Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Πριν αλέκτωρ λαλήσει..ο κ. Αβραμόπουλος συνέχισε την πολιτική του προκατόχου του κ.Μπεγλίτη..

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλος χθες με εξαιρετικά επείγον μάλιστα έγγραφο, υπέγραψε την περικοπή κατά 10 % τόσο την τιμή μεριδίου του ΜΤΑ όσο και την τιμή μεριδίου του ΕΚΟΕΜΑ.
Με αυτό τον τρόπο συνεχίζει την πολιτική του προκατόχου του κ. Μπεγλίτη..
Οι πιο πάνω περικοπές με απλά λόγια μειώνουν κατά 120 ευρώ περίπου το ύψος των επικουρικών συντάξεων των αποστράτων της Αεροπορίας ...
Θυμίζουμε ότι σήμερα ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Έλληνες Ασφαλισμένοι υφίστανται, από τις αρχές του χρόνου, τη δεύτερη οριζόντια περικοπή κατά 20% των επικουρικών τους συντάξεων.
Περικοπή,  που αποφάσισε και ψήφισε τον Οκτώβριο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Περικοπή που, όμως, δεν εξασφάλισε τη βιωσιμότητα της επικουρικής ασφάλισης.
Το πρόβλημα διογκώθηκε από την καταστροφική οικονομική πολιτική της διετίας, που εκτόξευσε την ανεργία στα ύψη, περιορίζοντας δραματικά τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων. Επιπλέον, το αναπόφευκτο “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή και των Ασφαλιστικών Ταμείων, οδηγεί σε νέες απώλειες τα αποθεματικά τους.
Συνεπώς, απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας και του εξορθολογισμού του Ασφαλιστικού Συστήματος, που θα στηρίζεται σε αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες και θα λαμβάνει υπόψη της τις επιπτώσεις του PSI.
Οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δυνατό να αποκαλούνται “εξορθολογισμός”.
Ειδικά όταν η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012. 
Η προτεινόμενη γιγαντιαία ενοποίηση θα πρέπει να τεκμηριωθεί από μελέτη σκοπιμότητας. Αλλά θα είναι άνευ αντικειμένου όσο μένει στάσιμη και δεν υλοποιείται η ενοποίηση των υφισταμένων ομαδοποιημένων φορέων Επικουρικής Ασφάλισης.
Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ είναι αντίθετη στην κατάργηση ή απαξίωση της επικουρικής σύνταξης».

2 σχόλια:

 1. Άλλος ένας που θέλει να κάνει καριέρα πατάσσοντας τους αποστράτους.
  Αντωνάκη, αν δεν βλέπεις εσύ βλέπουμε εμείς.
  Θα τα πούμε στις εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έστω και με καθυστέρηση 26 που σου στάλθηκε ως σχόλιο (3/1 5.46 μμ) στο
  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_2169.html?commentPage=6
  αποφάσισες να ανεβάσεις το θέμα

  Για πλήρη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων όλη η απόφαση είναι στο
  http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypetha/ada/%CE%92%CE%9F%CE%9D%CE%976-%CE%91%CE%98%CE%A4

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.