Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

2.980 ευρώ πρόστιμο στον Νάιτζελ Φάρατζ, γιατί είπε πατσαβούρα τον Ρομπάϊ...

Το θυμόσαστε το περιστατικό του βίντεο που ακολουθεί ;;;
Είναι τότε που αποκάλεσε ο Νάιτζελ Φάρατζ, πατσαβούρα τον Βαν Ρομπάι...Για αυτούς τους χαρακτηρισμούς επιβλήθηκε πρόστιμο 2.980 ευρώ στο Βρετανό ευρωβουλευτή και γνωστό ευρωσκεπτικιστή, Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον Πρόεδρο της ΕΕ, τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, «πατσαβούρα» και «υπαλληλίσκο», κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Φεβρουάριο του 2010. 
Το πρόστιμο προς το Βρετανό ευρωβουλευτή επικύρωσε πριν από λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο του 2010 ο τότε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ είχε καταδικάσει το Βρετανό ευρωβουλευτή σε πρόστιμο 2.980 ευρώ για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε εναντίον του Προέδρου της ΕΕ. 
Ο ίδιος ο Φάρατζ σχολίασε στο Τwitter: «Η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να γίνεται σεβαστή απ' όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ελευθερία της έκφρασης δεν περιορίζεται στους υπέρμαχους της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.