Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Σφυροκόπημα από Μιχάλη Γιαννάκη για τους συμβούλους πώλησης των 4 Airbus

Μετά την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να απαντήσει συγκεκριμένα για την αμοιβή του Συμβούλου Αποκρατικοποίησης των 4 Airbus σε προηγούμενη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, αλλά και τις καταγγελίες πιλότων και τεχνικών υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής για «ξεπούλημα» των αεροσκαφών, ο Μιχάλης Γιαννάκης κατέθεσε νέα ερώτηση προς τον κ. Βενιζέλο, προκειμένου να ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία για την αμοιβή του ανάδοχου χρηματοοικονομικού συμβούλου.

Στην προηγούμενη ερώτηση του ο Μιχάλης Γιαννάκης είχε ζητήσει επίσημα από τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει ρητά σε ποιες διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων εμπλέκεται η συγκεκριμένη εταιρία και ποια είναι η αμοιβή της. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ωστόσο αρκέστηκε να απαντήσει μόνο στο πρώτο σκέλος της ερώτησης, χωρίς να αποσαφηνίζει την αμοιβή του συμβούλου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ Υπουργό Οικονομικών
Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΜΑ: Αμοιβή Συμβούλου Αποκρατικοποίησης των 4 Airbus


Κύριε Υπουργέ,

Με την ΑΠ 20836/28.07.2011 Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών είχα ζητήσει επίσημη ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την αμοιβή των Νομικών και Χρηματοοικονομικών Συμβούλων για τις εν εξελίξει διαδικασίες αποκρατικοποίησης που παράλληλα εμπλέκονται στην διαδικασία της ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Το Υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε ουσιαστικά να απαντήσει για την αμοιβή του Συμβούλου Αποκρατικοποιήσεων, αναφέροντας μόνο την ανάθεση του έργου της εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί των 4 αεροσκαφών Airbus.

Σύμφωνα με καταγγελίες πιλότων και τεχνικών υπαλλήλων της πρώην Ολυμπιακής, όπως διακινούνται στο διαδίκτυο, η αξία των συγκεκριμένων αεροσκαφών είναι σχεδόν τριπλάσια από την τιμή στην οποία συμφωνήθηκε τελικώς η αποκρατικοποίησή τους, μιλώντας ουσιαστικά για «ξεπούλημα».

Επειδή αν αφαιρεθεί το κόστος του Συμβούλου Αποκρατικοποίησης, τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση των 4 αεροσκαφών ελαχιστοποιείται

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Ποια ήταν η αμοιβή της Lazard για την αποκρατικοποίηση των 4 Airbus;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.