Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Χρυσός υπάρχει..αλλά ποιος θα τον πάρει;;

Υψηλής περιεκτικότητας τα κοιτάσματα στην Πιαβίτσα


Με σημερινή της έκθεση η European Goldfields, επιβεβαίωσε ότι τα κοιτάσματα στην Πιαβίτσα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε χρυσό, ασήμι και μόλυβδο.
Επίσης αναφέρουν ότι τα κοιτάσματα είναι συγκρίσιμα με αυτά της Ολυμπιάδας και εκτείνονται σε μήκος 6 χιλιομέτρων . Οι εκτιμήσεις της εταιρείας είναι ότι τα κοιτάσματα περιέχουν χρυσό και ασήμι 340 και 890 ppb gold.
Το θέμα είναι..

Ποιος θα καρπωθεί αυτά τα κοιτάσματα.. 
Ποιος θα πάρει τα λεφτά όταν εξορυχθεί ο χρυσός; 
Θα αποπληρώσουμε λέτε με τα λεφτά αυτά καμιά δόση του δανείου; 
Υπάρχει πρόβλεψη (royalties) για τα δικαιώματα επί του ορυκτού πλούτου ή μήπως όλα θα πάνε στις εταιρείες εκμετάλλευσης; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.