Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Θεοφάνεια στην Κωνσταντινούπολη


Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Κωνσταντινούπολη, παρέστησαν στον εορτασμό των Θεοφανείων Μετά από την παραδοσιακή λειτουργία στην εκκλησία, το πλήθος περπάτησε προς το Χρυσό Κέρας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ως μέρος μιας παράδοση που χρονολογείται από βυζαντινούς χρόνους, ένας σταυρός
ρίχνεται στα νερά από τον πατριάρχη και νέοι βουτάνε στην θάλασσα, ανταγωνιζόμενοι για το ποιος θα πιάσει τον Σταυρό. 
Εκατοντάδες μέλη της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας της Κωνσταντινούπολης παρακολουθούν την τελετή κάθε χρόνο στις όχθες στο Χρυσό Κέρας, που διαιρεί την ευρωπαϊκή από την ασιατική πλευρά της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.