Μιχάλης Γιαννάκης: Απαιτείται αναπτυξιακή ώθηση στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η διαφαινόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας συνδέεται με ραγδαίες εξελίξεις στην ενεργειακή βιομηχανία. Ευελπιστούμε ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόσχα θα συμβάλει αποφασιστικά στην ταχύτερη υλοποίηση ενεργειακών έργων εθνικής σημασίας, όπως είναι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Η Νέα Δημοκρατία κληροδότησε στη σημερινή κυβέρνηση ένα πλέγμα ενεργειακών συμμαχιών, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μετατραπεί η Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο με απτά γεωπολιτικά και γεωοικονομικά ανταλλάγματα.
Με αίσθημα ευθύνης, η προηγούμενη κυβέρνηση εργάστηκε συστηματικά για τη βελτίωση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας και τη διαφοροποίηση των προμηθευτών, ώστε να επωφεληθεί ο Έλληνας καταναλωτής.
Σε μία δυσμενή για την Ελληνική οικονομία χρονική συγκυρία, όμως, πρέπει να δοθεί μία νέα αναπτυξιακή ώθηση στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας. Είναι επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εκπονήσει μία συγκροτημένη ενεργειακή στρατηγική με προαποφασισμένους στόχους. Οι εξαγγελίες για προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, προς το παρόν, παραμένουν κενό γράμμα. Η αβεβαιότητα των κυβερνητικών προθέσεων για την αγορά φυσικού αερίου έχει επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας, που υπάρχει στη χώρα μας».

Σχόλια