Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Συμψηφισμός χρεών των Φαρμακοποιών

Με τον νόμο 3943/11 άρθρο 11 (ΦΕΚ 66Α) το Υπουργείο Οικονομικών δίνει την δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών.
Σχετική είναι η ΠΟΛ 1124/27-5-2011/ Ο συμψηφισμός αφορά μόνο τις διαφορές ανάμεσα σε χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο με οφειλές του Δημοσίου προς αυτούς.
Εξαιρούνται αντίστοιχες διαφορές μεταξύ ιδιωτών και ΝΠΔΔ και ειδικότερα Ασφαλιστικών Οργανισμών.
Επειδή η υιοθέτηση του μέτρου συνάδει με την ακριβέστερη απεικόνιση διαφορών μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου και Ασφαλιστικών Οργανισμών,

Επειδή με την υιοθέτηση αυτού του μέτρου μπορεί να εξομαλυνθεί το χρόνιο πρόβλημα πληρωμών των ταμείων προς τα φαρμακεία και την απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης προς τους ασφαλισμένους των ταμείων,

Επειδή καμιά επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού δεν υπάρχει,
Κατόπιν τούτων, ερωτάται o αρμόδιος υπουργός:

Προτίθεστε να προωθήσετε την επέκταση της ρύθμισης και για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ ασφαλιστικών οργανισμών και φαρμακείων (ειδικά του ΟΠΑΔ).
Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.