H πληροφορία..η είδηση και η αποκλειστικότητα...

Γιατί κρύβουν την τιμή;;
Στην εποχή μας με την εξάπλωση του διαδικτύου και των social media, μπορεί να βρεις σχεδόν τα πάντα..
Η πληροφορία υπάρχει και κάπου είναι καταχωρημένη, απλά πρέπει να ξέρεις που να ανατρέξεις να την βρεις.
Η πληροφορία όμως δεν είναι πάντα αξιόπιστη, χρειάζεται πιστοποίηση, διασταύρωση και επιβεβαίωση και απέχει πολύ απ το να γίνει είδηση και να αποτελέσει γεγονός.
Ένα όμως είναι σίγουρο
αυτός που ξέρει να διαχειρίζεται την πληροφορία και την γνώση, πάει μπροστά και δεν αμφισβητείται

Καθόλου τυχαίο δεν είναι που προηγμένες χώρες, υπηρεσίες και οργανισμοί, επενδύουν ποικιλοτρόπως στην Διαχείριση Γνώσης-Πληροφορίας (Knowledge-Information Management).
Στο δια ταύτα..
Στις 31 Δεκ. 2011, ανεβάσαμε (ας πούμε πρώτοι) το 
Στο άρθρο αυτό γράφαμε σύμφωνα με τις πηγές μας, (τις οποίες μνημονεύαμε με ενεργό λινκ σεβόμενοι την δουλειά κάποιων δημοσιογράφων), την τιμή πώλησης των 4 Airbus A340 στην Apollo Aviation (40.4 εκατ.$).
Μετά από λίγες ώρες επανήλθαμε διερωτώμενοι γιατί όλα τα μέσα κρύβουν την τιμή πώλησης των  4 Airbus: Γιατί κρύβουν την τιμή πώλησης των 4 Airbus A 340 ;;
Μας αμφισβήτησαν κάποιοι φίλοι γράφοντας σχόλια, παραπέμποντας σε άλλα ιστολόγια ως ποιο αξιόπιστα ή σημεία αναφοράς:
- Ανώνυμος είπε... @ 11.04 σύμφωνα με το .....net, δες το
http://www....net.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=30955&Itemid=139 ,
τα αεροπλάνα πουλήθηκαν πρός 31 εκατ/μονάδα δηλαδή συνολικά 124 εκατ ευρώ.
- Ανώνυμος είπε... Αγαπητέ Αρίστο δεν εχω σκοπό να κρίνω τις πηγές κανενός, αλλά το .....net σύμφωνα με τις πηγές του αναφέρει 124 εκατ (31εκατ/μονάδα), ενώ εσύ λές 31 εκατ και τα τέσσερα.
- Και το ......ela γράφει για 124 εκατ.
http://www......ela.gr/ellada/ksepoylisan-4-airbus-sxedon-stin-timi-toy-enos/
, Τι γίνεται τελικά ? 124 ή 31 εκατ. ? 


Μετά από 3 ημέρες "ξύπνησε" το ΒΗΜΑ..

Το ότι αποδειχθήκαμε σωστοί και ακριβείς είναι γνωστό από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου.
Το αποκορύφωμα όμως είναι ότι ενώ το blog αυτό, το taxalia και το Οlympia, με το Φουλ του "Ρήγα" με τα AIRBUS A340-300 ...Ξεσκεπάζουμε την κομπίνα  και με πλειάδα άλλων άρθρων, ξεσκέπασαν την κομπίνα και ανέδειξαν ποιοι είναι πίσω από την αγορά και που αλλού εμπλέκονται ...

Εμφανίσθηκαν διάφορες εφημερίδες και ιστολόγια, που δεν φτάνει που μας διάβασαν και σε κάποιο βαθμό μας αντέγραψαν, προσπάθησαν να παρουσιάσουν την όλη ιστορία ως αποκλειστική είδηση...
Είπαμε άλλο η πληροφορία, άλλο η είδηση και άλλο η αποκλειστικότητα, η οποία παρεμπιπτόντως εύκολα αποδεικνύονται για τους γνωρίζοντες... Βασική αρχή:
ότι αναρτάται στο διαδίκτυο, εκτός των άλλων δείχνει και την ακριβή ώρα ανάρτησης ...

Σχόλια

  1. Οι Δημοσιοκάφροι και οι νταβατζήδες βλέπουν ότι ο κόσμος ενημερώνεται από τα αδέσμευτα Blogs και είναι σε πανικό. Όποιος αξίζει ας κατέβει στο ρινγκ. Αν έχει κάτι σοβαρό και νέο να πει, θα τον διαβάσουμε και αυτόν. Αλλά, ξαναζεσταμένο φαγητό και κουτόχορτο δεν τρώμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.