Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Τo Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει πως οι δάσκαλοι πεινάνε…καιρός να κάνει κάτι και το Υπουργείο Οικονομικών.

Φωτογραφία: Αυτοί είναι οι μισθοί των Ελλήνων δασκάλων και νηπιαγωγών σήμερα που έγινε ο Αγιασμός στα σχολεία μας.Με τον πιο επίσημο τρόπο αναγνωρίζει το Υπουργείο Παιδείας το γεγονός της οικονομικής εξαθλίωσης των ελλήνων δασκάλων που δεν μπορούν πλέον με τους μισθούς που λαμβάνουν να ανταποκριθούν στο εθνικό τους καθήκον και να μορφώσουν τα ελληνόπουλα.
      Ο Υπουργός Παιδείας κ.Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε προχθές αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα «παρέχουμε δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους»

      Τι άλλο να δηλώσει ένας Υπουργός Παιδείας ώστε να κάνει ξεκάθαρο πως οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να επιτελέσουν με αξιοπρέπεια το λειτούργημά τους σε χωριά, νησιά και κάθε γωνιά της χώρας μας, χιλιόμετρα  μακριά από τα σπίτια τους με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ;
         Γιατί οι νέοι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία κάτω από 20 χρόνια στο δημόσιο γεύτηκαν πέρσι τη μεγαλύτερη περικοπή των μισθών τους με την εφαρμογή ενός άδικου νόμου, αυτόν που καθιέρωσε το ενιαίο βαθμολόγιο και μισθολόγιο στο δημόσιο.
         Και είναι άδικη για τους εκπαιδευτικούς η εφαρμογή αυτού του νόμου, ανάμεσα στα άλλα, και γιατί παραγνωρίζεται  το γεγονός πως οι εκπαιδευτικοί  είναι όλοι πτυχιούχοι πανεπιστημίου και που δεν τους διόρισε κανένας με μέσον (σε αντίθεση με άλλες προνομιούχες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που πάντα είχαν προνόμια και ελάμβαναν περισσότερα χρήματα).
        Είναι άδικη η εφαρμογή αυτού του νόμου και η κατάταξη των εκπαιδευτικών γιατί έγινε με λογική επετηρίδας χωρίς να προσμετράται  η άρτια επιστημονική κατάρτιση των νέων εκπαιδευτικών που είναι αξιοζήλευτη σε σχέση με άλλους κλάδους του δημοσίου αλλά και ο εθνικός τους ρόλος.
       Αυτοί λοιπόν οι δάσκαλοι που επιτελούν έναν κατεξοχήν εθνικό ρόλο σε αυτή τη χώρα δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς με το μισθό τους  και τους στέλνουν στα συσσίτια.
         Αυτό από μόνο του δείχνει την ευθύνη αυτών που εν μία νυκτί  πέρσι κατάντησαν τους δασκάλους να μη μπορούν να τραφούν.
       Το Υπουργείο Παιδείας το αναγνωρίζει αλλά και η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να το αναγνωρίσει και να πράξει τα δέοντα. Να βρει τρόπο να αρθεί η αδικία εις βάρος των εκπαιδευτικών. Μπορεί απλά να κάνει μια σύγκριση των μισθών των δασκάλων με τους μισθούς των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών ή άλλων κλάδου του δημοσίου που δεν εφάρμοσε ποτέ στην ουσία το ενιαίο μισθολόγιο το οποία υποτίθεται θα οδηγούσε στην άρση των αδικιών στο δημόσιο τομέα αλλά στην ουσία γιγάντωσε τις διαφορές μεταξύ των προνομιούχων και των μη προνομιούχων όπως πάντα ήταν οι εκπαιδευτικοί.

1 σχόλιο:

 1. θεωρώ οτι με
  * 3 μήνες διακοπές το χρόνο
  * 16 - 20 ώρες εργασίας την εβδομάδα
  * ιδιαίτερα και λοιπά τυχερά
  * το αμετάθητο
  * το επίπεδο μορφωσης που προσφέρουν στα παιδιά
  είναι μια χαρά αμοιβόμενοι

  Όποιος έχει αντίθετη γνώμη ... καλοδεχούμενος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.