Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΑ MEDIA

Επειδή κατέχουν τα μίντια έχουν τέτοια δύναμη και είναι οι μόνοι τους οποίους δεν πολεμάμε!!! Τους αφήνουμε να μας μολύνουν το μυαλό, κι ενώ έχουμε το πάνω χέρι, από εμάς ζούνε/διατηρούνται. Υπάρχουν λόγω των τηλεθεάσεων, ζούνε από τα νούμερα που εμείς τους δίνουμε, για να μας δίνουν σαν πληροφορία ό,τι θέλουν αυτοί! Κλείνουμε τις τηλεοράσεις, ΤΕΛΕΙΩΣ. Μπορούμε να τους τσακίσουμε, αναίμακτα και νομιμότατα!!!!
Δεν περίμενα ότι σήμερα υπάρχει κόσμος που τους βλέπει, πόσο μάλλον κόσμος που τους πιστεύει. Κι όμως φίλε μου.. Σήμερα στην εξόρμηση στα λεωφορεία μας έκαναν ντου οι πολίτες!!!!!! Τι φώναζαν;

Αναβλήθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Κάιρο

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

    Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2011

   

    Σε συνέχεια των σημερινών εξελίξεων στην Αίγυπτο και μετά από σχετικές συνεννοήσεις με την αιγυπτιακή ηγεσία, αποφασίστηκε η αναβολή της προγραμματιζόμενης για αύριο επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στο Κάιρο.

Το κίνημα του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" εξαπλώνεται και στην Ευρώπη

Ανακαλύψαμε ποιοι απαρτίζουν το κίνημα : "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ..", που επεκτείνεται τώρα και στην Ευρώπη
Δείτε το σε αποκλειστικότητα

Η Pimco θα αγοράσει το Ελληνικό δημόσιο χρέος ;;


Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Reuters
To μεγαλύτερο ταμείο ομολόγων του κόσμου δεν αγοράζει ακόμη το Ελληνικό, Ιρλανδικό ή πορτογαλικό δημόσιο χρέος, 
Ο διευθύνων σύμβουλος της της εταιρείας Pacific Investment Management (Pimco), Mohamed El-Erian, δήλωσε την Παρασκευή.
Ο El-Erian, ο οποίος επιβλέπει περισσότερα από 1,1 τρισεκατομμύρια $, για  επενδύσεις, ρωτήθηκε σε ένα συνέδριο στο Μόναχο,

Κεντροδεξιά η «μεσαίος χώρος»;

του ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ
τ. υπ. βουλευτή Ν.Δ. Αχαΐας
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο η μήπως συμπληρωματικά και τα δύο μαζί ;
Μάλλον όμως σκέτα Νεοδημοκρατικά νομίζω πως είναι τελικά η πιο σωστή και καθαρή απάντηση στην περιρρέουσα αυτή ανόητη ερώτηση, έτσι όπως η ιδρυτική μας διακήρυξη από το 1977 αποσαφήνισε και που φυσικά δεν χρειάζεται νεοαιρετικές διαφοροποιήσεις και παρά φύση διλήμματα στα νοήματά της.
Γι αυτό και πιστεύω πως πρέπει να σταματήσουμε πλέον να ψαχνόμαστε κάθε τόσο στα βαθειά ιδεολογικά μας μήπως και βρούμε, ερμηνεύσουμε και θεραπεύσουμε τις αιτίες της ήττας της 4ης Οκτωβρίου για να χαράξουμε τους νέους δρόμους, αφού για την παρακμή και την συντριβή δεν μας έφταιξαν ούτε οι ιδέες μας, ούτε οι όποιες επιμειξίες τους, αλλά μόνον ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ.

Αλυσίδες στο λαιμό… και στο χέρι αριθμό.

Επείγουσα εγκύκλιο απέστειλε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς τους, τους περιφερειάρχες, δημάρχους και διευθυντές α΄βάθμιας εκπαίδευσης.
Με την πρωθυπουργική εγκύκλιο καλούνται οι παραπάνω να συντονιστούν και
να υλοποιήσουν άμεσα το Σχέδιο “Τελική Λύση.
Το Σχέδιο προβλέπει την άμεση σφραγιδοποίηση όλων των κατοίκων της χώρας
, άνω των έξη (6) ετών, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας και επαγγέλματος.
Η σφραγιδοποίηση συνίσταται στην αναγραφή ενός 8ψήφιου αριθμού
στο έξω μέρος της δεξιάς παλάμης κάθε ατόμου.
Η μέθοδος σφραγιδοποίησης
είναι η ίδια που…

H Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και 500.000 ευρώ

Εμπαιγμός. Είναι η μόνη λέξη που αποδίδει με ακρίβεια τη στάση της κυβέρνησης προς τους πολίτες, που καλούνται να σφίξουν όλο και περισσότερο το ζωνάρι. Τους πολίτες από τους οποίους, κάθε τρίμηνο, απαιτούνται νέες θυσίες, ώστε να μην αποκαλυφθούν στους διοικητές της χώρας, δηλαδή στην τρόικα, οι αδυναμίες και οι αστοχίες της κυβέρνησης. Πώς αλλιώς μπορεί να περιγράψει κανείς την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη και αφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης;
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης υπάγεται σήμερα στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και αποτελεί, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα «το επιτελικό όργανο για την άσκηση, ενεργοποίηση και εναρμόνιση της κυβερνητικής πολιτικής στη Μακεδονία και Θράκη». Αυτόματα, το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι γιατί χρειάζεται ένα επιτελικό όργανο για να εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης στη Β. Ελλάδα;

Σύγκρουση στον ΟΤΕ (και) για το… ζέσταμα του αυτοκινήτου
Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
«Αυτόν τον ΟΤΕ αγόρασαν, με αυτές τις εργασιακές σχέσεις, με αυτά τα μισθολογικά κόστη και σε αυτήν την αγορά. Αν ήθελαν κάτι άλλο, ας επένδυαν αλλού»: Η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ, τον περασμένο Δεκέμβριο, αν και ξεκάθαρη και απειλητική, είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη.

Απευθυνόταν στην «Ντόιτσε Τέλεκομ» και ήταν η απάντηση των συνδικαλιστών του ΟΤΕ προς τον Γκίντο Κέρκχοφ, μέλος της διοίκησης της γερμανικής εταιρίας που κατέχει το 30% του Οργανισμού (το 20% ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και οι υπόλοιπες μετοχές βρίσκονται σε διασπορά).

Όλα τα ΜΜΕ υπερ του ...οθωμανικού δικαίου!

(σενάριο πολιτικής φαντασίας) Μπορούμε να ζήσουμε με τους Τούρκους; 

Αυτό το ερώτημα τίθεται, σε ένθετο, στο κυριακάτικο φύλλο της Ελευθεροτυπίας!!! Αφήνοντας πολλές εντυπώσεις και όχι θετικές… Μάλιστα στο εξώφυλλο φιγουράρει μια επιβλητική φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ!
Προσέξτε όχι αν μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά με τους Τούρκους αλλά αν μπορούμε να ζήσουμε μαζί τους!
Αυτό το ερώτημα παρουσιάζεται στην διαφήμιση. Υπάρχουν πολλά είδη ερωτήσεων, οι ευθείες, οι πλάγιες, οι ρητορικές, αλλά οι χειρότερες είναι...

Σαμαράς: Τα λέγαμε από πέρυσι και μας κατηγορούσε η κυβέρνηση. Σήμερα κάνει ακριβώς τα ίδια!


«Αν μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που η κυβέρνηση υπέγραψε πέρσι, δηλαδή να αποπληρώσουμε στον προβλεπόμενο χρόνο το χρέος που αναλάβαμε, δεν θα χρειαζόταν σήμερα να μιλάμε για επιμήκυνση και όλα τα υπόλοιπα.
                -- Πέρσι τους λέγαμε ότι με τους όρους που υπέγραψαν στο Μνημόνιο, το χρέος των 110 δισεκατομμυρίων δεν μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί στις διετία 2013-2015. Σήμερα
όλοι αποδέχτηκαν ότι αυτό είναι αλήθεια και συζητούν επιμήκυνση αποπληρωμής.
                -- Πέρσι τους λέγαμε ότι το Μνημόνιο δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους,

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, Την Τρίτη 8/2/2011 το Πανεπιστήμιο Αθηνών βραβεύει τον συντάκτη του Μνημονίου σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του!

Εν μέσω μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων, καταλήψεων Υπουργείων και παλλαϊκού ξεσηκωμού, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης μαζί με το καθηγητικό κατεστημένο επικροτεί το Μνημόνιο.
Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική Σχολή ο Πρύτανης και οι μεγαλοκαθηγητάδες του Πανεπιστημίου, την Τρίτη 8/2/2011 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Παλαιού Πανεπιστημίου στην Πλάκα (Θόλου 5), προχωρούν στην αναγόρευση του Προέδρου του Eurogroup Jean-Claude Juncker ως Επίτιμου Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (βλ ανακοίνωση http://www.interel.uoa.gr/el/palaio_pan.html ).

e-Επιλογές της 04/02/2011

Το αφεντικό της Goldman Sachs στην Ευρώπη : "Συγχωρέστε (ξεχάστε) μέρος του δανείου της Ελλάδας.."
Που είναι οι δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, κ. Λοβέρδο;;
Συνειδητοποιήθηκε το πρόβλημα επίσημα ...
Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται ...
"Το συστημικό σκάνδαλο και η αναπόφευκτη υποκρισία"...
Για πολιτικούς λόγους καθυστερεί η μείωση κατά το ήμισυ του χρέους της Ελλάδας !!
Ανάθεμα το Μνημόνιο!
Πάτρα....και τώρα τι κάνουμε με τα σκουπίδια;

Άλλη μία τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης !!!

Η εταιρεία κυπριακών συμφερόντων Louis Hellenic Cruises θα υποστείλει την Ελληνική σημαία και θα μεταβεί σε άλλη σημαία για τα κρουαζιερόπλοιά της...
«Η αλλαγή σημαίας επιβάλλεται, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παρουσίας μας στο χώρο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα»...


Αυτό δήλωσε η εταιρεία...

Προσλήψεις: Δημοσίευση αποτελεσμάτων για τον πρώτο νέο διαγωνισμό EPSO

Σήμερα δημοσιεύονται τα αποτελέσματα του πρώτου ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή μη εξειδικευμένων πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων που προκηρύχθηκε τον προηγούμενο χρόνο ως μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού της διαδικασίας επιλογής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο εφαρμόζεται από την υπηρεσία επιλογής προσωπικού (EPSO), αφενός, έχει εισαγάγει έναν ετήσιο κύκλο διαγωνισμών, ώστε οι δυνητικοί υποψήφιοι να γνωρίζουν κάθε χρόνο πότε μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα, και, αφετέρου, έχει απλουστεύσει τη διαδικασία των δύο σταδίων, γεγονός που μείωσε τον χρόνο των μεγάλων διαδικασιών επιλογής από 2 χρόνια σε 10 μήνες, και των μικρότερων διαδικασιών επιλογής ειδικών από 16 μήνες κατά μέσο όρο σε μόλις 6 μήνες. Μολονότι λόγω της ελκυστικότητας μιας σταδιοδρομίας στην ΕΕ, η EPSO έλαβε περισσότερες από 51.000 αιτήσεις, η παράδοση των αποτελεσμάτων έγινε δυνατή σχεδόν 9 μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων τον προηγούμενο Απρίλιο.

Ενδεχόμενη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών

Με αφορμή την «Ενδεχόμενη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών» ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ Γιώργος Δρακούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Ανάστατοι είναι γονείς και μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών της Αχαΐας, καθώς η Πολιτεία δεν έχει φροντίσει να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και τα μισθωμένα ταξί, με συνέπεια η δωρεάν μεταφορά των μαθητών να κινδυνεύει να διακοπεί.

Ακραία καιρικά φαινόμενα


Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που κάνω, βλέπω ότι οι σκεπτόμενοι, έστω και αυτοί που είχαν αποδεχθεί την καταστροφολογία, πείθονται εύκολα για την απάτη με τις ΑΠΕ, πείθονται αλλά με αμφιβολίες, στα περί Κλιματολογίας, και, κάπως, δέχονται ότι τα περί υπερθέρμανσης είναι ίσως φούμαρο, αλλά τώρα, εστιάζονται στα «ακραία καιρικά φαινόμενα»: «Μα βρε παιδί μου, δες όλες αυτές τις θύελλες και τις καταιγίδες…»
Η πιο αποστομωτική απάντηση είναι το τι έλεγαν για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε άλλες εποχές, είτε είναι το δημοφιλές άρθρο της Εστίας του 1900(!) ή της Washington Post, του 1922. Αυτό που λένε αυτά τα παλιά αποκόμματα, είναι ότι πάντα, πάντα, εάν είχες την δυνατότητα να βλέπεις τον καιρό, σε διάφορα μέρη του κόσμου, θα έβλεπες ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Ψέκασε μου λίγο δέρμα-Video


Ο Jörg C. Gerlach στο  Ινστιτούτο McGowan για την αναγεννητική ιατρική έχει αναπτύξει ένα πιστόλι ψεκασμού που μοιάζει λίγο σαν αερογράφο, εκτός του ότι ενισχύει τα καμμένα κύτταρα του δέρματος του ασθενούς στη συνέχεια ψεκάζει  πάνω την πληγή. Κανονικά για να επανέλθει το δέρμα σε προηγούμενη κατάσταση χρειάζεται αρκετες εβδομάδες ενώ με αυτή την συσκευή βάζει υγιές δέρμα στον ασθενή σε 90 λεπτά. Είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αλλά έχουν θεραπευτεί επιτυχώς πάνω από μια ντουζίνα θύματα εγκαυμάτων ήδη.

Ερντογκάν: Εγώ είμαι η Κύπρος και τσαμπουκάδες ...αλλού!


Τα πήρε στο κρανίο ο Ταγίπ Ερντογκάν με τα συνθήματα κατά της Τουρκίας που ακούστηκαν σε διαδηλώσεις στα κατεχόμενα και ...ξεσπάθωσε!
Έκανε λόγο για προβοκατόρικες ενέργειες και απαίτησε από την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων να πάρει θέση. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά

Διαμαρτυρία της ΕΑΑΝ για την προτιθέμενη αλλαγή... καθεστώτος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Ε Ν Ω Σ Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

Αριθ. πρωτ.: 76                                            Ημερ.: 03-02-2011
ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Άμυνας Kον Ε. Βενιζέλο
ΚΟΙΝ. : Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Kον Π. Μπεγλίτη
Α/ΓΕΕΘΑ
Α/ΓΕΝ
Α.Λ.Σ.
Ε.Α.Α.Σ.
Ε.Α.Α.Α.
ΘΕΜΑ: Απόψεις ΕΑΑΝ επί σχεδίου μετατροπής της από Ν.Π.Δ.Δ. σε Ν.Π.Ι.Δ..
Αξιότιμε Κε Υπουργέ
1.-Ενημερωθήκαμε επίσημα ότι το Υπουργείο Άμυνας στην παρούσα
φάση προτίθεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την μετατροπή των Ενώσεων Αποστράτων Στρατού (ΕΑΑΣ) Ναυτικού (ΕΑΑΝ) και Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) σωματειακής μορφής.
2.-Η Κυβέρνηση και ειδικότερα ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κος Θ. Πάγκαλος, έχει διατυπώσει το τελευταίο διάστημα την πρόθεση να καταργήσει τα ΝΠΔΔ τα οποία :
α.Επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, προς εξοικονόμηση χρημάτων.
β.-Έχουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους Δημοσίους Υπαλλήλους,
προς εξοικονόμηση και πιο ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού.
γ.-Είναι άχρηστες, ουδέν προσφέρουν και είναι απλά ΝΠΔΔ
“σφραγίδες’’ .

Όταν τα σκυλιά δαγκώνουν.Ο Κλεισθένης γράφει.

Η Αίγυπτος σπαράσσεται από συγκρούσεις αντικαθεστωτικών και υποστηρικτών του σάπιου καθεστώτος Μουμπάραγκ.
Αυτή η εξέλιξη αντιμετωπίζεται με υποκρισία απ’ τη δύση και τα ευχολόγια δίνουν και παίρνουν για την ομαλή μετάβαση της εξουσίας απ’ τον Μουμπάραγκ σε ????.
Το νέο σχήμα εξουσίας δεν έχει ακόμη βρεθεί απ’ τους «σωτήρες» των λαών Αμερικάνους. Ο Αλ Μπαραντέι έχοντας στενές σχέσεις με την Μουσουλμανική αδελφότητα και έχοντας έρθει σε ρήξη με τους Αμερικάνους παλιότερα δεν είναι προς το παρόν μέρος της λύσης του πολιτικού προβλήματος. Αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και καχυποψία.

Ενώσεις Αποστράτων: ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ;

Εδώ και τέσσερις ημέρες διακινείται με ηλεκτρονικά μηνύματα η πληροφορία ότι η κυβέρνηση προτίθεται να μεταβάλλει τη νομική μορφή των ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.
Από την πληροφόρηση που προσπάθησα να αποκτήσω, επικοινωνώντας με τους εμπλεκόμενους φορείς διαπίστωσα τα εξής:
  • Πράγματι η πρόθεση αυτή είναι υπαρκτή και η ανησυχία των συναδέλφων είναι καταρχήν εύλογη.
  • Στις αρχές Δεκεμβρίου 2010 ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ζήτησε από τα υπουργεία να υποβάλουν προτάσεις για τα ΝΠΔΔ που πρέπει να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν.
  • Στις αρχές του 2011 ο ΥΠΕΘΑ απέστειλε τις προτάσεις του στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι συγχωνεύσεις των ΟΣΜΑΕΣ κλπ του ΠΝ και ΠΑ, των ταμείων ΤΕΘΑ- Στόλου- Αεροπ. Αμύνης, κάποιων Αμυντικών Βιομηχανιών, κ.ά. Μεταξύ αυτών, και εν αγνοία των ΓΕ, προτείνει να αλλάξει η νομική μορφή των τριών Ενώσεων Αποστράτων σε ΝΠΙΔ «σωματειακής μορφής». Δεν προτείνει συγχώνευση παρά μόνο αλλαγή της νομικής μορφής τους.
  • Δεν είναι γνωστό πότε και τι θα αποφασίσει η Κυβέρνηση επί του θέματος.
  • Σημειώνεται ότι στην πρότασή του ο ΥΠΕΘΑ δεν αναφέρεται καθόλου στα Μετοχικά Ταμεία.
ΣΧΟΛΙΑ:

Για τη σειρά του ΣΚΑΙ

Τι έχουν φαγωθεί όλοι με αυτή τη σειρά;
Ερώτηση: Το κάθε κανάλι δεν είναι μία εμπορική επιχείρηση; Οι παραγωγές που κάνει δεν είναι μία επένδυση; Αν πάνε άπατες δεν τρώνε πακέτο γιατί δεν καταφέρνουν να αποσβέσουν το κεφάλαιο που επένδυσαν για να την φτιάξουν;
Γιατί μάχεστε εναντίον της σειράς; Με αυτόν τον τρόπο δεν με κάνεις (από περιέργεια) να την δω (αρνητική διαφήμιση); Δεν ανεβαίνει η τηλεθέασή τους; Δεν κονομάνε κι ας χτυπιόμαστε εμείς από κάτω;

Το αφεντικό της Goldman Sachs στην Ευρώπη : "Συγχωρέστε (ξεχάστε) μέρος του δανείου της Ελλάδας.."

Διαβάστε τι δήλωσε σύμφωνα με το γερμανικό  The Local στην Bild,  κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs στην Ευρώπη.
To γερμανικό αφεντικό της κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ Goldman Sachs, ζήτησε σήμερα, να συγχωρεθεί εν μέρει το χρέος της Ελλάδας , για να σωθεί τό έθνος της Μεσογείου από πιθανή χρεοκοπία.
"Δεν πρέπει να δημιουργηθεί μια αφερέγγυα Ελλάδα . Πρέπει επομένως να γίνει αναχρηματοδότηση ή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μάλλον δεν υπάρχει άλλος τρόπος γύρω από αυτό, είπε το αφεντικό της Goldman
Sachs, Α.Dibelius στην καθημερινή Bild.

Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας: Γκρεμίζουν τον ΟΕΚ και τις ελπίδες χιλιάδων οικογενειών!

O θεσμός της κοινωνικής κατοικίας είναι ιδιαίτερα εδραιωμένος σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής και κοινωνικής πολιτικής και μια υπηρεσία κοινωνικού συμφέροντος. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στη Γαλλία υπάρχει απόθεμα περί τα 7 εκ κοινωνικών κατοικιών ενώ στην Ολλανδία ο αριθμός αγγίζει τα 2,5 εκ δηλ. το 40% του συνολικού αποθέματος κατοικιών (δείτε εδώ). Η Ελλάδα ουσιαστικά δεν διαθέτει πολιτική στέγης ενώ το απόθεμα κοινωνικών κατοικιών κυμαίνεται σε μηδενικά επίπεδα (εδώ).

Με δεδομένο το έλλειμμα της στεγαστικής πολιτικής και με αφορμή την υποτιθέμενη ευκαιρία που παρέχει το μνημόνιο για εισαγωγή μεταρρυθμίσεων, τρόικα και κυβέρνηση επιβάλλουν μέτρα που στρέφονται σχεδόν μονομερώς εναντίον της κοινωνικής κατοικίας και του κόσμου της εργασίας. Μετά την αλόγιστη διασπάθιση των αποθεματικών την προηγούμενη 5ετία, τη συσσώρευση του χρέους του Ι.Κ.Α. προς τον Ο.Ε.Κ. να ξεπερνά τα 2 δις ευρώ, την ...

ΕΚ ΤΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα χάρτη της ανατολική Μεσογείου, θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμπο που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο. Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας την δυνατότητα κοινής ελλαδο-κυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, αδύνατη.
Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον, θα μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την χώρα και να την βγάλουν από τα αδιέξοδα που την οδηγούν επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ.

Μία διδακτική ιστορία

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την Ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το Δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της.  Ο επικεφαλής της ομάδας κατοχής, Ιταλός αξιωματικός είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. Μάταια περίμενε ο Ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ και καιρό σταματήσει  λόγω βλάβης...

Ξανά στην ξενιτιά..

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Είναι γεγονός επίσης ότι το πρόβλημα εντείνεται με την ανεργία, την οικονομική ανασφάλεια και τη γενικότερη απραξία της κυβέρνησης. Κανείς στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν σκέπτεται το τεράστιο αναμφισβήτητο πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού.
ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ, σύντομα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα, τη μαζική μετανάστευση νέων Ελλήνων, αξιόλογων παιδιών, με πτυχία και προσόντα, τα οποία αναζητούν καλύτερο αύριο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οπως πριν από έναν αιώνα ή τη δεκαετία του ’50 και του ’60, τα νεανικά εργατικά χέρια, το μέλλον της χώρας ψάχνει να βρει στην ξενιτιά την τύχη του.

Μετά από 2 ως 3 χρόνια θα μάθουμε αν έχουμε πετρέλαιο !!!!

Μετά από 2-3 χρόνια θα μάθουμε, από την κυβέρνηση, αν έχουμε πετρέλαια και φυσικό αέριο !!!
Το ακούσαμε και αυτό...
Τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε, ειλικρινά δεν ξέρω.
Αφού θα μας το πει επίσημα η κυβέρνηση, πρέπει να περιμένουμε.
Μέχρι τότε κάντε υπομονή και κλείστε τα αυτιά σας και τα μάτια σας, σε αυτά που ακούτε, διαβάζετε ή βλέπετε..
Απλά κάντε υπομονή 2 χρόνια, μετά θα τα μάθουμε όλα.
Διαβάστε την σχετική είδηση του ΑΠΕ

Ο Κολοκοτρώνης έγινε Τεό, η Μπουμπουλίνα Lady Gaga και ο Κανάρης μπάρμαν στο Super Paradise


Χαμός γίνεται στα μπλογκς και όχι μόνο με τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο. Αιτία, ένα «αστείο» του Πέτρου Τατσόπουλου στο facebook, ο οποίος απαντώντας σε χιουμοριστικό σχόλιο «φίλου» του για τη σειρά του 1821 που προβάλλεται στο ΣΚΑΙ (έλεγε “μην μας βγάλετε και τον Κολοκοτρώνη gay”), έγραψε πως ήταν και  μάλιστα αρραβωνιασμένος gay.
Δεν ήξερε ότι το facebook είναι η σύγχρονη κουτσομπόλα, ότι είναι ένα δημόσιο φόρουμ και ακόμη χειρότερα γραπτό. Είναι τόσο αφελής ο κάποτε φέρελπις συγγραφέας. Ασφαλώς και όχι. Άλλωστε φρόντισε να «κατεβάσει» τη σελίδα του και πλέον να διασκεδάζει με τα σχόλια και τις ύβρεις που του εξακοντίζουν οι “θερμόαιμοι”. Έπρεπε να γίνει ντόρος με τη σειρά. Να ακουστεί, να γίνει σαματάς από τα μπλογκς και έτσι να κάνει «νούμερα» σε τηλεθέαση η δεύτερη πιο ακριβή παραγωγή στην ελληνική τηλεόραση, μετά το «Νησί». Παράλληλα θα γίνει γνωστός και σε ένα ευρύτατο τηλεοπτικό κοινό, συμπεριλαμβανομένων των πιστών υπηκόων της Ελένης Μενεγάκη.

Που είναι οι δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, κ. Λοβέρδο;;

Πλαίσιο Κυβερνητικού Προγράμματος ΠΑΣΟΚ, Οκτ.2009
Aυτό είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την υγεία, δείτε τι αναφέρει για δωρεάν υπηρεσίες..
"Για το ΠΑΣΟΚ η αναγέννηση και η ολοκλήρωση του ΕΣΥ, είναι δέσμευση προς τους πολίτες. Για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας με δημόσιο χαρακτήρα, ενιαία δομή, δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.."
Διαβάστε τώρα  τι δήλωσε η κ.Ξενογιαννακοπούλου στη συζήτηση για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή (18/10/2009) 

e-Επιλογές της 03/02/2011

Ότι το 2002 ήταν για το ΠΑΣΟΚ, ηθικά και κοινωνικά μη αποδεκτό..σήμερα είναι μια χαρά μέτρο !!!


Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη
Ενότητα για το μέλλον
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάρος  30 Σεπτεμβρίου 2002  
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί .
Η απόφαση σας για την επιβολή αμοιβής στα Κέντρα Υγείας, μας βρίσκει  ολοκληρωτικά αντίθετους. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία είναι ηθικά και κοινωνικά μη αποδεκτή.

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σκληρή προπαγάνδα κατά της Ελλάδας εμπεριέχεται στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας. Μίσος, φανατισμός και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκεται από την αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί, μέσα από τα επίσημα σχολικά βιβλία τους, μαθαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».
Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν και φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, την ώρα που η αλβανική κυβέρνηση ζητά τη στήριξη της Ελλάδας για ένταξη στην Ε.Ε.
Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται...

Ανυπολόγιστες οι συνέπειες ενδεχόμενου αναγκαστικού haircut

Ένα 24ωρο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο γερμανικός τύπος εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη φημολογία για ενδεχόμενη αναδιάταξη του ελληνικού χρέους. Τι εκτιμούν Γερμανοί ειδικοί

Βέβαιοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί τελικά να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, εμφανίζεται μερίδα Γερμανών αναλυτών. Όπως η Μπίργκιτ Φίγκε, αναλύτρια της τράπεζας DK, η οποία χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσα την ιδέα ενός εθελοντικού haircut: "Γιατί αυτό θα έδινε τη δυνατότητα να πουλήσουν τα ομόλογα οι επενδυτές που προς το παρόν υποστηρίζουν ότι εξαιτίας του υπερβολικού ρίσκου δεν μπορούν να τα κρατήσουν".
Υπάρχουν όμως και κίνδυνοι, παραδέχεται η ίδια: όταν ένας επενδυτής διαπιστώνει ότι μια χώρα όπως η Ελλάδα ή το ταμείο διάσωσης αγοράζουν ομόλογα, τότε ανεβαίνει και η αξία τους. Γιατί να πουλήσουν λοιπόν οι κάτοχοι των τίτλων σε χαμηλότερες τιμές, διερωτάται και ο Κρίστοφ Βάιλ από την Commerzbank;
"Ας υποθέσουμε ότι η τιμή του ομολόγου ανεβαίνει κατά 10 %. Ορισμένοι επενδυτές ίσως να μην πουλήσουν τα ομόλογα που έχουν ευελπιστώντας ότι τελικά θα τους επιστραφεί το 100 % της αξίας τους".
Αναγκαστικό haircut;

Η επιμήκυνση του δανείου του ΔΝΤ μέχρι 10 χρόνια ..

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ, η Κάρολαϊν Ατκινσον, ξεκαθάρισε και έκανε σαφές πως το ΔΝΤ δεν διαθέτει κανένα μηχανισμό παροχής δανείων και αποπληρωμής των, που να ξεπερνάει τα 10 έτη.
Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, η κ. Ατκινσον ανέφερε ότι :
Tα επιτόκια δανεισμού, είναι τα ίδια για όλες τις χώρες ανάλογα με το ύψος του δανεισμού. Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχουν και μεταβλητά επιτόκια, που εξαρτώνται από τα FDR και τα SDR σε κάθε χρονική στιγμή, επισημαίνοντας ότι αυτή την περίοδο και στην περίπτωση της Ιρλανδίας κυμαίνονται στο 3,1-3,2 %.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ»

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Σ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Ν Δ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ»
Στις 24-1-2011 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδωσε συνέντευξη τύπου για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στη Διασπορά. Στη συνέντευξη έγιναν καταγγελίες για λόγους εντυπωσιασμού και ακούσθηκαν πολλά που δείχνουν επιδερμική σχέση με τα προβλήματα και απαξιώνουν το έργο των εκπαιδευτικών. Ας δούμε μία προς μία αυτές τις καταγγελίες:

Οι Άσσοι

Αυτή τη χρονιά θα έχουμε ημερομηνίες ανεπανάληπτες, όλο άσσους, τις εξής :
  1/1/11 ,  11/1/11,  1/11/11 και  11/11/11 
 Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά οι άσσοι έχουν συνέχεια! πάρτε τους 2 τελευταίους αριθμούς του έτους γεννήσεώς σας η των δικών σας και προσθέστε την ηλικία που έχετε η έχουν εφέτος.

Σοκ στην αγορά των ακινήτων – Έρχονται αυξήσεις έως 200% στις αντικειμενικές τιμές τον Ιούνιο με στόχο… μια ενιαία τιμή

Αυξήσεις «φωτιά» στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Οι τιμές για τα εντός  σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια θα φθάσουν τα επίπεδα των αγοραίων τιμών, δηλαδά αυτά με τα οποία σήμερα γίνονται οι αγοραπωλησίες.  Έτσι για κάποιες περιοχές της χώρας θα υπάρξει ακόμη και διπλασιασμός των τιμών.  Ουσιαστικό με τον τρόπο αυτό το οικονομικό επιτελείο καθιερώνει μία τιμή στα ακίνητα.                    
Από την αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών θα προκύψουν τεράστιες επιβαρύνσεις σε μια σειρά από φόρους  που συνδέονται με τα ακίνητα, όπως είναι οι φόροι μεταβίβασης, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών,ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας και το  Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.
Το σοκ βέβαια για την αγορά των ακινήτων θα είναι εξαιρετικά μεγάλο αφού όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.    
  

Τα "πήρε στο κρανίο" ο Τράγκας...

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ 3D ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ”

Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
σε συνεργασία με τον
Κινηματογράφο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ
σας προσκαλεί στο

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ 3D ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
“ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ”

Ένα πραγματικά ανεξάρτητο και πλήρως τρισδιάστο φεστιβάλ καθώς στις παλιές καλές δύο διαστάσεις του κινηματογράφου προστίθεται κι η τρίτη διάσταση της ζωντανής μουσικής!

ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΛΑΪΒ ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ!

Η πρώτη αυτή διοργάνωση θα εκτυλιχθεί σε 4 μέρη, κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα ξεκινώντας από το Φεβρουάριο, με σκοπό να χαρτογραφήσει όλα τα ανεξάρτητα κινηματογραφικά πειράματα που απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και με παράπλευρο ύπουλο στόχο να φέρει κοντά διαφορετικές μορφές τέχνης.

Δυο 'Ελληνες δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από υποστηρικτές του Μουμπάρακ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Έλληνας δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος που κάλυπταν τις διαδηλώσεις στο Κάιρο, τραυματίσθηκαν από οπαδούς του Μουμπάρακ.
Ο ένας δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι στο πόδι και στο κεφάλι, ενώ ο φωτογράφος χτυπήθηκε στο πρόσωπο κοντά στην πλατεία Tahri.

«Πογκρόμ Επιθέσεων στην Δημόσια Εκπαίδευση»

Μιχάλης Γιαννάκης
Βουλευτής Βοιωτίας

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πογκρόμ επιθέσεων εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με νέα ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
«Η Υπουργός βαφτίζει την απορρύθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε μείζονα μεταρρύθμιση» τονίζει στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης, ο οποίος καλεί την κυρία Διαμαντοπούλου να σταματήσει το παλαιοκομματικό, επικοινωνιακό παιχνίδι σε σχέση με την κατάργηση των ολοήμερων σχολείων και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με την κατάργηση του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θήβα, το οποίο προφανώς δεν ευθύνεται για τα κρατικά ελλείμματα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

“ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ TV 100 & FM 100″

Σχετικά με τις απολύσεις που ξεκίνησε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης  στα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα ο Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
Β.Παπαγεωργόπουλος : «Είναι φανερό ότι η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θέλει να κλείσει τα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα για να κάνει το χατίρι των μεγάλων καναλιών που δεν θέλουν να μοιράζονται με κανέναν την διαφημιστική πίτα και βεβαίως δεν θέλουν να ακούγεται καμία άλλη άποψη παρά μόνον η δική τους αλήθεια!

Χρυσός υπάρχει..αλλά ποιος θα τον πάρει;;

Υψηλής περιεκτικότητας τα κοιτάσματα στην Πιαβίτσα


Με σημερινή της έκθεση η European Goldfields, επιβεβαίωσε ότι τα κοιτάσματα στην Πιαβίτσα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε χρυσό, ασήμι και μόλυβδο.
Επίσης αναφέρουν ότι τα κοιτάσματα είναι συγκρίσιμα με αυτά της Ολυμπιάδας και εκτείνονται σε μήκος 6 χιλιομέτρων . Οι εκτιμήσεις της εταιρείας είναι ότι τα κοιτάσματα περιέχουν χρυσό και ασήμι 340 και 890 ppb gold.
Το θέμα είναι..

Κώστας Αγοραστός για «Μεσογειακό» αναπτυξιακό πρόγραμμα: «Εμπροσθοβαρές και ουσιαστικό, όχι στάχτη στα μάτια»

-Πρότεινε να καλύπτει όλη την Θεσσαλία, να περιλαμβάνει συγκεκριμένα έργα, τα οποία να ξεκινήσουν από φέτος με ιεράρχηση από την τοπική κοινωνία
-Κάλεσε την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για τους Μεσογειακούς Αγώνες και να ενημερώσει υπεύθυνα τους Θεσσαλούς για το τι συγκεκριμένο προϋπολογισμό είχε δεσμευτεί στη ΔΕΜΑ

«Ως Θεσσαλία καλούμε την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να πραγματοποιηθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 σε Βόλο και Λάρισα και εμμένουμε στο να παρέμβει προσωπικά ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων.

Κύριε Παπανδρέου. Ποιος κυβερνάει επιτέλους την Ελλάδα;

Αυτό το κρυφτό που παίζει η σημερινή κυβέρνηση είναι απαράδεκτο. Αφήνει επίτηδες θολό το πεδίο και καλλιεργεί έντεχνα μια σύγχυση, ως προς το ποιος είναι ο πραγματικός κυβερνήτης και επομένως ο πραγματικά υπεύθυνος για την κατάσταση στη χώρα. Αν ρωτήσετε τους Έλληνες για το ποιος είναι ο πραγματικός κυβερνήτης της χώρας,....
κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με απόλυτη βεβαιότητα. Η αυθόρμητη απάντηση των μισών θα είναι η τρόϊκα, ενώ των άλλων μισών η κυβέρνηση.  

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως διπλωματική στρατηγική

Share

Ο «νόμος του Μέρφι», η Ελλάδα και το Ισλάμ
Του Αλέξανδρου Τάρκα

Ο διάσημος «νόμος του Μέρφι» υποστηρίζει πως «ό,τι μπορεί να πάει λάθος, θα πάει λάθος»! Η Ελλάδα αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα απόλυτης εφαρμογής του, καθώς τα «Δεκεμβριανά» του 2008 διαδέχθηκαν οι πυρκαγιές του 2009, ενώ την απόλυτη εθνική ταπείνωση του μνημονίου του 2010 ακολουθεί, το 2011, η έκρηξη του μεταναστευτικού προβλήματος.
Η κατάσταση επιδεινώνεται από την κρίση στην Αίγυπτο, την αντεπίθεση του θρησκευτικού φανατισμού στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή και τη διολίσθηση της Τουρκίας σε μια νέο-οθωμανική και νέο-ισλαμική πορεία. Η εθνική αιχμαλωσία του μνημονίου θα συνοδεύεται, γι’ αρκετά χρόνια, από την επιδείνωση του διπλωματικού μετώπου και από την ανάγκη «χειρισμού» ενός επικίνδυνου παράγοντα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό: του ισλαμισμού.

e-Επιλογές της 02/02/2011

«Πως μπορεί η Αθήνα να σταματήσει τη χιονοστιβάδα των χρεών»

«Πως μπορεί η Αθήνα να σταματήσει τη χιονοστιβάδα των χρεών». «Πολλοί λόγοι συνηγορούν στην αναγκαιότητα αναδιάταξης του ελληνικού χρέους. Πολιτικοί και επενδυτές συζητούν αυτή τη στιγμή τα πρακτικά σενάρια υλοποίησης», είναι ο τίτλος και ο υπότιτλος άρθρου στη γερμανική έκδοση της εφημερίδας Financial Times. To ρεπορτάζ εξηγεί ανάμεσα σε άλλα γιατί οι επενδυτές περιμένουν μια αναδιάταξη του χρέους της Ελλάδας και σημειώνει:

«Παρά τα δραστικά μέτρα περικοπών, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξάνεται ραγδαία. Το 2010 έφθασε το 140% του ΑΕΠ ενώ το 2011 σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν ενδέχεται να κυμανθεί στο 150%.

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Καπνίζει κανείς στην Βουλή ;;;


Y.Γ (3/2/2011)
Την φώτο, που δημοσιεύτηκε σε πολλά blog, μας την έστειλε φίλος αναγνώστης.

Βρεγμένη σανίδα που χρειάζεταιToυ Απόστολου Παπαπαρίση
Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση του ΔΝΤ αυθαιρετεί. Για ακόμη μια φορά εφαρμόζει το «αποφασίζουμε και διατάσουμε». Τύφλα να ‘χουν τα κοινωνικά ανάλγητα και αυταρχικά καθεστώτα ανά τον κόσμο. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, που το πράττει. Πώς να ξεχάσουμε την περικοπή των δώρων, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων μας, καθώς και τις αυξήσεις σε ΦΠΑ, σε έμμεσους φόρους, στην τιμή των εισιτηρίων, στην τιμή της βενζίνης κλπ; Και ποιον επηρέασαν όλα αυτά; Τους πλούσιους; Τους έχοντες και τους κατέχοντες; Όχι βέβαια, τους ανθρώπους με τα χαμηλά εισοδήματα καταρχήν και τη μεσαία τάξη κατά δεύτερο λόγο. Με άλλα λόγια, τους αδύνατους.
Το ίδιο συνεχίζει να κάνει ο κ. Παπανδρέου και μετά από 16 μήνες διακυβέρνησης.

Θα αποζημιωθούν, πότε και από πού, οι πληγέντες βαμβακοπαραγωγοί ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ιδιότητά του συντονιστή για την εκπόνηση του Προγράμματος της ΝΔ του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης κατέθεσε Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών.
Σε συνεργασία με τον Γραμματέα Αγροτικού της ΝΔ, κ. Γ. Καρασμάνη, τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ. Κασαπίδη, τον αναπληρωτή Τομεάρχη, κ Κ. Κόλλια και 27 ακόμα βουλευτές της ΝΔ, ο Μιχάλης Γιαννάκης ζητά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για πλήρη αποζημίωση των πληγέντων βαμβακοπαραγωγών από τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις του περασμένου φθινοπώρου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Ο ένας τα ήξερε όλα και ο άλλος δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος...


Χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ Πεταλωτής δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:
"πριν αναλάβουμε την κυβέρνηση δεν είχε εξελιχθεί η κρίση την οποία βιώνουμε. Δεν υπήρχε αντίληψη του μεγέθους, της τραγικότητας της κατάστασης την οποία θα μας κληροδοτούσε η Ν.Δ."
Για να φρεσκάρουμε την μνήμη σας, δείτε στο video ντοκουμέντο  τι δήλωσε στη ΝΕΤ, τον Μάιο του 2010, ο υφυπουργός οικονομικών κ. Σαχινίδης:
"Οταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", είπε και χαρακτήρισε το ΔΝΤ ως "πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά"!  
Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη ήταν απόλυτα γνωστή

e-Επιλογές της 01/02/2011

Πτώχευση της Ελλάδας βλέπει ο Γ. Χαραλαμπάκης

Στρος Καν: Ό,τι σπείραμε, θα θερίσουμεΑμετανόητος ως προς τις πολιτικές λιτότητας, την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς τις κοινωνικά άδικες αναδιαρθρώσεις των οικονομιών που επιβάλλει το ΔΝΤ σε κάθε χώρα που «σώζει» εμφανίστηκε χθες ο επικεφαλής του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος ανησυχεί μεν για το εξεγερσιακό αέρα που πνέει στον αραβικό κόσμο, αποφεύγει όμως ακόμη και τώρα να επισημάνει τα αίτιά του.

Έτσι, μιλώντας στη Σιγκαπούρη επεσήμανε

Ακυρώνονται οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές;

Γκάφα ολκής Ραγκούση.

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίσης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του.
Ειδικότερα, η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε...

Κατάργησαν τις εκδηλώσεις γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τις αντικατέστησαν με εκδηλώσεις γιά το..Ολοκαύτωμα

Γράφει το ομογενειακό kalami.net:

 ''ΜΠΡΑΒΟ'', στον πρωθυπουργό της Ελλάδας GAP, στον υπουργό Εξωτερικών και στους ''άξιους'' διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ: Κατάργησαν τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τις αντικατέστησαν με εκδηλώσεις γιά το...Ολοκαύτωμα. Στις 10 Φεβρουαρίου '11 εφέτος η καθιερωμένη εκδήλωση γιά το Ολοκαύτωμα, στο γενικό προξενείο Νέας Υόρκης...
''Aνεπιθύμητοι'' οι...'Ελληνες και οι Ελληνοαμερικανοί γιά την εθνική τους επέτειο, αλλά ευπρόσδεκτοι οι Αμερικανο-Εβραίοι, που κατηγορούν-συκοφαντούν γραπτά Ομογενείς κι ελληνικά ΜΜΕ ως ''αντιαμερικανούς'', ''παρανοϊκούς'', ''ξενόφοβους'', ''λυσσαλέους

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ

Απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό

Παρέμβαση Γ. Παπανδρέου για τους Μεσογειακούς ζητεί ο Κ. Αγοραστός

Επικοινώνησε με τον Θ. Πάγκαλο για να γίνει συνάντηση με τη συμμετοχή των συναρμοδίων υπουργών Γ. Παπακωνσταντίνου και Π. Γερουλάνου

Την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων παρέχοντας την διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει τους Μεσογειακούς αγώνες του 2013 στον Βόλο και την Λάρισα ζητεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με επιστολή που απέστειλε χθες.
Παράλληλα, ο κ. Κ. Αγοραστός επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο και ζήτησε να γίνει συνάντηση με θέμα τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013, στην οποία να παρευρίσκονται και οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.
Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, μεταφέροντας τις θέσεις από τη σύσκεψη με βουλευτές και τους δημάρχους Βόλου και Λαρισαίων, επισημαίνει μεταξύ άλλων: