Η δημαγωγία έχει και τα όριά της

Με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί.
Στη συνεδρίαση θα μιλήσει ο κ.Σαμαράς και επίσης θα γίνει η εκλογή του Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ.
Από την ΝΔ ανακοινώθηκε ότι υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 22.00.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, χολιάζοντας την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε τέτοιες δύσκολες ώρες ο κάθε Έλληνας διερωτάται, γιατί ο Πρωθυπουργός προτίμησε σήμερα έναν ποταμό ύβρεων κατά της Ν.Δ., αντί μιας καθαρής εξήγησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.
Και οι μεν ύβρεις στοχεύουν στο χθες. Και απαντώνται – όχι με ανάλογες υβριστικές επιθέσεις - αλλά με στοιχεία, τεκμήρια και αριθμούς.
Να του θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τη χώρα, το 1981, με το χαμηλότερο χρέος στην Ευρώπη. Και κατάφερε μέσα σε οκτώ χρόνια, να την μετατρέψει στην πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρώπης!
Από τότε δεν συνήλθαμε ποτέ. Μόνο το έτος 2000, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και χωρίς να υπάρχει διεθνής κρίση, το χρέος της Ελλάδας ήταν ακόμα πάνω από 110%.
Είναι αλήθεια ότι η Νέα Δημοκρατία, τα λίγα χρόνια που κυβέρνησε, δεν κατάφερε να το μειώσει αισθητά. Και η διεθνής κρίση το ανέβασε πάλι, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Να σταματήσουν, κατά συνέπεια, οι ανακρίβειες και η παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.
Σε κάθε περίπτωση, επί του παρόντος, ως μεγάλο ζητούμενο παραμένει η πλήρης και καθαρή εξήγηση για το τι συμφωνήθηκε για την Ελλάδα στη χθεσινή Σύνοδο των Βρυξελλών.
Κατά τα άλλα, ας πάψει ο κ. Παπανδρέου να αναζητεί άλλοθι στο χθες, για την αβουλία, την ατολμία και την αναβλητικότητά του.
Το ΠΑΣΟΚ είναι, από τις 4 Οκτωβρίου του 2009, κυβέρνηση του τόπου και αυτή κρίνεται για τις πράξεις και τις παραλείψεις της.
Η δημαγωγία έχει και τα όριά της».

Σχόλια