Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Βγάζουν χρυσάφι από τους ζητιάνους

Περισσότερα από 10.000 ευρώ την ημέρα «βγάζουν» τα οργανωμένα κυκλώματα επαιτείας, που έχουν κατακλύσει τις γιορτινές ημέρες το κέντρο της Αθήνας. Το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, μια υπηρεσία που κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει εξαρθρώσει τουλάχιστον έξι οργανωμένες σπείρες επαιτών από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣΛ. Παπαδήμος:«Εάν δεν κλείσουμε το χάσμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση»
Μας λέει δηλαδή, ο χλαπατσομούρης να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μείωση των μισθών, για να γίνει η οικονομία μας ανταγωνιστική!
Και μας το λέει αυτό το αρχιλαμόγιο ο Παπαδήμος που συνταξιοδοτήθηκε εφέτος, κρατώντας τη θέση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κενή για 13 ολόκληρα χρόνια,

Η συγκυβέρνηση και οι “παγίδες” της!

Ερώτηση παγίδα  θεώρησε η Συγγρού την πρόσκληση που απηύθυνε ο Γιώργος Κουτρουμάνης στον Νίκο Νικολόπουλο την Πέμπτη το μεσημέρι, με αφορμή τις επικουρικές συντάξεις. Τι του πρότεινε; Να κάνουν κοινή εμφάνιση στην τρόικα! Επιτόπου ενημερώθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και επιτόπου απάντησε:

«Πωλείται» το κέντρο της Αθήνας


«Πωλείται» το κέντρο της Αθήνας«Τα εμπορικά ακίνητα που θα αλλάξουν χέρια την επόμενη τριετία θα είναι τόσο πολλά που το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα είναι αγνώριστο».
Αυτό τονίζει στέλεχος της αγοράς real estate που προβλέπει ότι τα λουκέτα στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι τόσο πολλά που θα καταβαραθρωθούν οι τιμές αγοράς και ενοικίασης για καταστήματα.
Η περιοχή από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια

Μιλάμε για πολύ θράσος!!

Η λίστα με τις 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2011, αλλά και οι νέες κρατικές δομές:
1. Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών
Π.Δ. 11 (ΦΕΚ Α’ 15, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 215.000 ευρώ/έτος.
2. Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3818 (ΦΕΚ Α’ 17, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 200.000 ευρώ/έτος + 160.000 ευρώ εφάπαξ.

Π. Παυλόπουλος: Απατεώνες όσοι υποστηρίζουν ότι η Τρόικα ζητά μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα!

Αυτό που λέει ο Παυλόπουλος είναι βαρύτατο και πρέπει οι καραγκιόζηδες των ΜΜ”Ε” που αναπαράγουν αυτή την αθλιότητα περί “απαιτήσεων της Τρόικας” είτε να προσκομίσουν τα στοιχεία είτε να ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ.
Αφού ξεπουλήσουν τα φιλέτα στους Γερμανούς, θέλουν να διαλύσουν και τους μισθούς ώστε να μην ξοδεύονται τα παλικάρια… Όπως έγινε με τον ΟΤΕ, που αυτή την στιγμή ξεπουλούν και τα ασημικά.

Μιλώντας στον Ρ/Σ «Antenna FM» και στους δημοσιογράφους κ.κ. Α. Γαλανόπουλο και Κ. Λασκαράτο, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Βίντεο: Φουσκωτοί με πολιτικά σε ρόλο μπράβων του Παπούλια χτυπούν ηλικιωμένο… για να προστατεύσουν τον “θεσμό”;


Ο Παπανδρέου έπεσε. Ποιος κυβερνά αυτή τη στιγμή;


Υποτίθεται ότι μια τρόϊκα πολιτικών αρχηγών (Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης), συμφώνησαν να τοποθετήσουν έναν δοτό πρωθυπουργό, τον κ. Παπαδήμο (αντισυνταγματικά λέμε εμείς, αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν αυτό), προκειμένου ο τελευταίος να  κάνει τρία συγκεκριμένα πράγματα και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Οι τρεις αυτοί πολιτικοί αρχηγοί δεσμεύτηκαν επιπλέον και εγγράφως, με τις προσωπικές υπογραφές τους....

Ιωάννης ο Βαπτιστής - Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου- 7 ιανουαρίου

Ο Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος γεννήθηκε από τον ιερέα Ζαχαρία και την Ελισάβετ. Μέχρι τα 30 του χρόνια έζησε ζωή ασκητική στην έρημο, η οποία ήταν αφιερωμένη στην προσευχή και την πνευματική ολοκλήρωση. Τα ρούχα του ήταν από τρίχες καμήλας και στην μέση του φορούσε δερμάτινη ζώνη, ενώ την τροφή του αποτελούσαν βλαστάρια χόρτων και

Έτσι μας θέλουν..Σκάστε και μη μιλάτε...

Προσέξτε πως στήνουν το σκηνικού εκβιασμού οι "τεχνοκράτες" της φαυλότητας...
Μας θέλουν όλους πρόβατα ή μάλλον γίδια (που λέει και ο ΠΠ)
Την Τετάρτη 4 Ιαν.2012, ο δήθεν πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τους προέδρους του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλο, της ΓΣΕΕ, κ. Ι. Παναγόπουλο, της ΓΣΕΒΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο και της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδη. 
Διαβάστε τώρα τι τους είπε....

Το άρθρο του Στ. Ψυχάρη στο "Βήμα της Κυριακής"

Πως ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα όχι στο χείλος του γκρεμού αλλά στον γκρεμό απευθείας έγλυφε τους νταβατζήδες των ΜΜ"Ε" να τον στηρίξουν με τα γνωστά ανταλλάγματα φυσικά...απολαύστε πως ο ένας άρχισε να δίνει τον άλλο...
Θα στηθεί ειδικό δικαστήριο για αυτόν και τους υπόλοιπους που κατέστρεψαν μια ολόκληρη χώρα;;;
"Για όλα φταίει το Μέγα Τσάνελ!

e-Επιλογές της 06/01/2012

Στο "καρφί"....

Αλέκος Παπαδόπουλος: ΝΑΙ στην δημοσιοποίηση της λίστας φοροφυγάδων. - Γ. Ανωμερίτης: ΟΧΙ !...
Τον Πρώτο τον "απέσυραν", ο Άλλος ο "σοσιαλιστής(;;;;)" παίζει ακόμα "μπάλα" στον πολιτικό στίβο.
Η συζήτηση σήμερα, της δημοσιοποίησης ή μη των περιπτώσεων φοροδιαφυγής, καλά κρατεί.
Όμως αυτή η "κολόνια κρατάει χρόνια" και οι πολιτικοί μας φαίνεται ότι μονίμως αλληθωρίζουν

Μας άλλαζαν τα φώτα οι κύριοι Φωτόπουλοι...

Μόνον 20% της αξίας του ρεύματος που κατανάλωναν, πλήρωναν έως σήμερα οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και συνταξιούχοι της ΔΕΗ!
Δηλαδή, οι καλύτερα αμοιβόμενοι από το Δημόσιο υπάλληλοι, με μισθούς που -πριν ξεσπάσει η κρίση- ξεπερνούσαν τις 4,500 ευρώ το μήνα, κατά μέσο όρο, μπορούσαν να καταναλώνουν όσο ρεύμα ήθελαν και να πληρώνουν το 1/5 της τιμής.

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Ο Ψυχάρης κρεμάει στα μανταλάκια τον Παπανδρέου στο Κυριακάτικο Βήμα

Στο Κυριακάτικο Βήμα που κυκλοφορεί από αύριο ο Ψυχάρης με άρθρο που υπογράφει ο ίδιος αναφέρεται στην επίσκεψη του στο Μέγαρο Μαξίμου και αποκαλύπτει.
"Μας κάλεσε ,γράφει, ο Παπανδρέου τους ιδιοκτήτες του mega και πήγα εγώ και ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης αρνήθηκε να έρθει. Αφού μας έβαλε να παρκάρουμε μακριά για να μην μας δουν οι δημοσιογράφοι

Θεοφάνεια στην Κωνσταντινούπολη


Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Κωνσταντινούπολη, παρέστησαν στον εορτασμό των Θεοφανείων Μετά από την παραδοσιακή λειτουργία στην εκκλησία, το πλήθος περπάτησε προς το Χρυσό Κέρας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ως μέρος μιας παράδοση που χρονολογείται από βυζαντινούς χρόνους, ένας σταυρός

Τι απέγιναν τα 119 εκατ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Συνόρων για τη λαθρομετανάστευση;Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον Αύγουστο του 2010, συνέταξε το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών».
Το Σχέδιο αυτό, τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, κατατέθηκε στην Ε.Ε. και προέβλεπε:
• Δημιουργία διαδικασιών και δομών πρώτης υποδοχής.
Τρία Κέντρα Πρώτης Υποδοχής σε Έβρο, Δωδεκάνησα και Λέσβο μέσα στο 2011...

Στον αέρα το PSI ;;;

Συμφωνα με το europeanvoice ...
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), λέει ότι το σχέδιο για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη μείωση του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα θα πρέπει να αναβληθεί.
Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Μια «αγιορείτικη» προσευχή για την Παιδεία

Η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου επισκέφτηκε την έκθεση του καθηγητή Ε. Βαρλάμη «Άγιο Όρος» με γυναίκες εκπαιδευτικούς, στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, την ίδια ώρα  η Παιδεία στην Ελλάδα φαίνεται να παραληρεί.
Σε πολλά σχολεία δεν έχουν δοθεί ακόμη βιβλία, οι αλλαγές στα Λύκεια προ των Πυλών.

Η γυναίκα που τόλμησε να «κοιμηθεί» με τον Chuck Norris…

Το ότι ο Chuck Norris τον τελευταίο χρόνο έχει μετατραπεί σε υπεράνθρωπο, είναι γνωστό…
Πόσα και πόσα ανέκδοτα έχουν βγει, τα οποία παρουσιάζουν τον πρωταγωνιστή των ταινιών δράσης του 80′ και του 90′ σαν ατρόμητο.
Ψάξαμε και βρήκαμε τη φωτογραφία της τελευταίας γυναίκας που έπεσε στο κρεβάτι του και σας την παρουσιάζει…

Περί τροφών...

Σπουδαίος κατάλογος!!!


Κατέρρευσε η αγορά αυτοκινήτου το 2011Μεγάλη πτώση 31,3% κατέγραψαν στο σύνολο του 2011 οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα (η μείωση στα επιβατηγά αυτοκίνητα ανήλθε σε 30%), επιτείνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο σημειώθηκε, λόγω της απόσυρσης και των προσφορών, αύξηση των πωλήσεων κατά 27,4% (η αύξηση στα επιβατηγά ανήλθε σε 45,6%).

Κυκλοφόρησε το trailer των 84ων ΌσκαρΤι ψάχνουν οι Josh Duhamel και Megan Fox; Ποιος είναι αυτός ο περίεργος “The Host” που τους αναθέτει να βρουν ο William Fichtner; 

Μα φυσικά ο Billy Crystal, ο βασικός παρουσιαστής της 84ης απονομής των βραβείων Όσκαρ, που σύμφωνα με το trailer είναι κρυμμένος κάπου στη Μογγολία!

Εκρηξη έριξε το Σινούκ που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Έρευνα: Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr 
Συνεχίζουμε λοιπόν σήμερα με το Β’ μέρος της έρευνάς μας με τίτλο «η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας» και προηγουμένως θα μου επιτρέψετε να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. Στο πρώτο μέρος της έρευνας παρουσιάσαμε κάποιες άγνωστες πτυχές της ιστορίας και αναφέραμε αρκετά γεγονότα της εποχής.
Ξεκινήσαμε από την παρουσίαση του σχεδίου κατακερματισμού της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας για να φτάσουμε στην 11η Σεπτεμβρίου του 2004, την αποφράδα ημέρα που έριξαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον φωτισμένο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο Ζ !!
Ναι δεν διαβάσατε λάθος!

Κα Δαμανάκη, καλά είστε στα ψάρια σας και στην αλιεία....

Εξαφανισμένη ήταν εδώ και καιρό η κ. Δαμανάκη, που έκανε επανεμφάνιση με το νέο χρόνο...
Προχθές η επίτροπος Aλιείας κα Δαμανάκη συναντήθηκε με τον κ. Παπαδήμο..

Μετά την συνάντησή της αυτή έκανε δηλώσεις στις οποίες μεταξύ άλλων ανέφερε...

Πάνος Καμμένος: Με νοιάζουν τα παιδιά μου και η επόμενη γενιά..όχι η καρέκλα

Αν είναι να παραδοθούν τα παιδιά μου στους τοκογλύφους, αν είναι η μελλοντική γενιά να γράψει με μαύρες σελίδες το τέλος της Ελληνικής Ιστορίας, με ενδιαφέρει εμένα να βγω βουλευτής ;;

Η απάντηση του... αγαπούλα στον Ψωμιάδη! (video)

Τη δική του απάντηση έδωσε ο γνωστός ηθοποιός στο εξώδικο του Μάκη Ψωμιάδη για τη διαφήμιση στην οποία συμμετέχει.
Ο Τάκης Σπυριδάκης, που υποδύεται τον «Πρόεδρο-αγαπούλα» σε διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, μίλησε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 για το εξώδικο που έλαβε η εταιρεία από τους νομικούς εκπροσώπους του Μάκη Ψωμιάδη.

Tρελό τρίποντο....

Αυτά δεν γίνονται...
Δείτε ένα απίστευτο τρίποντο..

O Άντρας ο "σωστός"..ο οικονόμος..

Δείτε τον άντρα τον "σωστό"..τον οικονόμο..


Δεν αγαπάμε τους ανθρώπους επειδή είναι όμορφοι! Επειδή τους αγαπάμε μας φαίνονται όμορφοι!

Γράφει η Πόπη Ντο
Λοιπόν μια και αναφερθήκαμε στην ομορφιά, ας επεκταθούμε λιγάκι..
Αγαπάμε τους όμορφους ανθρώπους ή αυτοί που αγαπάμε μας φαίνονται όμορφοι;; Θα προσπαθήσω να μην το εμβαθύνω φιλοσοφικά ,δεν έχω τις γνώσεις και θα έπρεπε να μελετήσω και δεν είναι του παρόντος… ας αφήσουμε λοιπόν τον Πλάτωνα και ας μιλήσουμε απλά… από καρδιάς…

Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου, Κύριε, ἡ τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις

Ἡ εἰκόνα τῶν Θεοφανείων προσφέρει τήν εὐαγγελική διήγηση ἀλλά προσθέτει µερικές λεπτοµέρειες πού ἔχουν χρησιµοποιηθεῖ στή λειτουργία τῆς ἑορτῆς καί δείχνει αὐτό πού ὁ Ἰωάννης θά µποροῦσε νά διηγηθεῖ. Ἐπάνω στήν εἰκόνα ἕνα τµῆµα ἑνός κύκλου παριστᾶ τούς οὐρανούς πού ἀνοίγουν, καί κάποτε ἀπό µιά διπλή πτυχή πού ὁµοιάζει µέ κροσσό ἑνός σύννεφου, βγαίνει τό χέρι τοῦ Πατρός πού εὐλογεῖ. Ἀπό αὐτό τόν κύκλο ἀναχωροῦν ἀκτῖνες φωτός, χαρακτηριστικό τοῦ Ἁγίου Πνεύµατος, καί πού φωτίζουν τό περιστέρι. Αὐτόµατη ἀνάµνηση τοῦ ἀρχικοῦ λόγου «καί ἐγένετο φῶς», ἡ ἐκδηλωτική ἐνέργεια τοῦ Πνεύµατος, ἀποκαλύπτει τόν τριαδικό Θεό:

Ένα χρόνο πριν...Ο ΓΑΠ γιαλαντζί Σαμουράι...

ΓΑΠ : ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΕΦΑΛΙΑ...
ΤΥΦΛΑ ΝΑ' ΧΕΙ Ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ..
Καλά θα μας τρελάνουν οι "Παπανδρέηδες..."

Ένα χρόνο πριν η "ΝΙΚΗ" μας έλεγε ότι ο ΓΑΠ βάζει άγριο χέρι στους υπουργούς και ότι θα πάρει κεφάλια....
Μάλλον τα δικά μας θα εννοούσε η εφημερίδα..
Τελείως διαφορετικά πράγματα μας είπε πριν λίγες μέρες, σε επιστολή του (στην ηλεκτρονική σελίδα iefimerida) ο Ν. Τροτκσυ (παρατσούκλι), κατά κόσμον Νίκος Παπανδρέου :

Η ζωή της άλλης στο Δημόσιο

Στέφανος Χίος
Η ηθοποιός Ευδοκία Ρουμελιώτη γνωστή τηλεοπτικά ως «Ελπίδα» βγάζει διπλό μεροκάματο από τα άδεια (!) ταμεία του κράτους
Ηθοποιός σημαίνει φως, τέχνη, θυσίες, στέρηση. Εάν συνοδεύεται όμως και από μια θέση στο Δημόσιο, τότε υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη επαγγελματική ασφάλεια και σιγουριά.

Σήμερα τα φώτα και ο φωτισμός (omega vibes)

Θεοφάνια μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας

Θεοφάνια ή Φώτα. Από τις μεγάλες γιορτές του ελληνορθόδοξου εορτολογίου. Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, αλλά και κλείσιμο του Δωδεκαήμερου, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων.
Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γιορτή αυτή κάλυπτε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου των Φώτων

ΓΑΠ ο Νέρων της Οικονομίας..

ΓΑΠ ο μπουρλοτιέρης...
ΓΑΠ ο Νέρων της Οικονομίας..

Το Foreign Policy στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2012 , παρουσιάζει τον Γ. Παπανδρέου να κρατά ένα σπίρτο και να καίει ένα σπίτι, ενω στο άλλο χέρι κρατάει ....

e-Επιλογές 05/01/2012

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

"Θα βουτήξω να πιάσω τον Σταυρό"

«Θα βουτήξω για τον Σταυρό, για να στείλω μήνυμα ελπίδας». Με την αισιοδοξία και τη δύναμη ψυχής που διαθέτει, κατάφερε να ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ο Απόστολος Γκλέτσος θα βουτήξει την ημέρα των Θεοφανίων στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Στυλίδας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει σε όλους τους ανθρώπους ότι όλες οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν όταν υπάρχει θέληση.
Ο δυναμικός δήμαρχος Στυλίδας για άλλη μία φορά δεν δίστασε να κάνει τη διαφορά και να ξεχωρίσει με τα λεγόμενά του καθώς εξομολογήθηκε πως τα τελευταία χρόνια έχει δώσει τη δική του προσωπική μάχη,

Ο Μπουτάρης αρνείται να γιορτάσει την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ο κόσμος του Επενδυτή», ο δήμαρχος της πόλης, Γ. Μπουτάρης, αναφέρει τα εξής:
«Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο εορτασμός του 2012 πρέπει να ξεφύγει από το κλασικό μοτίβο των εθνικοαπελευθερωτικών ιαχών και να κάνει την πόλη γνωστή ανά τον κόσμο. Θεωρώ δηλαδή, πιο σημαντικό το ότι πήραμε τη διάκριση

Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες.

Ολόκληρο το κρατικοδίαιτο καθεστώς και κυρίως, καθεστωτικά ΜΜΕ και εντολοδόχα πολιτικά όργανα, μας τρομοκρατούν με καταστροφολογίες, με δραχμές, με πείνα κ.λ.π. προκειμένου να μας παραπλανήσουν, να μας μετατρέψουν σε μάζα – αγέλη, εύκολα χειραγωγούμενη από τα ΜΜΕ τους και κυρίως να μας αποσπάσουν την προσοχή από το πιο ουσιώδες ζήτημα. Ότι δηλαδή εξακολουθούν να διαχειρίζονται την καταστροφή μας,....

Το γαϊτανάκι

 Από τα λίγα έθιμα που διατηρούνται αυτούσια ως τις μέρες μας, είναι και το περίφημο γαϊτανάκι, ένας χορός ή ακριβέστερα ένα χορευτικό παιγνίδι, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα και τη διάθεση των εορτών.
Το γαϊτανάκι πέρασε στην Ελλάδα από πρόσφυγες τού Πόντου και της Μικράς Ασίας και έδεσε απόλυτα με τα άλλα τοπικά έθιμα, αφού η δεξιοτεχνία των χορευτών αλλά και ο ιδιαίτερος χορευτικός χαρακτήρας του δεν άφηναν κανέναν αδιάφορο!
Χρειάζονται δεκατρία άτομα για να στήσουν τον ιδιότυπο χορό.

Ξεκίνησε η διαδικασία για παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατάκολου με τη διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης (Open Door). 

Οι τρεις περιοχές περιλαμβάνουν εκτιμώμενα αποθέματα της τάξης των 250 εκατ. βαρελιών.
Αναφορικά με το θέμα ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε:

Μήνυμα Καμμένου στον Γ.Παπανδρέου μέσω facebook και έξι ερωτήματα που καίνε...

Το μήνυμα στο Facebook έχει ως εξής: 
«Προσοχή!! Ζητώ την παρέμβαση του εισαγγελέα και κατάσχεση του βιβλίου εισόδου στο Μαξίμου, να δούμε ποιους συνάντησε από τον Ιούνιο ο ΓΑΠ».
Αφού βιάζεσαι όπως λες για να δοθεί ένα τέλος στην διερεύνηση της δικαιοσύνης για τα CDS και τον Unigestion-andricos εννοώντας προφανώς την αγωγή και όχι την ποινική προκαταρκτική που διενεργεί ο εισαγγελέας Κορέας υπό την σκέπη του εισαγγελέα Πεπόνη ερωτώ? ......

Το Καστελόριζο είναι ίσο με την Πελοπόννησο!!!

Η νοητική Χάρτα της ΑΟΖ  Του Νίκου Λυγερού
Το γενικό πρόβλημα της αντίληψης για τη σημασία της ΑΟΖ είναι ότι δεν έχουμε εικόνα της πραγματικότητάς της. Τα 200ΝΜ αλλάζουν τόσο πολύ τα συνηθισμένα δεδομένα που μας δυσκολεύουν στη νοητική μας μοντελοποίηση. Επιπλέον, η κλασική γεωγραφία με την απλοϊκή της
έννοια δίνει έμφαση μόνο στην ξηρά. Για την ΑΟΖ χρειαζόμαστε μία θαλασσογραφία, για να αποκτήσουμε μία εικόνα υψηλής στρατηγικής.

AIRBUS: Παλιατζή πάρτα όλα...

Μεγάλες αποκαλύψεις στα "Επίκαιρα"

Τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στο τεύχος 116, αποκαλύπτουν όλες τις πτυχές της επιχείρησης «Καθαρά Χέρια»...
Μεγάλες αποκαλύψεις στα Επίκαιρα
και το μεγάλο «παραμύθι» της πάταξης της φοροδιαφυγής στα άρθρα των Λάμπρου Καλαρρύτη και Άκη Χαραλαμπίδη
Η περίπτωση Καπελέρη φέρνει στην επιφάνεια μία διετία «γκρίζων» υποθέσεων. Η άσκηση δίωξης κατά του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη, για κακούργημα,

Πόσο αξίζει η Αφροδίτη της Μήλου, κύριοι διαπραγματευτές του... (συγγνώμη του PSI, ήθελα να πω)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πέρασε στα ψιλά, αν και ήταν η σημαντικότερη ίσως είδηση των ημερών – και πάντως σημαντικότερη από την καταστροφολογία και την κινδυνολογία περί εξόδου από το ευρώ και οπωσδήποτε σοβαρότερη από τα νυχτέρια στα Πολιτικά Συμβούλια του ΠΑΣΟΚ.
Όπως πληροφορηθήκαμε επισήμως, το Μουσείο του Λούβρου εδραίωσε τη θέση του ως το υπ’ αριθμόν 1 μουσείο του κόσμου, σημειώνοντας κατά το 2011 ρεκόρ επισκεψιμότητας, με 8,8 εκ επισκέπτες.
Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι εδώ και τρία χρόνια, ο αριθμός των επισκεπτών στο Λούβρο έχει σταθεροποιηθεί στους 8,5 εκ επισκέπτες ετησίως.

Π. Παυλόπουλος: Τη λύση στα σημερινά αδιέξοδα πρέπει να δώσει ο Ελληνικός λαός

Αρθρο στο περιοδικό ''επίκαιρα'' του βουλευτή και καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου
ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
και οι «εχθροί» της Κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου
Ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια, ολοένα και εντεινόμενη, προσπάθεια να εμφανισθεί ότι η Κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου «βάλλεται», μάλιστα δε «συστηματικά», από «εχθρούς» και «πολέμιους» κατά την επιτέλεση της αποστολής που έχει αναλάβει. Αναζήτησα και εγώ, όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι, τους «δράστες» μιας τέτοιας «υπονομευτικής» επιχείρησης. Πλην όμως οφείλω να ομολογήσω ότι το εγχείρημά μου απέβη επί ματαίω. Και εξηγούμαι:

"Οι γυναίκες πλήρες μυστήριο "...

δηλώνει ο Στίβεν Χόκινγκ..
Μπορεί να καταλαβαίνει τα μυστικά του σύμπαντος, μπορεί να παίζει στα δάχτυλα τις θεωρίες του χωροχρόνου, του κοσμικού πληθωρισμού, των μαύρων οπών και της κβαντικής θεωρίας της βαρύτητας, όμως, όταν πρόκειται για τις γυναίκες, σηκώνει τα χέρια ψηλά, παραδεχόμενος ότι τις βρίσκει «πλήρες μυστήριο». Ο λόγος για τον πιο διάσημο επιστήμονα του πλανήτη, τον Βρετανό φυσικομαθηματικό Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος μόλις γιόρτασε τα 70ά γενέθλιά του.
Σε αποκλειστική συνέντευξη που

Έτος Μάχης Σαρανταπόρου «1912-2012: 100 χρόνια μετά» - Μια δράση που παραμένει ως πρόταση

Η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μάχη των Στενών του Σαρανταπόρου εμπεριέχει για εμάς τους Σαρανταπορίτες μια έντονη συναισθηματική πλευρά και όλοι μας θέλουμε να τιμηθεί η ιστορική αυτή επέτειος με το καλύτερο δυνατό τρόποΜέσω αυτής της δημοσίευσης επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε, στους συγχωριανούς και τους συντοπίτες μας της ευρύτερης περιοχής, την πρόταση της ομάδας του Sarantaporo.gr, την προσπάθεια για συνεργασία και την ανταπόκριση που βρήκαμε, θεωρώντας ότι αυτή η διεργασία αποτελεί μια ελπίδα για το μέλλον πως η περιοχή μας αξίζει κάτι καλύτερο.

Τελικά τον βρήκαμε!!

Ποιος έφερε την Ελλάδα σε αυτά τα χάλια;;;;

Προκαλεί πάλι ο “πράσινος” Μάντατζη για τουρκικό κόμμα στη Θράκη

Το αποκάλυψε σε δημοσιογράφους εφημερίδων της μειονότητας..
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, λέει ο λαός μας. Στην προκειμένη περίπτωση τον ρόλο του… λύκου τον έχει ο γνωστός και μη εξαιρετέος βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μουχάμερ Μάντατζη, ο οποίος τη δεύτερη ημέρα του χρόνου μίλησε για την ανάγκη η μουσουλμανική μειονότητα να δημιουργήσει δικό της πολιτικό κόμμα!
Ειδικότερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία», ο κ. Μάντατζη συναντήθηκε στις 2 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο «Ελενα» της Ξάνθης, με δημοσιογράφους από εφημερίδες της μειονότητας, όπου

ΙΔΟΥ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΑΠΑΙΧΤΟ!!!)

Πολλά ακούγονται και γράφονται για τις χαμένες ευκαιρίες και για τις αιτίες της κατάρρευσης της κλωστοϋφαντουργίας στην χώρα μας..
Σας παρουσιάζουμε την πραγματικότητα..
Δείτε στην συνέχεια...

Ο Γιώργος μπορεί να χάσει τη βουλευτική έδρα για την αδήλωτη πισίνα στο Καστρί ..

Υποστηρίζει ότι τη δήλωσε στο Ε9 αλλά την ξέχασε στο πόθεν έσχες...
Εκπτωτος από την έδρα του κινδυνεύει να κηρυχθεί ο υπό προθεσμία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που απέκρυψε από τη δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε την πισίνα που έχει κατασκευάσει στον κήπο της βίλας του στη Νέα Ερυθραία. Το θέμα, που αποκάλυψε η «Αυριανή», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ισχυρίστηκε ότι μπορεί να μην τη δήλωσε στο «πόθεν έσχες», αλλά το έχει πράξει στο Ε9 της φορολογικής του δήλωσης.

Ψευτοδιλημμάτων και εκβιασμών συνέχεια.."Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, στη θέση των Φολκσβάγκεν θα έλθουν τα κάρα με τα μουλάρια."

Ρε δε θέλουμε Φολκσβάγκεν..Ράουςςς

Ο κ. Καλντεμόργκεν (επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων DWS) εκφράζει την ικανοποίησή του για τη στροφή στην ιταλική πολιτική σκηνή, αλλά και για τον τρόπο που η Άγκελα Μέρκελ διαχειρίζεται την κρίση χρέους, επιδιώκοντας την αποκατάσταση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ευρωζώνη.
Η Ελλάδα θα γίνει φτωχότερη και από την Αλβανία

Εσύ είχες το Ρήγα...

Τα τελευταία γεγονότα με το ξεπούλημα των 4 Airbus, μου έφεραν στο μυαλό ένα παλιό τραγούδι του Γιώργου Κοινούση, το οποίο σας το θυμίζω  ελαφρώς παραλλαγμένο...

Όλοι θα ζήσουμε..
Όλοι θα ζήσουμε
και εσύ με τα πολλά
και εμείς με τα λίγα..