Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

«Τόσα μου λείπουν, τόσα θα σου πάρω»

η τακτική της κυβέρνησης εν μέσω κρίσης

Του ΙΩΑΝΝΗ Γ. ΜΟΙΡΑ
Αναπληρωτής Τομέα Εκπροσώπησης,
Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού
ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πριν επιβάλλουν έκτακτο χαράτσι εκατόν πενήντα ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που τα νοικιάζουν, οι κκ. Σαμαράς-Στουρνάρας έχουν σκεφθεί…
-   ότι οι τιμές των ενοικίων καταρρέουν λόγω της γενικότερης κρίσης στην αγορά ακινήτων και κυρίως λόγω της οικονομικής αδυναμίας των ενοικιαστών, ενώ σε πλείστες περιπτώσεις νοίκια μένουν απλήρωτα επί μήνες;

Προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Την πρόσληψη επτακοσίων πέντε (705) Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και εκατόν ογδόντα πέντε (185) Νηπιαγωγών, αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2012-2013, ανακοίνωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Παιδείας.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 24-9-2012 έως και την Τετάρτη 26-9-2012.

Και ο Πάρις Μουτσινάς της ΔΗΜΑΡ αρνείται να ψηφίσει τα νέα μέτρα (Ηχητικό)

ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο
ΑΚΟΥΣΤΕ: "Αυτά τα μέτρα δεν ψηφίζονται. Περιμένω από τον Φώτη Κουβέλη να καταλάβει ότι η συγκυρία είναι διαφορετική και να αλλάξουμε στάση...", δήλωσε ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" του Γιώργου Κουμιώτη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε:

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;


Διάβασα τα Επίκαιρα αυτής της Εβδομάδας με τίτλο "ΕΞΩΘΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ" και ερωτώ: Ποιοί και γιατί; 
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΌΤΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
ΜΙΑ ΕΥΡΕΩΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ. 

Μ.Τ.Σ. (Τι φάωμεν σήμερον;)

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στις 18 Σεπ 2012 έλαβε χώρα στο ΥΠΕΘΑ σύσκεψη των Μ.Τ. των Κλάδων προκειμένου να παρουσιασθεί η παρούσα κατάσταση επιβιωσιμότητας των, καθώς και να προταθούν τυχόν λύσεις σε αναφερόμενα προβλήματα. Ο κύκλος των ενημερώσεων προτάσεων θα συμπεριλάβει με έντονους χρονικούς περιορισμούς και τις αντίστοιχες Ενώσεις των Κλάδων καθώς και κάθε άλλο φορέα εκπροσώπησης των αποστράτων των Ε.Δ. που έχουν «λόγο και εποικοδομητικές προτάσεις», με στόχο (όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές) την οριστική επίλυση του θέματος (ιδιαίτερα του ΜΤΣ).
Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της φωτογραφίας (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 6-9-2010):

Εμπλέκουν τον πρόεδρο της βουλής και δύο πρώην υπουργούς της Ν.Δ σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος!!

Βόμβα μεγατόνων και μέγα θέμα από το πρωτοσέλιδο της Real News! Eμπλέκουν τον πρόεδρο της Βουλής κ. Μειμαράκη σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από την αγορά ακινήτων αξίας 10,2 δις ευρώ. Ουπςςςς!

25 αμείλικτα ερωτήματα για την Εσωτερική Υποτίμηση..

Periklis Gogas   

Assistant Professor of Economic Analysis and International Economics
Πολλαπλά κύματα μειώσεων μισθών, παροχών και συντάξεων στην Ελλάδα με το επιχείρημα των σχεδιαστών του προγράμματος "βοήθειας" -στην πραγματικότητα δανεισμού και όχι βοήθειας- ότι η Ελλάδα καθώς ανήκει σε μια νομισματική ένωση χρειάζεται μια εσωτερική υποτίμηση ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της και το ισοζύγιο πληρωμών της μέσω του μειωμένου κόστους παραγωγής. 

Ας δεχτούμε ότι το παραπάνω έχει κάποια λογική.  Όμως ποιος "υπεύθυνος" των κυβερνήσεων που περάσανε έως και την σημερινή μετά τα μνημόνια μπορεί να μας δώσει απαντήσεις στα παρακάτω;

Έβαλαν ρήτρα απόκλισης

Φεύγοντας από την Αθήνα, η τροικα επέβαλε στην κυβέρνηση “ρήτρα απόκλισης”.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα μέτρα των 11,5 + 2 δις θα εφαρμοστούν και αν δεν πιαστούν οι στόχοι το 2013 και το 2014, θα ληφθούν μέτρα περαιτέρω μειώσεων των μισθών και των συντάξεων. 

Όταν τα γράφαμε μας λοιδωρούσαν..Τώρα δικαίωση δια στόματος Παναγιωτόπουλου..

Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο, το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ. ευρώ, από 1.112 δις ευρώ που ήταν το 2009.
Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79 % σε σχέση με το 2009 και 69 % σε σχέση με το 2011.

Γράφαμε τότε επίσης:

Tο απόρρητο προσχέδιο του μνημονίου που ετοιμάζουν για την Κύπρο...Ιδού πως φιμώνει τις ελεύθερες φωνές η τρόικα

Μετά τη διαρροή στοιχείων για τα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας που περιλαμβάνονται στο πακέτο που ετοίμασε η Τρόικα για την Κύπρο, ο «Φιλελεύθερος» αποκάλυψε χθες ολόκληρο το κείμενο της ντροπής.
Πρόκειται για ένα κείμενο 20 σελίδων και περιγράφει με λεπτομέρειες το οικονομικό πρόγραμμα, τις μεταρρυθμίσεις, την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και τις δοκιμές αλλαγές...
Μετά την δημοσιοποίηση της απόρρητης έκθεσης οι τροϊκανοί και τα τσιράκια τους, για να περιορίσουν τις διαρροές και να φοβίσουν-αποτρέψουν τους αναγνώστες να διαβάσουν την έκθεση ....

«WSJ»: Ποιος θα υποστεί απώλειες για να σωθεί η Ελλάδα;

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα - «Wall Street Journal»). 
Εντείνεται η διαμάχη μεταξύ των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας -ευρωπαϊκές χώρες, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- για το ποιος θα υποστεί απώλειες ώστε να σωθεί από την πτώχευση η ελληνική Οικονομία που επιδεινώνεται, επεσήμανε η «WSJ»

Αποκάλυπτε δε, πως η έκθεση των ελεγκτών της τρόικας θα αναφέρει

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς θα είναι η νέα φοιτητική ταυτότητα

Νέο τύπο φοιτητικής ταυτότητας δίνει το υπουργείο Παιδείας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Η ταυτότητα αυτή θα είναι αυστηρά προσωπική, ενώ εάν το θέλουν οι δικαιούχοι της θα μπορούν να περιλάβουν σε αυτήν και προσωπικά στοιχεία (όπως π.χ. προβλήματα υγείας).
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας θα ξεκινήσει στις 24 του μήνα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για ένα νέο, ηλεκτρονικό και αδιάβλητο σύστημα.

Όταν τα λέγαμε εμείς, ήμασταν συνωμοσιολόγοι. Τώρα που τα ΓΡΑΦΕΙ ο άνθρωπος του ΔΝΤ;ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ: Πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί

Ο γιατρός που υπέγραφε "τυφλοχάρτια" στη Ζάκυνθο και άλλα ωραία...

IKA : Με δανεικά η πληρωμή συντάξεων..

Με δανεικά 230 εκατ. ευρώ, από το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο και το ΤΑΠ της ΔΕΗ, θα συμπληρώσει το ΙΚΑ -και αυτό τον μήνα- το κονδύλι που χρειάζεται για να καταβάλει κανονικά τις συντάξεις του Οκτωβρίου στους συνταξιούχους. Την «ταμειακή διευκόλυνση» για την περίοδο των σχετικών πληρωμών (από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου) αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ ύστερα από τη διαπίστωση των υπηρεσιών ότι «θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας για την πληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου».

Ωμή παραδοχή ότι το PSI απέτυχε...

Και ο γερμανόφωνος τύπος δημοσιεύει σήμερα διάφορα σενάρια για ενδεχόμενο δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, μετά το φετινό PSI και με δεδομένη τη συνεχή κάμψη της ελληνικής οικονομίας.
«Μόνο ένα δεύτερο κούρεμα θα βοηθήσει» τιτλοφορεί την ανταπόκρισή της από την Αθήνα η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt του Ντύσσελντορφ. «Ο στόχος να πέσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% μέχρι το 2014 φαντάζει όλο και πιο ουτοπικός με δεδομένη τη συνεχή κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Γι αυτό έχει αρχίσει ήδη στο παρασκήνιο μία συζήτηση για την αναγκαιότητα ενός τρίτου πακέτου βοήθειας.

18 σημεία..και τέρατα

Για να μην ξεχνάμε....
Από τα 18 μέτρα που δεσμεύονταν  ότι θα εφάρμοζε άμεσα με την εκλογή του, πόσα εφάρμοσε και σε πόσα έκανε το ακριβώς αντίθετο από ότι είχε δεσμευθεί??
1.αύξηση συντάξεων....ποσο σας μείωσε τις συντάξεις είπαμε???
2.επίδομα ανεργίας από 1 σε 2 έτη.....αντίθετα κατάργησε και το επίδομα των εποχιακών....

Κουίκ : Μαριονέτες του μνημονιακού συστήματος Σαμαρά δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Θα έχουμε σοβαρό, παρεμβατικό και ισχυρό ρόλο, θέλετε δεν θέλετε

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΗ Β' ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ»

Στη δεύτερη ανάγνωση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δήλωσαν ότι θα το καταψηφίσουν στην Ολομέλεια της Βουλής.
Τους λόγους εξήγησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος και Ειδικός Αγορητής στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Ήρθε το νέο φάρμακο "Eonovios" ...

Το νέο φάρμακο "Εonovios" είναι εδώ...
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το φάρμακο θα δοθεί από το Υπουργείο Εργασίας, πρώτα σε αυτούς που έχουν πάνω από 55 χρόνια εργασίας ..
Σταδιακά δε θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους, μέχρι τέλος του 2012.
Το φάρμακο κατασκευάσθηκε στα PASOK-ND-DHMAR Labs σε συνεργασία με την τρόικα..

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 διάβασα στην έγκριτη καθημερινή εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» το παρακάτω ρεπορτάζ: «Εν έτει 2012 η χώρα μας πωλείται στους τροϊκανούς και ο Ελληνικός λαός πένεται και δυστυχεί. Εκτός των άλλων, όλα τα χρόνια που κύλησαν από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, όλοι οι Έλληνες έχουμε βιώσει στο πετσί μας την κακοδιαχείριση αυτού του σπάταλου κράτους. Η αναξιοποίητη ακίνητη περιουσία του είναι διάσπαρτη σε όλη την Πρωτεύουσα και όμως αυτοί για τις ανάγκες του αδηφάγου Δημοσίου νοικιάζουν, επιβαρύνοντας το δημόσιο, κτήρια τα οποία ανήκουν σε μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες.

Και νάι Κυρίες και κύριοι!!!! τα boards των AthensWarriors είναι έτοιμα πρός χρήση!!!!!

 

Μιά αναλαμπή. Ένα όραμα. Μια απόφαση. Οι Athens Warriors Ice Hockey το οραματίστηκαν και το αποφάσισαν.
Για ΠΡΩΤΗ φορά στην ιστορία του χόκεϊ στην Ελλάδα, οι Athens Warriors έφτιαξαν boards για το αγαπημένο τους άθλημα.

Χρήστος Ζώης : Δεν μπορούν να εξαπατήσουν κανένα.

« Στη θέση της δήθεν διαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου που υποσχέθηκαν προεκλογικά για να εξαπατήσουν και να υποκλέψουν την ψήφο των Ελλήνων, οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι στήνουν ένα νέο σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης για τη σύνθεση του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δις ευρώ με πρωταγωνιστές τον «αντιστασιακό» κ. Στουρνάρα, τον «σκληρό» κ. Τόμσεν και τους «διαλλακτικούς» κ. κ. Μαζούχ και Μορς της τρόικας.

Σε κατάληψη το Δημαρχείο Σάμου από εκατοντάδες μαθητές!

sx1Σε κατάληψη του Δημαρχείου Σάμου και του γραφείου του Δημάρχου Στ. Θάνου, έχουν προχωρήσει πριν από λίγο εκατοντάδες μαθητών από όλα τα σχολεία της Σάμου, όταν σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν πορεία προς την Αντιπεριφέρεια Σάμου και μετά προς το Δημαρχείο.
Στην συνάντηση που είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Παπαθεοφάνους, δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο αίτημα που είχαν ώστε να ξεκινήσουν οι μετακινήσεις των μαθητών, αφού πήραν την απάντηση πως έχει υπάρξει αίτημα προς το υπουργείο για εξόφληση των οφειλών προς το ΚΤΕΛ Σάμου, χωρίς αντίκρισμα.

Αγωγή από Χρυσή Αυγή, κατά Άννας Παναγιωταρέα για συκοφαντική δυσφήμηση

Ζητείται η καταβολή αποζημίωσης 300.000 ευρώ, η οποία θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στη χρηματοδότηση των κοινωφελών δράσεων της Χρυσής Αυγής.
Με αφορμή την συκοφαντική επίθεση της Άννας Παναγιωταρέα από τις στήλες του Ελεύθερου Τύπου, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε αγωγή κατά της δημοσιογράφου και της εφημερίδας. Το επίμαχο υβριστικό κείμενο έχει ως εξής:
« …Όποιος άκουσε τον παραλογι

Eξωθούν τη χώρα σε αποσταθεροποίηση...

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε «αποτυχημένο κράτος» (failedstate) και «ειδική περίπτωση», τη θεωρούν πολύ μικρή για να έχει τόσο μεγάλη περιουσία και τη βυθίζουν σε κρίση για να τη λεηλατήσουν.
Τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις των εταίρων και δανειστών ότι η Ελλάδα είναι «ειδική περίπτωση».
Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν:

"Κεφαλικό φόρο" 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών

Η πρόταση να υπάρξει «κεφαλικός» φόρος ύψους 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που τα εκμισθώνουν σε τρίτους, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε ατομικές επιχειρήσεις, τέθηκε από το οικονομικό επιτελείο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τριών αρχηγών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τα σενάρια αυτά εντάσσονται στη γενικότερη φορολογική μεταρρύθμιση

Συνεχίζονται κανονικά από αύριο οι εξετάσεις στο ΤΕΙ Αθήνας

Κανονικά συνεχίζονται αύριο 21 Σεπτεμβρίου οι εξετάσεις στο ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο είχε κλείσει για τρεις ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότησή του.
Οι εξετάσεις θα συνεχισθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, ενώ όσον αφορά τα μαθήματα που δεν έχουν γίνει κατά την περίοδο που έκλεισε το ίδρυμα, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 24/9 έως και την Τρίτη 2/10, με ευθύνη των διευθυντών σχολών και των προϊσταμένων τμημάτων.

ΚΟΥΪΚ:«ΖΗΤΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ»

Το «καυτό» ζήτημα της σκανδαλώδους χρηματοδότησης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που πολλές από αυτές είναι φίλων, κομματικών κολλητών και συγγενών πολιτικών προσώπων ή ακόμα και εικονικές Μ.Κ.Ο., φέρνει με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς όλους τους Υπουργούς της κυβέρνησης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να παγώσουν τα κονδύλια που διατίθενται στις Μ.Κ.Ο. και να επανεξετασθούν από μηδενική βάση, είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποδοθεί από το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης ο πλήρης κατάλογος των επιχορηγούμενων Μ.Κ.Ο. έτσι ώστε να εξετασθεί η δράση τους και η σκοπιμότητα της χρηματοδότησής τους.

Κλειστός επ’ αόριστον ο Δήμος Αχαρνών

Ο Δήμος Αχαρνών γράφει στην ιστοσελίδα του:
"Ο Δήμος Αχαρνών σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου θα παραμείνει κλειστός επ’ αόριστον μέχρι να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα.

Ζητάμε συγγνώμη από τους δημότες για την ταλαιπωρία που υφίστανται." 
Πιο συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών στις 18/9/2012 αποφάσισε μεταξύ άλλων:

Πες τα μεγάλε Τζαβάρα..Πάνω απ΄ όλα η συνέπεια..

Πάνω απ΄όλα η συνέπεια λόγων και πράξεων...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009!!!

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ...
Όταν η ΕΛΛΗΝΙΔΑ που αποκάλυψε τον ρόλο της ΕΣΤΑΤ στο πραγματικό και όχι το πλασματικό έλλειμα του κράτους, που οδήγησε δια χειρός Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τη χώρα μας στο ΔΝΤ και τον ελληνικό λαό στην φτώχεια και την απόγνωση, εμπιστεύεται στα attikanea μια αποκάλυψη που θα ταράξει και τους εδώ υπηρέτες του ΔΝΤ, αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ, τότε μόνο τιμή περιποιεί για μας η εμπιστοσύνη της.
Η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, η Καθηγήτρια Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημνίου Μακεδονίας και πρώην Μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε αποκαλύψει τρομακτικά στοιχεία για την ΕΛΣΤΑΤ και τον ρόλο της. 

Η ακολουθούμενη πολιτική που καλεί και πάλι μισθωτούς και συνταξιούχους να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη οδηγεί σε κοινωνικές εντάσεις και παρενέργειες

Σε συνέντευξή του στη DW ο Γερμανός πολιτολόγος και γνώστης της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας Χάιντς Γιούργκεν Αξτ κάνει λόγο για μια υποτυπώδη συνεργασία, όπου υπάρχει απλώς συμφωνία στις βασικές κατευθυντήριες γραμμές:
«Η Ελλάδα τελεί υπό ασφυκτική πίεση, καταρχήν από τις αγορές, με τα επιτόκια δανεισμού να ανεβαίνουν συνεχώς. Αυτή η πίεση οδηγεί στη συνεργασία εντός αυτού του συνασπισμού.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Γ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο για τη ΔΗΜΑΡ αυτή τη στιγμή (Ηχητικό)


ΑΚΟΥΣΤΕ: "Αν όντως δεν έρθουν με τις υπεύθυνες προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, δεν μπορώ να σας πω σίγουρα ότι θα υπάρξει στήριξη των μέτρων που θα προτείνει ο υπουργός Οικονομικών", δήλωσε ο Διευθυντής της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Αμοιρίδης, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αμοιρίδης δήλωσε: "Θα πρέπει να υπάρχει όμως και το δεύτερο βήμα, η δεύτερη πρόταση. Δεν ψηφίζουν, πέρα από το τί θα πρέπει να ψηφίσουν και πώς θα πρέπει να ψηφίσουν.

Ξεκινά η συλλογή υπογραφών και την Θεσσαλία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Ξεκινώντας την ενημέρωσή σας θα ήθελα να πω δυο λόγια για το τι είναι άμεση δημοκρατία, μιας και η πρωτοβουλία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη συλλογή υπογραφών για την εξεταστική επιτροπή της οικονομίας, είναι μια μορφή άμεσης δημοκρατίας, σε μια εποχή που η δημοκρατία και οι λειτουργίες στην χώρα μας τίθενται εν αμφιβόλω και σίγουρα υπολειτουργούν
Η άμεση δημοκρατία,

Νέα τροπή στο σήριαλ των Ιταλικών C-27J της ΠΑ

Είναι πολλά τα λεφτά, Σπαρτιάτη! (planes.cz)Αντικαταστάθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής διαπραγματεύσεων για την τροποποίηση της σκανδαλώδους σύμβασης.
Νέο επεισόδιο είχαμε σήμερα στο σήριαλ των μεσαίων μεταφορικών της αεροπορίας μας. Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στη διαύγεια, επαληθεύτηκαν οι πληροφορίες μας για μεθοδεύσεις στη σύνθεση της επιτροπής διαπραγματεύσεων για την τροποποίηση της σκανδαλώδους σύμβασης 004Γ του 2003. Όλες αυτές οι ενέργειες, εντάσσονται στο πλαίσιο μιας απέλπιδης προσπάθειας

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΙΛΑ : Ο θεσμός κι ο εσμός

Ο Σαχινίδης, γιατι βγήκε στο Μέγκα; 
 

ΨΕΥΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΣ. ΙΔΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ & Co ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ “ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ”.

The bondholder 

 Ο παρακάτω πινάκας είναι η περίληψη του μνημονίου που υπόγραψαν τον Μάρτιο 2012 – ο εντολοδόχος πρωθυπουργός και ο Μπεννυ ο πολυλογάς και ψηφίστηκε από την βουλή. Το είχαμε αναρτήσει τον Μάρτιο.
ΕΞΟΔΑ- ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΕΞΟΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  1,0
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ   1,0
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ     1,2
ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ    1,0
ΥΓΕΙΑ   0,8

Τις καλύτερες ευχές της στέλνει η κα Χίλαρυ Κλίντον...

Δείτε που τις στέλνει όμως, τι λέει, με ποια ευκαρία και πως αποκαλεί την χώρα στην οποία απευθύνεται...


Μάλιστα μιλάει για λογαριασμού του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα..

Θέλουν τον πλήρη αφανισμό της Ελλάδας;

του Βασίλη Βιλιάρδου
ΤΟ ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ: Τα μέτρα που λαμβάνονται, δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική επιστήμη - σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς, εάν ο απώτερος σκοπός τους δεν είναι η νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση και η εξόφληση των δανειστών, αλλά ο πλήρης αφανισμός της Ελλάδας
Την ίδια ώρα που ανακοινώνονται ακόμη πιο επώδυνα μέτρα, ως συνήθως εις βάρος των αδύναμων εισοδηματικών τάξεων, η προπαγάνδα στην κυριολεξία οργιάζει.

ΠΑΣΟΚ: Ο Σαμαράς έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες..

Το ΠΑΣΟΚ μέσω του Γραφείο Τύπου με γραπτή ανακοίνωση  του, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες» παρουσιάζοντας τελείως διαφορετικά οικονομικά προγράμματα προεκλογικά, τα οποία είναι γνωστά ως Ζάππειο Ι, ΙΙ, και ΙΙΙ.
Η Ιπποκράτους χρησιμοποιεί υψηλούς τόνους και ιδιαίτερα επιθετικό ύφος, κατηγωρόντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι, φορούσε τον αντιμνημονιακό μανδύα πριν τις εκλογές «τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά κυβέρνηση» και τον καλεί να περικόψει δαπάνες από τους υπουργούς του αντί να προβαίνει σε οριζόντια μέτρα.
Ολη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής :

Κόλαφος ο Γιάννης Ρουμπάτης για τον ανεκδιήγητο Παπακωνσταντίνου και τον συνεργάτη του Βενιζέλο. Πόπη Τσαπανίδου: Αρκεί το “πολιτικό κόστος”;

Έξω από τα δόντια για άλλη μία φορά τα είπε ο Γιάννης Ρουμπάτης πριν από λίγο στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ, με αφορμή το θέατρο Βενιζέλου.

“Αυτοί οι τύποι που έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν, που βρίσκονται τώρα; Αλήθεια, αυτός ο Παπακωνσταντίνου που σύμφωνα με τα λεγόμενα του θα είμασταν σε τροχιά ανάπτυξης και εντός αγορών, που κρύβεται; Που πήγε αυτή η ψυχή;”

Π.Τ. “Έδωσε πρόσφατα συνέντευξη σε ξένο περιοδικό όπου υποστήριζε ότι τα έκανε όλα καλά”.

Στρατιωτικοί στην Πορτογαλία: "Κύριε Πρωθυπουργέ, για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων, κάντε μας τη χάρη να παραιτηθείτε τώρα και να μεταναστεύσετε"

Η ισχυρή ένωση Ενόπλων Δυνάμεων της Πορτογαλίας , έχει ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού, κατηγορώντας την κυβέρνηση συνασπισμού ότι «καταστρέφει τη χώρα» και «και χρησιμοποιεί τον πορτογαλικό λαό ως πειραματόζωα (γουρούνια Γουινέας) για κοινωνικά πειράματα» με τα νέα μέτρα λιτότητας.
«Είναι σαφές ότι οι πολιτικές που επιβάλλονται από την παρούσα Κυβέρνηση έχουν αποτύχει. Έχουν επικεντρωθεί στην υποτίμηση της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων με την επιβολή όλο και περισσότερων μέτρων λιτότητας, περισσότερη ανεργία και μεγαλύτερη αβεβαιότητα »,

ΕΡΩΤΗΜΑ : ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ»;….

«ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ»
Ανακοίνωση
Την ώρα που ο Δήμος αρνείται να πληρώσει δεκάδες εργαζόμενους στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κλείνει και διαλύει κοινωνικές υπηρεσίες και κατακρατούσε τα λεφτά των σχολείων, πλήρωνε ταυτόχρονα χιλιάδες ευρώ για νοίκια της ΜΚΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» που ελέγχεται από μέλη της Ν.Δ και της παράταξης Χαρδαλιά!..
Χιλιάδες ευρώ για νοίκια από τον Δήμο, στα σαγόνια της οργάνωσης « ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», που ασχολείται με ευρωπαϊκά προγράμματα με κρατική χρηματοδότηση από τον διεφθαρμένο δικομματισμό και εισπράξεις
δεκάδων χιλιάδων ευρώ!

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ:ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ

Φαίνεται ότι κάποιοι στην ηγεσία στη Νέα Δημοκρατίας δεν έχουν καταλάβει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας, η ανεργία και η φτώχεια έχει κυριαρχήσει στην χώρα μας. Αντί αυτού προτιμούν να ασχολούνται με την σπίλωση και την αποπομπή έντιμων αγωνιστών της ΔΑΚΕ.
ΚΥΡΙΟΙ…

Zώης: Εξαπάτησαν τους πολίτες

«Είμαστε μάρτυρες ακόμη ενός άθλιου επικοινωνιακού παιχνιδιού με ταπεινό κίνητρο την εξαπάτηση και πάλι των Ελλήνων πολιτών» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Ζώης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε:

Ο οίκτος είναι προδοσία.

Μήπως αυτό που είπε ο Ροβεσπιέρος είναι η συνταγή που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση υπό την ηγεσία του κυρίου Αντώνη Σαμαρά;   
Ειλικρινώς δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση της!  Φαίνεται ότι η ανάγκη της παραμονής στην εξουσία αναγκάζει τους κυβερνώντες να μην δείξουν κανέναν οίκτο!   
Προς ποιον;  Μα φυσικά προς τον Ελληνικό λαό…  Ειλικρινώς αν μπορεί κάποιος να μας δώσει μια διαφορετική εξήγηση ευχαρίστως να την ακούσουμε.
Η σημερινή επίθεση του ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου προς την Νέα Δημοκρατία κρύβει πολλές αλήθειες.  Ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι είναι εντελώς αντίθετα τα όσα δήλωνε πριν από τις εκλογές με αυτά που κάνει μετά τις εκλογές ο κ. Σαμαράς; 

Αισθητή η παρουσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην σημερινή διαμαρτυρία των αποστράτων

Ο Πάνος Καμμένος ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που κατέβηκε σήμερα στο Σύνταγμα..
Αισθητή ήταν η παρουσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην σημερινή πορεία-διαμαρτυρία των απόστρατων των Ε.Δ .
Συμμετείχαν οι βουλευτές Γιώργος Νταβρής και Κώστας Γιοβανόπουλος καθώς και αρκετοί πολιτευτές και στελέχη του κινήματος.

Μεγάλη η συγκέντρωση των αποστράτων σήμερα στην Αθήνα

Άξιος ο μισθός σας...

Δείτε στο βίντεο στην συνέχεια του άρθρου, την προπαγάνδα των καναλιών, την στοχευμένη προβολή της Χρυσής Αυγής και την επιχειρούμενη προσπάθεια υποβάθμισης και φίμωσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Την περασμένη Παρασκευή 14 Σεπ.2012, ο Πάνος Καμμένος ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΙ, στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή με τους Λυριτζή και Οικονόμου.
Στα πρώτα λεπτά της συζήτησης με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ενώ το πλάνο ήταν πάνω στον Καμμένο, πίσω του στην μεγάλη οθόνη άρχισε να προβάλλεται η σε εξέλιξη εκείνη την ώρα

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, την Πέμπτη


Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από αύριο, είναι οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ΑΕ), οι οποίοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, βρίσκονται οι ίδιοι, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αντιμέτωποι με καινούργια, πρωτοφανή σε σκληρότητα μέτρα, που απεργάζονται κυβέρνηση και τρόικα. 

"Η Ελλάδα δίκαια απαιτεί πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία"

Το ελληνικό αίτημα για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία είναι απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς η Ελλάδα ήταν η μόνη από τις κατεχόμενες από τη ναζιστική Γερμανία μη σλαβικές χώρες (μετά την Πολωνία, τη Γιουγκοσλαβία και τη Σοβιετική Ενωση) η οποία είχε τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημίες, τονίζει ο διάσημος, αυστριακής καταγωγής, ιστορικός και καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

Έλεγχος διαβατηρίων στη ζώνη Σένγκεν;


«Να έχετε έτοιμα τα διαβατήριά σας» τιτλοφορεί η Tageszeitung του Βερολίνου το δικό της δημοσίευμα για μία άγνωστη μέχρι στιγμής πτυχή της κρίσης: 
Πολίτες από τη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη που ταξιδεύουν στη Γερμανία υφίστανται πιο σχολαστικούς ελέγχους και διατυπώνονται επιφυλάξεις για το κατά πόσον αυτό συνάδει με τη συνθήκη του Σένγκεν, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Στην Δανία συνελήφθησαν οκτώ για τρομοκρατική υποστήριξη

Ακολουθεί μετάφραση σημερινού αρθρου που δημοσιεύθηκε στη Δανέζικη εφημερίδα Εkstra Βladet.
 Η παρατεταμένη έρευνα έχει πλέον οδηγήσει σε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση σύλληψης των οκτώ ατόμων που κατηγορούνται για οικονομική στήριξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων με εκατομμύρια...
(18 Σεπτεμβρίου 2012 Thea Pedersen)
Συνολικά οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί για να συμμετέχουν ενεργά στη συλλογή και τη χρηματοδότηση για την kuridske κόμματος ΡΚΚ, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ.
Μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση σήμερα το πρωί είχε ως αποτέλεσμα τις συλλήψεις οκτώ άνθρωποι σε όλο το SJEALAND στην ΔΑΝΙΑ. Τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν μετά από μια μακρά έρευνα κατηγορούνται ότι

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (μέρος πρώτο – ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΑΙΤΙΑ)

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Δυόμιση χρόνια τώρα, όλοι μα όλοι, πολιτικά κόμματα, δημοσιογράφοι όλων των ΜΜΕ (έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων), «εργατοπατέρες» κομματικοί συνδικαλιστές, κομματικές φοιτητικές παρατάξεις, αιρετοί εκπρόσωποι των ΟΤΑ, όλοι οι κομματικοί συλλογικοί φορείς και ακόμη η πανεπιστημιακή διανόηση, αναλύουν και θα αναλύουν πως η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση με το Μνημόνιο ή χωρίς το Μνημόνιο, με το Ευρώ ή χωρίς το Ευρώ, αλλά όλοι αυτοί δεν θέλουν με τίποτα να θίξουν την πρωτογενή αιτία που έφερε την πατρίδα μας στην πολιτική, θεσμική, πολιτισμική και οικονομική χρεοκοπία και επακόλουθο αυτής ήταν το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση.