Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινά η συλλογή υπογραφών και την Θεσσαλία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Ξεκινώντας την ενημέρωσή σας θα ήθελα να πω δυο λόγια για το τι είναι άμεση δημοκρατία, μιας και η πρωτοβουλία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη συλλογή υπογραφών για την εξεταστική επιτροπή της οικονομίας, είναι μια μορφή άμεσης δημοκρατίας, σε μια εποχή που η δημοκρατία και οι λειτουργίες στην χώρα μας τίθενται εν αμφιβόλω και σίγουρα υπολειτουργούν
Η άμεση δημοκρατία,
γνωστή και υπό τον όρο καθαρή δημοκρατία, αποτελεί έναν τύπο δημοκρατίας και θεωρίας πολιτικών δικαιωμάτων όπου η εξουσία εδράζεται στη συνέλευση όλων των πολιτών που συμμετέχουν σε αυτήν. Αναλόγως με το σύστημα που ισχύει κάθε φορά, η συνέλευση μπορεί να έχει εκτελεστικές εξουσίες, νομοθετικές αρμοδιότητες. Η άμεση δημοκρατία χρησιμοποιείται ως όρος κατ' αντιδιαστολή με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία (ή έμμεση δημοκρατία), όπου η εξουσία ασκείται από μια ομάδα ανθρώπων, που συνήθως επιλέγεται μέσα από εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων. Ιστορικά εμφανίστηκε πρώτα η άμεση δημοκρατία και ακολούθησε, μετά από περίπου δύο χιλιετίες, η έμμεση.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από προχθές, σε κάθε πρωτεύουσα νομού αλλά και σε όλες τις πόλεις, τα χωριά, τις κωμοπόλεις, τα νησιά και σε όλη την Ελλάδα, ΖΗΤΑΜΕ αυτό το οποίο ζητάει το σύνολο του ελληνικού λαού, να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει ποιοι οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.
Ποιοι έφεραν τον κ. Τόμσεν για να γίνει ο υπερκυβερνήτης της Ελλάδας καταλύοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας

Τα περισσότερα κόμματα προεκλογικά, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Πρωθυπουργού, υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό τη μια και μόνη εξεταστική επιτροπή.
Τώρα στα πλαίσια συμβιβασμού της συγκάλυψης των ευθυνών, της συμφωνίας των συγκυβερνώντων να καλύψει ο ένας τα σκάνδαλα του άλλου ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία κάνουν πίσω το ίδιο κάνει και η Δημοκρατική Αριστερά.
Εμείς αποστείλαμε 299 επιστολές στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, πλην του κ. Παπανδρέου, ζητώντας να υπογράψουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, όπως είχαν υποσχεθεί και εξαπατήσει τον ελληνικό λαό προεκλογικά.
Δυστυχώς δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 60 βουλευτών όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και από τον κανονισμό της Βουλής, τώρα πια το λόγο τον έχει ο ελληνικός λαός. Αφού επιθυμούν να συνεχίσουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό εντός του κτιρίου της Βουλής ο ελληνικός λαός θα παραπέμψει στο ειδικό δικαστήριο εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση και στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.
Πρέπει, από τη στιγμή που το κοινοβούλιο δεν εκπροσωπεί τη βούληση του ελληνικού λαού, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της άμεσης δημοκρατίας.
Η πρώτη είναι η συλλογή των υπογραφών που θα δοθούν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα απαιτήσουμε τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής.
Συγχωροχάρτι πάνω στη δυστυχία των απλών πολιτών δεν υπάρχει.
Υπενθυμίζουμε ότι,  η σύσταση της συγκεκριμένης Εξεταστικής Επιτροπής αποτελούσε πάγια προεκλογική εξαγγελία της Ν.Δ. και του σημερινού Πρωθυπουργού, κατά την προεκλογική περίοδο.

Υπάρχουν τέσσερα στοιχεία για τα οποία «διψάει» ο λαός μας σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή: Αξιοπρέπεια, δικαίωμα στην προκοπή, αλήθεια και δικαιοσύνη, και ζητάει από τα κόμματα και τους πολιτικούς να του τα παράσχουμε ή τουλάχιστον, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να μπορέσει ο λαός να τα διεκδικήσει και να τα πετύχει.
Είμαστε σήμερα εδώ λοιπόν, προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να προτρέψουμε τους συμπολίτες μας, όλης της Θεσσαλίας, να προσυπογράψουν το αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο μνημόνιο, στην τρόικα και στην τρομακτική περιπέτεια, στην οποία σήμερα βρισκόμαστε.Μιχάλης Θ. Σακελάρης

Συντονιστής Θεσσαλίας-ν. Λάρισας
Μέλος Γραμματείας Οργανωτικού


- Μαμπλέκος Παναγιώτης – Συντονιστής ν. Μαγνησίας
- Χαρίσης Κώστας – Συντονιστής ν. Τρικάλων
- Πώποτας Τηλέμαχος – Εκπρόσωπος Συντονιστικής Καρδίτσας – Πολιτευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.