Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Στρος Καν: Ό,τι σπείραμε, θα θερίσουμεΑμετανόητος ως προς τις πολιτικές λιτότητας, την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς τις κοινωνικά άδικες αναδιαρθρώσεις των οικονομιών που επιβάλλει το ΔΝΤ σε κάθε χώρα που «σώζει» εμφανίστηκε χθες ο επικεφαλής του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος ανησυχεί μεν για το εξεγερσιακό αέρα που πνέει στον αραβικό κόσμο, αποφεύγει όμως ακόμη και τώρα να επισημάνει τα αίτιά του.

Έτσι, μιλώντας στη Σιγκαπούρη επεσήμανε μεν την αύξηση των τιμών των τροφίμων και την αύξηση της ανεργίας ως παράγοντες πρόκλησης κοινωνικών αναταραχών, επέμεινε όμως στο ίδιο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που προωθεί το ΔΝΤ παρά το γεγονός ότι παραδέχεται πως επανέρχονται οι παγκόσμιες ανισσοροπίες οι οποίες προυπήρχαν της οικονομικής κρίσης του 2008.

Πιστός δε στο πνεύμα του ελεύθερου εμπορίου απέδωσε το ενδεχόμενο πρόκλησης κοινωνικών ταραχών σε πολλές χώρες και στην… άνοδο του προστατευτισμού στο εμπόριο αγαθών και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ουσιαστικά τις ΗΠΑ που ασκούν πιέσεις για υποτίμηση του γιουάν, του κινεζικού νομίσματος, λέγοντας πως οι αναπροσαρμογές στην ισοτιμία των νομισμάτων μπορούν να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση των διεθνών οικονομικών ανισοτήτων.


http://www.elzoni.gr/html/ent/276/ent.6276.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.