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς. Πολλά διαδίδονται για την εποχή εκείνη, που σαν Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 2001, προετοιμάσαμε την είσοδό μας στην Ευρωζώνη. Θα ήθελα να πω ότι, την εποχή εκείνη, επιτύχαμε την είσοδό μας στην Ευρωζώνη με τον ορθό τρόπο.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς είναι τα πράγματα όσον αφορά τη δύσκολη γειτονία με την Τουρκία;
 κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Και εδώ αναλάβαμε πρωτοβουλίες από τη στιγμή που εκλεχθήκαμε κυβέρνηση. Οι Πρωθυπουργοί Ερντογάν και Παπανδρέου συναντήθηκαν και εξέφρασαν τη θέλησή τους για συνεργασία – όπως ακριβώς και κατά την πρώτη περίοδο από το 1999 έως το 2004 που ήταν, αν θέλετε, η «χρυσή περίοδος» των σχέσεών μας. Θα συζητήσουμε πολλά ζητήματα, όπως για παράδειγμα τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο. 
 
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ωστόσο, ανάμεσα σε σας και στην Τουρκία υπάρχουν πιο πιεστικά προβλήματα από την κλιματική αλλαγή. Όπως ο εναέριος χώρος και το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.
 κ. Δ. ΔΡΟΥΤΣΑΣ: Ναι, αλλά μέσω της συνεργασίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός μπορεί να καλλιεργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Αυτό κάνει πιο εύκολο να θίξει κανείς τα φλέγοντα ζητήματα. Παράλληλα, όμως, θέλουμε, σε άτυπες διερευνητικές επαφές, να συζητήσουμε και αυτό που είναι για μας σαν Ελλάδα το φλέγον ζήτημα: την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Αρχές Μαρτίου μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, θα επισκεφθώ την Τουρκία, επίσκεψη που θα σημάνει την έναρξη αυτής της διαδικασίας.

Σχόλιο:
Τι μας είπε ο Κος Δρούτσας, δεν εξαπατήσαμε κανέναν, μην μας κρίνετε με βάση το παρελθόν και το 2001 επιτύχαμε την είσοδό μας στην Ευρωζώνη με τον ορθό τρόπο.
Άρα ότι κακό έγινε στην χώρα έγινε μετά το 2004 κατά τον Κο Δρούτσα...
Λες και οι κυβερνώντες σήμερα προήλθαν από "παρθενογένεση", δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν τίποτε, λες και η Ελλάδα και η οικονομία μας, ξεκίνησε μόλις πριν 4 μήνες !!!
Το άλλο με την «χρυσή περίοδο» των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που το βάζεις;
Μέχρι τώρα ήξερα για τον "χρυσό αιώνα" του Περικλέους, τώρα μας προέκυψε και "χρυσή περίοδος" του ΠΑΣΟΚ.
Η χρυσή περίοδος της "ζεμπεκιάς" , των ατελείωτων αρλουμποπαπαρολογιών και της κλιματικής αλλαγής στο Αιγαίο !!!!!
ΕΛΕΟΣ !!!
Θα πάμε σε άτυπη συζήτηση της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας..
Γιατί δεν μου  αρέσουν αυτές οι άτυπες συναντήσεις, συνομιλίες, οι μυστικές επιστολές και η μυστική διπλωματία;;
Aλλά μην ανησυχείτε φίλοι μου, οσονούπω έρχεται η νέα "χρυσή περίοδος"....

Σχόλια