Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Τα χρέη που ... χαρίζονται.


Για να ξέρουμε ΠΩΣ και ΑΠΟ ποιους χάνει το δημόσιο έσοδα διαβάστε τα παρακάτω ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ από την εφημερίδα του (Δημοκρατικού...) Ηρακλείου ΠΑΤΡΙΣ...


Χρέη-μαμούθ της Ελαιουργικής στο κράτος
Ληξιπρόθεσμες οφειλές «μαμούθ» ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, φαίνεται να διατηρεί στο δημόσιο η άλλοτε κραταιά Ελαιουργική, σύμφωνα με την περίφημη λίστα των οφειλετών που παρά λίγο να τους χαριστούν τα χρέη. 


Ο πρόεδρος της Ελαιουργικής Νίκος Βαλής ενημερώθηκε, όπως λέει, από τον Τύπο για το θέμα και θα ζητήσει διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα η Ελαιουργική απασχολεί όλους κι όλους 12 υπαλλήλους ενώ το 1993 απασχολούσε 750! Τότε έπαιζε καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της αγοράς του ελαιολάδου, σήμερα απλώς διατηρεί τμήμα εμπορίας του προϊόντος. 
Βούλιαξαν την Ελαιουργική στα χρέη!


Η Ελαιουργική «μεσουρανούσε» κυρίως κατά τη δεκαετία του ΄80, καθώς ήλεγχε (στην ουσία) το εμπόριο του συνεταιριστικού ελαιόλαδου της χώρας, παρεμβαίνοντας καταλυτικά στη διαμόρφωση της αγοράς. Κάθε φθινόπωρο η Ελαιουργική ανακοίνωνε τιμές ελαιόλαδου μετά τις ετήσιες γενικές συνελεύσεις των αντιπροσώπων της που πραγματοποιούνταν στα πολυώροφα γραφεία της στο κέντρο της Αθήνας. Διέθετε και ακόμα διαθέτει σε ένα μεγάλο βαθμό, τεράστια ακίνητη περιουσία σε πολλά σημεία της χώρας μεταξύ αυτών το τότε υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Ελευσίνας όπου γινόταν η «ακτινογραφία» του ελαιόλαδου (βρίσκονταν όλα τα οργανοληπτικά στοιχεία και ανιχνεύονταν τυχόν χημικά) όπως έλεγε ο τότε πρόεδρος τηςΜανώλης Γαβαλάς


Το προσωπικό της συνταξιοδοτήθηκε ή απορροφήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ


Ασχολείται με το εμπόριο τυποποιημένου ελαιόλαδου (τυποποιεί φασόν στις εγκαταστάσεις άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων) το οποίο ως γνωστό ιδιαιτέρως φέτος δεν πάει καλά, διαχειρίζεται κάποια κοινοτικά προγράμματα, ενώ εκποιεί ακίνητα για να εξοφλήσει τις δόσεις της και να πληρώσει το προσωπικό της. 


Από την πλευρά μας να υπενθυμίσουμε ότι για τον πρώην πρόεδρο της κ. Γαβαλάη εφημερίδα έχει προβεί και σε άλλες αποκαλύψεις και έχουμε αναφερθεί σε αυτές...


http://antilogos-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_8528.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.